Taivaltaja ja muut joilla lapset pienellä ikäerolla

eli noin vuoden ja kahden vuoden erolla. millä tavalla taapero otti vauvan vastaan? pystyikö lasta valmistelemaan mitenkään vauvan tuloon, miten? kaipaisin kovasti vinkkejä siihen miten tulee mahdollisimman pehmeästi 1,8v ikäiselle tuo uuden perheenjäsenen tulo taloon. että välttyi mahd mustasukkaisuudelta ja muulta.

30.7.2012
Boco
Boco

meillä ekan ja tokan välillä on ikäeroa tasan 1v7kk, esikoinen ei ollut ollenkaan mustis, ei varmaankaan ees osannut olla, hienosti otti vauvan vastaan ja sylitteli yms :)
nyt kakkosen ja kolmosen välillä on ikäeroa 2v3kk ja ei mitään ongelmaa missään vaiheessa, puhuttiin paljon odotusaikana että meille tulee vauva ja monesti nuo isosisarukset lauleli vauvalle "tuiki tuiki tähtöstä" ja silitteli ja jutteli :)
nyt siis vauva kohta 2kk ja kyllä on isommat tykänneet ihan hirveesti, joka päivä pitää sylis, ovat innoissaan kun vauva herää, laulelee sille ja väittelee että kummanko vauva on, mutta onneksi aina tulevat siihen tulokseen, että kaikkien yhteinen ♥
myöskin meil saa nuo isommat "hoitaa" vauvaa paljon, saa pakata hoitolaukkua, tuoda vaippaa yms..

kun vain paljon se isompi lapsi saa olla mukana vauvatouhuissa, niin on sitten helpompi hyväksyä se vauva :) kehua, että miten iso jo se esikoinen on ja miten hienosti osaa äitiä auttaa :)

30.7.2012
surkelo
surkelo

Mulle tulee mieleen joku todella lapsentajuinen kirja vauvan syntymästä.

Kirjastosta löytynee. Tulee mieleen esim. Tammen Kultainen kirja Minä ja pikkuveli.

(Riippumatta syntyvän vauvan sukupuolesta).

30.7.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

meillä ikäeroa 1v.3kk ja ei tollasta voi oikein valmistella mitenkään. ei se oikein nukkeleikeistäkään mitään tajunnu, ehkä sillein että käyttää pienten lasten luona että tajuais jotenkin että ne on pienempiä ja ei oltais niin kovakouraisesti.

mutta meillä on tää 8,5kk nyt kun vauva sen ikäinen on, niin ihan koko ajan tehty ilkeyksiä vauvalle, raavittu, tökitty, lyöty, potkittu, tarrattu poskista, niin että on ollu monta kuukautta vauvan posket ruvella. mutta meillä on muutenkin niin voimakas tahtoinen ja tempperamenttinen esikko että on sitten ihan tajuttoman mustiskin. pitää vaan jaksaa koko ajan huomioida vanhempaa ja leikkiä sen kanssa niin on sitä kiltimpi sitten.... ehkä tää menee ohi jossain vaiheessa :) ja asiaa ehkä hankaloittaa sekin kun esikko ei vielä oikein puhu selviä sanoja niin meillä tapellaan siksikin kun äiti ei ymmärrä mitä toinen haluaa.

30.7.2012
mustikka88
mustikka88

uppista

30.7.2012
Boco
Boco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...