Unikoulu neuvoja tarttisin!

Elikkäs vauva on nyt 7 kk ja heräilee todella epämääräisesti öisin. Joskus harvoin nukkuu hyvin ja herää sen 2 krt, mutta yleensä menee helposti yli 5 herätystä..Itselle tullut nyt hirveä stressi heräilyistä ja en illalla meinaa millään nukahtaa enää vaikka kui väsynyt olisinkin, menee monta tuntiakin ennen kuin nukahdan ja kun juuri olen päässyt uneen alkaa taas huuto...Olisikin kiva jos noi heräilyt sais jotenkin järjestykseen ennen kuin oon  ihan tööt... mites tässä kannattais edetä, olisiko teillä antaa neuvoja? Vauva kyllä nukahtaa kun käyn antamassa tissi maitoa tai tutin suuhun, mut miten sais niin ettei tuo herätä turhaan jos ei oikeasti ole nälkä? Kerran pyöri levottomasti ja koitin tassutella mut sitten tuo tyttö heräs kokonaan, avasi silmät isoiksi ja kun häippäsin huoneesta jatkoi yksin jutustelua puoli tuntia... Miten teillä on onnistunut se jos minuutin antaa huutaa ennen kuin menee luokse ja seuraavana yönä 2 min..vai miten sekin menee..neuvoja!!

12.7.2012
mössykäs
mössykäs

Meillä alko yökukkumiset kun herra oli 3kk. 5kk ikäsenä saatiin neuvolan unikouluttaja kotiin käymään ja oltiin viikottain yhteydessä häneen, ongelma oli se että hän ei osannut enää antaa neuvoja koska tehtiin kaikki jo niinku pitää, uneen päin. Tassutettiin, sylitettiin tarpeentullen, nostettiin sängyn pääty, alotettiin refluxilääkitys (oireet oli, lopulta ei saatu diagnoosia, lääkitys ei auttanut), kokeiltiin perhepetiä, kokeiltiin siirtää sänky takasin vanhempien huoneeseen (siirrettiin 5kk ikäsenä omaan huoneeseen josko parantais unta), yms. Kaks kuukautta pidettiin viikottain yhteyttä unikouluttajan kanssa, sit hän sanoi että varataan lääkäriaika ja osastolle unikouluun lähete (tässä vaiheessa pienimies siis heräs parhaana yönä 7 kertaa, huonoimpana lähemmäs 20 kertaa ja äiti oli TODELLA väsynyt, oon siis viikot päävastuussa kun oon yksin kotona tenavan kans). Mä en suostunut, vielä.
8kk lääkärineuvolassa lääkäri sanoi että tehdään lähete osastounikouluun. En suostunut, vieläkään.
Lopulta viikko vajaa 10kk mä soitin neuvolaan itku kurkussa että nyt mä haluan sen lähetteen. Lähete tehtiin kiireellisenä, päästiin viikossa osastolle. Unikoulussa vietettiin yhteensä neljä yötä, viimesen mäkin olin sairaalassa että saisin onnistumisen kokemuksen. Nukuin sen vlopun aikana aivan älyttömän hyvin, koska tiesin että muksu on osaavissa käsissä, ei tarvinnut koko yötä pelätä että onko se hengissä? (Yhdessä opuksessa muuten mainittiin että ensiaskel hyviin öihin on nimenomaan se että luottaa siihen että lapsi on hengissä ja kaikki on kunnossa, eikä ravaa jatkuvasti vahtaamassa vierellä.) Kun kotiuduttiin, mulla oli tosi vahva fiilis. Saatiin niin hyvät ohjeet sairaalasta ja kaikki opetettiin kädestä pitäen. Ekana yönä aamuyöllä muksu tietty koetteli mua (olin jälleen yksin kotona) ja kukku kolmisen tuntia aamuyöstä ja heräs tietty ennen pirun kenkimää. Päikkärit seuraavana päivänä oli yhtä helvettiä. Soitin paniikissa kädet täristen osastolle, että koska voidaan tulla takasin? Saatiin lupa heti, mutta ensiavun kautta ja äidin väsymisen vuoksi, ei unikouluun. Muksu oli siis vielä kaks yötä äidin väsymisen vuoksi sairaalassa ja mä sain porttikiellon osastolle, sain tottakai käydä, mutta mun piti myös levätä, kunnolla.

Eli, meillä tilanne äityi todella pahaksi enkä toivoisi pahimmalle vihollisellekkaan samaa minkä ite kävin läpi ja mikä me perheenä on käyty läpi. Nyt, reilu kuukausi osastolta kotiutumisesta pienimies herää 2-3 kertaa yössä, mikä on ihan normaalia vuoden ikäselle mun mielestä. Nukahtaa pääsääntösesti ite (annetaan siis huutaa väh. 5min ennen kun mennään kattomaan mikä meininki, tämä siis tilanteen mukaan) istualtaan alta 2min ja sit vaan käydään kippaamassa vaakatasoon, jos ei ite keritä nukahtamaan (osaa kyllä hivuttaa itsensä mahalleen).

Mä johonkin muuhunkin ketjuun laitoin siitä mikä oli mulle se oivallus sairaalassaoloaikana, nimittäin se että vauva vaatii niitä samoja palveluita (tutti, unilelu, tassu, hyssytys, yms.) sillon yöllä kun herää. Mitä vähemmän on "ylimäärästä" siinä nukahtamishetkessä, niin sen paremmin pitäis nukkua yöllä. Meillä tavote on tällä hetkellä nukahtamisen kanssa se että käden saa nostettua pois ennen kun herra nukahtaa, ja mieluiten mentyö ovelle, ei ulos asti, mutta ovelle. Se on tällä hetkellä tavote ja siihen melkein joka ilta päästään. :)

 

Unikoulua noin nuorelle.. Hmm.. No joo, en osaa sanoa. Mun mielestä tassutus on ihan oiva keino ton ikäselle, mut täytyy muistaa että vauvan kuuluu (mun mielestä) herätä muutama kerta yössä. Täytyy kuitenkin pitää mielessä se vanhemman jaksaminen, mitä ite en osannut nähdä.

12.7.2012
RJ89
RJ89
3 years, 4-month-old toddler

menee ajastaan ohi... en pitäis unikouluja vielä... noin pieni tuskin heräilee turhaa.. sitten jos alkaa heräilemään tunnin välein ja aina on maitoa vailla niin sitten tekisin jotain mutta epämääräinen heräily kuuluu vielä tuossa iässä asiaan... meillä toisella loppu vuosikkaana ja toisella taitaa loppua pikkuhiljaa nyt 8kk iässä nuo epämääräiset heräilyt.

12.7.2012
imppuliina
imppuliina
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...