Neuvoja kaivataan!!

Täällä odotellaan kaksosia ja nyt on alkanut miettimiset ja pian ostamiset.. Eli mitä tarvii ostaa ihan ensimmäisenä? Kuinka paljon? Mistä edullisia vaunuja käytettynä/uutena? Netistä ja yhdessä liikkeessäkin jo käytiin vaunuja kattomassa mutta eipä siitä tullut kun lisää stressiä :D hinta ja se että millaiset "kopat" tai kantokassit tarvii olla ja pääseekö sellasilla rohmuilla edes mihinkään liikkumaan.. rahanmeno kauhistuttaa kaikkea hankkiessa ja siksi olemmekin nyt alkuun miettineet että kaukalot autoon uutena ja vaunut käytettynä. Mutta mitä muuta kotiin olisi valmiiksi hyvä hankkia? Kiitos jos joku vaivautuu vastailemaan ja neuvoja jakamaan.. :) tää on niin uutta vaikka jo ennestään yksi tyttö pian 5vuotias kotona häärää..

10.7.2012
Enana
Enana

moi täällä ja yks joka oottaa kaksosia tänään saatii tietää et meille tulee kaksi meil jo on tyttö joka maaliskuussa täyttää 3v la 3.4 onnea ja muille

17.9.2012
likka83
likka83

LA on 16.12 et aika talvella ovat tulossa, luulen että rahana otan ku se pakkaus ei mun mieleen oikein ole mikäli en sitten sitä 2012 pakkausta ehteisi saamaan.. saahan sillä rahallakin hyvät vaatteet alkuun ostettua :)

Ja tuosta työnteosta.. nyt sitä sit ollaan sairaslomalla, pari viikkoa määräs heti kun kävin.. oli kova vatsa kipu yks aamu mikä ei tosin kestänyt varmaankaan kun tunnin verran, epäilivät et supistuksia. :/ Muuten kaikki kyllä oli kunnossa kun ultrasivat/tutkivat. Eli saas nähdä kuin paljon sitä sit töissä enään voi olla.. aika helposti kun tuntuvat määräävän tuota saikkea. 

Ja mitä painoon tulee niin sitä tuntuu tulevan :( kiukuttelen itelleni joka päivä vaatteista, makkaroista, kankeesta olosta/raskaasta.. huoh. Vaikka normaaliahan se on mutta kiukuttaa kun ei mihinkään vaatteisiin sovi ja tuntuu et jalatki turpoo reisistä.. eikä mielialatkaan kovin hääppösiä ole. Liikkua tekis mieli enemmän mut sekin on raskasta kun maha alkaa nipistelemään ja voimat ei riitä kovinkaan pitkälle lenkille.. nyt on joka yö krampannu nilkat ja suonta vetää pohkeista usein ja lujaa!!

Kiitos KAKSOSET13 ja Onnea myös sinne :) ..mukavaa että tänne eksyi joku samassa tilassa nytkin elävä. Ja varmasti lukiessa huomasit "kuulumiset/voinnin" täältä suunnalta kun purin oloani edes hiukan :D mulla pahoinvointi on jäänyt varmaankin tuossa viikoilla 15 luulisin, toki vieläkin on joskus harvoin ja varsinkin autossa tulee entistä herkemmin huono-olo. Oksentanut en kyllä oo koko odotuksen aikana mut sitäkin pahempi olo kyllä on löytynyt. Eiköhän sullakin se pian ala helpottumaan :)

On tää kyllä oudon jännittävä tunne kun liikkeet alkaa tuntumaan, missä milloinkin potku tuntuu ja pikkuset liikkuu paikasta toiseen jatkuvasti..toistaiseksi kunnes tila vähenee. Itellä vaan tunne et vasemmalta puolelta tulisi enemmän liikettä ja toiselta ei juuri ollenkaan.. nooh mutta kaipa nekin siitä sit "tasottuu".

11.8.2012
Enana
Enana

tuohon a- ja b-vauvan synnyttämiseen kommentoin, että mulla meni juuri päin vastoin. eli a oli helppo synnyttää, kun tuli kunnon supistukset. bee syntyikin lähes ilman supistuksia, joten todella hankala yrittää synnyttää ilman oikeita supistuksia, kun vauva ei laskeutunutkaan kunnolla. imukupilla vedettiin väkisin pois.

5.8.2012
äipsyli
äipsyli

WanhaKurppa tuossa jo valotti tuota pakkaus/raha-asiaa.

30.7.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jäit jo niinkin aikasin "lomalle" RIIKKA.. ite olin tänään ekaa päivää kuukauden loman jälkeen töissä ja oli se kyl tosissaan aika rankkaa, vatsa kasvanu se verran jo ja kaikki tuntuu raskaammalta.. varsinkin kyykistelyt ja nousemiset ym. saa nähdä kuinka kauan jaksan, ainut pelko on että mistä sitten rahaa saan jos joudun paljon aikasemmin jäämään kotiin ja muutenkin että miten sitä pärjää kun on paljon hankittavaa/suuremmat kulut kun kaksi syntyy :/ on tää vaan niin uutta kaikki!! 

Perjantaina ultrassa käytiin ja sukupuolia kyseltiin mutta eihän niitä näkynyt.. vielä vaikeampaa kun ei osaa mitän hankkia kun ei tiedä yhtään värimaailmaa :D

 

Sitten olen tuossa miettinyt juurikin noita Emmaljungan twin city grossit vaunuja niillä isoilla pyörillä eli vanhempaa mallia, käytettynä saa ihan edullisesti mutta niissä harvoin on koppaa tai mitään eli ovat ihan rattaat vaan.. mikä systeemi siihen kannattaa hankkia.. ideoita otetaan vastaan?? Entä sitten vaatetus.. Toppapuku vaiko tää "uusi" keksintö kaukalopussi, en molempia kuitenkaan raaskeisi ostaa. Autossa paljon varmaan tullaan olemaan ja myös jonkun verran vaunuissa.. 

 

Ja kiitos Riikka, oli mielenkiintoista lukea synnytyskertomuksesi :) .. se onkin sitten toinen asia se synnytyspelko.. kahdesta.

30.7.2012
Enana
Enana

Kiitos :) Käytettynä vaunuja netistä olen katsonut, ei haluta ihan noita uusimpia malleja kun niissä alkaa olemaan noi renkaat liian pienet tänne "laita kaupunkiin". Emmaljungalla tosi nättejä ja tietääkseni kestäviäkin..? 

Me saatiin kanssa neuvolasta yhteystiedot nyt aluksi yhteen kaksosperheeseen, varmasti apua on että pitää yhteyttä/tutustuu muihin samaan kokeneisiin. 

Itse olen muuten myös ihmetellyt todella tuota että kaksosista saa kolme äitiyspakettia.. mitä niillä kolmella oikeesti edes toisaalta tekee.. 

 

Miten ootte muuten jääneet töistä pois raskausaikana?

27.7.2012
Enana
Enana

Joo, kaksosista saa 3pakkausta/avustusta, kolmosista 6 jne. Vähä outoo se miustaki on...

14.7.2012
huopis
huopis

Voi kiitos paljon näistä vinkeistä :) Itse olen kanssa miettiny et aluksi yksi sänky saa riittää.. tarvii tosiaan sinne sivuille kirjautua niin varmasti paljon apua siitä. Entä miten olet äitiyspakkaukset ottanu vai oletko edes? Netistä luin että niitä kaksosista kolme saa :O hullulta se kuulostaa mutta todella paljon on karsiutunu pois pakkauksesta kun vuosia taaksepäin muistelee.

14.7.2012
Enana
Enana
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...