Voihan ODOTUS!

Siis kamalaa, la:aan on vielä ihan hirrrrveesti aikaa mut silti olo on ihan ihmeellinen. Ihan kamalat symfyysikivut ollut, nyt alle viikon ajalla pahentunu niin ettei sängyssäkään pääse kylkeä kääntämään ilman että meinaa parahtaa itkuun, ruoka ei maistu ollenkaan ja vatsa on sekaisin. Olen ollut koko raskauden ajan täysin oireeton, viimeisimmällä lääkärikäynnillä huhtikuussa kaikki sisältä kiinteää ja paikat ok. Olen elänyt täysin normaalia elämää, käynyt ulkona ja tehnyt töitä viimeiseen asti (nyt tosin nauttinut jo muutaman viikon kesälomaa:)). Muutama viikko sitten vauva kääntynyt raivotarjontaan ja ajoittain tuntuu olevan kamalan levoton, varmaan kun tila käy jo sen verran ahtaaksi. Kaikki ystävättäret on synnyttänyt, ihan hirveesti on ollut kavereita ja sukulaisia raskaana ja pitkin alkuvuotta niitä on tupsahdellut maailmaan, viimeisin tuli toissapäivänä, ja nyt olen yksin viimeisenä ketä odottaa. Eise minua haittaa, kivaahan tää omalla tavallaan on mutta nopea ja runsas oireiden ilmaantuminen mietityttää, johtuuko vaan odotuksesta ja "jännityksestä"? vai tapahtuukohan sisällä oikeasti jotain mikä enteilis että lähtö tulisi ajoissa =) Aina kaikki sanoo, että eka menee reippaasti yli ja sitä on tietenkin tullut mietittyä jonkun verran, siksi olen rauhassa ottanutkin enkä ole laskenut viikkoja ennenkuin eilen havahduin että laskettuun päivään on "enää" 5 viikkoa (luulin että 8, olin vähän jäljessä:D). Kivaa on odottaa, mutta mälsää olla vika joka pääsee pitelemään sylissä omaa pientä lastaan, kun kaikki muut ovat jo kokeneet sen onnen hetken..nyyhkis, myönnän oon kade! Mäki haluun jo! :) Viikon päästä on lääkäri, sitä odotellessa kun kuulee että miten se kohdunkaula siellä jakselee ja jokos ois jotain muutosta, ees pehmenny, ainakin ollu alavatsakipuja ja välillä öisinkin niihin herännyt, aamuyöstä supistelee melkeimpä aina mut heittää vaan parit ja sit ei mitään, jatkan kyllä aina uniakin (oon ihan mahoton nukkumaan, ei haittaa vaikka taloo purettais:D). Ois kiva saada aiheesta rupattelua aikaan, muiden odottajien tuntemuksia ja ajatuksia ja kaikkee mitä vaa mieleen tulee! :)

19.6.2012
sasme
sasme
3 years, 10-month-old toddler

Niin, tai siis eihän se vauva koko ajan joka tunti liiku, vaan niiden unijaksojen välissä hereillä ollessa niitä liikkeitä pitää tulla minimissään se 10/tunti ja juuri niinkuin kerroit. Meiän muksulla varmaan pidemmät unijaksot kun välillä saattaa kulua muutamakin tunti ennen seuraavia liikesarjoja :)

28.6.2012
sasme
sasme

Hyvä, että olet saanut neuvolasta ohjeet.

Liikelaskennassa on se idea, että tunnin aikana vauvan pitäisi liikkua vähintään 10 kertaa eri tavoin (potku, käden heilautus jne). Joku vauva liikkuu todella aktiivisesti, eikä tuossa liikemäärässä mene aikaa juuri mitään.

Jos tunnin aikana ei tule 10 liikettä, niin syö tai juo jotain ja sitten laskee jonkin ajan päästä uudelleen.

Menee pitkälleen vasemmalle kyljelle, ja laskee sitten liikkeitä. Jos uudemman kerran laskiessa ei tule 10 liikettä tunnissa, sitten soittaa äippäpolille, ja siellä sitten seurataan lapsen vointia.

26.6.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ei neuvolassa ole puhuttu liikkeistä mitään, siksi säikähdin itsekin kun ne soitti sieltä naistenklinikalta. Neuvolassa aina hoitaja kysyy, että "oletko tuntenut liikkeitä", ja vastaus nyt luonnollisesti on että olen, ei mitään tietoa siitä miten paljon niitä pitäisi olla. Sain kotiin sen seurantalomakkeen, missä oli että sikiö nukkuu n 20-40min sykleissä joiden välissä normaalisti liikkuu kun herää, ja että vähimmillään liikkeitä pitäisi tulla n 10 tunnin aikana.

No, eihän meidän vauva liiku kyllä tunnin välein, joskus liikkeillä saattaa olla 4h väliä ennenkuin kuuluu mitään. Välillä möyräisee pari kertaa ja sitten lopettaa, toisinaan kyllä saattaa möyhätä ja nikotella vartinkin putkeen. Lähinnä mistä he sitten just sillon huolestuivat, oli että iltapäivään mennessä vauva oli liikkunut pariin otteeseen, liikkeitä en ollut laskenut mutta sen tiesin että eka kerta oli tunti aamiaisen jälkeen ja silloin vain möyräisi just sen pari kertaa.

Mutta totta, liikkeistä ei kyllä minun kohdalla ole ainakaan infottu lainkaan neuvolasta, että niitä pitäisi olla noinkin paljon, ehkäpä siis asia mihin tulevaisuudessa voisi neuvoloissakin kiinnittää huomiota ainakin ensisynnyttäjien kohdalla...kun ei ennestäänkään oikein tiedä mistään mitään, eikä kaikkea osaa itse kysyäkkään.

Noh, kuitenkin kun kävin siellä tarkastuksessa niin on sillai nyt turvallinen mieli että kaikki on ok, ei ne olis sieltä pois päästäneet jos jotain olis ollu vialla. Olen laskenut liikkeitä aina kun vauva on liikkunut - en niinkään liikkeiden väliä, niin ihan hyvin niitä sieltä tulee nyt kun ajatuksen kanssa on alkanut seuraamaan :)

Kiitos jussin toivotuksista, toivottavasti kaikilla oli rauhallinen ja nautinnollinen juhannus, ilmatkin tais suosia melkeen jokapuolella suomea!:)

25.6.2012
sasme
sasme

Itse en ymmärrä sitä kuinka monet odottavat äidit väheksyvät liikelaskennan merkitystä lapsen voinnin arvioinnissa.

Liikelaskentaa ei taideta oikein korostaa neuvolassa odottaville äideille.

21.6.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ihan hyvä, just tossa puol tuntia sitten tulin kotiin naistenklinikalta. Maksa-arvot oli ok, tosin ne pitää juhannuksen jälkeen ottaa uudelleen jos kutina jatkuu tai pahenee. Mut mihin ne nyt kiinnittikin huomiota, oli et vauva liikkuu liian vähän heidän mielestään.. Eli soittivat sitte labratulosten jälkeen perään että itseasiassa vaikka arvot oli ok niin piti silti käydä päivystyksessä vauvan sydänäänikäyrää antamassa ja liikkeitä kontrolloida tunnin ajan.

Siellä sitten makoilin tunnin ja kuuntelin muksun sydäntä, naputtelin puikkoa aina jos liikkui. Heitti muutamat harjotussupparitkin siinä makoillessa, varmaan olin niin hermona että jotenkin laukaisi niitä. Ottivat verikokeita ja pissanäytteet ja paineet yms.. onneksi reissusta selvisin säikähdyksellä, käyrässä ei ollut mitään häikkää mutta nyt pitää päivittäin kotona tunnin ajan aina seurata vauvan liikkeitä, kun niitä pitäisi olla kuulemma enemmän päivän aikana kuin mitä tällä hetkellä on ollut. Minun mielipiteeni on, että meidän muksu on vaan laiska niinku äitinsä:) Mun mielestä kuitenkin liikkeet on tällaisinaan juuri meidän lapselle normaaleja, ei se ikinä ole mikään höyrypää tuolla ollut...mutta seurataan niitä nyt sitten varmuudeksi kuitenkin itsekin.

Huh huh, mikä soppa yhdestä kutinasta kehkeytyikin kun yksi asia johti toiseen:)

20.6.2012
sasme
sasme

Jee, aika samoissa porskutellaan!:D Joo muakin peloteltiin kaikesta ja et jalat turpoo, ostin keväällä ihanat korkokengät kesäksi ni mulle sanottiin että en pysty niitä käyttämään et ei mun nilkat mahdu niihin mut hih olempahan mahtunut ja ihan hyvä on ollu kävellä, tietty välillä tennaripäiviäkin pitelen ihan tuntojen mukaan:) Kyllä musta ainakin tuntuu, et jokainen kokee samanlaisetkin asiat ihan omalla tavallaan, mut niinhän se menee muissakin kun raskausasioissa. Mut aina on silti kiva kuunnella mitä muilla on ja tapahtuu ja jakaa kokemuksia, puhututtava aihehan tämä kuitenkin on ja musta ainakin kiva lörpöttää:)

Mä havahduin ihan tossa äsken hirveeseen vatsan kutinaan (tätäkin kestänyt alle viikon päivät nyt, ei ole hormoni-ihottumaa ja ihoakin rasvailen perusvoiteilla ja öljyän muutamia kertoja viikossa), eilen hieroin jalkoja karheeseen olkkarin mattoon ku kutitti jalkapohjia..nyt sitten kun tossa rapsuttelin ja päkijät kihelmöi ni kävin huvikseen taas, heh, googlailemassa:D, niin sieltä pomppasikin juttua raskauskolestaasista ruutuun. Hui.

Täytyy myöntää, että ekaa kertaa elämässäni ja koko raskauden aikana soitin ikinä minnekkään, eli päivystykseen ja sieltä neuvoivat nyt heti alottamaan paaston ja heti huomenna aamulla 8 soittamaan neuvolaan verikoe aikaa, eli maksa-arvot tarkistavat varmuudeksi ettei niissä ole mitään. Sit jos ne on koholla, niin luultavasti osastolle mars seurantaan kun on näin pitkällä jo viikotkin, minulle siis täysin vaaraton tilanne mutta vauvalle kulkeutuu sit niitä sappihappoja liikaa ja ne voi vaarantaa sen terveyden..eli lähinnä sikiön seurantaan.

Toivotaan että pääsisin heti huomenna kokeisiin, tulokset tulee kuulemma parin tunnin sisällä, koska meillä ois torstaina jo lähtö landelle juhannuksen viettoon ja oltais ensi viikkoon asti reissun päällä, jää meikäläisen juhannukset viettämättä niiltä osin jos jotain olis tai en kokeisiin heti pääse:( Tietenkin jäisin kotiin odottelemaan millon ne testit otettaiskaan, ymmärtääkseni sen päivystäjän puheista ne otetaan kuitenkin mahd. nopeasti.

19.6.2012
sasme
sasme

On on, raskaana olo ehdottomasti ihanaa aikaa ja itsekin kun siitä on päässy täysillä nauttimaan ku ei oo alun alkaenkaan ollu mitää pahoinvointia tai muutakaan, oon pystyny reippaaseen puoleen väliin liikkumaan, fillaroin vielä 6kk:lla töihin ja oon ollu ulkona ja viettäny aikaa ystävien kanssa.:) Tietenkään alkoholia tai muita päihteitä en ole nauttinut samalla tavalla kuin ennen mutta muuten elämä ei oo ollu mitenkään erilaista. Kyllähän siellä joku myllertää ja hikoittelee päivittäin ja näin muistuttaa itsestään ja siitä että kohta on jo se aika kun se pistää iskän pleikkarin nappulat sekaisin:)

Kyllä mä sitä kuitenkin odotan enemmän, kuin että ikuisuuksia tätä pötsiä raahaan joka paikkaan vaikka onhan tää ihan söpö. Ainakin vielä kun ei ole raskausarpia tullut, ihan muutama pisku tonne molemmin puolin lonkkia mutta muuten ei mitään. Toivottavasti ei hirveitä tuliskaan, vaikka jos tuleekin niin eihän niille mitään mahda, ovat sitten matkamuistona hautaan asti:)

Joo, itseasiassa serkun lisäks kaveri synnytti tossa 4 päivää sitten, heillä tuli kans tyttö 3vkoa etuajassa ja oli esikoinen, toisilla onnekkailla se tuuri käy:) Kun eikös se rv38 jälkeen luokitella jo normaaliin aikaan syntyneeks, ettei enää puhuta edes ennenaikaisista saati keskosista, vaikka onhan ne tietenkin sillon vielä vähän pienempiä mut kehittyneitä kuitenkin kaikki.

Välillä kyl tuntee olonsa ihan vainoharhaseks, nyt kun ei oo viikonpäiviin oikein ruoka maistunut, oon saattanut välillä syödä vaan kerrankin päivässä ja juonu vaan paljon vettä. En usko et säistä johtuu, ei oo oikeestaan turvotuksia pahemmin ollu eikä muutenkaan paha tai tukala olo, eipä tässä näitä helteitäkään oo hirveemmin ollut :D Sit kun tulee jotain uusia juttuja niin aina pakko käydä googlettelee voisko se tarkottaa jotain, yks ilta alko tisseistä tihkumaan sitä kirkasta maidon jotai esiastetta ni sit piti heti käyä kattoo et voisko synnytys olla taas vähä lähempänä :D Haha..mut sit se on ihan normaalia et sitä tulee ja toisilla se alkaa jo vk20 jälkeen, ni hautasin intoni :)

Musta noi kivut ja säryt on kaikkein ikävimpiä, ainakin kun niitä itsellä on ollut ja oikeasti ajoittain ne on tosi pahoja, mm. lauantaina makasin vaan sängyssä ja itkin miehelle kun kaikki sattui ja maatessakin särki. Ens kerralla täytyy pitää suunsa kiinni jos jonnekkin sattuu, jäi viikonloppu seksit siihen paikkaan kun mies sanoi vielä sunnuntainakin ettei uskalla tehdä mun kanssa mitään kun ei halua satuttaa (seksi ajoittain viiveellä pahentaa kipuja jos on paljon ketarat levällään, sama se alla vai päällä kun kaikki semmoset venyttää liitoksia auki).  Helv** :D Mut ei se muuten ole yhtään pelokas seksin suhteen, en tiedä miten muilla..duunista ne sano että ei mies uskalla painaa enää loppua kohden, et monesti ne perääntyy ku pelkäävät satuttavansa lasta mut kyl me ollaa paahdettu ihan entiseen malliin; tosin maha on niin iso et kaikki ei suju ihan niin hyvin ku ennen :D

Kauheeta kylläpäs mä lörpöttelen, voisin kirjotella loputtomiin :) Ehkä tää on jotain patoutumaa kun oon ollu viikot yksin kotona ja aina ei viitsi ystävillekkään vaan raskausjutuista lörpöttää, tääl on hyvä purkaa hih :D

19.6.2012
sasme
sasme
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...