Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Kuulumiset 20

Ja tältä tuli meidän lista näyttämään... 3.2. Mira_76               Poika syntyi 18.1. rv 37+5 7.2. Piipa83 Tyttö syntyi 17.1. rv 37+0 12.2. Henna1985        Poika syntyi 1.2. rv 38+4 14.2. Äippä510           Poika syntyi 28.2. rv 42+0 15.2. Riiika                 Tytöt syntyivät 31.1. rv 37+6 17.2. Jennny              Tyttö syntyi 22.2. rv 40+5 20.2. Lollipo               Poika syntyi 11.2. rv 38+5 25.2. Drama87           Poika syntyi 9.2. rv 37+5 27.2. Johannamanna   Poika syntyi 29.2. rv 40+2 28.2. Iputin                Poika syntyi 7.3. rv 41+1

2.8.2012
iputin
iputin

En ole mihinkään  kadonnut, ollu vaan niin pirskatin kiirettä että pikaseen ehtiny sillon tällön käydä lukemassa kuulumisia. Nytkään en ehdi pitempään kirjoitella mutta laitan nyt tällaisen "elossa" merkinnän ja kirjoittelen tänään tai huomenna lisää. Pakotan itselleni rauhallisen hetken teidän parissa :)

27.8.2012
iputin
iputin

Viime yönä poika päätti nukkuakin 10h heräämättä :) Meni nukkumaan illalla klo 20 ja heräs viisi yli kuusi aamulla harjoittelemaan seisomista pinnasängyssä, oli kyllä ihanaa nukkua  itsekin 8h yöunet putkeen :D

23.8.2012
henna1985
henna1985

Jospa minäkin nyt yrittäisin vähän kirjotella tänne.. Hieman pitää tuo pikkumies äidin ja isoveljen kiireisenä :)

Meillä on nyt alkanut olla selkeä päivärytmi.. aika kauanhan tuohon menikin että sellainen tuli.. Eli meidän pikkumiehen päivät on nykyään suurinpiirtein tämmösiä:

klo 7 herätys ja hörppy tissimaitoa

klo 8 aamupala kaurapuuroa ja hedelmäsosetta n. 1dl + vesihörppy nokkamukista

klo 9.30-10.30 välillä ekoille päikkäreille n. 1h (joko sisällä omassa sängyssä tai ulkona vaunuissa puiston laidalla), ennen sitä tissimaitoa

klo 11 lounas reilu pieni pilttipurkillinen liha-kasvissosetta + vesihörppy

klo 13 toiset päikkärit n. 1h omassa sängyssä, ennen sitä tissimaitoa

klo 14.30 välipala hedelmäsosetta pieni pilttipurkillinen tai tuoretta banaania ja maissinaksuja

klo 16.30 päivällinen reilu pieni pilttipurkillinen liha-kasvissosetta tai pelkkää kasvissosetta + vesihörppy

klo 17 kolmannet päikkärit n. 0,5-1h omassa sängyssä, ennen sitä tissimaitoa

klo 19.30 iltapala kaurapuuroa ja hedelmäsosetta reilu 1dl + vesihörppy

klo 20-21 yöunille, ennen sitä tissimaitoa

klo 02-04 herää ja hörppää vähän tissimaitoa

klo 06 joskus herää hörppäämään vielä maitoa

Eli nyt siis kuukauden ajan nukkunut öisin 5-7h heräämättä. Illalla ja päiväunille nukahtaa nykyään itsekseen omaan sänkyyn, toki muutaman kerran saattaa joutua käymään vähän silittelemässä tai kääntämässä oikeinpäin sänkyyn, mutta muuten nukahtaa itsekseen. Refluksilääkitys on puolitettu, eikä mitään ongelmia ole tullut, parin viikon päästä kokeillaan olla täysin ilman lääkitystä. Imetän edelleen, nokkamukista osaa nyt juoda vettä ja pari kertaa ollaan myös annettu lypsettyä äidinmaitoa, mutta se ei vielä oikein nokkamukista uppoa. Imetystä meinasin jatkaa vielä ainakin reilun kuukauden vielä ja sitten alkaa pikkuhiljaa antamaan enemmän maitoa nokkamukista. Marraskuussa palaan takaisin töihin, joten mummon pitää sitten pärjätä pojan kanssa kotona, aamulla ja illalla saatan sitten vielä imetystä jatkaa jos vaan onnistuu.

Pojalla tuntuu olevan tosi kova kiire liikkumaan. Kääntyi 3,5kk selältä mahalleen ja alkoi lähes heti liikkua eteenpäin. Elokuun 1. päivä tuli pojalle ikää 6kk ja nyt siis liikkuu mittarimatotyylillä tosi kovaa vauhtia, eli siis nousee konttausasentoon ja ponnistaa siitä itseään eteenpäin, ei siis varsinaisesti ryömi eikä konttaa vaan siltä väliltä :) Tällä tyylillä pääsee siis liikkumaan joka paikkaan, kiipeämään pienten esteidenkin yli. Kääntyy itse istumaan, istuu tukevasti ilman tukea, leikit siis sujuu tosi hienosti istualtaankin. Nousee tukea vasten seisomaan joka paikassa ja alkanut vähän askeliakin jo ottaa tuen kanssa. Minulla ja tuolla isoveljellä riittää siis tekemistä kun koko ajan saa juosta pienen perässä kun nousee joka paikkaan, mutta ei vielä osaa laskeutua alas.. kolhujakin siis on jo sattunut :(

6,5kk mitat oli 9280g ja 68,8cm.

Tämmöistä siis tänne meille päin, kirjoitelkaahan muutkin kuulumisia!

22.8.2012
henna1985
henna1985

Kunnallista hoitopaikkaa pitää hakea 4 kuukautta ennen hoidontarpeenn alkua, se ei ole mikään suositus, vaan aika, jonka kuluessa kunnan pitää hoitopaikka järjestää.

Jos hoidontarve johtuu työllistymisestä (tai koulutukseen pääsystä, mikä nopeassa aikataulussa harvinaisempaa) kunnan pitää järjestää hoitopaikka kahdessa viikossa, mutta silloin hoitopaikka voi olla missäpäin kuntaa tai kaupunkia tahansa.

Joka puolella Suomea on nämä samat aikarajat riippumatta kunnan tai kaupungin koosta.

13.8.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Riiikallahan on hommia tiiossa!! Ties kuinka nopeeta tärppää.

Mä kuumeisesti mietin et mikä se Ipun salaisuus on.

Jos tää keskustelu näkyis vaan meille niin voisin kertoa ton duuni paikan, mut jotain täytyy salata kun tätäkin moni lukee.

Minäkin syön kaurapuuroo ja tykkään siitä paljon, mut tytölle ei maistunu vaikka sotkin mitä sekaan. Riisipuuro menee hotkimalla ja mitähän mannapuuroo ostin ni oli päärynällä maustettu ni se uppos. Soseita ollaan syöty jo kaikki maholliset varmaan niin kaikki menee. Ei nirsoile kuin tolle kaurapuurolle.

Kävin siis kelalla lasketuttamassa ton sun summan (en laskenu ite) ja se katottiin miehen tulojen mukaan. Nyt oon miettiny et josko pitäisin osittaisen hoitovapaan, ois sekin jotain. Tekisin vaikka vaan 4 päivänä töitä.

Päivähoito hakemus pitää lähettää 4kk ennen ku sitä tarvii. Tuli siinäkin kiirus ku ihan muuten vaan selailin päiväkoti hakemuksista ja maksuista niin luki et 4kk aikasemmin pitää lähettää ni ei auttanu ku tehä se samana päivänä.

Meillä nyt toista kertaa herätään yöllä syömään vaikka illalla syödään puuro ja korviketta ni näläkä on. En ymmärrä et mihin mahaan tuo syö. Koko ajan muuttuu tuo yö rytmi.

Jaahas kohta itekkin nukkumaan ennen kuin taas herätään.

4.8.2012
piipa83
piipa83

Riikalle: Kelalla on ne laskurit, millä voi arvioida tuloja. En kyllä muista, mikä oli tietty summa, ja mihin taas omat ja puolison tulot vaikuttaa. Kelan sivuilta selviää.

Jennylle: kunnallinen hoitopaikka pitää anoa 4 kuukautta ennen hoidontarpeen alkamista.

4.8.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Heips!

Mikähä se Ipun juttu oikeen mahtaa olla.. Alko ihan kunnolla kiinnostaa,heheh.:D Älä pidä hullua jännityksessä! 

Meilläkin ollaan mietitty noita,että kuinka pitkään kotona olisin. Työpaikkaahan mulla ei edes ole mihin palata, ku olin koulussa. Ja oonkin aatellu hakee uuteen kouluun,ku tässä kotona ollessa alkanu aatella,ettei se ravintola-ala taida välttämättä olla ihan sitä mitä haluun. Joten pistän varmaan tossa syksyn haussa paperit vetämään, sitä en sit tiiä jos pääsen opiskelemaan,että lähenkö tammikuussa vai vasta elokuussa sinne. Jotenki tuntuu hurjalta laittaa 11-kuinen hoitoon. Mites sen hoitopaikan kanssa? Eikös se pidä hakee hyvissä ajoin,vaikken sit kouluun pääsiskään..? 

Ollaan kans aloteltu puuroja, sillä kaurapuurolla justiin. Aika vaihtelevasti menny sitä, parista lusikasta kymmeneen. Ja oon heittäny sinne sekaan hedelmäsosetta,ettei maistus niin puulle. Kunhan tota opetellu,niin täytyy kokeilla muitaki puuroja. 

Nyt on alkanu nuo soseetkin maistumaan paremmin. Mut nuo kasvissoseet ei oikeen tahdo mennä. Ainakaan kaalit ja nuo ei mene. Perunaporkkana kelpaa. Kohta jos niitä lihoja alottelis.

Riiika, vai on teillä vauvantekohommat meneillään?! Vai niinku Ipuki sano,et tulee jos on tullakseen? Eihän sitä tiiä vaikka kohta jo.. ;)

Harmi juttu Riiika muuten tuo tuttijuttu, on varmasti tosi väsyttävää tommonen.. Toivottavasti löydät jonku hyvän ratkasun!:) 

Nyt lyö tyhjää.. Tuun myöhemmin kirjottelee lisää.. Nyt pukemaan ku justii suihkusta tulin.:D

4.8.2012
jennny
jennny

Moro taas...

Alotetaas eka minkuralle, totta, meidän terkalla on järkevät ajatukset. Tosin niinhän toi meni taas ihan pyllylleen. Tänään soitti sit toinen terkka et ens perjantaille olis lääkärineuvola aika, klo 12.30. No kun siinä purnasin että kun on ihan taas päikkäriaikaan niin terkka sano et ois hällä myöhempikin aika, 13.30. Niin, meillähän nukutaan se kolme tuntia jotta vielä huonompi aika. Eikai se auta ku mennä tollon puoli yhdeltä sinne, syöttää kotona ja antaa ottaa torkkuja.

Piipa, aivan totta, kotihoidontuki on aivan järjettömän pieni. Ei se paljon kannusta kotiin jäämään. Meillä ens keväänä auton ja asuntovaunun hankinta niin vähän piti laskeskella miten mitäkin maksetaan jotta pärjätään.

No hei, tykkäättekö ite kaurapuurosta? En oo kyllä montaa kertaa maistanu hyvää kaurapuuroa. Meillä vissiin huomenna pitäis alotella puurot, riisipuurolla. Kyllä omaan suuhun paljon paremmalta maistuu riisipuuro, neljävilja, ohra ja ruis. Sit kunhan poika on isompi niin opetan helmivellille. Neiti sitä ei suostu syömään, mutta sehän on tosi hyvää.

Soseissa meillä on tullu maissi sellaseksi että se ei maistu vaikka mihin sekottais. Parsakaali oli kans sellanen että sille nyrpisteltiin, mutta huomenna ajattelin höyrytellä sitä uudemman kerran. Vähän on suppea valikoima jos menee peruna, bataatti, porkkana ja kukkakaali. Niin ja ostin kesäkurpitsan että jos siitä tekis soseen. Hedelmäsoseet menee muittamutkitta ääntä kohti.

Wau riiika, sait miehen suostuteltua vauvan tekoon. Oliko kova operaatio? Tehdäänkö tekemällä vai annetaanko tulla jos on tullakseen?

En mä ihan vielä voi paljastaa sitä mun juttua, malttakaa hetko odotella. Kun sitä on vanha pieru täällä liberon maailmassa ja näitä juttuja käy muutkin lukemassa niin ei ihan pysty vielä kertomaan...

Niin ja vielä riiika tuohon tuttiongelmaan. Ei näyttäs olevan tosiaan muuta vaihtoehtoa kuin tutin pois jättäminen. Meillä ei noin vaikeeta ollu tutin kans, mutta tossa joku aika sitten päikkärit meni tutittamiseksi. Herra iputin ilmeisesti pojan opetti siihen että aina kun päikkäreillä heräs kesken unien, anto heti tutin suuhun. No, hetken päästä itkettiin sitä kun tutti ei pysyny suussa, kohta taas...taas...ja taas. No, minä en niin hevillä sitä tuttia koskaan tarjoakkaan, mieluummin hyssyttelen pari minuuttia. Nyt ollaankin sitten siinä pisteessä että pojalle ei tutti kelpaa juuri koskaan. Hyvin harvoin saattaa ottaa tutin omaan käteen ja laitella sitä suuhun.

Pari yötä tulee olemaan jotain aivan helv... kun sen tutin otat pois, mutta kyllä se palkitsee. Otat vaikka pyllylle taputtelun, käsi pyllyn päällä heijaamisen tai muun jota alat tekemään kun tyttö alkaa kitiseen. Rauhoittelet sinne sänkyyn. Tosiaan mielellään sänkyyn ettei mene sitten siihen että sylittelet monta kertaa yössä. Meillä muuten pojalla rauhottu yöunet ja päikkärit kun laitan sille harson kainaloon unille. Nähtävästi on tarve hypistellä kun nukkuu, niin saa sitä tissintuoksuista harsoa hypistellä.

Missäs luuraa jennnyn kuulumiset?

Taidanpa ottaa miestä mukaan ja lähtee saunomaan... Adios perjantailta!

3.8.2012
iputin
iputin

Pitkästä aikaa taas täällä!

Minua ainakin väsyttää ja loppua ei näy. En tiiä mitä tekisin. Kilpirauhaset on multa ennestäänkin tutkittu jo pariin kertaan ettei siitä kyl oo kyse. Kai tää tästä joskus helpottaa.

Viime yönä tyttö heräs piiitkästä aikaan syömään ja sitä tuttia annettiin taas monta kertaa, et enhän mä nuku ja mies ei herää vaikka talo sortus. 

Mäkin oisin halunnut jäädä kotiin, mut ku laskin niin saisin 310€ niin eihän se riitä ees yhtiövastikkeeseen ja ei miehelläkään mikään ruhtinaallinen palkka oo, joten töihin on lähdettävä kun en perkele sinne kouluunkaan päässy. Pakko kokeilla uudestaan, koska oon kyllästynyt tuohon työhön ja niihin ihmisiin ettei vähempää vois kiinnostaa mennä sinne. 30v lähestyy kovaa vauhtia niin jotain on nyt keksittävä ja nopeeta tai mä hajoon tonne. Vaihtelu virkistää.

Hoitopaikkahakemuskin on lätkäytetty menemään ja mähän en halua laittaa tyttöä hoitoon, voi surku. Ois vaan ollu niin mukavaa jos ois voinu kotia jäädä vaikka vielä muutamaks kuukaudeks. 

Mikähän tuossa kaurapuurossa on ettei se maistu? Vaikka sekotan hedelmäsosetta sekaan niin itkua veetään ja kielellä pullautetaan kaikki samantien rinnuksille. Inhottavaa kahtoo ku toinen yökkii. Kaikki muut puurot menee ja suu ammolla ollaan ja joskus lisääkin vingutaan, mut kaurapuuro ei vaan uppoo. Täytyy kokeilla joskus uudestaan.

Jos vetäis tähän sohvalle pitkälleen kun ei tuonne uloskaan viitti mennä ku on uhkailtu sateella.

3.8.2012
piipa83
piipa83

Hui ku tuli rumasti toi lista mutta minkäs teet. Alottelinpa nyt tämänkin ketjun uusiksi niin jos saatas taas juttua liikkeelle.

Että on ollu kiirus viikko, menny ja tullu miten sattuu. Ihan on sit ollu muitakin asioita joita joutunu funtsailemaan ja mielessä pyörittelemään... Niistä ehkä voi valottaa juttua joskus vähän myöhemmin kun asiat ratkeaa. Mutta nou hätä, ei mitään "pahoja" juttuja.

Se ois vielä ens viikko esikoisella lomaa ja sit alkaa koulu ja arki. Toisaalta jo odotankin vähän, saan minäkin hetken huokaista kun poika nukkuu. Nyt on neiti koko ajan vaatimassa sillä aikaa äitiä johonkin kaveriksi.

Poju kasvaa ihan kohisemalla. Soseet maistuu ja tissikin vielä. Viikonloppuna jos keittelis ensimmäiset puurot. Syöttäminen on vähän haasteellista kun varpaat löytyy koko ajan suusta.

Ryömimällä mennään pieniä matkoja eteenpäin, konttausasennossa edelleen heijataan. Istua pitäis saada koko ajan. Ja nyt isin kans päästiin hyppyyttämisen riemuun niin jo siinä äidilläkin käsivarret huutaa hoosiannaa kun pitää koko ajan hyppyyttää.

Pussatakkin meillä jo osataan, omalla tavallaan. Kun sanon että pussataan ja pari kertaa maiskutan niin poika odottaa suu ammollaan että annas pusu :D Joskus oikein kuolasen kielen lyö pusuun kaveriksi :D

5kk neuvola meillä on vasta 23.päivä kun jouduin siirtämään huonon kellon ajan vuoksi. Nyt on unet oltava aivan kohdillaan ja syönnit varsinkin, siis poika vaatii. Neuvola olis ollu aivan keskellä päikkäreitä. Terkkari sanokin että kenenkään lapsen unia ei pilata neuvolan vuoksi.

Se alkaa oleen kesä ohi :( Ootteko miettiny mitä vanhempainvapaan jälkeen? Mulla tuli ihan kamalan paha olla kun sitä viime viikonloppuna mietittiin. Mutta meillä tultiin siihen tulokseen että vaikka vähän tiukemmalle taloudellisesti vetää, mä jään kotiin. Ainakin puoleksi vuodeksi lisää.

Kukas se muuten tossa toisessa ketjussa kirjotti siitä et väsyttää. Mä oon huomannu nyt muutamana päivänä ihan samaa. Illat menee ihan torkkuessa kun tissitellään. Yöt kuitenkin nukutaan hyvin, aamunpuolella herätään syömään. Mut huomasimpa että kun sitä tulee koko hereilläoloaika vedettyä täysillä menemään koko ajan. Välillä huomaa että oonkohan muistanu vessassa käydä :D

Tässäpä tämmöistä meiltä. Kirjotelkaahan kuulumisia! Öitä!

2.8.2012
iputin
iputin
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...