Töihin tai siis työttömäksi paluu

Melkein viisi vuotta sitten jäin äitiyslomalle määräaikaisesta työstä. Nyt olen saanut kahdelle lapselleni hoitopaikan, heillä alkaa hoito päiväkodissa ensi keskiviikkona. Meillä päin on todella vaikea saada lapselle hoitopaikkaa läheltä, kaupungissa on satojen lasten päivähoitojono. Joten kun nuorimmaiseni täyttää tammikuussa 3v, ajattelin että hänellekin on helpompaa aloittaa muiden kanssa näin kesän jälkeen, eikä sitten kesken kauden. No nyt on kuitenkin käynyt niin, että kaikki työhakemukset on tulleet bumerangina takaisin (tai jääneet sille tielleen) ja olen siis ilman töitä. Tuntuu ihan valtavan typerältä viedä lapset hoitoon ja tulla sitten kotiin "työnhakuun". Toki tekemättömiä asioita ja siivoushommia on enemmän kuin tarpeeksi, mutta tuskin ne montaa viikkoa kestää niiden hoitaminen. Saan lapsille toki pehmeämmän aloituksen päivähoitoon, mutta ei se tätä oloa poista. Typerää ja osittain "huono äiti" -oloa ei yhtään auta se, että olen aina ajatellut saavani töitä kuin töitä jos vain haluan. Nyt halusin, enkä ole saanut. Onhan siellä lapsilla ihan uudenlaista puuhaa ja uusia kavereita... Toinen lapsistani, 4v, ehkä jo kaipaakin jotain muuta. Mutta vaikka kerhot riittäisivät perus arkeen, en uskalla luopua päiväkotipaikoista - yhtä läheltä niitä tuskin enää saisin parin viikon varotuksella... Eli mitä jos tässä nyt saankin työtä... Ja mitä jos en. Onko muita samoissa tunnelmissa ja samoissa ajatuksissa? Onko jotain, jotka haluavat oloni vielä kurjemmaksi ja haluavat moralisoida tilannettamme...? Tää on ihan hullua, että on tippa linssissä liki koko ajan. Jännittääkö? Itseni vai lasten puolesta? Jos ois raskaana, vois huoletta syyttää hormooneja, niin kierroksilla tunteet ja ajatukset käy... :D Toki iso muutoshan tämä on koko perheelle, tapahtui mitä tapahtui.

28.7.2012
voimapulla
voimapulla

En lukenut kaikkia viestejä mutta MursuMurun kanssa olen samoilla linjoilla. Hyvä että olet Voimapulla hoitanut lastenhoito-asiat kuntoon hyvissä ajoin, voihan olla että parhaassa tapauksessa saat jo seuraavana päivänä tai ensi viikolla töitä :) En tiedä minkä alan ihmisiä olet mutta omalla alallani lähtö töihin voi tulla hyvinkin nopeasti. Teen pätkätöitä ja sijaisuuksia ja joskus työtarjous voi tulla jo seuraavalle päivälle. Vielä on helppoa lähteä kun ei lapsia ole mutta kunhan vauvamme syntyy ja taas joskus suunnittelen työhön paluuta, niin asia pitää sumplia hyvin. Sinun tilanteessasi Voimapulla olisin vain hyvillä mielin kun tilanteesi vaikutti hyvältä :) Tsemppiä vaan paljon :)

2.8.2012
Tigru
Tigru

Täällä on kans yks huonoa omaatuntoa poteva. Toissapäivänä ilmottauduin työkkäriiin työnhakijaksi kun ei ole tännekään vielä työpaikkaa suotu. Hakemuksia on kokoajan jonossa. Ja lapsilla alkaa hoito 6.8.

En minäkään uskalla hoitopaikkoja perua, kun ei noista sit tiedä et saako takasi sinne mistä nyt on hyvät paikat saatu. Esikko menee eskariin ja siinä ohessa siis hoitoon ja tuo meidän pienempi sai isoveikalta vapautuneen pph-paikan perintönä.

Joo-o, hölmöltä tämä tuntuu et vien nappulat hoitoon ja tuun ite kotiin, mut yritän tsempata itteeni just sillä, et pääsen sit haastatteluihin kivuttomasti ku ei tarvii miettiä mihinkä lapset laittaa haastattelun ajaksi. Alkuvuodesta kävin yhdessä haastattelussa ja mies otti lapset töihin siksi aikaa. Viime vuoden puolella mies joutu oleen kotona päivän ku minä kävin työhaastattelussa.

29.7.2012
misukka
misukka

Jos luit mun tekstin loppuun niin enhän minä hoitoa tyrmännyt..laitoin että kerho tai osapäivähoito olisi minusta paras vaihtoehto=)

Meillä täällä nuo kerhot ovat kaupungin ja niihin haetaan samalla hakemuksella kuin hoitoon,ja sieltä helppo siirtyä päiväkotiin=)Ja henkilökunta on ammattitaitoista=)

Toki ois seurakunnallakin kerhoja,mutta itse en niistä niin välitä,kun uskonto ei kauhean lähellä sydäntä=)Toki nekin on jollekkin hyvä vaihtoehto.

29.7.2012
huiskutin
huiskutin

joo mutta meijän tapauksessa myös paljon  ammattitaitoisempi henkilökunta, kasvatusyhteistyö neuvolan kanssa jne. monta hyvää syytä pitää mieluummin päiväkodissa :D Eikä se ajallisesti oikeesti niin paljoo heitä ;) Niin ja onhan lapsella vielä oikeus päivähoitoon :D Että elä oikeesti pode syyllisyyttä, miullakii on ollu lapset osa-aikasina päiväkodissa ja se on ollu kaikin puolin loistava ratkaisu :)

28.7.2012
riu
riu

Riu: Toi on kyllä ihan hyvä pointti kerhot vs. osa-aika hoito päiväkodissa. Tiedän niiiin monta vanhempaa, jotka kiikuttaa lastaan väh. 5 kertaa viikossa sinne väh. 3h kerhoon aktiviteettien, kavereiden, vanhempien oman ajan ym. takia. Miten se olisi jotenkin eri tilanne, kuin päiväkodissa lapsen olo 2-3 kertaa viikossa (tosin hieman pidempi aika mahdollisesti)

28.7.2012
voimapulla
voimapulla

Helppohan se PekkajaMattin ja Huiskuttimen on sanoa, että ois kerhot vielä pop. No en sano, etteikö ne ois ehkä vielä hetken hyvä, mutta kun täältä ei todellakaan saa helpolla sitä lasten hoitopaikkaa. Etenkään läheltä ja vielä tuosta vierestä, joka on pieni päiväkoti (erittäin hyvä aikuinen+lapsi -suhdeluku). Ei sitä nyt ihan helpolla viittis heittää mäkeen ja ottaa vastaan talvella sitten se paikka jonka mahdollisesti saa, ja silloin on hyvin todennäköistä, ettei sisarukset pääse edes samaan päiväkotiin.

Rahaa tarttis ja just tuon MursuMurun huomaaman asian vuoksi ne lapset nyt saa aloitaa sen hoidon: Mulla on mahdollisuus aloittaa työt heti, kun sellainen löytyy. Ei mitään kahden viikon jännitysnäytelmää ja vuorojen sopimista. Niitä lähellä olevia lastenhoitajia ei ole, jotka rahatta voisi auttaa.

Kiitos MursuMuru kommentista. Se anto vähän voimaa.

28.7.2012
voimapulla
voimapulla

mie pitäisin lapset päiväkodissa osa-aikasena, 10-13 päivää kuussa muutaa tunti. Mie en edelleenkään tajua miksi se on jotenkii pahempi viedä lapsia päiväkotiin ku kerhoon... Omalla kokemuksella miun lapset ei tule enää milloinkaan menemään kerhoon, vaan ja ainoostaan päiväkotiin. Toki meijän lapset on vähän "erityisempiä", mutta silti. Et ole huono äiti, lapset ihan sataprosenttisella varmuudella tykkäävät päiväkodista, heillä on siellä virikettä ja ikäisiään kavereita, samalla sie voit etsiä niitä töitä ja vaikka käyvä joskus yksin kaupassa. Ja niin kuin sanoit, kovin helposti ei sitä samaa hoitopaikkaa enää sitten saakaan :) Ihan normaalia että äiti stressaa tuota hoidon aloitusta, mutta siitä se tuska hellittää, viimestään kun huomaat kuinka lapsi on saanut kavereita ja viihtyy :)

28.7.2012
riu
riu

Peesaan huiskutinta siinä, että olisin lasten kanssa niin kauan kotona, kuin mahdollista.

Päivähoito on lapselle työtä isossa ryhmässä. Kun teillä nuorempi ei ole vielä lähelläkään 3-vuotias, olisin todellakin lasten kanssa kotona.

Nuorempana lapsella saattaa olla hankalampaa aloittaa hoitopaikassa kuin sitten kun lapsella on enemmän ikää. Lapsen sosiaaliset taidot kehittyvät, ja hän on siinäkin mielessä valmiimpi aloittamaan päivähoidon.

28.7.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä varmaan oisin suosiolla siihen vuden alkuun kotona ja laittasin lapset vaan kerhoon=)

Itsellänikin oli tilanne etten tiennyt pääsenkö kouluun joten hain lapset kerhoon sekä päiväkotiin keväällä,pääsin koulutukseen ja nyt sitten lapset aloittaa päiväkodin,tosin pikkasen kevyemmin kun ovat 3-4päivää viikko siellä ja muuten kotona.

jos en olisi pääässyt mihinkään olisi lapset menneet vain tuonne kerhoon..koulutuksen jälkeen ajattelin vielä muutaman kuukauden olla kodinhoidontuella lasten kanssa,ja sitte vuoden päästä kun tuo 5-vee menee eskariin ja kuopus täyttää 3 palaan kunnolla työelämään.

Mutta ainakaan koko aikaisesti en hoitoon veisi joko kerho tai osa-aikahoito=)

28.7.2012
huiskutin
huiskutin

Ja on muuten myös ahdistavaa, kun mies ei ymmärrä yhtään tätä mun ahdistusta ja nuivilla/nyreillä kommenteilla vaan lisää sitä. Miehestä lasten hoitoon menossa ei ole mitään ihmeellistä, eikä mitään miksi se voisi olla huono juttu, etenkään mitää mikä pitäisi mua jännittää (eikä vaan lapsia). Noh, mikäs ihme, hänhän siellä töissä käy ja on tottunut olemaan naperoista erossa ennen tätäkin.

Voihan napanuora.

28.7.2012
voimapulla
voimapulla
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...