mistä vinkkejä sisustukseen?

Meillä on nyt remontti siinä vaiheessa, että pitäisi miettiä miten sisustetaan. Siis tuleeko puolipaneli, tapetti vai maalatut seinät, ja tietenkin värit myös. Mistä vinkkejä? Minkälaisia ratkaisuja teillä on sisustuksessa? Ideoita, vinkkejä? Meillä 80v vanha talo. Tikkurilan sivuilla olen katsellut mutten mitään ole sieltä irti saanut. Ja tietenkin asuntonäyttelyissä, mutta ne on uusia taloja eikä remontoituja. Mä olen niin huono sisustaja!!! Pliiis, auttakaa!! Pitääkö palkata sisustussuunnittelija?

9.7.2012
hookoo
hookoo
2 years, 9-month-old toddler

Miun mielestä ainaki keittiössä, kodinhoitohuoneessa, eteisessä ja vessoissa pitää olla laattalattiat. Ja laittasin vielä vesieristeen alle. Kuitenki niissä aina roiskuu välillä vettä lattoille, ni ei oo nii tarkkaa ku esim, laminaatin kans. Muuten sit tykkään laminaatista. Ainaki enemmän ku parketista, vaikken tiijäkkää miks. Seinissä taas maali on aina helpompi. Tapetit rupee kuitenki jossai vaiheessa reunoista irtoilee. Ja jos haluu värii vaihtaa, ni helpompi vetää uus maali päälle, ku irrotella tapetteja. Jos tapettii haluisin, ni laittasin vaan aina yhen huomioseinän per huone ennemmin ku kaikki seinät tapetilla.

9.7.2012
huopis
huopis

me rempattiin juuri -64 vuonna tehty talo ja kaikki jotka on käyneet ni sanoneet, että ihan ku uuteet taloon tulis :) ja kyllähän tästä ihana tuli, tyytyväinen oon kaikkiin valontoihini :)
samaa värimaailmaa käytettiin joka huoneessa, lattiat on laminaattia ja seinissä tapettia, vain vessassa on myös maalattua seinää.

mietit mitä väriä haluisit käyttää ja millanen se sun oma tyyli on, ni sillai tulee kaikkein paras :)

9.7.2012
surkelo
surkelo

No mä etenisin nin et miettisin ensin mikä vaihtoehto mua kiinnostais eniten ja sit lukisin siitä, hyviä ja huonoja puolia jne, esim lattioissa. Itseä houkuttelis lautalattiat, niin googlaisin käyttökokemuksia ja mitä hyvää ja huonoa niissä on ja kuin vaativia hoidon suhteen.

Sama seinissä, haluaako tapettia vai maalia vai molempia. Missä huonessa puolipaneeli vois olla kivs ja missä värisdä. Googlailee vaikka asia kerrallaan kuvia et näkee ja saa ideoita.

Sit miettii omia huonekaluja ja mitkä värit niihin sopis ja sen perusyeella etsii tapetti/maalivaihtoehtoja.

Eli ensin miettii niitä pääsuuntia mitä haluaa ja sen perusteella rajaa yksityiskohtia. Jos googlaat vaan lattia, saat pintasipaisuja sieltä täältä mut kun googlaa vaikka lautalattia tai vaalea lautalattia niin tulee jo huomattavasti enemmän rajatumpaa tietoa ja vaihtoehtoja.

Sit jos ei löydy mieleistä, niin palaa askeleen taaksepäin, okei, sen ei tarvi olla vaalea lautalattia tai lautlattia ollenkaa, mitäköhän parkettivaihtoehtoja on.. kun netti ja lehdet on pullollaan ideoita, niin täytyy ensin jo rankata mielessään päälinjoja jotta kaventaa valikoimaa ja näkee helpommin et onko tää semmoista mistä tykkään vai katonko jotain muuta. Isoa valikoimaa helposti plärää keskittymättä mitenkään kummoisemmin.

Samoin väritystä kandee miettiä, haluaako tummaa vai vaaleeta, onko huoneet millaisia, sopiiko esim isokuvioinen tapetti vai onko huone niin pieni,että pienentää entisestään. Muutama pääväri läpi asunnon luo harmoniaa enemmänku se, että joka huoneessa on eri väritys. Niitä tehosteita voi luoda sit tekstiileillä yms yksityiskohdilla.

Mieti toisten ihmisten koteja luonno tai tvssä ja mitä oot niissä nähny kivoja ja toimivia juttuja, miten voisit perusidean toteuttaa omalla tavalla omassa kodissa. Tai mikä on pistänyt silmään ettei oo toiminu ja ettet tee itse samaa mokaa :)9.7.2012
Mummy83
Mummy83

Niin ja seinien lisäksi lattiamateriaali. Mikä toimii missäkin huoneessa ja mikä ei? Kokemuksia?

9.7.2012
hookoo
hookoo
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...