Hääbudjetti

Mitä maksaa häät? Oon nyt tovin vahdannu tv kaikkia britti- ja ameeriikkalaisia Neljät häät, Häät sulhasen tapaan yms. ohjelmia, mut eihän niistä summista saa juuri osviittaa Suomen oloihin. Joten? Mitään tarkkoja summia ei tietenkään tartte kertoa, mutta saa jos haluaa niin vaikka euron tarkkuudella.   1. Paljonko oli/on alkuperäinen budjetti? 2. Menikö yli? (Te jotka vasta suunnittelette; Uskotko pysyvänne budjetissa? 3. Millä konstein rahat on haalittu kasaan? (Laina, vanhemmat, säästöt...) 4. Onko kaikelle oma pikkubudjetti (esim. ruoka 2000e, vaatetus 2000e) vai kaikelle yksi iso budjetti joka joustaa tarpeen vaatiessa (esim. ruoka maksaakin 3000e, vaatteisiin ei siis jää kuin 1000e)? 5. Jos rahat loppuu niin mistä joustetaan? Mitä ei ole pakko saada? 6. Mikä oli lopullinen hinta? Ja tietty vapaa sana! 8)

26.6.2012
RJ89
RJ89

1. Paljonko oli/on alkuperäinen budjetti? Alle 10 000 euroa piti häiden olla.

2. Menikö yli? (Te jotka vasta suunnittelette; Uskotko pysyvänne budjetissa? Ei mennyt yli.

3. Millä konstein rahat on haalittu kasaan? (Laina, vanhemmat, säästöt...) Itse maksoimme säästöillämme. Emme olisi kehdanneet laittaa vanhempiamme maksumiehiksi, sillä olimme molemmat täysi-ikäisiä emmekä asuneet kotona moniin vuosiin.

4. Onko kaikelle oma pikkubudjetti (esim. ruoka 2000e, vaatetus 2000e) vai kaikelle yksi iso budjetti joka joustaa tarpeen vaatiessa (esim. ruoka maksaakin 3000e, vaatteisiin ei siis jää kuin 1000e)? Teimme jonkilaisen budjettilaskelman sen mukaan, mitä mikäkin asia tulisi maksamaan, ettei koko homma karannut aivan käsistä.

5. Jos rahat loppuu niin mistä joustetaan? Mitä ei ole pakko saada? Olisimme luultavasti karsineet vieraslistaa ja katsoneet halvempia vaihtoehtoja mm. pitopalvelulle.

6. Mikä oli lopullinen hinta? n. 9000 euroa ilman häämatkaa.

29.6.2012
tiinatyttö83
tiinatyttö83

lisätään että, vieraita oli 85, paikkavuokra 250e, miehen puku ostettiin alennuksesta ja oma morsiuspuku käytettynä kaikkine vannehameineen n.400e, sormus 370e.

27.6.2012
mustikka88
mustikka88

1. alkuperäinen budjetti oli 2000-2500e

2. ei mennyt yli, ehkä alittui, saatiin bändi soittamaan lahjaksi, hääauto oli ilmainen, ite tehtiin ruuat... kuoharit tallinnasta..

3. otettiin laina häitä varten

4. joo, tehtiin kaikille oma ''noin'' budjetti, että jos joku alittuu niin joku voi ylittyä.

5. ei loppunu rahat, pikkuasioita ostettiin pitkin vuotta esim. koristeet, servetit ym. pikkukrääsä

6. oisko noin 2300e

27.6.2012
mustikka88
mustikka88

Ekat häät maksoi 2700€ ja hinta ei sisältäny morsiusparin vaatteita. 

Mut sisälsi sit kyl kaiken muun. Vieraita oli 120. Ruuat, juomat, viinat, koristeet, kutsut, bändi... Kaikki tuo mahtui tohon hintaan. Tosin vuosi oli 2004! Mut juu, ton verran meni! Bändi oli ex-miehen bändi, joten sen sai muutamalla eurolla. Paikkana oli ex-miehen iso koti piha-alueineen. Viunakset Lidlist ja kaikki, siis AIVAN kaikki ruuat tehtiin ite!

Varsinaista budjettia ei ollu. Meni mitä meni...

 

Toiset häät maksoikin sitten muutaman kymmenen euroa! Eli siis bensat välille maistraatti-koti ja sitten hopeiset vihkisormukset oli tarjouksessa ja niihin meni n. 20€. Ei kampauksia, ei pukuja... Ei mitään krumeluureja! Eiku käytiinhän me syömäs kiinalaises, eli siis viel siihen meni jotain pari kybää :) Ja voi luoja, että nautin tästä avioliitosta huomattavasti enemmän ku ekasta!

27.6.2012
ansuv
ansuv

Voi apua! Miten sitä huomenna muistaa 14 vuoden taakse, kun tänäänkään en muista.

Meillä oli kumminkin pitopalvelu, joka hoiti siis ruokapuolen.Sitten oli tietysti hääkakku ja kahvit.

Mun vanhemmat osti mulle hääpuvun.

Pakko sanoo muuten että huomenna menen kampaajalle, mutta en hääpäivän vuoksi, vaan jos valittaisiin töihin, niin olis hitusta lyhyemmät hiukset. Vastahan mun hiuksia on leikattu noin kolme viikkoa sitten, mutta kun kasvaa niin hirveesti.

Mieheni oli myös parturissa häiden  vuoksi, siis meidän hääpäivänä.

Ystävät koristeli hääpaikan, ja siitä ei mennyt vuokraa.

Hääkimppukin mulla oli ihan alan liikkeestä.

Morsiusneidoilla (3), mun serkkuja, oli keskenään samantyyliset asut, tosin heidän vanhempansa kustansivat lastensa juhla-asut.

Meillä juhlavieraita oli 80, mutta yhtään en muista, mitä meidän häät maksoivat.

26.6.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

meillä ei oikeastaan ollut mitään budjettia. Meni se mikä meni eikä loppuselvitystä laskun loppusummasta ole vieläkään tehty muuta ko sinnepäin arvio vaikka häistä on se 6 vuotta :D

Sinne se kymppitonnin hujakoille tais kaikkinensa mennä. Me ite ostettiin melko paljon kaikkea pitkin vuotta, ettei kaikki suinkaan menny yhdessä rysäyksessä. Kalleimmat taisi olla hääpuku jota vielä jännäsin sitten että meneekö se, ku tuo esikko meni syntymään 2kk ennen häitä. Ja puku ostettiin ennen ku tiesin oottavani. Hyvin meni, vähän joutu rintamusta avartamaan. Ja toinen kallis oli vihkisormus.

Kolmas oli pitopalvelu jolle maksettiin joku rapiat pari tonnia. Aika paljon siis tehtiin itsekin noihin bileisiin evästä. Tjaah, juhlapaikan mie unohin kokonaan. Se jäi omalle kontolle, summaa en muista.

Vieraita oli parisataa. Molempien vanhemmat auttoivat jonkin verran budjetin kanssa, eli miehen vanhemmat esmes hankkivat hanuristin ja laulajan jollain pullopalkalla, ku halusivat et pitää elävää musiikkia olla. Meidän suunnitelma läppäri ja mp3:set ei kelvannu. Lisäksi hankkivat kaikki juomat joita olikin sitten riittävästi. Kotievääksikin lähti vieraille yömyöhällä. Mun vanhemmat auttoi ton pitopalvelun ja muun kokkailun kanssa. Minkäs tekee ku äiti on keittäjä ni kyllä sillä kapusta kädessä pysyy.

Paljostakin olisin voinut joustaa ja joustettiinkin. Kyllä ne juhlat oli enempi meidän molempien vanhempien näköiset mutta eipä tuo haitannut. Hyvin viihdyttiin. Perinteisellä tyylillä mentiin.

26.6.2012
misukka
misukka

ja tuo huhhuh oli tohon ekaan vastaukseen :D

26.6.2012
AMP91
AMP91

ja isäni suhteilla meni moni asia joten siinä säästi ainakin siinä mielessä että oli hienommat häät vielä kun mitä ehkä tollakaan budjetilla uskoisi.. ja maksussa pytyi joustamaan aina vähän isäni ansiosta eli sai vähänkuin korotonta maksuaikaa =) esim pakettiauto jolla kuljetettiin häätavarat hääpaikalle oli ilmainen työpaikalta jne =)

26.6.2012
AMP91
AMP91

no huhhuh?? :D 2000e on aika minimi yleensä tutuilla ollut perus 50hlö+kirkko+valkoinen puku+pitopalvelu jne häistä ja noin 5000e ihan perus suomessakin jos vähänkin haluaa prämeillä ja on enemmän väkee =)

oman siskoni budjetti oli 10 000e ja loppujen lopuksi häät maksoi melkein 13 000e eikä ollut edes suurimmasta päästä häät :D prinsessa häät kyllä muttei mitkään tukiaisen häät kuitenkaan todellakaan :D kangasalla oltiin, vieraita oli n. 80, kunnon prinsessahääpuku, itse tehdyt ruoat, vanha hääauto, hevoskärryllä hotellille, kartano aika korvessa ja perus pieni kirkko (mikä nyt ei tietenkään maksa mutta kuitenkin), paaaaljon koristeita ja kukkia, mm kutsut ja menut+ohjelmat  tehtiin itse+karkkipussukat vieraille jne, hääkyltit maksaa nekin yllättävän paljon. sitten oli joku perus paikallinen bändi, boolit jne maksaa jo paljon ja kaljat vaikkei niitäkään todellakaan ylettömästi ollut kun koko morsiamen suku ei juo :D ja hääbudjettiin ei kuulunut häämatkaa koska sitä ei tehty x) myös koekampauksia oli muutama että se teki varmaan 500e ja meikki :D hihi.... ja kuvaukset ja muut kokkien (luokkakavereita kylläkin) palkat maksoi ja tekokynnet ja mitä kaikkea ripsienpidennyksiä olikaan joten siitä voikin laskea ettei tuo 13 000 mikään ihme noilla häillä ollutkaan =) eli koristelut+itse morsian ja ruoat juomineen tuli ehkä eniten maksamaan siinä mielessä että ne olisi voinut saada paaaaljon halvemmalla =) siskoni on kokki joten ruoat oli aika perfektionistisia, yllättäen.. nämä häät meni aika lailla vuosien säästöillä kun mies on joku diplomi-insinööri ja he säästivät monta vuotta mihin monilla ei valitettavasti ole kyllä mahdollisuutta... ehkä kolmisen vuotta säästettiin varsinaisesti häitä varten mutten tiedä muista säästöistä... ruoka ja morsiamen ulkoasu oli varmaan niitä mistä ei joustettu ja koristeet mutta esim musiikki ja sulhasen ulkoasu sekä kaukaisten vieraiden kutsuminen ja alkoholi oli ne mistä sitten säästettiin :D esim alkumalja oli pommakkia =) mutta oli sen arvoiset ihanat häät :D

näistä siis siskoni häähinnasto koostui =)

26.6.2012
AMP91
AMP91

no meil ei ollu mitää budjettia, vaan se meni mitä meni..

vieraita oli n.60hlöä, hääpaikka vuokrattiin yms.. rahaa meni joku 6000€, ruoka saatiin puolet halvemmalla semmoselta, joka oli ollut pitopalvelus töissä, ei siis hällä ollut nytkään omaa yritystä, toimi siis vain ihan omana ittenään :D

hmm, ja millä lailla rahat haalittu kasaan.. :D jostain ne vain löyty :D ei onneksi kerralla tarvinnut kaikkea maksaa, vaan pikkuhiljaa, suunniteltiin häitä n.3-4kk ja pari päivää häiden jälkeen kaikki oli maksus :)

26.6.2012
surkelo
surkelo

tähän on lyhyt vastaus meikäläisen osalta:)

meirän häät maksoi kaikenkaikkiaan parisenkymmentä euroa. sen verta mitä maksoi sapuska mäkin autokaistalla ennen maistraattiin menoa.

no  jooh... ostettiinhan me miehelle uus paita.  okeih. eli kokonaishinta 40e:D

kotiinpaluuta maitokaupan kautta  ei kai enää lasketa... mut häämatka tehtiinkin sit intiaan, vähän isommalla käyttöbudjetilla, jotta jotain  luksusta sentään;)

26.6.2012
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...