päivärytmien varovainen luonti...

mulla kaks ekaa lasta omisti jo syntyessään jonkinnäköisen rytmin, eli suht samoihin aikoihin unet, syönnit yms. nyt tän kolmannen kohdalla neuvolasta ehdotettiin että voisin varovaisesti ruveta rytmittämään tuon kolmikuisen päiviä. kysyin että miten, neuvolantäti vastasi että niinkuin siusta itestäs parhaimmalta tuntuu.. ööh??... meillä ei päiväunilla eikä syömisillä minkäännäköistä rytmiä enkä tiedä että kuinka lähtisin sitä luomaan. poju yleensä nukkuu vain vartin-puolentunnin pätkiä, näidenkin unien välissä saattaa syödä kerran ja ränistä ja huutaa että saa tuttia nostella koko ajan. tuloksena siis jopa 12 päikkärit päivässä ja koko päivän ajan väsynyt ränisevä pikkumies. yöt menee ihan hyvin mielestäni, syö yleensä kaksi kertaa ja viisi-kuusi kertaa pitää nostella tutti ja kääntää poju. eli siis vajaa parin tunnin välein heräillään silloinkin. onko teistä mammoista kukaan onnistunut tuossa päivän rytmittelyssä ja miten?

2.8.2012
majezki
majezki
2 years, 6-month-old toddler

minäkin peesailen marrua että siitä se sitten ko alkaa kiinteet tulla ja rytmittää päivää :) ruokailut rytmittää päivää...

mie oon kyllä kehno tätä sanomaan ko itellä on ollu tuommoset lapset joilla on hyvä pohja ollu mitä on ollu helppo muokata :D

14.8.2012
imppuliina
imppuliina

ohhoh, tänään meillä nukuttiinkin vain neljät päikyt, eli oikein loistava päivä :) ku tuossa eskariin viemisissä tuli vähä pakko herätyksiä ja ihan eri aikoihin nukuttiinkin kuin yleensä :) ehkä nämä päivät tästä alkaakin rytmittymään :)

14.8.2012
majezki
majezki
2 years, 6-month-old toddler

okei.. kiitos vastauksista. ehkä se rytmi rupeaa löytymään meilläkin kun huomenna esikoinen aloittaa eskarin ja keskimmäinen tarhan.. tulee sitten näitä viemisiä ja hakemisia

13.8.2012
majezki
majezki
2 years, 6-month-old toddler

mä ymmärrän tuon ehdotuksen luoda päivärytmiä siinä mielessä että ei ole hyväksi lapselle itselleen eikä muullekaan perheelle kun pienin on kokoajan väsynyt. Siinähän väsyy koko porukka.

Meillä vauva joutui ihan tahtomattaan ottamaan hieman rytmiä isommasta kun isompi kävi päivähoidossa 3 päivänä viikosta. Herätys oli seiskan pintaan ja aamumaidot saatuaan lähdettiin viemään isompi hoitoon. Useimmiten pienempi nukahti autossa ja nukkui mukavasti tunnin-puolitoista.  Siitä sitten valvoskeltiin hetki kunnes tuli lounasaika ja taas unet. Siitä sitten luontevasti eteenpäin.

Tuosta teidän rytmin luomisesta voisi kai miettiä että seuraatte vauvankin kanssa tiettyä päivärytmiä. Herätys aina samaan aikaa jonka jälkeen ruokaa ja sitten seurustelua. Sahan lasta seurustelemalla ja kutittelemalla pidettyä pieniä hetkiä pidempään hereillä kuin muutoin. Ja kunhan kaveri sitten nukahtaa niin voisi ehkä nukkua pidempään. Ja kun on hyvät unet alla niin jaksaa syödäkin hyvin masun täyteen jotta jaksaa taas seurustella tai nukkua vähän lisää.

Meillä ei siis varsinaisesti tarvinnut rytmittää vauvaa erikseen kun tuli rytmi vähän luonnostaan isoveikan mukaan.

13.8.2012
misukka
misukka

Mulla on sellainen mielikuva (2 isompaa lasta), että kolmikuisina ei ollut meidän lapsilla varsinaisesti mitään rytmiä päiväunissa.

Ajattelen myös niin, että ei sitä päiväunirytmiä tuon ikäiselle voi vielä luoda. Vauva nukkuu tuossa vaiheessa silloin kun nukuttaa, ja niin pitkään kuin haluaa.

3.8.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

sitä se neuvolantätsä yritti niillä rytmeillä et olis säännölliset unet ni ei olis koko aikaa niin väsynyt tuo poika. en vaan ymmärrä kuinka saisin niitä päikkäreitä pidennettyä kun kaikki keinot on kokeiltu ja mikään ei auta. poju kun ei päikkäreiltä herää ikinä tyytyväisenä vaan aina järkyttävään huutoon väsyneenä. en vain saa millään enää nukahtamaan uudelleen, huudoksi menee

2.8.2012
majezki
majezki
2 years, 6-month-old toddler

...

2.8.2012
majezki
majezki
2 years, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...