Iski kyselyikä :D Mitä kaikkee työ säilötte talven varalle? :)

No siinähän se kysymys kaikessa yksinkertaisuudessaan :D Nyt on se aika vuodesta että alkaa se armoton säilöminen :D Mitä kaikkee työ säilötte? :)

17.7.2012
riu
riu

Mansikat aion ostaa tai käyn itte noukkimassa riippuu nyt vähän mitkä ilmat ja paljonko on aikaa, eilen tein vähän mansikkaraparperihilloa pakkaseen jos se ei katoa ennen ku sinne pääsee=) Sitten ku omppu kausi tulee niin siitä sitten ainakin sosetta. mä en ompusta hilloa tee ku en halua siitä niin makeaa eli laitan vaan summan mutikas hillosokeria niin että vähän saostuu ja sit soseet pakkaseen.

Mustikat käyn hakemas itte mettästä ja anoppi varmaan ponssaa siinä asiat myös kuten vadelmissakin. Se tykkää tuosta mettäs olemisesta niin ikinä ei ole meitä unohtanu=)

Sitten puskamarjoja jonkin verran sellaisenaan että saa talvella mehustaa ja tietysti valmista mehua menee kanssa.

Tänä kesänä pistin persilijaa ym yrttejä kasvamaan että jos niistä vaan satoa tarpeeksi tulee niin kuivatan ne anopin sellasella kuivurilla ja rikon pussiin ja laitan maustekaappiin. Lisäksi kylmään menee etikkapunajuuria ja pakkaseen parsakaalia.

Tänä syksynä näyttäis tulevan meidän ensimmäiset luumutki puuhun joten pitääpä katsoa kehittäiskö niistäkin jotain.

Maakellariin menee porkkanaa ja perunaa ja sipulia ja valkosipulia..

18.7.2012
myrmeli
myrmeli

mansikka, mustikka, vattu, lakka, karpalo, puolukka, kanttarelli, vihannes/juures-sekoituksia keittoja varten, puna/mustaviinimarja mehua tulee koko vuodeksi porukoiden kellariin, samoin suolakurkut, kurpitsaa ja punajuuria.

sekä sen mukaan mitä syksyllä tulee vesilintuja, jänistä ja hirveä.

18.7.2012
mustikka88
mustikka88

Mansikkaa, mustikkaa ja kantarelleja pakkaseen ja suppilovahveroita. Sekamehuakin pakkaseen...ja raparperia ja herneitäkin. Sekasienet suolaan, ja mitäs vielä....

18.7.2012
Myy76
Myy76

myö pakastetaan mansikkaa, mustikkaa, vaapukkaa, punaherukoita, karviaisia ja puolukoita. Niin juu ja raparperia :) Pakkaseen menee myös korvasienet ja kanttarellit, sekasienet mennee suolaan. Hilloo tullee mansikasta ja raparperista. Olikohan muuta... Ai niin juu ja omenasosetta kanssa. Meinas unohtuu ku ollaan asuttu tässä vasta reilu vuosi ja on oma omenapuu, ennen viime kesää ei ollu :D

17.7.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...