mietin tässä että mitä se henkilökohtainen avustaja tekee? Kokemuksia?

Meijän pojalle on tulossa jonku toisen pojan kaa yhteinen sellainen päiväkotiin nyt syksyllä. Mie sitte kävin miettimään että mitäköhän se käytännössä tarkottaa? Onko kenenkään lapsella ollut avustajaa päiväkodissa tai onko kukaan toiminut sellaisena?

20.7.2012
riu
riu

No nyt se avustaja on aloittanut, ja miulla on kyllä oikein positiivinen kuva siitä :) Se on semmonen keski-ikäinen nainen, jolla on parinkymmenen vuoden kokemus erityislastentarhanopettajana. Ne on nyt lähinnä tutustunut toisiinsa parin päivän ajan, tänään ne oli kuulemma jo  jotakii viittomiakii harjoitellu :) Katotaan nyt mitä aika tuo tullessaan, mutta alkuasetelmat on kyllä tosi hyvät :)

6.8.2012
riu
riu

Avustajan pitäs alottaa ens viikolla,, että kohtahan tuon ihmeen näkkee :D Lellanlei, oli jotenkii tosi kivaa luettavaa tuo siun kertomus :) Ihan tuli hyvä mieli a luottamus että pojallakin mennee kaikki hyvin :)

Känttyy aika vaikee tuota on seurata kun ei sitä siellä päiväkodin arjessa ole näkemässä :D Meijänkii pitäs nota viittomia käyttää, mutta jotenkii ei eesty. Mies ei niitä juurikaan osaa, ja miekii osaan semmosia "huonoja" että ymmärrän ne asiat ilman viittomaakin niin vielä vähemmän tullee käytettyy X)

28.7.2012
riu
riu

no poika ymmärtää ohjeet hyvin, siinä ei oo mittään vikkaa, on fiksu poika ja esim. avaruudellinen hahmottaminen on ikätason ylärajastakin parempaa. Mutta sitten kaikki jutut jossa pojan pitäs tuottaa puhetta... Eli psykologilla on sellainen testi jossa se kertoo tarinan ja siihen pitäis vastata, ja poika vastas vaan ei psykologi ymmärtänyt sanaakaan. Jossakin tehtävässä jossa oli esim. värejä pitänyt nimetä niin poika oli mennyt pitkin huonetta näyttäen niitä värejä eri esineistä :) Avustaja tietää siis miksi hän menee sinne, myö ollaan toimitettu pojasta kaikki lausunnot ja "kertomukset" päiväkotiin jossa niihin osa on jopa perehtynyt :D Tottakai myö keskustellaan pojasta tuonnempana koko porukalla, syksyllä ois muutenkii keskustelut varmaan tulossa :) Ai juu ja tuli mieleen että päiväkodin mukaan siirtymätilanteet on pojalle vaikeita, että ei se apu niissäkään pahasta ole :D

Teka tosi kurjaa tuommonen! Ihan tuntuu pahalta pojan puolesta, raukka on vielä aseeton tuommmosta auktoriteettia vastaan... Ihan sääliksi käy tämän avustajan seuraavaa "uhria".

21.7.2012
riu
riu

Kerran olen toiminut päiväkotiryhmässä lastentarhanopettajana, jossa lapsella oli henkilökohtainen avustaja. Lapsi oli 3-vuotias. Avustajalle kuului kyseisen lapsen avustaminen asioissa, joissa lapsi tarvitsi aikuisen tukea.

Mulle tulee mieleen teidän tapauksessa, että olisi varmaan paikallaan tavata tämä henkilökohtainen avustaja, teidän vanhempien ja pojan, etukäteen, koska papereita lukemalla avustaja ei voi tietää, missä juuri teidän poika tarvitsee tukea. Eikä hän etukäteen tunne teidän lasta.

Koulutus olisi hyvä myös avustajalla olla. Täällä taitaa olla esim. lähihoitaja (lapset ja nuoret).

21.7.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

jestas teka :o kai teit valituksen tuosta....

meillä on nyt tulossa tuolle ad/hd lapselle avustaja kouluun ja opetustilanteissa ei tarvi kuin hillitsemään höpötystä ja vähän pitämään hösötystä aisoissa :) ja tarkkailemaan välitunnilla ja siirtymistilanteissa ettei satu "komplikaatioita" :) poika on fiksu eli itse oppimiseen ei tarvi tukea sen enempää kuin terve nuori. eli meille käy vaikka sellainen jolla ei koulutusta.

21.7.2012
Boco
Boco

sehän riippuu mihin sitä ohjausta tarvii? onko hyvä olla pätevä vai esim tarviiko esim päivittäisiin arkisiin asioihin jolloin vähempikin pätevyys riittäisi. itse olen se "pätevä" :) ja esim mulla menis koulutus harakoille jos lähen avustajaksi sellaiselle joka tarvitsee vain "silmää", eli katsoa ettei loukkaa itseään, osaa käydä vessas, ymyms... mut esim jos tarvii viittomia, pedagogista ohjausta yms silloin on pätevä avustaja paikallaan.

21.7.2012
Boco
Boco

Meijän poika täyttää 5 v reilun viikon päästä ja pojalla on siis kielellinen erityisvaikeus puheen tuottamisessa vaikea-asteisena. Päiväkodista ne sano että se avustaja osaa tukiviittomat, eli jotakii koulutusta ainakii löytynee :) Mutta sitä sitten tosiaan jäin miettimään että mikä sen toimenkuva tulee olemaan? Mutta ehä se sitten on tavallaan lisäsilmät ja autaa poikia esim. askarteluhommissa  :)

21.7.2012
riu
riu

miksi noilla ei muuten ole sen kummempaa koulutusta? itse ainakin jos ois oma lapsi kyseessä niin haluaisin rautaisen ammattilaisen toisin kuin siskoni ja tuttuni adhd lapsilla oli siis vaan työkkärin kautta harjottelija vailla mitään lukiota kummempaa joka on musta hieman outoa, vaikka varmasti ihan hyvin hoitaa työnsä ja eihän ne nyt ihan itsenäisesti toimi mutta toisi se varmuutta ja turvaa että olisi edes reilusti yli 20 toisin kun nämä oli 20 ja 21.. ihmettelempä vaan...

21.7.2012
AMP91
AMP91
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...