Sämpyläjauhoja pullataikinaan? pika-apuaaaa!!!

ihan ex tempore aloin leipomaan pullaa ja hups, vehnäjauhot loppu, käykö sämpyläjauhot? ja munat loppui, taikinaan riitti mut entä voiteluun?

21.7.2012
Boco
Boco

Hups, nyt vasta luin että kyse oli pullataikinasta eikä sämpylöistä. En laittaisi sämpyläjauhoja pullataikinaan.

23.7.2012
Lootus75
Lootus75

Hyvin voi laittaa sämpyläjauhoja jatkeeksi ja vaikka tehdä niin että laittaa puolet ja puolet. Itse teen joskus niin että laitan vehnäjauhojen lisäksi joko kaurahiutaleita tai kauraleseitä taikinaan niin tulee kuitua. En voitele senkummemmin sämpylöitä mutta pysyvät hyvin kosteina kun laittaa kulhon päälle märän froteepyyhkeen. Tämä hyväksi havaittu konsti kun laitan ison osan sämpylöistä pakkaseen, teen kerralla yleensä vähintään litran taikinan.

23.7.2012
Lootus75
Lootus75

juu, on leivottu :D tuota siivilöintiäpä en muuten hoksannutkaan, mutta onnistui ihan hyvin ilmankin (terveellisempiä ainakin) hieman eri koostumus tuli pulliin mitä pelkällä vehnäjauholla mut ei huono ollenkaan...eli paremman puutteessa menee nekin ;)

23.7.2012
Boco
Boco

Tämä tulee nyt vähän myöhässä ja pullatkin varamaan jo leivottu... Itse tein lauantaina amerikkalaisia pannukakkuja aamupalaksi ja minultakin loppui normaalit vehnäjauhot. Sämpyläjauhot käy aivan hyvin jatkeeksi, jos ne siivilöi, niin jää ne isommat hiutaleet pois.

23.7.2012
jan13
jan13

Itse en laittaisi,mut kai ne hätätilassa käy

21.7.2012
Surunauha
Surunauha

ylös etusivulle...kiire asialla on :)

21.7.2012
Boco
Boco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...