Kuinka herkästi muille lapset reagoi itikoiden puremiin?

Haluaisin tietää miten muilla.. meillä kun varsinkin pienimpi tyttö(kohta 3)reagoi tosi herkästi jos joku itikka pistää. Muutama pv sitten nousi oli kädessä isolla alueella punoitusta ja turvotusta(liekkö paarman purema) ja tyttö sanoi sitä kipeäksi ja kutisi. Tämä ei ainoa vaan aina kun joku pistää alue on useamman pvn todella punainen ja kutisee. Viime kesänä oli ehkä pahin tilanne mitä vielä ollu tytöllä, silmäkulmaan oli pistänyt ja koko silmä meni umpeen... :/ Silloin ihan Zyrtec:ä annoin nestemäisenä kun ohjeistivat päivystyksessä. Lisäksi olen voidellu noita kutisevia alueita Pantyson-voiteella.  Ilmeisesti osa vaan reagoi herkemmin?Vai voisiko ihan allergisoida?

27.6.2012
Mirkku85
Mirkku85

esikko ei reagoi juurikaan, kuopuksella on useinkin minun peukalon pään kokoinen läntti pari päivää. Onneksi meillä ei suurempia reaktioita.

22.8.2012
misukka
misukka

Meillä oli esikoinen taas kesän aikana lääkärillä jonkun hyönteisen piston takia. Sai antibiootit.

22.8.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

meillä ei muuten reagoi mitenkään mutta pari pistoa pääsi tulehtumaan ja silmä turposi umpeen.....  nyt menee kortisoonia voiteena silmänympärykseen ja tippa silmään ettei silmä tulehdu.

28.6.2012
imppuliina
imppuliina

tulee semmosia punaisia pikku kohoumia molemmille mutta eivät kutia varmaan koska eivät raavi ainakaan.

27.6.2012
mustikka88
mustikka88

mun serkku (11v) on ihan kamalan allerginen noille pistoille ja on nyt 3 vuotta syöny kesää talvea valkosipulivalmistetta ja ei itikat enää kiusaa ;)

27.6.2012
Boco
Boco

meijän likka muistuttaa heti Lordia aina itikan pureman jälkeen... hoidossakin järkyttyivät ja kysyivät onko tyttö kaatunut portaissa vai kuinka, mutta eih.  itikat vain, ja  mukavasti väriä vaihtavat paiseet ja turvotukset ja silmien umpeenmuurautumiset:D

27.6.2012
Blanco
Blanco

joo se loppukesää kohti tasaantuu :) Meillä lapset reagoi aina normaalisti, vähän iho punoittaa ja pieni patti tulee, mutta laskee kyllä muutamaan tuntiin :) Mutta eikös just tosi allergiset ota ihan kyypakkauksen?

27.6.2012
riu
riu

Meillä esikoista (6v4kk)pisti 1,5vk sitten itikka keskelle otsaa.Seuraavana aamuna hänellä oli nyrkin kokoinen alue turvonnut nenään asti.Sitä seuraavana aamuna poika muistutti aasialaista, silmiä ei näkynyt kuin pienet viirut.Saatiin ohjeeksi antaa Ataraxia ja kyypakkauksesta tabletti.Sitä seuraavana aamuna silmänaluset oli mustelmilla ja turvotus oli leuassa asti. Käytiin sitten lääkärissä, koska pelkäsin, että turvotus "valuu" kaulalle ja hengitys vaikeutuu. Lääkäri vaan tuumas, että pahimpia turvotuksia mitä hän on nähnyt, mutta aika hoitaa. Ja sitten jatkossa 2h ennen itikanpistoja allergialääke :D Esikko on aina saanut TOSI ISOT paukamat itikoista ja mäkäräisistä, mutta tämä kokemus oli ihan uutta kaikessa ikävyydessään.

Tytölle tulee ihan normipaukamat itikasta, kolmosta ei itikat etes syö, kun on niin aneemiset veriarvot. Ja pienimmästä ei ole vielä havaintoja miten reagoi. Ikää on nyt 1v9kk, enkä vielä ole yhen yhtään itikanpuremaa bongannut.

Mulle itselle tulee keskimääräistä isommat paukamat, (ja raavituttaa ihan hirveästi!) mutta ei niin hurjia kuin esikolle. Mies reagoi normaalisti.

Nää kesän ekat pistoksethan on kaikista hurjimpia, kun ei ole vielä sitä myrkynsietokykyä elimistössä..

27.6.2012
tyttö
tyttö

Meillä esikoinen on kohta 12, ja useampana kesänä on isovanhempien kanssa käynyt lääkärissä. Saanut myös antibioottia tulehdukseen. Mm. nilkka on hänellä turvonnut.

27.6.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...