Hoitopöytä?

Juhuu, en nyt taas keksiny minne tää kuuluis niin kokeillaan miten mun käy täälä osiossa. :) Eli siis, tänään mietin niinkin syntyjä syviä kun sitä että kauanko hoitopöytä on tarpeellinen kapistus? Minkä ikäsenä vaippa aletaan vaihtamaan lennossa? Ja vaatteet pukemaan lennossa? :D

1.8.2012
RJ89
RJ89

Meillä on kummallakin lapsella ollut käytössä hoitopöytä, en muista kauanko oli kummallakin kerralla.

Päiväkodissa todellakin pienillä lapsilla 1v vaippa vaihdetaan hoitopöydällä.

Pyllyn pesussa lapsi nostetaan pesualtaaseen.

Työssäni päiväkodissa, kun olen vaippoja vaihdellut, jos lapsi osaa seistä, olen lattialla vaihtanut vaipan, vaikka ei olekaan hyvä selälle.

Nykyään, arvelen, että tuo vaipanvaihtokin menee todennäköisesti niin, päiväkodissa siis, että miten vanhemmat on tottuneet asian hoitamaan, ja mihin lapsikin on tottunut. Toki pitää ottaa työntekijän työergonomia huomioon, mutta muuten tuo vaipanvaihto tapahtuu kasvatuskumppanuuden hengessä.

Töissä en ole ollut moneen vuoteen, että eksaktia tietoa mulla ei ole.

3.8.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ton kodinhoitohuone asian mä ymmärrän, jos meillä sellanen ihanuus olis niin tottakai meillä ei olis hoitopöytää. Muttakun ei ole. :D Ja hoitopöytä sijaitsee siis muksun makkarissa, joten vaatteet on sielä missä mun mielestä pitääkin. Joskus yritin sijoittaa vaatteet kaappiin, mut ne oli jotenki aivan super sotkusesti ja sekavasti sielä + toisella puolella huonetta, on huomattavasti helpompi ottaa siitä alta yhdellä kädella vaatetta ja toisella pitää jostain raajasta kiinni. :D 

Ja siks toisekseen, tuola joku sano että ei onnistu seisaalleen vaipanvaihto kun ei pysy paikallaan tai veyää makarooniks, niin mä veikkaan et meillä kävis näin. Mut ehdottomasti tätä seisaalleen vaihtoa kokeilen joku kaunis päivä, samaten vaatteiden vaihtoa lennossa. :) Vaatteet saa varmasti helposti vaihtumaan lennossa, mutta noita vaippoja ei ikimaailmassa.

Eikä se mun mielestä niin järin hullua oo että 2v vaipat ja vaatteet vaihdetaan makuultaan, kukin tyylillään. Niinkun tää hampaidenkin pesu. Meillä ei pestä juuri koskaan hampaita kun ei herra anna pestä. Tottakai sillä harjalla kutitellaan, mutta nimenomaan siksi kun se kutittaa niin lyödään suu visusti kiinni harjan tullessa lähelle. Ja me kuitenkin harjataan peilillä että näkee mitä sielä tapahtuu..

2.8.2012
RJ89
RJ89

Meillä hoitopöytä jäänyt pois siinä vaiheessa kun lapsi kävelee. Meitin "vauva" tulee pian 1v4kk eikä kävele joten hoitopöytä on edelleen käytössä, luultavasti vielä jonkin aikaa.

vaipanvaihto hoituu lennossa jos lapsi seisoo ja housuvaipat käytössä. Meillä ei käytetä housuvaippoja vieläkään, joten pöytä on ahkerassa käytössä.

2.8.2012
misukka
misukka

Ja mun mielestä siinä ei oo mitään hassua et meiän ihan kohta 2v makaa kun vaippa vaihdetaan. Meillä se on vaan ainoo tapa kun seisten ei onnistu kun hetkeekään ei voi olla paikallaan mut makuultaan suostuu oleen, niin niin kauan saa maata kunnes päästään vaipoista eroon tai kun suostuu oleen hetken paikoillaan, tai sit toiseks jos seisoo niin alkaa tekeen sitä et menee ihan makarooniks...että jokainen taplaa tyylillään, ei se mikään pakko oo että vuoden ikäsenä hoitotaso/pöytä veks...meillä myös kuivataan siinä kylvyn jälkeen ja pestään hampaat jne jne.

2.8.2012
Lintu4
Lintu4

Mä kanssa mietin että mitkä putellit=)

Mutta vaipat on ollu pesukoneen vieressä korivaunuissa ja se alusta koneen päällä.

Vaatteet on omassa huoneessaan vauvasta asti ollu.

Jos rojuilla ja romppeilla tarkoitetaan hiusharjaa,saksia yms ne on vessan kaapissa.

Tuossa kärryssä on myös ollu vanulappuja ja topsypuikkoja kun niillä alussa puhdistettu vauvaa,napaa,silmiä yms..

2.8.2012
huiskutin
huiskutin

mitkä purkit ja putelit, ei meillä ainakaan ollu mitään... JOtakii perusrasvaa säilytettiin vessan hyllyssä ja nykyään kodinhoitohuoneessa, sieltä saa tarvittaessa. Vaipat on nyt kodinhoitohuoneen kaapissa josta otetaan sitä mukaa kun on tarvis. Vaatteet meillä on vaatekaapissa... :D Ja kun lapsi siis seisoo siinä puolivuotiaana, niin sontavaippa on vaihettu siten että oon nostanu lapsen pöntön kannen päälle seisomaan, jossa toisella kädellä tuen lasta ja toisella suikkasen vaipan roskiin, ei oo kakkaa pitkin poikin ja on helppo se pylly pestä. Meillä on käytetty housuvaippoja puolivuotiaasta, eikä yhtään kertaa olla vaihettu vaippaa sen koommin pitkällään. Sitä ennenkii joku pissivaippa vaihtuu helposti sylissä :) Muistan kun päiväkotiin tuli joskus noin vuoden ikäinen lapsi, joka myös puettiin yhä pitkällään... AIka hullun näköstä hommaa ja tarhan tätit neuvoikin sen lapsen vanhempia, että jos pikkuhiljaa alkaisivat opettelemaans itä istuillaan pukemista :D

2.8.2012
riu
riu

no meillä se on sellanen lipasto missä on vaatteetkin. mutta heti kun teippivaipoista pääsee niin eipä siinä hoitopöydällä sitten mitään tehä. esikko oli noin 10kk. ja meillä nää on niin vempuloitakin ettei ne vaan pysy siinä mitenkään päin kun rupee olemaan tuo 9-10kk mittarissa :D

itelle ehdoton kapine varsinkin kun vauva on pieni. säästää selkää tosi paljon :D

2.8.2012
mustikka88
mustikka88

Siis ihan oikeesti mammat, eikö teidän selkään satu aivan hulluna vaihtaa jossain lattialla tai sohvalla vaippaa? Ja missä ihmeessä teillä joilla ei ole hoitopöytää (siis sitä missä on säilytystilat rojulle ja romppeelle) niin säilytetään vaipat? Vaatteet? Purkit ja putelit? Minkä kokonen tupa teillä on? :D

Jos meillä ei olis hoitopöytää, niin olisin hukassa ja pahasti. Meillä kun säilyy vaipat ja vaatteet lipaston laatikoissa, sukat ja muut pikkuvaatteet koreissa siinä välitilassa. Purkit ja purnukat on sulassa sovussa vaippojen seassa.. :D

2.8.2012
RJ89
RJ89

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

2.8.2012
huopis
huopis

Meillä käytetään vielä jonkun verran ton reilu vuosikkaan kans. Useemmin vaihetaan vaipat seisaallaan tai sohvalla. Mut jos on vaik hirmuset ripulit, ni koen helpommaks putsata ekaks siinä hoitopöyvällä pahimmat pois. Ja yöllä tai kesken päikkyjen jos joutuu joskus vaihtaa vaippaa, ni paremmin saa muksun takas unille, ku hoitopöyvällä vaihtaa ku et rupee riepottelee miten sattuu..

2.8.2012
huopis
huopis

Meillä oli hoitotaso pinnäsängyn päällä ekat puoli vuotta. Mutta alusta alkaen tuli aika paljon vaihdettua vaipat lattialla ja heti kun oppi seisomaan tukea vasten niin seisten. Pukenut olen lähinnä sylissä.

2.8.2012
alexsandra
alexsandra
2 years, 3-month-old toddler

Turhake,4lasta eikä hoitopöytää ole ollu ikinä..alusta vaan pesukoneen päällä=)

2.8.2012
huiskutin
huiskutin

meillä ei ollu koskaan hoitopöytää käytössä, vaippa vaihettiin seisovalle lapselle puolivuotiaasta alkaen kun muksut on osannu seistä ite. Vaatteita oon pukenu ja riisunu sylissä ihan parin kuukauden ikäsestä. Se käy sylissä vaan niin paljon nopeampaan :)

2.8.2012
riu
riu

Mäki käytin tosi pitkään, kun se oli selkäystävällisin mulle ja sen säilytystila oli tarpeen pikkukaksiossa :) muistaakseni sillon ku housuvaippoihin vaihdettiin ni se jäi pikkuhiljaa pois. No, tyttö oppi 2v kuivaksi, et sillon se ei enää ollut käytös. :)

1.8.2012
Mummy83
Mummy83

meilläkään ei ollu ku kahen lapsen kaa parisen kuukautta hoitopöytä aktiivises käytös, nyt kolmannen kans ei tarvittu olleskaa (kun kerta myin sen XD) ja hyvin on pärjätty, vaihdellaan vaippaa lattialla tai sängyllä tai sohvalla, kuten vaatteetkin :)

1.8.2012
surkelo
surkelo

Tai siis tarkennettakoon että varsinaista hoitopöytää meillä ei oo ollu ikinä enkä ikinä hommaisikaan vaan edelleen on pesukoneen päällä hoitoalusta.

1.8.2012
Lintu4
Lintu4

Meillä on vieläkin hoitopöytä käytössä ja edelleen vaipat vaihetaan makuultaan, joskus harvoin seisaaltaan ja puetaankin vielä makuultaan joitain vaatteita ja sälli ihan kohta 2v! :D

1.8.2012
Lintu4
Lintu4
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...