naapurin lapsi

Me ollaan nyt pari viikkoa asuttu uudessa rivitalo asunnossa. Naapurissa asuu eskari ikäinen lapsi joka lyöttäytyy seuraan aina kun edes ulko-oven avaa. Oli se sitten takaovi tai etuovi. Olen kyselemällä saanut selville että lapsen äiti on päivät töissä mutta lapsi ei ole yksin kotona. Ymmärrän että lapsi on yksinäinen ja kaipaa seuraa mutta tämä alkaa jo rasittaa. Lapsi on jo useamman kerran herättänyt meidän pojan päikkäreiltään rattaista. Tulee ilman lupaa sekä etu- että takapihalle jos vain näkee meistä vilauksenkaan. En tiedä mitä tässä pitäisi tai edes voi tehdä. Tänäänkin me ja meidän ystävät oltiin meidän takapihalla ja koko ajan tämä naapurin lapsi norkoili lähistöllä ja jutteli. Olisi loppujen lopuksi ollut tulossa ihan sisällekin asti. Käveli siis perässä eteiseen ennen kuin pysäytin ja ohjasin takaisin pihalle sanoen että me mennään syömään olisiko hänenkin aika käydä kotona.

13.6.2012
alexsandra
alexsandra
1 year, 9-month-old toddler

Minä voisin kyllä jututtamassa ne lapsen vanhemmat Ihan sillä, että varmistaisin jotta tietävät missä lapsi menee.

Meillä nuo naapurin pienemmät tuppaa olemaan satunnaisesti ovella ja yleensä omin luvin. Eli naapurissa saatetaan ihmetelllä että mihinkä se napero on mennyt ja etitään pitkin pihoja. Otin pian opikseni kun kolmisen vuotta sitten naapurin tyttö tuli meille esikon kanssa leikkimään ja pari tuntia myöhemmin kävi ilmi ettei naapurissa tiedetty yhtään missä likka oli. Tätä nykyä en luota edes lasten sanaan että lupa on vaan soitan lasten äidille, että nämä on nyt täällä.

14.6.2012
misukka
misukka

itellä oli sama ongelma naapurin tytön kanssa kun minä olin n.12v. laitoin kirjeen hänen äidilleen ja eipä näkynyt enää tuota tyttöä meillä. hän tuli sisälle takaovesta vaikkei ketään ollu kotonakaan. asuttiin maalla joten takaovi oli aina auki.

14.6.2012
mustikka88
mustikka88

Kiitos kaikille kommenteista! En mä näillä tiedoillla nyt mitään laiminlyöntiä epäilekään. Enkä ole menossa vanhempiakaan puhuttamaan. Lähinnä halusin kuulla mitä muut ovat mieltä.

Tosiaan ymmärrän että lapsi on yksinäinen, kaipaa juttuseuraa ja säälin häntä sen takia. Kaippa minä olen sitten sen verran epäsosiaalinen että haluasin joskus olla omalla takapihalla oman pojan kanssa kahdestaan tai tosiaan kun on vieraita kylässä olisi hauskaa jutella heidän kanssa rauhassa ilman naapurinlapsen välikommentteja.

Ongelma tässä on nimenomaan se että naapurinlapsi ei ota kuuleviin korviinsa kun esim. sanon ettei tällä kertaa tulisi meidän takapihalle. Ihan niin kuin aloituksessa kerroin olisi eilen ollut tulossa sisällekin asti meidän kanssa syömään ja tuntui tosi pahalta pistää takaisin ulos ja kehottaa menemään kotiinsa laittaen oven kiinni. Eikä muuten mennyt kotiinsa vaan jäi meidän etupihalle leikkimään.

14.6.2012
alexsandra
alexsandra
1 year, 9-month-old toddler

Kiitos kommenteista. Olen ymmärtänyt lapsen puheista että on toisen vanhempansa kanssa kotona ja jos äiti on töissä niin isänsä on varmaan sitten kotona.Vanhempien puhuttamiselle on vielä sellainenkin este etten tiedä tarkalleen missä asunnossa lapsi asuu. Lapsi osaa mennä kotiinsa itsekseen muttei ole osannut kertoa minulle edes että missä rivatalossa saati sitten asunnossa asuu.

Jotenkin luulen että lapsesta huolehditaan muuten ihan hyvin. Vaatteet mm. on ihan siistit ja sopivat. Ehkä koska on kesä lapsi on päivät yksin pihalla ilman seuraa. Kumpaakaan vanhempaansa en ole vielä ulkona nähnyt. Joko vanhempia ei kiinnosta missä lapsi pyörii tai luotetaan että lapsi osaa olla itsekseen nätisti ulkona.

Täytyy nyt seurata miten tilanne kehittyy ja jos tämä vaikka olisi jotakin uutuuden viehätystä. Tässä taloyhtiössä kun ei muita lapsia ole hirveästi näkynyt.

13.6.2012
alexsandra
alexsandra
1 year, 9-month-old toddler

samantien etusivulle!

13.6.2012
alexsandra
alexsandra
1 year, 9-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...