Motivaatio hukassa... :(

Olen yrittänyt laihduttaa raskauskilojani pois jo yli puoli vuotta, mutta ongelmani on että jaksan kuntoilla ja syödä terveellisesti vain ehkä pari-kolme viikkoa kerrallaan. Sitten minulle iskee yleensä motivaation puute. Minun terveelliset elämän tavat unohtuvat parin huonosti nukutun yön jälkeen tai muuten vaan huonojen päivien takia. Minulle iskee hirveä väsymys ja alkaa tekee mieli hirveänä kaikenlaisia herkkuja (sipsejä, suklaata, jäätelöä, roskaruokaa..). Tuo herkuttelu voi kestää joko vain pari päivää, tai sitten jopa pari viikkoa. Sen jälkeen tulee taas sellanen olo että nyt on kyllä pakko taas aloittaa laihdutus. Ennen kuukautisia ja sen aikana mielialani heittelee valtavasti, ja yleensä se motivaation puute iskee juuri sinä aikana. Tarvisin nyt vinkkejä teiltä muilta mammoilta, että miten te saatte itsenne pysymään kurissa liikunnan ja terveellisten ruokien suhteen? Minkälaista liikuntaa itse harrastatte ja milloin te kerkeätte sitä tehdä? Onko muilla kovia mielialan vaihteluja kuukautisten aikana?

20.7.2012
AnnelieP
AnnelieP
3-year-old toddler

Ja lisäksi huomasin, että muillakin pienillä muutoksilla oli vaikutusta. Jogurttejakin löytyy hirveen monta erilaista, toisessa purnukassa saattaa olla kaloreita 200kcal ja toisessa samanlaisessa joku 70kcal. Mutta söin urakkani aikana ihan normaalisti perunaa, pastaa etten lähtenyt siis karppauslinjalle.

Yks hyvä makeanhimon viejä oli Valion mansikkakeitto, sitä vaan kuppiin vähäsen niin kyl lähtee makeanhimon tunne :D Ja kaloreita muistaakseni 8kcal/100ml.

Huomasin, että tosi hyvä oli kun sai laskea oikein tarkkaan ohjelmalla mitä on päivän aikana syönyt.Viitteellinenhän se oli, ei nyt ihan tarkasti aina osunu ruoka-aineet kohdalleen mutta suurinpiirtein. Ohjelma laski mulle alkuun että kun pidän päivän kaloritmäärät 1700 niin sillä laihtuu sinne missä mun tavoite 6kk aikana oli. Mutta otin aina varman päälle, ja kalorit jäi lähes aina 1300kcal.

Mutta rahanmenoa tämä mun pudotus on kyl aiheuttanut. Sain viedä kirpparille kaikki vanhat vaatteeni kokoa 40 lähes kaikki.Nyt on koko 36.

18.8.2012
mandarin88
mandarin88

Itselläni taas toimi se herkkujen kohtuullistaminen..söin ja syön vieläkin niin miten voin syödä loppu elämän,totaalikielto ainakin minulla aiheutti sen "sortumisen" ja tuli ahmittua ihan hirveesti.Mutta sitten päätin että mikään ei ole kiellettyä,pizza ja karkkipussi viikossa ei kenkään painoa nosta vaan se jatkuva herkuttelu.Itse esim.jos tiedän että iltasella haluan pizzan,syön päivällä salaattia/kasvissosekeittoa yms kevyttä..ja sitten herkuttelen hyvällä omalla tunnolla=)Ja seuraava päivä taas kevyemmin..liikuntaa olen lisännyt ajatuksella parempi vähän kun ei ollenkaan..kävelen lähes aina esimrappuset kotiin vaikka hissi on talossa=)Saatan tehdä vaikka 20vatsaa ja se on siinä jos en muuta ehdi=)Voi jälkenpäin ajatella että tein kuitenkin des ne=)eli pieniä muutoksia mitkä vaikuttaa kokonaisuuteen..laihduin n.0,5kg viikossa eli en nopeasta,mutta kilot on myös pysynyt poissa=)

17.8.2012
huiskutin
huiskutin

No mun raskaudesta on aikaa jo 4 vuotta, mutta siitä se lähti mun kilojen kartuttaminen. Pahimmillaan painoin 82kg, ja joitain pieniä muutoksia tapahtui tasaiseen tahtiin, ja taistellen sain painon alle 80kg.

Sitten vaan nyt tämän vuoden tammikuus ukon kans yhdes päätettiin että ny alotetaan se laihdutus. Oma tavotteeni oli -16kg, eli jonneki sinn 62kg, jonka olen painanut joooskus nuorena ennen raskautta. Voitte kuvitella että se tuntui tosi kaukaiselta kiloluvulta :D

Mutta siitä se lähti. Kylmät ilmat ja talvisaika autto siihen että jätskii sun muuta ei tullut ostettua. Hampurilaiset, pizzat, pullat, makeiset, kaikki sen sorttiset jätin ihan kokonaan. Vaikeaa se oli mutta ne jäi kuukausiksi. Laskin tarkkaan kalorit, liityin keventäjiin joka oli hyvä ohjelma siinä kun yritin laskea päivän suosituskalorit, ja aina jäi väh.500kcal alle suosituksen.

Mikään himourhelija en ollut, kävin ehkä 5krt salilla ja saman verran lenkillä koko aikana. ainostaan laihdutus tuli ruoan mukana. Suurin vaikuttava tekijä oli nämä rasvaiset ja makeiden ruokien totaallinen poisjättäminen.

Ja conclusion toukokuun lopussa, oli että vaa-alla pärähti 64,5kg lukemat eli n. 13kg pudotusta, vähän jäin tavoitteestani. Isäntä tipautti n.18kg samassa ajassa.

 

17.8.2012
mandarin88
mandarin88

Tuliko sulle RJ89 paljo raskaus kiloja ja onko ne lähtenyt pois?

Mulle tuli n. 13 kiloa raskauden aikana. 10 kiloa laihduin lapsen sairaala olo aikana kun silloin liikuin paljon sairaala osastolta toiseen ja hotellista sairaalaan. Mutta kilot tulivat takaisin kun oltiin kotona ja maidon tulo oli jo loppunut (ei tarvinnut enää syödä terveellisesti maidon takia). Silloin alkoi herkuttelu ja yö syönnit. Vauvan hoitoon meni niin paljon aikaa joten terveelliseen ruuan laittoon ei ollut aikaa eikä voimia. Silloin söin paljon valmis ruokia ja herkkuja.

21.7.2012
AnnelieP
AnnelieP
3-year-old toddler

Mä en oikeen tiedä, mulla ei oo oikeen enää mitään kurissa pitämistä, oon niin oppinu tähän jokapäiväseen lenkkiin. Ja aikoinaan motivaatio sinne pihalle lähtöön oli se että meidän muksu nukku ihan sika hyvin pihalla, siis sillon joskus, ei nuku enää. :D Ja terveellinen ruokavalio.. Joo, oon yrittäny usein, ei tuu mitään. Sit alko onnistumaan kun aloin karppaamaan, saa syödä mahan täyteen ilman huonoa omaatuntoa ja ruokavalioon kuuluu muutakin kuin rasvaton liha ja salaatti.. :) Eikä oo hiukonälkää juuri ollenkaan, jos on niin pari porkkanaa vie sen pois. :)

Mä käyn muutaman kerran viikkoon lenkillä (kaupassa, n. 3-4km yhteensä) enkä juuri muuten liiku. Loppuviikosta kun ukko on kotona niin saan käydä ihan yksin koiran kans lenkillä ja luistelemassa niin saa kunnolla hien pintaan. :) Liikkuisin varmaan enemmän, jos olis aikaa. Mut muksun kans kun on päinsä viikot niin ei siinä paljon kerkeä.

20.7.2012
RJ89
RJ89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...