Sämpyläjauhoja pullataikinaan? pika-apuaaaa!!!
ihan ex tempore aloin leipomaan pullaa ja hups, vehnäjauhot loppu, käykö sämpyläjauhot? ja munat loppui, taikinaan riitti mut entä voiteluun?

Vastaa
Listaa uusin ensinHups, nyt vasta luin että kyse oli pullataikinasta eikä sämpylöistä. En laittaisi sämpyläjauhoja pullataikinaan.

Hyvin voi laittaa sämpyläjauhoja jatkeeksi ja vaikka tehdä niin että laittaa puolet ja puolet. Itse teen joskus niin että laitan vehnäjauhojen lisäksi joko kaurahiutaleita tai kauraleseitä taikinaan niin tulee kuitua. En voitele senkummemmin sämpylöitä mutta pysyvät hyvin kosteina kun laittaa kulhon päälle märän froteepyyhkeen. Tämä hyväksi havaittu konsti kun laitan ison osan sämpylöistä pakkaseen, teen kerralla yleensä vähintään litran taikinan.

juu, on leivottu :D tuota siivilöintiäpä en muuten hoksannutkaan, mutta onnistui ihan hyvin ilmankin (terveellisempiä ainakin) hieman eri koostumus tuli pulliin mitä pelkällä vehnäjauholla mut ei huono ollenkaan...eli paremman puutteessa menee nekin ;)

Tämä tulee nyt vähän myöhässä ja pullatkin varamaan jo leivottu... Itse tein lauantaina amerikkalaisia pannukakkuja aamupalaksi ja minultakin loppui normaalit vehnäjauhot. Sämpyläjauhot käy aivan hyvin jatkeeksi, jos ne siivilöi, niin jää ne isommat hiutaleet pois.

Itse en laittaisi,mut kai ne hätätilassa käy

ylös etusivulle...kiire asialla on :)
