Rusehtava vuoto rinnasta, kokemuksia?!

Elikkä oon nyt muutamana aamuna (ei peräkkäiset) huomannu että yön imetyksen jäljiltä on jääny sänkyyn sellanen rusehtava tahra,eli oletettavasti on siis jotain ylimäärästä rinnasta tullu.. En tiiä onko ollu sama rinta joka kerralla vaiko tuleeko molemmista. Varsinkin toinen rinta on myös tosi arka (sama josta rusehtava vuoto tänään oli tullu), ei yhtään kärsi pitää liivejä taikka paitaa, imetyskin sattuu. Jos puristan maitoa rinnasta niin sen maidon mukana en huomaa mitään muuta tulevan. Osaisko kukaan auttaa mitä voi olla, onko kokemusta? Uskaltaako imettää edes kun tiedä mitä se on. Vauva nyt 5kk.

25.6.2012
Äitiorava
Äitiorava

Niin ja ei ole mitään kovettumiakaan tai kuumetta tms..

25.6.2012
Äitiorava
Äitiorava

No se just kun ei tuo niin kipiä oo kun rintatulehduksen kokeneet sanoo. Äskön kun imetin niin taas vauvan leuassa oli verta, otin rinnan pois ja en keksi mistä se veri tulee. Ehkä saattaa olla nänni vähän rikki mutta siitäkään en itse saa verta tuleen, voiko se tulla vaan sillon kun vauva imee..En tuolle mitään verta halua juottaa =( Vauvan suutakin tutkin niin ei siellä mitään haavaa tms näkyny.. Tuo on ollu tuo rinta välillä enemmän arka välillä vähemmän. Toisinaan tuskaa maata mahallaan eikä vaatetta pysty pitään ilman kipua (joka on juurikin enemmän rinnan päässä se kipu) toisinaan taas ihan jeespoks viilis ettei pahemmin hierrä ja kierrä..

25.6.2012
Äitiorava
Äitiorava

Kyllähän rinnat on imetyksessä kipeät ku se maito aluussa kunnolla nousee mutta ku sulla on jo noin iso vauva niin epäilisin kans tulehdusta. Onko sulla kuumetta ja onko rinta kova tai kuumottaako tai onko punainen toiseen verrattuna, tai siis onko molemmat rinnat kipeät?

Mulla meinas tulla rinta tulehdus tai kai se joku alkava oli. Ristiäisiä järjestin ja varmasti sai kylmääki jossain välis mutta ristiäisaamuna kun heräsin oli toinen rinta aivan muodoton sellanen kova patti  tai puolet rinnasta. Puhuin mun terkkari anopin kans asiasta niin se käski imettää ahkeraa ja jos kerkeän niin pumpata myös. En kumminkaan siinä kaikessa hulinassa keriinny pumppailla mutta päädyin imettämään siitä kipeästä rinnasta aina ensimmäisenä ja sit jos siitä ei maito riittäny niin annoin toista. Illalla vieraitten lähdettyä pumppasin kipeän vielä tyhjäksi ja vähän toista ku oli niin maidon täyteinen. Aamulla ku heräsin oli patti pienentyny aika minimiin ja seuraavan päivän vielä jatkoin kipeän rinnan tyhjennystä ja siitä seuraavana päivänä tilanne oli ok. Ja voin sanoa että se rinta oli ihan oikeasti kipeä!!! kovin iloisia ristiäis kuvia ei tosin ole=)

25.6.2012
myrmeli
myrmeli

Mulla oli rintatulehdus nyt toisen murun syntymän jälkeen, muru oli vajaa kaksiviikkoinen silloin. Jos tulehdus on kyseessä, rinta on todella TODELLA arka ja kipeä, ei kärsi edes hipasta sitä. Ja imetys tosiaankin tekee järkyttävän kipeetä. Mulla tuli sillon kans vähän rusehtavaa vuotoa rinnasta yön aikana. Mut tosiaan mun kohdalla tulehdus teki niin kipeetä, et menin heti lääkäriin, kun arvasin mistä oli kyse. Ja antibioottikuuri tepsi heti, ja kipu alko helpottaa. Rintatulehduksessahan on kyse siitä, että siellä on maitotiehyeet tukkeutunu, joten ainoa parannuskeino ton antibiootin lisäks on imettäminen. Vaikka se sattuukin ihan hurjasti.

Mut sun kuvailujen perusteella menisin kyllä käymään lääkärissä. Voihan olla, että se tulehdus tulee joillekin noin, ettei se kipu ylly heti ihan sietämättömäksi. Mun kohdalla se oli tosi raju, kun vauva oli vielä niin pieni, ja maitoa nousi ihan hullunlailla, ja muru ei pystyny samaa tahtia rintaa tyhjentämään.

25.6.2012
mamskis
mamskis

Täytyypi varmaan lääkärille kipasta, tuo on jo aika kauan ollu niinkun arka tuo rinta. Ja nyt kun tota tulehusta kuukkeloin niin siinähän voi tosiaan verivuotoja olla. Kiits teille ja lisää kuulen vielä mielellään jos jollain kokemusta..

25.6.2012
Äitiorava
Äitiorava

Niin ja kuukkelia kun kattelee niin ei tuu kun rintasyövästä juttua..

25.6.2012
Äitiorava
Äitiorava
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...