Mustasukkainen ja hellyydenkipeä kissa + vauva tulossa

En keksinyt mitään muutakaan paikkaan johon tämän kirjoittaa, niin kirjoitan sitten tänne. Eli meillä on helmikuussa laskettu aika ja perheeseemme kuuluu 5- ja 3-vuotiaat kollit. Tämä nuorempi kissa on hyvin itsenäinen, nukkuu ja pötköttelee paljon, leikkii ja touhuaa itsekseen ja välillä tulee hakemaan silityksiä ja rapsutuksia sekä hakeutuu syliin. Tämä viisivuotias kissa onkin sitten aivan täysin eri maata. Se on varsinkin minuun TODELLA KIINTYNYT. Välillä tuntuu etten saa hetken rauhaa kun se tulee syliin jos istun tietokoneen tai telkkarin ääreen, tulee viereselle tuolille kerjäämään kun syön, seuraa mua kun teen ruokaa tai siivoan (paitsi imuroidessani se juoksee karkuun koska pelkää imurin ääntä), jopa vessaan se tulee perässäni ja hyvä jos ei suihkuun pakkaudu. Jos lähden kotoa, saan kuulla mieheltäni miten se on maukunut koko päivän perääni ja kotiin tullessani se juoksee välittömästi ovelle tai sitten päivystää tuntikausia eteisessä. Joskus se on repinyt itseltään karvoja kun olen ollut poissa kotoa ja jos en huomioi kissaa sen mielestä tarpeeksi, se hakee huomiota mieheltäni tai masentuu. Nukkumaan mennessä se tulee joko aivan kylkeeni kiinni tai sitten samalle tyynylle. Jos otan mieheni kanssa päiväunet, tulee tämä kissa pakostakin väliimme. Joskus luen sängyssä kirjaa tai lehteä ja tuolloin kissa hakeutuu aina siihen kirjan/lehden päälle etten vain saa luettua vaan minun pitäisi rapsuttaa kissaa. Toisinaan on ihan hellyyttävää että se tykkää minusta niin paljon, mutta olen vain alkanut miettiä, että millaista arkemme tulee olemaan kun vauva tulee vuoden vaihteen jälkeen taloon. Tuolloin en enää voi huomioida kissaamme niin paljon kuin aikaisemmin ja minulla on kädet täynnä työtä vauvan kanssa. Pelkään myös että kissa tekee jotain pahaa vauvallemme mustasukkaisuuksissaan, esim. menee päälle makaamaan. Pelkään myös että kun kissamme ovat tottuneet nukkumaan minun ja mieheni parisängyssä, ne saattavat hypätä myös vauvan pinnasänkyyn tai vaunuihin enkä uskalla edes ajatella mitä voi tapahtua. Taitaa olla etten voi hetkeksikään jättää kissojamme vauvan kanssa kahden tai kolmisin. Onko muilla edes vähän samansuuntaisia kokemuksia? Kaikki vinkit ja muut ovat enemmän kuin tervetulleita :)

2.8.2012
Tigru
Tigru

Ensinnäkin, eläimiä ja vauvaa ei saa MISSÄÄN NIMESSÄ JÄTTÄÄ PÄINSÄ. Nm. kissan ja koiran omistaja, ei mikään hysteerinen lapseton ja eläimetön erakko. :D

Meillä ratkaistiin nukkumisongelma alkuun (kun muksu nukkui samassa huoneessa meidän kanssa) laittamalla ovi kiinni. Ja niin se on pysynyt edelleen, on muuten mahtavaa nukkua ukon kanssa kaksin ilman 25kg koiraa ja hullua kissaa joka tunkee naamalle.. ;D Suosittelen. ;) Toki meidän kolli käy aina vähän väliä rapsuttelemassa ovea, mutta kun käy sille sihisemässä pari valittua sanaa niin jättää oven rauhaan. :b

Mutta jos ei näin halua / kykene / voi tehdä niin kissaverkko pinniksen päälle. Mä en tiedä niitten mekanismeja, kuinka kiinnitetään siihen sänkyyn, mutta voin kuvitella kuinka meidän kolli ainakin olisi itsensä pinniksen yläreunan ja verkon välistä sisuksiin tunkenut..

Mutta mustasukkaisuus. Mä suosittelisin kysymään ihan eläinlääkäriltä mikä siinä olis parasta tehdä, koska kissat on arvaamattomia. Esim. fermoneista voi olla apua, tai sitten ei. Ja suosittelen ehdottomasti tekemään sen mitä me tehtiin, eli kun olin laitoksella vauvan kanssa niin ukko vei joka päivä rievun kotiin, ekana iltana (muksu syntyi 16:59) ei keritty riepua mukaan laittamaan niin laitettiin mun paita missä oli vauvankin hajut. Ennemminhän se on koiralle hyvä, mutta miksei mustasukkaiselle kissallekkin. Tietääpä ainakin että tämä on "vanha juttu". :)

2.8.2012
RJ89
RJ89

Kissaverkkoa en ole "luonnossa" nähnyt, mutta mitä olen kuvissa nähnyt, niin se on aika painava.

2.8.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä oli 4 kissaa kun lapsemme syntyi ja on vieläkin. :) Eli hyvin on mennyt. Itse jännitin raskaana ollessa ihan samaa asiaa. Aluksi pidettiin makuuhuoneen ovea kiinni, ettei kissat mene vauvan päälle. Vauvan ollessa 1kk:n ikäinen ruettiin pitämään jo makuuhuoneen ovea auki. Meillä ainakin 3 kissaa pelkäsi vauvaa, joten eivät ees menneet lähelle. Ja äkkiähän se lapsi kasvaa ja oppii "puolustautumaan".

 

Ja voin kertoa, että meillä ainakin kissat osaavat tulla hakemaan sitä huomiota kun on otollinen hetki. Vauvan kun saa päiväunille ja luulee saavansa huokaista hetken, niin on 4 kissaa kimpussa. :)

2.8.2012
stige
stige

Miten MrsMetalli opetitte kissoille, ettei vauvan sänkyyn ja vaunuihin saa mennä? 

PekkajaMatti, kiitos vinkistä! Täytyy kaiketi alkaa sellaisia katsomaan :)

2.8.2012
Tigru
Tigru

Pinnasänkyyn ja vaunuihin saa "kissaverkkoja", jolloin kissa ei pääse niihin.

2.8.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...