Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Vauva ei nuku päivällä!:((

Eli poika 2,5kk ikäinen ja ei nuku päivisin kuin 5-30min unia yhteen soittoon! Sitten saattaa olla hereillä montatuntia ja taas ottaa max. 20 min unet. Yöt nukkuu ok, tosin nukahtaminen saattaa kestää tunnin ja melkeinpä aina joudun kapaloimaan että rauhoittuu.  On tietenkin kärttyinen, itkuinen kun väsyttää, mutta välillä myös iloinen ja tyytyväinen. Suurimman osan ajasta sylissä, hetkittäin jaksaa olla sitterissä tai lattialla itsekseen. Vaunuissa nukkuu jos VAUNUT LIIKKUU! Mutta sielläkin max. tunnin ja herää ainakin kerran. Ei syö tuttia mikä hankaloittaa tilannetta suuresti, tissillä on 1,5-2h välein (iso ruokainen ja iso poika).  Onko kellään muulla samaa ongelmaa?

17.6.2012
p1rpana86
p1rpana86
3 years, 8-month-old toddler

Meillä poju nukkuu 4 x 30min, toisinaan jopa 20min. Ikää 5kk. Ei ole kahden viikon iän jälkeen nukkunut päivällä tuntia pitempään, eikä heräämisen syynä ole nälkä. Oon niin tottunut tuohon rytmiin että olis outoa jos hän nukkuisi pidempään. Siis tämä on minusta ihan hyvä näin! Rytmi kuitenkin on, eli noin 2h hereillä ja sit unet. Eli tiedän että parin tunnin päästä nukkuu taas hetken. Öisin syö noin neljä kertaa, muuten nukkuu hyvin.

Pienempänä oli myös tuo että nukkui vaan kun vaunut oli liikkeellä, mut on nyt oppinut nukkumaan liikkumattomissa vaunuissa. Huoh... Tsemppiä... En tiedä kannattaako väkisin nukuttaa jos ei vaikuta väsyneeltä?!?

19.6.2012
hookoo
hookoo

Mitäpä meninkään eilen kehumaan kuinka meillä nukutaan NIIIN hyvin yöllä :D Heti tuli pommi niskaan, ja poika kitisi lähes tunnin välein. Huoh. Piereksii todella paljon, ja isompaa satsia odotellaan, joten annoin taas cuplatonia aamulla vähä helpottamaan noita kuplia mahassa.

Joo pakkokai se on jo tyytyä kohtaloon tuosta kukkujasta ei oo nukkumaan ku pätkäunia pitkin päivää.. Tärkeintä on et on terve ja ei johdu mistää sairaudesta.

Jännä vaan etten ole aijemmin tälläistä vauvaa tavannut, kaikki on aina olleet näitä ihania pikkunuppusia jotka vaan nukkuu ja syö ja ollaköllöttelee tyytyväisenä:D Ja tottakai muutamalla kaverilla joilla samanikäisiä vauvoja on just näitä nuppusia :) Huhhei!

 

Ihan vaan mielenkiinnosta, syödäänkö teillä tuttia, ku jotkut sanoo näiden pätkäunien johtuvan juuri siitä kun ei tutti maistu... O_o Että onko se nyt ihan yks yhteen..

18.6.2012
p1rpana86
p1rpana86

Meillä kanssa oli koliikki joka valvotti enemmän tai vähemmän ympärivuorokauden n.4kk ikään asti,mutta muutenkin meitin poika (viikon päästä 7kk) ollut päiväunien suhteen pätkänukkuja syntymästä lähtien. Nukkuu max.45min kerrallaan.Joskus harvoin nukkuu ehkä 2tuntian ja mä olen silloin ihan hermoraunio ja käyn katsomassa vähän väliä onko kaikki kunnossa. :D Kaikkeen tottuu! Nyt hampaiden tekoaikaan lyheni unet max25min kerrallaan.
Yöt meillä nukutaan nyt aikas hyvin etenkin nyt 2hampaan esiin tultua,niin ja samoin päiväunet piteni normi 45min takasin..Kerran yössä syödään ja sitte jatketaan unia. Päiväunia nukutaan nyt vielä 3-4 krt/pvä ja on neuvolankin mukaan ihan ok,koska nukkuu niin vähän aikaa.
Mä olen itse ollut vauvana samanlainen nukkuja,eli nukkunut max 45min päiväunia,eli ilmeisesti perinyt sen multa. :)

Mulle neuvolan täti sanoi,että on sellaisia vauvoja kanssa jotka nukkuu jopa 4tuntia kerrallaan ja mulla varmaan pyörähti silmät päässä,kun mietin,kuinka häröä se olisi jos meitin nappula nyt vaikka rupeais vetää sellasia päiväunia! :D Mä olen jo niin tottunut pätkäuniin,että sitä osaa asennoitua päivään ja tehdä asioita siihen tahtiin,kun kerkiää. :)

17.6.2012
Marthan
Marthan

Meilläki poika alko vähä yli 2kk ikäsenä nukkuun vaan puolen tunnin pätkää. Nyt vähä yli vuojen ja ihmeissään pitää olla, jos tuota pitempään nukkuu. :)

17.6.2012
Aleksi2011
Aleksi2011

Välillä toimii turvakaukalo/sitterin heilutus, mutta edelleen se uni jää lyhyeksi. Äskenkin nukahti huudon jälkeen sitteriin, nukkui puolituntia ja ei toivoakaan uudelleen nukahtamisesta. 

On totutettu normaaliin arkielämän ääniin, ei pitäs nekään haitata.. Ja cuplatonit ja relat kokeiltu :D Eli mun on vaan tyytyminen siihen ettei tuo jätkä nuku tuon enempää (tosin saan olla onnellinen että edes yöt on pyhitetty nukkumiselle).. Toki välillä saattaa olla päiviä ettei muuta teekkään ku nukkuu ja syö, mutta ne on erittäin erittäin harvinaisia. 

Itse vaan pyröittelin ajatusta että onko jotain vialla kehityksessä tai onko poika sairas, mutta ilmeisesti ei.. Kiitos vastauksista! Lohduttaa ettei poika oo ainu päiväkukkuja:D

17.6.2012
p1rpana86
p1rpana86

ja mun poika ja itseasiassa myös tuo siskoni poika söi ihan yhtä usein eli 2hvälein öisinkin, liekö joku yhteys :D, meillä cuplaton auttoi muuten myös heti uneen! et vaikkei paljoa ilmavaivoja ollut ees mutta johonkin se autto sit kumminki! siskolla taas autto rela-tipat, kannattaa kokeilla, mitä siinä menettää :)

17.6.2012
AMP91
AMP91

meillä poika nyt 6kk mutta ihan sama ollut jo tuon ikäisestä asti.. toiset on vaan herkkäunisempia kuin toiset, ihan niin kuin aikuisetkin =) meillä on nukutettu syliin ja siirretty siitä viereen sitteriin varovasti ja sitten viety toiseen huoneeseen sitterissä jos kovasti häiriintyy pienistä äänistä, tai menty itse muualle.. meillä on auttanut myös se että totutetaan normaaleihin ääniin ja niiden kanssa nukkumaan ettei tarvitse tottua ihan superhiljaisuudessa nukkumaan isonakin, siihen meni sitten hetki vai oliko lie joku kausi kun nukkui vain täydessä hiljaisuudessa mutta nykyään voi katsoa telkkaria tai tiskata =) valitettavasti semmoisia vauvoja on.. kannattaa tietysti nukuttaa vauva esim sylissä heti takaisin uneen että saa kerralla sen tunnin pari mitä tarvii vielä.. nää on niin vauvakohtasia juttuja kyllä.. siskollani oli myös samallainen vauva, noin vuoden iässä helpotti...

17.6.2012
AMP91
AMP91

Meidänkään napero ei nukkunut tuon ikäisenä päivällä. Sitten keksin nukuttaa turvaistuimeen ja kun hyssyttelin jalalla  ja samalla olin koneella niin saattoi kaksikin tuntia nukkua siten putkeen. Se kaks tuntia oli ehkä vähän liikaa istua koneella... :)

17.6.2012
Kallikali
Kallikali
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...