Perhetyöntekijä

onko kellään kokemusta tällaisista? siis että mitä ne käytännössä tekevät kun tulevat käymään? mulle tarjottiin neuvolasta tällaista pari kuukautta sitten ja kieltäydyin (en ole koskaan osannut pyytää apua toisilta) nyt tilanne on se että mä ihan tosissaan voisin harkita tuollaista. Joutuuko siinä sitten myös lastensuojelun asiakkaaksi, että leimataan ns. huonoksi äidiksi. Mulla alkaa olla voimavarat ihan tosissaan LOPPU

30.7.2012
majezki
majezki
2 years, 3-month-old toddler

Voishan se varmasti. :) Ja jos se hoitaja ois sen 2-3 tuntia kerrallaan niin kerkeisit ehkä jopa levähtääkin siivoilun jälkeen. Ensin rentoudut siivoilemalla ja sitten otat pienet unet. :)

30.7.2012
AnnelieP
AnnelieP
2 years, 6-month-old toddler

ei meillä tuo sotku ole ongelma. mua oikee rupee ärsyttää jos joku roska lattialla/likanen muki pöydällä ni pakko siivota (pakkomielteitä?!?) mä jotenkii ihan rentoudun ku saa siivota ja touhuta iteksee. Heh, voiskohaa se se hoitaja viiä muksut pihalle ku mie siivoon :)

30.7.2012
majezki
majezki
2 years, 3-month-old toddler

majezki: Kyllä minäkin olen kaikki ilot ja surut hoitajalle kertonut. Se auttaa kun on joku jolle voi höpöttää ihan mitä sylki suuhun tuo.. Varsinkin sitten kun siihen hoitajaan on tutustunut kunnolla ja luottamus on kasvanut. Monesti oikein odotan innolla seuraavaa kertaa kun saan jutella ja kertoa miten meillä on mennyt. Riippuu tietenkin minkälaisen hoitajan sattuu saamaan..

30.7.2012
AnnelieP
AnnelieP
2 years, 6-month-old toddler

No niinkuin huiskutin jo sanoi, voishan se kodinhoitaja/perhetyöntekijä mennä ulos teidän lasten kanssa, niin että saisit levättyä edes vähän aikaa.

Mulla oli alussa vaikee rentoutua, vaikka väsyttikin ihan hirveesti, kun tuntu niin oudolta antaa jonkun muun hoitaa omaa lastani. Mutta kyllä ne sängyssä köllöttelyt, ilman unta, on myös auttanut jaksamisen kannalta. itselläni on vain tuo yksi lapsi, joten hoitaja on ollut olohuoneessa lapsen kanssa, kun minä olen nukkunut huoneessani. Meidän perheen perhetyöntekijät ovat auttaneet myös esim. tiskaamisessa ja muissa pienissä koti töissä Asuntoni on ollut joskus villakoiria täynnä ja tiskit on ollut tiskaamatta (silloin pahimman väsymyksen aikana) eikä se perhetyöntekijöitä haitannut. Eivät siis huomauttele jos on vähän epäsiistiä. (Tietenkin on eri asia jos asunnon kunto on niin huono että se on vaaraksi vauvan ja muun perheen terveydelle..)

30.7.2012
AnnelieP
AnnelieP
2 years, 6-month-old toddler

kyllähän tuo ihan pelkkä keskustelukii riittäis varmaa meikäläiselle. seinät kaatuu nii päälle et mie höpötän täällä jo kahvikupeillekkii juttuseuran puutteessa :)

30.7.2012
majezki
majezki
2 years, 3-month-old toddler

Kaveri sai tuon perhetyöntekijän ja se ei tehnyt mitään muuta kuin keskusteli..ja neuvoi esim.miten päivärytmi kannattaa ola..kaveri sanoi että siitä oli enenmän haittaa kun joutui kodin puunaamaan aina kun se tuli=)Mutta hänellä sekä yhdellä toisella kaverilla on mll.n hoitaja 10h kuussa ilmaiseksi,saatu siis ihan sossun kautta ennalta ehkäisevänä ettei äiti uuvu täysin ja siitä ovat tykänneet.Ehdottomasti otat apua vastaan kun tarjotaan..kaveri ainakin monesti laittaa hoitajan lasten 3kpl ulos ja nuorin vauva on vaunuissa mukana,saa kotona sitten lepäillä=)

30.7.2012
huiskutin
huiskutin

No siis mulle sanottiin, et perhetyöntekijän voi tilata vaikka esim. jälkitarkastuksen ajaks, jos ei saa lasta hoitoon eikä halua ottaa mukaan. Tai jos tarttee mennä esim. joskus työhaastatteluun! Mulla on kyllä muitakin hoitajia piisannu, ni en ol tarvinnu. Mut ei niiden suiden tartte olla ton kummosempia...

30.7.2012
ansuv
ansuv

tässä mä just ajan takaa tätä että kodinhoitaja yms. olisi lasten kanssa ja minä voisin edes joskus nukkua vaikka ne tunnin päikkärit. mutta mitenhää tuo toimii sit käytännössä kun lapsia on kolme ja nuorin on vajaa 3kk

30.7.2012
majezki
majezki
2 years, 3-month-old toddler

Minun luona kävi ensin kodinhoitaja nimikkeellä työskentelevä henkilö. Mutta hän ei pystynyt käymään auttamassa minua lapseni kanssa riittävän usein. Silloin meidät laitettiin lasten suojelun asiakkaiksi. Minulle se tarkoitti sitä, ettei minun enää tarvinnut yrittää jaksaa yksin, vaan sain apua perhetyöntekijöiltä kaksi-kolme kertaa viikossa. Kyllä minuakin alussa mietitytti se lastensuojelun asiakkaana oleminen. Se tuntui siltä että olisin jotenkin huonompi äiti koska en jaksanut/jaksa vauva arkea yksin ilman muuta apua. Mutta perhetyöntekijät ovat juuri sitä varten että lapsen huoltaja saisi vähän omaa aikaa (esim. nukkumiseen yms.) Ilman perhetyöntekijöitä en varmaan itse olisi enää tässä. Heistä on ollut suuri apu omaan jaksamiseen ja yksinäisyyteen. Kannattaa siis ottaa kaikki apu vaan vastaan minkä saa. Se ei tarkoita että olisit huono äiti. Se tarkoittaa sitä että olet hyvä äiti ja haluat varmistaa sen että saat tarpeeksi lepoa jotta voisit olla vielä parempi äiti lapsellesi/lapsillesi.

30.7.2012
AnnelieP
AnnelieP
2 years, 6-month-old toddler

Perhetyöntekijä tekee niitä asioita, joita palvelusopimukseen kirjataan.

Hoitaa lapsia, tekee kotitöitä äidin kanssa.

Meillä perhetyöntekijä oli mun vaivasenluuleikkauksen takia, nuorempi oli silloin hieman yli vuoden.

Perhetyöntekijä ulkoili meidän pienemmän lapsen kanssa, koska itse en aluksi voinut kävellä, mulla oli kantakenkä ja kyynärsauvat.

Miehelläkään ei ollut koko mun sairaslomaa (5 1/2 viikkoa) kesälomaa.

Ota vain rohkeasti perhetyöntekijä vastaan!

30.7.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

...

30.7.2012
majezki
majezki
2 years, 3-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...