hoitopaikka jutuista???

eli kyse ois siitä osa-aika hoidosta missä lapsi on n.10päivää kuussa päiväkodissa. niin montako tuntia ne päivässä yleensä on ja monesta moneen? löytyiskö jostain nettisivustolta infoa selkokielellä? ja paljonkahan se maksaa suunnileen?

18.6.2012
mustikka88
mustikka88

meillä oli poika hoidossa kymmenen päivää kuussa, kahottiin ne päivät vähän omien menojen ja sen mukaan että oliko tarhassa jotakii kivaa ohjelmaa. Hoitoaika oli meillä 9-16 koska esikoinen meni eskariin yheksäksi niin samalla hoitui pienemmänkii aamupalat ja pesut :) Maksua en tarkkaan muista, mutta tulojen mukaanhan se menee, oisko meillä ollu silloin joku vajaa 100 e :)

18.6.2012
riu
riu

Täällä jos lapsen vanhempi on mistä syystä vain kotona, hoitoaika on 8-15, eli 7 tuntia, kuten meillä nuorempi on hoidossa.

Aika pitkään, monta kuukautta, hain häntä klo 14.30, mutta omahoitaja sitten kasvatuskeskustelussa ehdotti, että lapsi olisi hoidossa klo 15:sta. Perusteluna juuri iltapäivän ohjattu toiminta ja soiaaliset suhteet.

Perjantaisin olen sitten hakenut lasta 11.30, lounaan jälkeen.

Samoin esikoisen kohdalla päiväkodin johtaja ehdotti eskarivuonna, jolloin odotin nuorempaa lastamme, että esikoinen olisi hoidossa iltapäivällä neljään, hain tosin välipalan jälkeen 14.30. Olin silloinkin kotona.

18.6.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No jos laitatte vaan 5 tunniksi ni täytyy tosi tarkkaan miettiä et minkälaisella aikataululla elätte. Koska jos hoitoaika on 10-15 ni ehtii just lounaalle, päikyille ja välipalalle ja sit se oliki siinä. Sit taas 8-13, et sais vähän leikkiäkin, ni joutuu hakeen kesken päikkyjen pois.

18.6.2012
misukka
misukka

kiitti misukka selventi kovasti.

mietin sitä just että onko tuo 5h liian lyhyt aika päivässä että just tottuu että on lapsilaumassa ja sit pitääkin jo lähteä. vai??

en tiiä pitää miettiä vielä, tosin tuo pitempi aika ois itelle helpompi kun on vauva kotona. ei tarvi kytätä kelloa.

18.6.2012
mustikka88
mustikka88

se hoitoaika oli meillä 8-15 ja tässä kunnassa tuota nykyään suositellaankin ettei liian pitkiä aikoja olisi hoidossa jos jompikumpi vanhemmista kotona syystä tai toisesta.

aamulla klo 8 saa aamupalan, päivällä lounaan ja vielä hienosti ehti välipalan syödä klo 14-14.30

18.6.2012
misukka
misukka

No ylipäätään täysihoitopäivä on 7h tai yli jolloin menee täysi maksu päivältä. Puolipäivänen on korkeintaan 5h/pv. Ja sit on vielä tuo osa-aikahoito joka tarkoittaa joitakin tiettyjä päiviä kuussa. Eli jos on osapäivähoito, ni silloin lasketaan täyden päivän mukaan eli se 7 tuntia tai yli. ja laskutus on sit päivien määrän mukaan. Jos vielä lisäksi hoito on vain puolipäivästä ni siitäkin tulee joku alennus. Yleensä noi löytyy kunnan sivuilta tai aina kannattaa soittaa päivähoitotoimistoon ni saat varman tiedon. Noi hintarajat ku voi vaihdella kuntakohtaisestikin.

Meillä esikko oli siis osa-aikahoidossa 3pv/viikko eli laskennallisesti 15pv/kk, mahdolliset rajat oli 10pv, 15pv tai täysi kuukausi. Meinattiin alkuune t olis puolipäiväinen osa-aikahoito eli maks. 5 tuntia kerrallaan se 3pv viikossa ni se vaikutti jo hoitajan palkkaan niin paljon että pyysi jotta olis pelkkä osa-aikahoito.

18.6.2012
misukka
misukka

Meillä oli 10päivää kuussa 8-16 hoidossa ja maksoi 100e kuussa kun meni tulojen mukaan täydet maksut.

18.6.2012
huiskutin
huiskutin

joo kun olis tarkotus jos en saa töitä syksyllä niin laittaa esikoinen just 8-10 päiväks kuussa hoitoon ja ite oisin sit vauvan kanssa kotona.

kannattaako lapsi viedä sillein hoitoon että hakee päiväuneks kotia vai sen jälkeen? vai miten muilla?

18.6.2012
mustikka88
mustikka88

Kuntasi päivähoitosivuilta löytyy tietoa.

Soita lähimmälle päiväkodin johtajalle, niin saat kysymyksiisi vastauksen.

Sun ja miehesi tulot, perhekoko ja lapsen hoitoaika vaikuttaa päivähoitomaksun suuruuteen.

18.6.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...