Maitoo ei vaan tule tarpeeksi?? :/

Osaako joku auttaa miten tuota maidon tuloa vois vauhdittaa vai voiko sitä mitenkään ylipäätään? synnytin siis maanantaina ja maito rupes nousemaan vasta keskiviikkona. Edelleen tulee tosi vähän,pumppaamalla saanu kasaan 20-40milliä ja sekin on kovan työn takana :/ Vauva syö nyt korviketta ja tissimaitoa sekasin tai vuorotellen kun ei kertakaikkiaan tuo pelkkä tissimaito sille riitä kun vetää korviketta pullosta kerralla 60-80 milliä. Imetän välillä mutta enimmäkseen pumppaan rintapumpulla kun pieni mies ei jaksa pitkään imeä kun hermostuu kun ruokaa ei tule tarpeeksi. Joten osaisko joku auttaa mitä tässä vois tehdä??

15.6.2012
piia88
piia88

en tiiä pitääkö paikkaansa mutta oon kuullut että kaljan juonti auttaa maidon "tuotantoon". En oo ite kokeillu ku en tykkää oluen mausta, mutta ei se ota jos ei annakkaan :D Että alkoholitonta olutta vaan :D

16.6.2012
riu
riu

Vielä lisäisin että kannattaa antaa maitoa jo ennen kuin nälkä on kunnolla päällä. Vauvalla on sitten kärsivällisyyttä enemmän. Kun vauva itkee nälkää, alkaa nälkä olla jo kova ja sitten ei ole kärsivällisyyttäkään odotella herumista.

Ihokontakti on taikasana monissa imetyksen ongelmissa. Mulla auttoi myös imetystukipuhelin, numero löytyy googlaamalla. Neuvolassa ei ikävä kyllä ole kauhean osaavaa imetystukea, tai tämä on minun kokemukseni.

Minäkin sanon niin kuin moni muutkin että korvikkeet pois, mitä enemmän vauva imee pulloa sitä vähemmän maitoa erittyy sinulta.

16.6.2012
hookoo
hookoo

hei

jaksaa jaksaa :)! ota vaan korvikkeet pois ja vietä muutama sänkypäivä vauvankanssa imetellen niin siitä se nousee kunnolla! :)  mutta kuulostaa myös siltä että sulla on pitkä herumis aika niinku miullakkii. lapsi kerkee hermostua ennen ko saa vatsansa täyteen. mulla siihen että alkaa mitään tulemaan vaatiin lapsen imua n.5min. voit kuvitella että nälkäinen lapsi kerkee raivon nostaa sitäennen ;) silti oon pärjännyt kakkosen kanssa täysiimetyksellä ekasta kun luulin että maitoloppuu kun lapsi sai vaan etumaidot ja paino lähti laskuun. imetyskerrat pitenee heti kun lapsi tajuaa että sieltä kyllä tulee ko malttaa tässä vähemmillä maidoilla alkuun jaksaa :) jossain vaiheessa alussa mullekkin epätoivo meinas iskeä mutta jaksoin ja nyt tuo 7,5kk ei mistään muusta maitoosa otakkaa :D hups.... noooh mutta anna mennä vaa :)

16.6.2012
imppuliina
imppuliina

kiitos kaikille avusta :) jospa se tästä lähtis vielä sujumaan pikkuhiljaa..

16.6.2012
piia88
piia88

meilläkin tuo kakkonen joi jo synnärillä semmosta 60ml kerralla. hoitajatkin ihmetteli että syöpäs paljon, sitten kun sitä piti vielä syöttää koko ajan kun hän oli kellertävä ja sai valohoitoakin, että maksa lähtisi toimimaan kunnolla.

15.6.2012
mustikka88
mustikka88

ja tuo on ihan normaalia että maidonnousussa menee parikin päivää, meni mullakin ainakin yli vuorokausi =)

15.6.2012
AMP91
AMP91

pullostahan on niin helppo vauvan syödä ettei ihme että syö noin paljon siitä, se ei sinänsä välttämättä tarkoita mitään.. kannattaa varoa ettei vauva totu helppoon pulloruokintaan vaan harjoitella tissistä syömistä sinnikkäästi, kyllä se siitä! =) imetys on hankalampaa kuin uskoisi :/

15.6.2012
AMP91
AMP91

no ei kyllä mullakaan ton enempää tullu noin pian synnytyksen jälkeen? :o kyllähän se tiheä syöttäminen auttaa eli juurikin odottelu.. ja pumppaaminen myös, mutta en korvikkeita kovin helpolla antaisi että se maidontulo lisääntyisi sitä mukaa kun vauva syö =) kyllä mullakin aluksi tuli aika vähän tuntuisesti maitoa mutta siitä se sitten lähti tulemaan sitä mukaan kun vauva söi.. en olisi itse antanut korvikkeita vaan siksi että maitoa tulee pieni määrä mutta eihän vauvaa nälässäkään tarvitse pitää eli syötä vaan usein ja juo paljon ja anna korvikkeita jos ihan toivottomaksi menee =).. eihän se vauva heti paljoa syö vaan pikkuhiljaa aina enemmän =) kuulostampa tylyltä, se ei ollut tarkoitus, teet varmasti parhaasi joka tapauksessa annoit korvikkeita vai et =)

15.6.2012
AMP91
AMP91

odottelua, kyllä se siitä ja jotain lämmintä tissien päälle.

15.6.2012
mustikka88
mustikka88
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...