Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Lokakuiset ♥

uutta ketjua ku alko jo pursuamaan edellinen, tosin runosuoni ei kuki kovin suloisesti ni en keksiny nimee mutta tällä vauhdilla on kohta jo taas uus ni haitanneeko tuo :D LA:t susaliini 4.10 H4nn3 7.10       Mammaliini07 7.10.   WK 8.10   Venkoilija 12.10 E2E2 12.10  Sarppu 13.10      Jeba72 15.10        Juice11 25.10      ninnup 29.10  Hilla91  8.11

18.6.2012
ninnup
ninnup

on mulla sitä paksua tahmasta valkkariaki tullu mut sepäs ku se on kirkasta tai valkosta eikä veny samalla tavalla ku on vaan liukasta mut tää räkä on kirkkaan keltasta (kuin räkä) ja venyy ja venyy eikä meinaa saada millään pyyhittyä.. ihan sama oli sillon ku pojasta tuli limatulppa, määrät oli vaan isompia ja sitä tuli pitkin päivää liki joka vessareissulla sen 3 päivää et tätä nyt tulee siihen verrattuna sillon tällön ja pieniä määriä mut tuo könttä mikä tuli olikohan toissapäivänä ni se oli iso lähemmäs puolen kämmenen kokonen :O

30.6.2012
ninnup
ninnup

mulla on vuotanu sitä keltasta räkää myös tässä..
vielä se sillon viime tarkastuksella oli paikallaan limatulppa mut on varmaan osia irronnu.. ja joo kyllä ei oo valkovuotoo nähnykkään se lima :O

30.6.2012
ninnup
ninnup

Tänää sit tai siis eilen tuli aamulla sitä limasta "limatulppa" vuotoa, ihankuin räkää. Soitin neuvolaan ja sanoin ja oli et ei se on vaan valkovuotoa..? Sanoin siihen vaan et tiedän kyllä millasta se on ja ei todellakaan ollut niin varas sit ti lääkäri ajan et kattoo miltä kohdun suu näyttää jne ja sanomyös et Pitäis käydä labrassa. Eikös muillakin ollut limatulppaa irronnut?

30.6.2012
Sarppu
Sarppu

onkos täällä ketään lärpättelemään? kaikkialla niin hiljasta ja ninnua saattas nyt pupatuttaa :D

29.6.2012
ninnup
ninnup

hei ja louhis oli la muistaakseni 18.10 (?) sit ku uutta ketjua ruetaan laittaan pystyyn.. oli tuolla hengästyttää ketjussa puhetta siitä..

29.6.2012
ninnup
ninnup

meillä tais olla kuntalisässä et ei saa olla vanhempainrahaa tai mitään muutakaan tuloo ku kht pelkästään.. mut sehän on kuntariippuvainen se ohjeistus et voi hyvinki olla et teillä sais.. sillon joulun jälkeen pohdiskelin noita juttuja et jääkö vaan lapsia hoitamaan mut talous ei antanu peris ja otin ansiosidonnaisen ni en saanu kuntalisääkään..

mäpä laitan kyllä heti menemään sen hakemuksen ja soittaavat sit perään jos on joku ongelma tai muuta, niin ne teki viimekski ku oli joku häsmä siin hakemuksessa et tässä on tämmönen kuinka tehdään ja sit sanoin kuin haluisin ni se oli siinä.. ja ihan paikallinen kela parin päivän sisään soitti et niillä ei sillon kyllä tainnu juuri kiirettä olla :D

29.6.2012
ninnup
ninnup

jaha, lähtee kelalle lisähakemusta menemään :D

jos ootte kahtonu ton kht:n loppu ketjun minkä tein ni tutkimusteni tulokset löytyy sieltä :D eli kht:n hoitolisää saapi vaikka hoitorahaa ei saakkaan jos jää tulot alle rajojen... eihän se montaa kymppiä oo 100-150e max. ylimäärästä mutta kyllä vaan kelpaa jos on kerran sellasta tarjolla, ei rahaa varmasti lapsiperheessä koskaan liikaa ole :O

29.6.2012
ninnup
ninnup

pumppu toppi XD ajatus katkos, siis pumppuki puhaltaa viileetä ja toppi päällä ettei ees paksua vaatetta

29.6.2012
ninnup
ninnup

ja vielä on pakko sanoo että voi jestas tää "hormoonihiki" on vastenmielistä :O

viimeks tuli vasta synnytyksen jälkeen, mä en normaalisti hikoa oikeastaan koskaan ellei oo ihan joku kunnon puuskutuslenkki tai sali tai muu sellanen mut en noin niinku normaalisti vaikka ois helletäki ni synnytyksen jälkeen piti sukat vaihtaa 3x päivässä ku oli litimärät ja paitaki pari kertaa..

mä istun tällä hetkellä viileässä keittiössä, pumppu toppi päällä ihan hiestä märkänä.. tosi inhottavaa, varpaita palelee ja muuten on ihan hikinen.. todella epämiellyttävää, puhumattakaan jos ois jossain kyläpaikassa tms, huoh!

29.6.2012
ninnup
ninnup

noniin, löysi mun juttuni koneelta ja edellisen puhelun hivenen epäilevä sävy oli muuttunut normaaliksi ja sain ajan kahden viikon päähän 12.7, sanoi että soittelee vielä jos ei se tietty lääkäri olekaan palannut lomalta siihen mennessä niin muutetaan aika mutta jos ei mitään kuulu ni hän laittaa ja anto uudet ohjeet että vuotoja seurata ja jos supistelut muuttuu kipeämmiksi ja tiuhemmiksi ja vuoto runsastuu ja varsinki vetistyy ja veristyy ni suoraan saliin (vaikka yleensä näillä viikoille mennään vielä päivystyksen kautta ja suoraan synnärille vasta muistaakseni 28 tai 30+) ja vauvan liikkeitä seurata nyt tarkkaan ja olla yhteyksissä jos muuttuu..

29.6.2012
ninnup
ninnup

soittelee takasi päin kunhan ensin selvittelee asiaa.. nyt alkaa jo jännittää tämä homma..

29.6.2012
ninnup
ninnup

haha, voi vähän itseään lohduttaa et ei oo tullu vielä mitään mutta todellisuudessa onki :D

nyt lähen soittelemaan sinne kysiin, pitäs olla ruokatauko päättyny, ellei oo vasta 12 alottanu.. täällä ku on koko kuopio 11-12 kiinni ku on lounasaika :D

29.6.2012
ninnup
ninnup

samaa näytti kotivaaka ku maanantaina neuvolan vaaka eli vissiin tuo 4kg ois kokonaispainon nousu mut lähtöpainoon tullu vaan 1kg ku se mahatauti vei ni ne on tullu takas..

29.6.2012
ninnup
ninnup

öö no mulla vei se mahatauti -3kg suurinpiirtein alotuspainoon ja nyt sit oli viime ma +1kg alotuspainoon, täytyy tänään käydä vaakalla kattoo mitä oma vaaka näyttää mut oisko tuo 4kg yhteensä..

mä laitoin ma postiin hakemuksen ja todistuksen, eivät oo soittaneet et ilmeisesti kaikki on kunnossa siinä mutta tuolla sähkösessä palvelussa ei ollu mitään mainintaa mistään niistä, ei ees äitiysavustuksesta et ois ees käsittelyssä (siellä aiemmin lähetetyt), tosin sairaanhoitokorvaukset siitä viime lääkärikäynnistä oli kirjattu vasta 2 viikkoo sen lääkärin jälkeen, nehän meniki suoraan tietysti sinne lääkäriasemalle ku sain suorakorvauksen mutta ne näky siellä kuitenki et 14.6 on maksettu ku 30.5 on käyty..

29.6.2012
ninnup
ninnup

Kiinnostaa kuulla et kuinka paljon ootte te tähän mennessä saanu raskauskiloja? :) mulla se 3,5kg?

29.6.2012
Sarppu
Sarppu

Itekki tänään laitoin äitiysraha hakemuksen netissä, siihen perään valmiiksi vanhempairaha hakemuksen ja lapsilisän menemää :) tänää sain myös raskaustodistuksen niin heitin suoraan senkin neuvolan jälkeen postiin. Neki sit hoidettu eikä tarviimiettiä tuliko kaikki laitettuu, kohta se äitiyspakkaus saapuu :) otin sen vaikka vaatteita mulla onkin jo nyt muksulle liikaa mutt rahoja en tarvinnu mihinkää.

29.6.2012
Sarppu
Sarppu

tuli muutes taas nyt pitkästä aikaa kunnon määrä sitä keltasta limaa ton aamun siivouksen päätteeks, huomen täytyy soittaa sinne kysiin ja pyytää se aika.. taas oli ihan samanlaista ku limatulppalima viime kerran synnytystä ennen.. tässä on hyvä tovi ollu välissä ettei tota oo tullu ku vaan paksumpaa valkkaria mut nyt sit tulvahti reilusti kerralla..

sen verran rupes jomottelee tota selkääki et en oo paljon mitään jaksanu nyt sit enää tehdä, paraikaa oottelen et panadol auttas ees vähän, hitot se juuri auta mutta aina voi toivoa :D

28.6.2012
ninnup
ninnup

mies kyllä kiitettävästi pojan kans leikkii mut nuo kotityöt, mä en sit kerkee ja jaksa ku mun energia menee noihin kotihommiin ja miestä ku ei oikeesti haittaa että täällä on sikasotkusta.. kyllä mua häirihtee jos ei oo puhdasta päälle pantavaa tai tiskiallas niin täynnä tiskiä ettei meinaa kahvipannua saada alle et sais keitettyä uudet kahvit tai jalkapohjassa on koko ajan joka askeleella joku muru kiinni, ei sitä haittaa ja jos ei ruokapöydän ääreen mahdu syömään ni se syö olkkarissa ennenku tekis pöydälle tilaa, sit musta tuntuu et saa valittaa joka asiasta koko ajan ku jos puuroo tippuu pöydälle, sitä ei tarvii pyyhkiä vaan jätetään kuivamaan ja sit mä ne voiveitsen kans siitä rapsutan pois.. energiaa vie tuo mäkättäminenki.
viimeks mulla palo käpy ku monta päivää olin jo sanonu et jos ruokaa tippuu pöydälle ni ota paperilla se könttä pois, mulla on aina paperi toisessa kädessä ku poikaa syötän tai vieressä et sitä mukaa pyyhin jos lusikasta tiputan ni ei taas ollu voinu semmosta pientä juttua tehdä ni nostin luutun, tolun ja voiveitsen pöytään ja huusin ukon siihen pöydän ääreen ja osotin että tuossa pöydässä on nyt 8 ongelmaa ja tässä on sulle 3 työkalua, ongelman täytyy olla ratkastu ennen ku tuun vessasta..
oli vielä kavereita kylässä mutta ihan sama mulle kuka siinä seisoo vieressä katsomassa vaikka englannin kuningatas mutta on siivottava ne omat sotkut joko hiljaa itsekseen tai julkisen läksytyksen kanssa jos ei ensimmäinen vaihtoehto kerran toimi..

se ei siis sen takia siivoo tai tee kotitöitä ku ei häntä häiritse semmoset asiat.. itkuraivarien jälkeen se muutaman päivän auttaa ja sit alkaa taas sama.. EN JAKSA.. jonain päivänä minä taas räjähdän mutta kai tuo jo osaa odottaa..

28.6.2012
ninnup
ninnup

Ite laitoin tänään vasta esitäytetyn äitiysetuushakemuksen menemään palkanlaskentaan, lähettävät sieltä ne paperit sitten kelaan. Vähän oli sellainen sekava sitä täyttää kun ei ikinä ole tarvinnut Kelasta mitään hakee. Noh, eiköhän ne sitten palkanlaskennasta tai viimeistään kelasta sitten soittele jos on jotaki hämminkiä.

28.6.2012
Jeba72
Jeba72

Heippa vaan hei kaikki taas! Mulla muka niin hirmu kiirus kaiken aikaa, että paljo kerkee tänne kirjautumaan. Lueskelin noita teidän vaivoja ja vaivaisten joukkoon saan liittyä myös lisääntyneillä supisteluilla, ei tokikaan kovin kipeitä mutta varsinkin töissä ollessa supistaa herkästi (fysisesti raskas työ, paljon kävelemistä, liikkumista, painavia siirtämisiä ja nostamisia). Mutta tämän viikon jälkeen enää 2 viikkoa töitä ja sitten kesälomalle ja siitä suoraa aloitan äitiysloman, että eiköhän se tästä! :)

Vauvalin liikkeet sen kun voimistuu, vaikka pari kuukauttahan nuo oon jo tuntenut hyvin. Tuntuu sellaiselta, että se pönkää päällä tai jalalla kauan aikaa jotaki kohtaa ja sitte siirtää sitä vatsanpeitteitä pitkin niin tuntuu aika jännälle :) Samoin aina hihkun riemusta kun sillä on niin kova meno päällä että pystyy tunnustelematta kattoa kun vatsa liikkuu ja tärähtelee johonki suuntaan.

Oikeastaan nyt vasta mä oon pystyny enemmän rauhoittua tämän raskauden suhteen ja aattelen, että kyllähän tämä tästä hyvin etenee loppua kohti :) km:n jälkeen oli kauan vähän sellainen epäuskoinen olo. Ja kun niin kovasti toivoo ja odottaa omaa pientä nyssykkää! :)

28.6.2012
Jeba72
Jeba72

Ja tuohon verenpaineeseen perus salmiakki,lakritsi lisää suolaa ja vettä vettä vettä =) niistä voi olla apua ja kun hemppa nousee saattaa myös auttaa paineita nousee. itsellä oli alussa alhaalla nyt 120/70 eli aikas ok

28.6.2012
Louhis
Louhis

Mä oon sekaisin tupla suklaasta =)  Pakko oli taas juosta lääkäriin kun tää hengenahdistus ja väsymys tekee hulluksi. Selvisi että hemppa tippunut 134 viikossa 124 vaikka olen rautaa syönyt =P Lähtö oli 150.  Nyt sitten tupla rautaa viikko ja kontrolliin =) Tää masukki vie multa niin kaiken energian =)

28.6.2012
Louhis
Louhis

Tänää kävin neuvolassa ja syy huimaukseen oli alhanen verenpaine ei kertonut mitään neuvoja millä sen saa nostettuu ylöspäin. Olin sit myös kuukaudessa lihonnu yhtäkkiä 2,5kg en tiiä mistä se johtuu muuten en oo huomannu lihomista  kun mahan kohdalta :D

28.6.2012
Sarppu
Sarppu

minä onnistun kyllä aika lahjakkaasti aina hiljentämään koko liberon jutuillani :D oivoi

28.6.2012
ninnup
ninnup

nyt tulee valitusta, varoitus jo etukäteen ni voitte hypätä yli jos ei jaksa lukee :D

mun taas pitäs rueta vissiin enempi valittamaan, ainaki kotona että sais apua ku mies se vaan ei tunnu tajuavan että en oo sen terveempi tällä kerralla ku viime kerrallakaan..

minä ku en jaksa vähästä valittaa ku musta tuntuu että se vähäki kivun sietoon tarvittava energia menee valittamiseen ni yleensä mitä enempi koskee sen hiljasempi minä oon, painun sellaseen omaan pieneen kärsimyksen kuoreen.. sanon kyllä et nyt sattuu ja miltä tuntuu mut en sen enempiä yleensä asiaa vatvo ääneen ja toiseksi kun oon tullu siihen lopputulokseen että valitan sitten lääkärille ku sinne pääsen, turha kai se on valittaa mistään ihmisille jotka ei voi mua auttaa sen kivun kanssa, valittaa sitten sellaselle jolla on keinot auttaa..
maha- ja pääkipua en meinaa kestää yhtään, ne lamauttaa täysin mut selkä ja kädet ja niskat ni niihin on tässä viime vuosien aikana tullu melkosen hyvä toleranssi :D

henkilökohtasesti mua töissäkin ärsytti kauheesti ku esim. päällikkö kyllä anto asiakkaidenki huomata kipunsa.. minä taas pein hymyn päällä vaikka kuinka sattu ja menin takahuoneeseen keskenäni kiroamaan heti ku pääsin.. jotenki minulle tulis asiakkaana sellainen olo et sori ny ku tulin ku sulla on noin paha olla muutenki, jos myyjä näyttää niin tuskaselle ettei pystyssä pysy ja hinkuttaa paikkojaan itku kurkussa.. miettisin väkisinki et millaset on talon isot pomot ku teettäävät työtä noin sairailla ihmisillä vaikka eihän se niin mene.. työntekijä on kuitenki ite vastuussa itsestään sen verran et jos on kipuja ja työnteko hankalaa ni mennään lääkäriin ja toimitaan lääkärin ohjeen mukaan.. jos ei mene lääkäriin tai noudata saikkuja jos sellasta saa ni se lienee sitten oma moka jos ei olot helpotu?

ukko se vaan ei vielä 10 vuoden jälkeenkään oo oppinu meikäläistä tuntemaan sen vertaa että ottas tuon asian huomioon.. välillä pitää ihan oikeesti itku tirauttaa että saapi apuja :/
ois pitäny synnytyksessäki vissiin huutaa ja noitua et se ois tajunnu että ei todellakaan ollu kivuton toimenpide.. en sanonu mitään, olin ihan hiljaa alusta loppuun, kätilölleki sanoin hyvin rauhallisesti jossain vaiheessa että vois laittaa lisää epiä ku tarjos jo aiemmin mut sanoin et pärjään..
mies nimittäin sano synnytyksen jälkeen että näyttipä helpolle.. whoot! kaikki ei ole sitä miltä näyttää :D

no tulipas tähän nyt valitusta.. tämä tuli vaan mieleen tässä just ku hikisenä kotitöistä tässä nyt istun ja lepuutan selkääni joka on tosi kipee et pääsisin jatkamaan ku mies makoilee tuolla sohvalla.. heräsi about klo 9, tuli tonne sohvalle nukkuu.. hetken katto poikaa sivusilmällä että riehuin nuo vessat tuolla ja komensin poikaa ku tuli koko ajan härmimään jotain, isi edelleen olkkarissa ja nyt poika nukkunu n. tunnin ja isi tuntus kans kuorsaavan sohvalla..

no pärjäähän tässä, onhan sitä pärjätty ennenki kuhan vaan leppäilee tiuhempaan..

28.6.2012
ninnup
ninnup

sulla on ollu kyllä hyvä lääkäri ku ottaa tosissaan nuo jutut.. jotku ku on semmosia vähän hälläväliä tyyppisiä ja varsinki nuo kysin kätilöt..
huomen täytyy yrittää saada soitettua sitä aikaa, saahan nähdä saanko.. jos en saa ni sit soitan tonne yksityiseen neuvolaan ja jätän sille lääkärille viestin et eivät anna aikaa sun luo kysille vaikka on sun kirjottama paperi että kontrolli tehtävä..
se on sen äitipolin nimikkolääkäri ja vastaa kuulemma kaikista niistä lähetteistä et tehköön ite sit asialle jotain ku en viittis huvikseni maksaa reilua 200e taas jos on kerran mahdollista mennä samalle lääkärille kysiin :O

28.6.2012
ninnup
ninnup

joo olihans se tultava katsomaan mistä täällä höpötellään =) Täällä kanssa väsy ja tuo maha tuntuu täydeltä. Näillä viikoilla kuulemma kohdun kasvu on kovimmillaan joten se voi myös tehdä noita tuntemuksia. Ehkä tästä herätään syksyyn mennessä =)

28.6.2012
Louhis
Louhis

mulla ei oo varsinaista väsymystä tai siis sellasta et yhdistäsin raskauteen erityisesti.. univelkoja on kyllä että uuvuttaa mut ei sekään väsytä niin että nukuttas.. saa kuitenki 7,5h pitkästä aikaa nukkua ellei nyt kivut pidä hereillä niinku edellisyön, viime yö meni jo paremmin ♥

meillä ei korvatulehduksia onneks oo ollu ku yks ekan elinvuoden aikana ja nyt keväällä oli toinen nippanappa tulehdukseks luokiteltava, miehellä oli lapsena ollu korvatulehduskierre 2 vuotiaaks, jatkuvaan tulehduksia ja 2 vuotiaana oli leikattu nielu- ja kitarisat pois ni siihen oli loppunu.. mulla itellä on ollu enempi aikuisena muutamien vuosien aikana korvatulehdusta ja poskiontelontulehdusta ku koko lapsuusaikana..
mä luulen et iso apu on tostaki et poika antaa melko hyvin kuitenki tyhjätä ton nenänsä että röörit pysyy auki, lääkäri meille joskus sano et jos piet nenän auki ni todennäköstä on ettei mene korviin asti ellei oo tosi äkänen tauti, räkätautia on kyllä ollu ja taitaa alkaa taas kohta mut ei oo sinne korviin saakka noussu..

monella tuo putkitus on auttanu kun on noita kierteisiä kaverien lapsia mut yks käväs just ku täytti 5v ni nielurisat poistattamassa, siihen asti oli rankkoja tulehduksia putkituksista huolimatta, nyt ei sit oo risojen poiston jälkeen ollu.. täällä ootatuttaavat tuohon 5v ikään ennen ku poistaavat nielurisoja (kitarisat saa kyllä pois vissiin aiemminki) nykyään, miehen aikana jo 2v :D

28.6.2012
ninnup
ninnup

Huomenna taaas neuvola jos vaikka arvioisi mistä tää väsymys johtuu vaikka nukun todella paljon oon aina väsynyt, oikeen rupee ärsyttää. Välilläkun istun ja nousen ylös tuntuu mahassa siltä että painaisi ihan järkyttävästi eikä kävelystä tuu mitään siis ihankun olisi kiviä vatsatäynnä ja pistää samaan aikaan... Todella outoa.

28.6.2012
Sarppu
Sarppu

joko on lopetettu sokerirasituksesta puhuminen, joko tänne uskaltaa kirjotella?
menee kylmiä väreitä ja nousee yrjö kurkkuun pelkästä ajatuksesta ni en oo uskaltanu ees lueskella, hrrrrrr

27.6.2012
ninnup
ninnup

jei! hyvä louhis tulit :D

27.6.2012
ninnup
ninnup

Heippa

Voin suositella niitä putkia meillä laitettiin lopputalvesta ja vietiin samalla kitarisat. On kun eri tyttö sen jälkeen meilläkin pahimmillaan ennen putkia syötiin 6 ab kuuria putkeen =(

Itse ainakin lämpimästi putkia suosittelen, noi korvahommat on niin ikäviä =(

27.6.2012
Louhis
Louhis

Mun terkka sano, et se sokerirasitustesti pyritään tekeen kaikille, mut varsinki jos painoindeksi ylittää tietyn rajan ja sit se ikäki oli, et kaikki yli jonku tietyn iän joutuu siihen testiin. En muista nyt niitä rajoja, mut muistaakseni mulla ylittyy molemmat, eli testiin täytyy mennä. Ei siis muuten oo mitään merkkejä, et tarvis. Mut onhan se ihan hyvä käydä tarkistamassa. Mun kaverillakaan ei ollu etukäteen mitään merkkejä, mut se kävi siellä testissä, ku ylitti sen ikärajan ja sit sillä oliki vähän koholla. Se joutu sit tarkkailuun (siis sai kotiin laitteen, millä piti mittailla aina tiettyinä aikoina) ja sit lopuksi vielä synnytys käynnistettiin. Se ainaki oli ihan tyytyväinen, et piti käydä siellä testissä. Seuraavassa raskaudessa aiko olla vielä tarkempi siinä, et mitä syö.

Just, poika alkaa taas heräillä, vaikka nukkunu vasta puol tuntia. Mikähän nyt on vialla, ku ei päikkärit maistu?!?

26.6.2012
Juice11
Juice11
2 years, 2-month-old toddler

hassu mies :D meidän ukolla ei oo kiire yhtään mihinkään.. ei ees persiin pesulle

26.6.2012
ninnup
ninnup

Kirjoitin sitte pitkän viestin mutta hävis koko pska.. Sain sit kaks päivää palkallista sairaslomaa selän takia. Nyt närästystä ollu koko pv ja tuntuu ett noi Samaria pussit ei auta yhtään..

25.6.2012
Sarppu
Sarppu

no johan olin menny osan viikoista sotkemaan, oiskohan se nyt kutakuinki oikein..

25.6.2012
ninnup
ninnup

Kesämamma87    25+6 /3
Sitruuna              25+5 /1
Susaliini               25+5 /2
H3nn4                25+1 /2
mammaliini07      25+1 / 3
WanhaKurppa     25+0 /2
E2E2                 24+3 /2
Sarppu              24+2 /1
Venkoilija           24+2 /2
Jeba72             24+0 / 1
Memmi              23+4 /3
ForBaby            23+2 /2
Juice11            22+4 /2
Tuulukka          22+1 /1
ninnup             22+0 /2
Nippe              21+6 / 1
Tiiuskainen88    20+5 /1
Hilla91             20+2 /2

25.6.2012
ninnup
ninnup

Kesämamma87 3.10
Sitruuna 4.10
susaliini 4.10
H4nn3 7.10
Mammaliini07 7.10.  
WK 8.10  
Venkoilija 12.10
E2E2 12.10 
Sarppu 13.10     
Jeba72 15.10
Memmi 18.10
ForBaby 20.10     
Juice11 25.10
Tuulukka 28.10   
ninnup 29.10 
Nippe 30.10
Tiiuskainen88 5.11
Hilla91  8.11

25.6.2012
ninnup
ninnup

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

25.6.2012
ninnup
ninnup

hei, ylläripylläri.. mulla on jälleen huuliherpes :O ihan uskomatonta

25.6.2012
ninnup
ninnup

en oo raskausaikana käyny, enkä mene ennenku on syy miks käydä, huvin vuoksi ja urheilun kannalta minua ei siihen testiin saa.. mieluummin synnyttäsi 4 päivää putkella :O hirviä testi..

mut jos sulla on aika varattuna ni siinhän ei sillon paljon yli 2h pitäs mennä... 12h syömättä-juomatta ennen koetta ja ensin siellä otetaan näyte ja juodaan puolisen litraa sellasta sokerilientä, sit mahdollisimman vähällä liikkeellä sitten oottelet ensin tunnin ja käyt antaa verta ja sit vielä oottelet toisen tunnin ja annat verta ja se siitä, sen jälkeen saa lähtee kotiin ja syödä ja juoda..
mulla oli niin tuskaa se 12h ensin syömättä ja mä ku en oo tottunu kauheen makeeseen ni se litkun juominen yökkien, hoitaja piruili vieressä että oksenna vaan, sittenpähän juot lisää..
mulla oli kauhee jano, mihinkään ei päässy pitkälleen ja se litku oli niin imelää et mun suussa oli sellanen tosi tahmanen tunne, ei siis sylkee ei mitään, kuiva ja tahmanen suu koko ajan ja kauheen huono olo ku tyhjään mahaan sellanen määrä sokerilitkua, puuh!
meinasin pyörtyä sinne ku ei saanu ees liikuskella juurikaan.. kaikki tämä sen takia et mulla oli paremmat arvot ku monella terveys ja urheiluintosella.. hrrr ku oksettaa jo ajatuskin

25.6.2012
ninnup
ninnup

Neuvolassa käyty. Rautaa pitää syödä lisää, ku oli noussu vaan 108:sta 111. Mut onhan seki jo alku. Painoa oli tullu alle kilo kuukaudessa, eli kuulema ihan hyvä määrä, ei liikaa. Verenpaineet oli hyvät ja vauvan sydänäänet kuulu hyvin. Eli kaikki hyvin. :) Kela-paprut sain täytettäväksi ja just sain ne täytettyä ja laitoin miehen mukana meneen. Se laittaa sisäisessä postissa meneen palkanlaskijalle, joka sit toimittaa ne kelaan. Ainoa pieni harmitus tässä itellä, ku oisin halunnu sen pakkauksen, mut mies oli sitä mieltä, et se on ihan turha, ku esikoisen pakkauksestaki on kaikki jälellä ja niin vähän käytettyjä. Oikeassahan se on, mut vähän kuitenki harmittaa. Otettiin sit rahana.

Ja toinen harmitus tuli just, ku poika ei sit nukkunu ku jonku reilun puol tuntia äsken päikkäreitä. Yleensä se nukkuu ainaki sen puoltoista tuntia. Yritin tässä sit tunnin sitä nukuttaa uudestaan, mut ku ei nuku ni ei nuku. Olin ajatellu iteki ottaa pikku päikkärit tänne kirjottamisen jälkeen, mut ne jäi sit haaveeksi. :( Väsyttää niin paljon...

Mie en oo tehny vielä minkäänlaista listaa siitä, et mitä vielä pitäis hankkia. Ainaki tuplarattaat, ku poikaki on vasta n. 1v 4kk ku uus vauva tulee, ni senki täytyy päästä rattaisiin. Ja sit rattaisiin koppa ja uus turvakaukalo autoon, mikä sit käy myös niihin rattaisiin. Et kyllähän sille pienelleki äitiysavustusrahalle tarvetta on, ku jo noihin menee paljon rahaa.

Ai niin, varasin tänään ajan sokerirasitustestiin. Viimeks jäi käymättä... Oletteko muut käyny/käymässä? Kauanko teillä on siellä menny aikaa? Ku mulle sanottiin, et varata 2-5 tuntia siihen.

Nyt ei ajatus kulje tän enempää... Hyvää viikkoa teille!

25.6.2012
Juice11
Juice11
2 years, 2-month-old toddler

mä oon joskus tuttujen luona mitannu sillä kotimittarilla sokerit ni siin laitteessa ei näkyny ku se sokeriarvo.. en tiiä oisko noita sitten erilaisia

25.6.2012
ninnup
ninnup

noniin, laput tiputettu postilaatikkoon.. toivottavasti ei oo jonoja ni sais pian jo jotain vastausta :D

taas tyrkytti mulle noita aikojaan, miten ei ymmärrä et mä käyn siellä yksityisellä :D käski soitella elokuussa jatkoista, no katotaan.. en ymmärrä miks pitäs käydä vielä tossa ku täyden palvelun saan sieltä yksityiseltä ja enemmänki.. jonku verran oon huomannu kävelykipua tänään, kunhan ei ois taas joku tulehdus, täytyy seurailla.. kohtahan se ois se kontrolli siellä kysillä erikoislääkärillä jos vaan saisin sen ajan, tossa heinäkuun aikana pitäs olla.. seurailen suppareita vielä tässä pari päivää ja soitan sitten..

hempan pyysin ottaan ja oli 130.. eli ei sen puolesta mitään hämminkejä..

sain varattua heinäkuun loppupuolelle nyt samalla sen fyskan ni se arvioi ton mun lantion.. mun omalääkäri ei antanu mulle sitä lähetettä mut tää neuvolatäti sit sano laittavansa jotenki vähän kiertäen konsultaatiopyynnön et pääsen sillä..

mein pojalla on muumit ja chugginton in :D mietin et vois ostaa jonku muumikirjan ja lisäks vaikka pari pikkuautoo tai chuggintonlelun tms.. ja mä ajattelin just et ku tulee sairaalaan kattoo meitä ni sillon antasin.. saa nähdä mitä keksin :D

25.6.2012
ninnup
ninnup

varmaan kannattaa ihan lääkärilleki se aika hommata.. terkkarihan ei voi määrätä ku sen 3 päivää saikkua, siitä ei oo apua mihinkään ja lääkäriltä sit vois saada lääkettä ja ohjeitusta muuten.. ihan vaikkas omalääkärille jos ei neukkulääkäriä saa kiinni..

25.6.2012
ninnup
ninnup

Viimeinkin odottamani kauheat selkäkivut on alkanut, jyskyttänyt tänään koko päivän ettei ole muuta voinut tehdäkun makaa sängyssä koko päivän ja järkyttävä väsymys iskeny ei jaksa tehdä mitään... Huomennq neuvolaa hakee todistuksen kelaan ja kysyy saisko sairaslomaa. Pitääköhän varaa erikseen lääkärille aika??

24.6.2012
Sarppu
Sarppu

mä taidan laittaa paperiversiona hakemukset.. joutuu sen todistuksen postittaa kuitenki sinne ni samalla menee.. jospa muistas paremmin ku laittaa koko nipun samaan syssyyn :D

eilen tuntu potkuja mahan läpikin.. pari vaan mut kuiteski :D se on nii hassusti tuolla ettei juuri ulospäin tunnu ja istukka etuseinässä että ne vähätki vaimenee siihen mut muuten kyllä jyllää ihan hirmusasti..
suppailut on ollu tänään vähäsempiä.. ehkä eilenkin.. koko päivän ollu jotenki hönelö olo, ei oikein maistukaan mikään vaikka nälkäki on koko ajan..
mulla ois huomenna yleisen puolen neuvola ku en muistanu perua sitä ni täytyy kysyä kattosko se mun hempan jos sillä on se pikavehje.. yksityisellä ei oo sitä pientä pikavehjettä tolla kätilöllä ni otetaan normi verinäyte kyynärtaipeesta ja sit laittaa parin tunnin päästä viesti ku on saanu katottua, en muistanu pyytää sitäkään viimeks, muutaman kerran ollu nyt vähän hönelö olo ja mietin et oisko ne nuo paineet mut paineet on ollu hyvät ni oiskohan sit hempassa jotain..

24.6.2012
ninnup
ninnup

listan päivitys:

Kesämamma87    25+5 /3
Sitruuna              25+4 /1
Susaliini              25+4 /2
H3nn4                25+0 /2
mammaliini07      25+0 / 3
WanhaKurppa     24+6 /2
E2E2                 24+2 /2
Sarppu              24+1 /1
Venkoilija           24+1 /2
Jeba72             23+6 / 1
Memmi              23+3 /3
ForBaby            23+1 /2
Juice11            22+3 /2
Tuulukka          22+0 /1
Ninnup             21+6 /2
Nippe              21+5 / 1
Tiiuskainen88    20+4 /1
Hilla91             20+4 /2

24.6.2012
ninnup
ninnup
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...