Vauvan kokoarvio?

Mistä te kaikki muuten saatte tietää noita kokoja? Mulla ilmeisesti ihan kökkö nla, kun oon terkkareilta sievästi kyselly et missä sitä arvioidaan ja että arvioiko he sitä siellä äitiysnlassa, niin ne sano että lääkäri tekee sen. No viime viikolla mulla sitten oli viimenen lääkäri ja kun kysyin siltä ni se ei sanonu mitään :( Mainitsi vaan, että kun on ensisynnyttäjän napakka kohtu niin lasta on vaikea tuntea; niin sain siitä kuvan että kokoa ei pystytä arvioimaan? Mistä ne sitten tietää ettei se ole liian iso? Mulla kohdun kasvuki hipoo ylärajoja. Itteeni haluttais tietää, kun tuntuu et ku mahan ottaa käsien väliin ja liikuttelee niin siel aika isö mölli lompsuu puolelta toiselle :D Kun ei ne vissiin pyynnöstäkään lähetä sinne kokoultraan, näin olen ymmärtänyt..mulla todennäköisesti kuitenkin alatiesynnytys tulossa, niin olis kiva tietää ettei lapsi ole liian iso.  Vähän jännittää. Joku kertoi, että ovat perinnöllisiä nuo, miten iso lapsesta tulee ja missä vaiheessa syntyy; ollaan äidilläni kaikki oltu yli 4kg ja veljeni peräti yli 4,6kg jonka synnytyksessä äidiltä repeskin paikat huolella ja murtui häpyliitos, kun väkisin piti alateitse synnyttää.. Iiks, kertokaa :) Voiko sitä itse olla vailla jos kukaan ei ole mitään arvioinut että haluaa sitte vaik synnärille arviointiin ennen synnytystä? Jos ne sanoo, että vauvaa on vaikeaa tuntea, niin eikö silloin olisi aihetta päästä siihen ultraan koska jos ne ei kunnolla tunne vauvaa mahassa, niin miten voivat kokoa arvioida?

2.7.2012
sasme
sasme
3 years, 8-month-old toddler

Hanna, ei mullakaan ole tunnetta että tulis, me ollaa miehen kans päätetty et aletaa elokuussa sit hermoomaan niitä päiviä et joko se tulis! :D Käytiin ystäväpariskunnan luona viettämässä iltaa perjantaina, mä kävin siellä hyppelee trampoliinilla ja pelasin sulkista pitkin iltaa ja keräilin mölkkypalikoita maasta ku pelattiin, ni oli kyl kipeä se seuraava yö mutta ei mitään vaikutusta vauvaan. Liitokset huus hoosiannaa, auts mutta oli hauska ilta :) Ihmeen hyvin vielä jaksaa tohottaa, vaikka onki iso maha ja paikat tulee pienestä kipeeks, kaikki sitä uumoilee ja on ihan kauhuissaan ku oisin nytki halunnu lähtä yyteriin telttailemaan et miten uskallan et eikös mun pitäis istua kotona kiltisti vaan odottamassa...mut siinäkös vasta mielenterveys meniskin, he:)

Mun mielestä se ei kokeillu nyrkillä, tosin en kyllä nähnytkään mitään mutta se venytteli ainakin niitä seinämiä molemmin puolin ja ku teki sitä nauhotetta niin kuulemma "allekirjoittaneen nyrkki mahtuu":D Mut mies oli mukana ja sano et ei hän ainakaan nähny et se koko nyrkkiä ois sinne mallannut, oli naislääkäri. Kivut helpotti onneks seuraavaan päivään, ja vuotokin loppui jo samana iltana.

Eli kaikki nyt sitten hyvin ja odotellaan milloin elokuu koittaa, 8. päivä tulee 42 viikkoa täyteen et jos sillon viimestään jotain tapahtuis!:) Loppuis vaan nää sateiset päivät ni pääsis viettää aikaa rannalle, en jaksais istua kotona ku tulee kaatamalla vettä, masentavaa!!

15.7.2012
sasme
sasme

Niinpä, voishan noita tommosia olla useammin ku sen kerran tai kaks. Tietenkin ymmärrän senkin et jos kaikki on hyvin niin ei sitte ole tarvis, mutta ei se tarkota etteikö itse kuitenki miettis kaikkea:) Noh mutta kaikki päättyi hyvin, vauva ultrattiin ja se on raivotarjonnassa, eli joku feelu oli käynyt arvioinnissa mutta parempi näin että saatiin varmuus, ei ainakaan ole perätilassa. Painoarvioksi ultrattiin 3500g ja viikkokasvuksi n 200g eli jos syntyy suht ajallaan ni joku nelisen kiloinen jööti sieltä tulee, jos menee 42vkolle asti ni vähän päälle.. Saa nähdä miten arviot pitää paikkansa:) Nyt vaan jäädään odottelemaan spontaania alatiesynnytystä!

Ainoo et on alapää kipeenä, aika raju oli se lääkäri kun kokeili mahtuuko vauva tulemaan, tuli vertakin tutkimuksen jälkeen ja kyllä se sattuikin. Nyt kun pääsin kotiin niin tuli edelleen vähän verta paperiin, varmaan joku limakalvo mennyt rikki tai jotain ja on kyl kävellessä kipeä.. :/

12.7.2012
sasme
sasme

ei ne pakota, jos on perätilassa, sillon saat sektion jos haluat.

10.7.2012
mustikka88
mustikka88

meillä piti ite varata aika kokoarvioon lääkärille jos sellasen halusi, esikolla sen otin ja lääkäri teki arvion ultralla, ja meilläpäin ei edes silloin ollu kun yksi lääkärineuvola muutenkaan ja se oli jossain puolivälissä. ton toisen kohalla se oli joskus rv30 tienoon. että loppuaika mentiin ihan luonnonarmoilla kysymysmerkillä, ois se kiva tietää joskus rv 37 että missä mennään.

10.7.2012
mustikka88
mustikka88

Jep, noh lohduttavaa etten ainakaan ole sitten ainoa jos sattuu että tarvii isompi puskea maailmaan =)

SF-mitta oli laskenut 3cm, eli olikin nyt 33, mutta terkka ei saanut varmuutta onko laskeutunut kun sydänäänet kuului oikean kylkikaaren alta. Epäili josko muksu olis lähteny vielä liikkeelle ja kääntynyt perätilaan, tosi kiva uutinen ku viikkoja on huomenna kuitenkin jo 38.. Eli nyt sain jokatapauksessa lähetteen ä-polille ultraan, pitää tarkistaa se asento ja mahd. sit yrittää kääntää varmaan jos se on siellä miten sattuu. Samalla kai antavat kokoarvionkin.

Alkoi vähän jännittää, ku terkka sanoi että ei perätila alatiesynnytystä estä, mutta meillä on suvussa muutenkin lonkkavikaa ilman perätilasynnytyksiäkään ja en muutenkaan ehkä ensisynnyttäjänä uskalla perätilassa olevaa synnyttää alateitse?? Jos vauvalla on perätila, niin voiko lääkärit "pakottaa" synnyttämään alateitse jos ei uskalla?

10.7.2012
sasme
sasme

No hui, sulla on tosissaan ollu iso tuo viimeisin, samankokoinen mitä mun veli on ollut syntyessään (hänenkin kohdallaan synnytys oli vaikea kun oli jo niin iso + istukka oli kai jotenkin mennyt jo huonoksi, ei saanut tarpeeksi ravinteita sen kautta).

Kyllä mäkin tunnen vauvan selän/pepun kun se työntyy välillä toiselle puolelle vatsaa, ja musta se kyllä tuntuu ainakin aika isolta kun kädellä koettaa. Ehkä vaan kuvittelen, vaikea tietenkin arvioida kun eka vasta tulossa ettei oo aikasempaa kokemusta:-) Kiitos kovasti!

10.7.2012
sasme
sasme

Ei vantaalla tosissaan oo ku kaks neukkulääkäri käyntiä, mutta kuulemma kuuluu lääkärille kokoarvio tehdä, nyt kun kävin alle viikko sit neuvolassa ni terkka ihmetteli ettei sitä oltu tehty. Kohtu oli viikossa kasvanu taas 3cm, eli nyt 36 ja jos ylihuomenna on nlakäyntiin taas kasvanu ni saan lähetteen ä-polille ultraan missä ne arvioi sitä kokoa. Meillä suvussa isoja lapsia ollu ja geeneissä kulkee ettei ajallaan tule ulos, ja nyt kun ei lääkäri ole arviota tehnyt ja th:t ei ilmeisesti edes meidän nlassa arvioi, niin saan lähetteen kun olen itse sitä ollut vailla - haluan et sen joku arvioi ennen synnytystä. Lääkäri sanoi nyt vikalla kerralla, et mulla on niin pinkee ja napakka kohtu et vauvaa on vaikea tuntea vatsan päältä, niin sain siitä käsityksen että tätä on vähän vaikea mahan päältä sitten arvioidakkaan. Siks ehkä hyvä käydä edes siinä ultrassa..Jee saan mielenrauhan asiasta:)

Toiset vaan sanoo, että ultrattuna kokoarvio valehtelee enemmän kun mahan päältä kokeiltu?

9.7.2012
sasme
sasme

Hmph, ehkä se pitää yrittää sitte rauhottua, ei mulla sille koolle muuten ole väliä oli pieni tai iso, mutta kun kuulin tosta periytyvyydestä ja ollaan kaikki oltu kunnon possuja syntyessä ni ajattelin että ois kiva saada jotain arviota kun äidillä on ollut jokseekin huonoja kokemuksia just koon vuoksi, kun on ollut liian isoja ja ahtaat paikat.

Joo mullakin on nyt haastatellu tähän mennessä 4 eri hoitajaa, eka jäi äitiyslomalle ja sille tuli sijainen, sit se sijainen ei oo ehtiny parina kertana mua ottaa vastaan ni on ollu kaks muuta. Ja sit se yks vanhempi vielä joka kävi sillon kokeilemassa sen asennon.

Voi kamala, AlliU sulla oli aika hauska kertomus hah oli pakko hymyillä :D Tuota, no mulla kans kohdun kasvu hipoo siellä aika ylärajaa, tällä hetkellä pituus 33,5 ja oon ite 151cm pitkä eli kans aika lyhyt paketti. Maha on ihan järkyttävän kokoinen tähän pituuteen, näytän ihan plussapallolta kun jalatkin on niin lyhyet.

2.7.2012
sasme
sasme

Mä sain koko arvion kaikissa ultrissa ja olin vielä ylimääräsessä painoarviossa rv 35+5 RaDi diagnoosin takia. Sielä arvioitiin painoksi 2980g ja synnyttämään mennessä rv 40+0 kätilö käsikopelolla arvio 4kg. Poitsu oli sen 3925g syntyessään, eli hyvin oli paikkansa pitäviä molemmat arviot. :)

Mut ei mulle koskaan äippäneuvolassa kokoa arvioitu, enkä olis uskonukkaan kyllä. Oli sen verran vaihtelevaa sakkia noi mun th:t (joita kerkes sen 8kk aikana olemaan peräti 4).. :D

2.7.2012
RJ89
RJ89

Höh, no pitää varmaan huomenna kysellä noista ja kysyä että osaako ne nyt siellä arvioida sen vai ei, jotenki musta tuntuu ku sitä kierrellään ja kaarrellaan ja kukaan ei sano juuta eikä jaata että mitenhän se nyt on. Mul on tosi nuori se th millä käyn, se joutui jo edelliskerralla pyytämään vanhempaa kolleegaansa tunnustelemaan missä asennossa vauva on siel mahassa ku se ei osannut itse sanoa, itse tiesin (tai aavistelin) että se on vasemmalle puolelle viistosti köllöllään kun pidellyt siellä elämää ja peppu tuntunut ihan selvästi kylkien alapuolella. Kysymysmerkillä ne silloin laitto sinne asentoon raivotarjonnan, ja nyt oli kääntynyt viime viikkoiseen lääkärikäyntiin kunnolla ja lääkäri vahvisti asennon.

Mun mielestä ne on sanonut ettei ole enää ultraa, ku vaan jos on just jotain terveyteen liittyvää tai epäillään et vauva on tosi iso. Et muuten he sitte arvioivat sen siitä mahan päältä. Mutkun ne ei ole vielä arvioinu mitään vaikka olen kysellyt. Kai ne sitte joskus lähempänä laskettua aikaa :I

2.7.2012
sasme
sasme

Esikosta ei koskaan tehty kokoarviota enkä käynyt edes synnytystapa-arviossa. Kakkosesta yllätyin kun sekä rakenneultrassa että vikassa lääkärineuvolassa tekivät kokoarvion.

2.7.2012
misukka
misukka

Siis mitä mitä!! Eiks muka kaikilla pitäs olla vielä ihan loppu vaiheessa ultra? Jos ei sit synny sen verta aikasemmin... Tosin ilmanen se viimenen ultra ei enää ole, mut oon käsittäny, et kaikilla siihen ois kuitenki mahollisuus! Tai voihan sitä käyvä tietty yksityiselläki jos eivät muute enää ultraa...

2.7.2012
huopis
huopis

Mie en kyllä tiijä yhtään miten nuo normaalisti menee. Mie kävin ton esikon aikaan loppu vaiheessa joka toinen tai joka viikko ultrassa ja siellä ne mittaili sitä kokoaki. Tosin vikana aamuna, ku synnytys alko illalla, ni kätilö sano mahan päältä kokeilemalla ettei oo ees kolmee kiloo, kun taas lääkäri ultran mukaan väitti yli kolme kiloseks. Tyttö oli noin 2,8kg. Eli jotkut terkkarit, kätilöt ja lääkärit osaa arvioida tarkastikin ihan vaan kokeilemalla ja ultra mittailut voi heittää reilustiki suuntaan tai toiseen. Mut eiks kuitenki melko lopussa oo vielä ultra, ni kai ne siellä mittoja ottaa.

2.7.2012
huopis
huopis

Siis mitä, onko sulla ultrailtu enemmänkin? Mulla on ollu vaan ne kaks ultraa, se ihan eka sillo joskus ja rakenneultra myöhemmin, eikä niissä vielä sanottu koosta mitään ku se on ollu niin pieni silloin kahella ekalla kolmanneksella. Kysyin itse siitä, että tuleeko ultraa vielä myöhemmin, kun se viimeisin tosiaan oli sillo joskus 2:lla alkavilla raskausviikoilla, niin ne sano että ei jos ei oo ihan pakko vauvan hyvinvoinnin takia tai jos tarvii tarkistaa koko mut siitäki ne laittaa sit neuvolasta lähetteen.

Muttakun ne ei mulle siellä arvioi eikä oikein suopeana ole sitäkään kohtaan, että laittaisivat mulle lähetteen naikkarille ultraan. Pitävät siis ihan pimennossa minkä kokoinen voisi olla tulossa. :(

Eikä mun lääkäri antanut mitään arviota synnytyksestäkään? Se oli viimeinen lääkärikäynti nyt ennen laskettua aikaa, ja se teki sisätutkimuksen missä vaan katto et paikat on vielä kiinni. Ei mitään muuta, ei ottanut osaa eikä kantaa esim synnytysasentoihin tai mihinkään kun sanoin mun kamalista liitoskivuista; mulla vasen puoli lonkasta alaspäin melkein toimimaton kun sillä ei välillä pääse kävelemäänkään jos on ollut kovan rasituksen alla.

Pitäisköhän mun huomenna kysellä vähän enemmän siellä neuvolassa noista ja vaatia et haluan sinne ultraan jos ne ei osaa siellä arvioida sitä kokoa.. Kaikille muille arvioidaan ja kerrotaan kaikkee, tunnen oloni epähuomioiduksi, mur :)

2.7.2012
sasme
sasme
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...