Käynnistys ballong-menetelmällä​,kokemuksia?

Täällä aletaan käynnistelemään huomenna synnytystä (nyt rv 40+0) ja olisi kiva kuulla kokemuksia..Kauan käynnistys ja synnytys kesti?Ja tarvittiinko oksitosiinia tms..?

17.6.2012
atenia
atenia

Mulle sanottiin neuvolassa nyt 40+0 eilen, että jos nyt menee yli ihan huolella ni 41+3 viimeistää ne ottaa siihe yliaikaiskontrolliin ja miettii niitä käynnistelyjuttuja, et siellä mahdollisesti sit voivat laittaa jonku jutun tonne alas mikä käynnistelis niitä suppareita. Ettei olis tämä mainittu ballong-systeemi? Onkos se kovinkin tehokas, jos ne ens viikolla siellä asentelee ni voisko täs toiveikkaana odottaa et sillon jo jotain tapahtuis... :) Meil aika iso muksu tulossa, kohta pari viikkoo sitte arvioitiin jo kooksi 3500 ja neuvolassa sanottu et on luultavasti aika pitkä ku vaik on raivotarjonnassa ja laskeutunu ni nousee tosi korkeelle, en sitten tiedä.. Ni ajattelin et ku ne sillo varmaa tarkastaa sen koon, ja jos on hyvän kokonen ni ne ehkä laittas sen systeemin jo ennen sitä 42+ käynnistyspäivää? Ei oikee jaksais enää odottaa ainakaan, vaikka en varmasti oo ainoo.. :(

26.7.2012
sasme
sasme

Mulla käynnisteltiin rv38+0 ensin cytotecillä ja seuraavana päivänä ballong(siitä taas seuraavana aamuna cytotec). Mulla em. härpäke teki kipeitä supistuksia... niin kauan, kun se oli sisällä. Ulos tultua(n.10h päästä?) loppuivat myös supistukset. Kanavaa oli jäljellä, mut kätilö sai nippanappa puhkastua kalvot seuraavana päivänä ja siitä tunti, niin pistetiin oksitosiinitippa valumaan. Meillä homma päättyi sit loppupeleissä sektioon syynä epäonnistunut käynnistys.
Mä en mielellään enää jos käynnistykseen joutuu, niin tota ballongia huoli. En pystynyt edes istumaan sen kanssa sen vertaa, et olis saanu syötyä tmv.
Toivotaan, että atenia sulla ballong saisi koko homman käyntiin ja vietyä loppuun asti! :)

17.6.2012
AlliU
AlliU

Mulla testattii tota ballongia osastolle joutuessani joskus rv 38+5 tai jotai (raskausmyrkytyksen takia käynnisteltiin). Heti sen laiton jälkee alko tosi napakat supparit,aattelin jo et ny se on menoo :D mut ne sit kesti alle tunnin, oisko ollu puol tuntii ja sit loppu ku seinää ja se ballonki tuli ulos. Mut työnsä se oli tehny, eli sen verran venyttäny paikkoja että saatii sitte kalvot puhkastuu ja oksitosiinitipalla vauhditettii supistuksia. Että näin mulla,ei ihan pelkällä ballongin voimalla päästy synnyttää mutta musta tuo on kyllä hyvä tapa käynnistää.Jos joskus joudun yliaikaisuuden vuoksi käynnistykseen niin toivon kyllä tuota ballongia.Joillakihan se ballong saa heti aikaan sellaset supistukset, mitkä ei lopu enne ku muksu on pihalla :)

17.6.2012
LULLAbaBY
LULLAbaBY
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...