pieni kesäruokaidea -ketju :)

tuossa mietiskelin aikani kuluks että mitähän kaikkee sitä näin kesän korvalla keksis erilaisia, kivoja, helppoja, edukkaita ruokia ku kausivihannesten aika alkaa olla parhaimmillaan.. meillä on hyvin pitkälti aina samantyylistä evästä ja vois jotain vaihtelua kehitellä.. tähän nyt aattelin jos yhdistettäs voimamme ja pistettäs vähän ylös semmosia hyviä reseptejä ja vinkkejä mistä sais nopsakasti sit perheelle ravitsevaa ja monipuolista kesäruokaa mistä pääsis ehkä jopa nautiskelemaan nuo perheen pienimmätki.. tästä ketjusta voitas hyötyä me kaikki :) meillä on poika jo aika haka syömään itse ja innoissaan ku saa itse syödä ja mamma on innoissaan ku saa itsekin syödä ku poika syö itse XD mut sepäs se ku pitäs vähän saada vaihtelua ainaselle jauhelihakastikkeelle ja makaronilaatikolle, yms peruskotiruoille :D oisko tämmönen mitään?

7.7.2012
ninnup
ninnup

mulla jäi viikolla yhtenä päivänä pieniä uusia pottuja (kypsiä) paljon yli ja seuraavana päivänä tein niistä laatikon?? ;)

eli perunat pilkoin suupalan kokoisiksi ja sekaan pakkasesta mitä löytyi, eli paprikasuikaleita, sipulia ja kukkivia kaaleja, sekä ruskistin jauhelihan joukkoon ja kermaa puoli litraa. uuniin puoleksi tunniksi. helppoa ja hyvää. ja tulee ne pienimmätkin perunat hyödynnettyä.

14.7.2012
Boco
Boco

Pekoniherkkusienet, Aurajuustolla tai jollain tuorejuustolla.

14.7.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mun mielestä makaronisalaatti on kesäruoka! Sinne voi lisäillä mitä tuoreita kasviksia nyt sattuu kaapissa olemaan, ja on kuumalla kelillä ruokaisaa ja suolaista ja kylmää! Makaronia voi vaikka keitellä isomman satsin kerralla ja sitten valmistaa muuten vähän eri värkeistä eri päivinä niin ei tarvi joka päivä syödä ihan samaa ruokaa.

8.7.2012
hookoo
hookoo

Mä teen kyllä kesäkeittoa joku päivä=)

Mutta me on syöty hirveesti mansikkaa ja vesimelonia=)

8.7.2012
huiskutin
huiskutin

joo santtu! mulla on ollu niin ikävä sipulimaitoo ettei mitään järkee ku en muista kuin se tehtiin, täällä päin sitä ei tunneta ku tehdään kermaviilistä vähän vastaava mut tossa 100 kilsaa etelämpänä se oli se tärkein kesäherkku ♥ 

noi riun nyytit kuulostaa hyvälle, täytyy ehdottomasti kokeilla.. mä oon kans keittäny aina uusia pottuja yli tarpeen et seuraavana päivänä paistetaan ne seuraavan päivän ruoalle tai että tekis perunasalaatin: pottua, sikana sipulia + valkosipulia ja suolakurkkua, sit majoneesiin vähän mausteita ja sekaan sinne ♥ nam.. pojan kummi tekee maailman parasta perunasalaattia, siihen ei mun taidoilla ylletä mut hyvää on tuoki sörssö :D

8.7.2012
ninnup
ninnup

Miun on aina pakko saada alkukesästä uusia perunoita ja kuningaskastiketta! (eli sipuli-maito-kerma-kastiketta, uusista sipuleista tietysti..)

7.7.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

kesäkeitto tuli nyt ekana jostain syystä mieleen :D Kaalikeitto on ihan älyttömän hyvää kun käyttää just kaikkia tuoreita kasviksia, varhaiskaalia, porkkanaa, sipulia ja perunaa. Sitte mie keitän uusia perunoita ruualle aina reilusti ja teen ylimenevistä nyyttejä grilliin. Niihin voi lisätä ihan kaikkia kasviksia, yleensä työnnän jotakii kesäkurpitsaa, tomaattia ja sipulia jne. Jotakii juustoo pikkasen sekaan ja pippuria ripsaus niin a vot. Muutenkii kun on kotimaista kasviksia niin jatkan vaikka jauhelihakastiketta kesäkurpitsalla tai teen kasvismunakkaita.

7.7.2012
riu
riu

ja hopsan niin että muilleki näkkyy :)

7.7.2012
ninnup
ninnup
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...