Kun 1v tärähtää mittariin...

Kysymystulvaa pukkaa taas! 1. Miten se tavalliseen maitoon siirtyminen käytännössä tapahtuu? Meillon Nan2 käytössä nytte, rupianko mie sitä latraahman tavallisen maijon kanssa pikkuhiljaa? Käykö iha tavallinen tavallinen maito vai miksi jokku höpisee siittä rasvattomast maijosta? Laktoositonta maitoa ei kuulema saa käyttää (itte olen lakt.intolerantikko) vaan ehottomasti tavallista maitoa, pittääkö paikkansa? Jos tavallinen maito ei passaakhan neitin vattale nii räjähtääkö se vai onko se viikon akuutti-paska hommat eessä? 2. Mites sitten ruokapolitiikka, toki sokeria ja suolaa on hyvä välttää edelleen mutta ei kuitenkhan maksa räjähä saati kasva kolmatta silmää jos ruuassa on suolaa/sokeria/mausteita? Juu en nyt heti suorilthan ole mithä texmex hommia tekemässä mutta perus kotiruokaa saa antaa? Herkkuja meillon joitan jo maisteltuki, hyvin vähäsiä määriä mutta ompa kuitenki jottain saanu maistiaisia. Omasta synttärikakusta sitten saapiiki vähä isomman maistiaisen sitten :) Makkaraa/nakkia on kuitenki hyvä välttää, miksi ? Miten siihe kotiruokhan siirrythä, kun pääasiassa meillä on syöty purkkiruokia.? Omatekosiaki on syöty mutta enemmän kuitenki purkkisapuskoja. Mitäs kaikkea hauskaa muuta häätyy miettiä ja tietää ja suunnitella ko lapsi täyttää yhen vuen? :P   z xn hb   trccr  rhhhhhhh

12.6.2012
Kewe
Kewe

onnellinen hyvin tiivisti. Laktoositonta en näin maalaisjärjellä ajatellen antaisi alkuun koska tavallisessa maidossa on laktoosia ja normaaliruuansulatus sen pystyy pilkkomaan. Jos alkaa juottaa heti laktoositonta maitoa ni uskoisin, että kun ei tarvii laktoosia pilkkoa ni ajan kanssa se kyky häviää tai vähintäänkin heikkenee. Joten jos lapselle tavallinen maito sopii ni ehdottomasti sitä antaisin.

Ja yleensä neuvolassa suosittelevat sitä rasvatonta maitoa tai kevytmaitoa.

Ootteko te jo kokeilleet hapanmaitotuotteita eli jugurttia, piimää, viiliä jne. Niitä pienen masu sietää hieman paremmin alkuun. meillä 1v2kk ei vieläkään juo tavallista maitoa koska maha ei vaan siedä. Ihan hirveetä kipuilua ja mielettömiä pieruja. Vähän kerrallaan yritän nyt piimää juottaa, että josko sitä kestäisi pikkuhiljaa antaa.

tavan kotirokaan siirtyminen ei kyllä vaadi juuri muuta kuin sen että palakoko on riittävän pieni. Purkeistahan sitä osviittaa saa mikä on sopiva koko. Ja suolaa mahdollisimman vähän. Tietysti oli joitakin ruoka-aineita jotka oli ehdottoman kiellettyjä alle vuosikkaalle (lähinnä nitriitin vuoksi) ni niitä vähän kerrallaan ruokavalioon. eli pinaattia ja punajuuria, naurista, mitä näitä nyt oli.

Tutista on kai helpointa päästä eroon noin vuoden iässä kun imun tarve vähenee. Sen jälkeen siitä tulee lähinnä totuttu tapa. Lapsen tahtiin. Milloin tuntuu siltä että lapsi voisi pärjätä ilmankin. Hammaslääkärissä ne sitten kyllä kertovat jos on aihetta ruveta irrottautumaan tutista. Olikos se puolitoista vuotiaana se eka hammaslääkäri? meillä on nyt hetki pohdiottu että pitäisikö tutit hukata kun ei meidän napero tunnu hirveästi niitä kaipaavan. Joskus lohduksi imuttelee ja yleensä unille käydessä.

12.6.2012
misukka
misukka

no siin on kysymys mihin minäki yritän löytää vastausta.. meillä on ihan sama et vaan nukkuessa ja mukana pietään kassissa jos jonneki lähdetään ja paniikki iskee, tutia siis..
viime yönhän tuo nukku liki täysin ilman tutia, aamuyöllä ehkä 5 alko ähertämään ja kitisemään ni sillon tuikkasin suuhun ja heti herätessä se pyydetään poikkeen.. pullosta juodaan vaan unimaito kerran päivällä ja sit yöunille..

siihenki on suositus joku 2 tai 3v hampaiden takia et pikkuhiljaa voipi alotella, minä ajattelin jos tässä kesän aikaan sais molemmat poikkeen ennen ku uus tulee lokakuussa.. meillä jää nyt hoitopoika pois ni nyt vasta alottelen tuota vierotusta.. hyvä ois jos puoleentoista vuoteen sais mut jos nyt viim. 2v :O

12.6.2012
ninnup
ninnup

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

12.6.2012
Kewe
Kewe

Niin ja missä vaiheessa tutin voi/kannattaa heittää pois? Käytethän vain nukkuessa ja autoillessa on varmuuen vuoksi mukana, muuten ei käytetä.

Entiä koska tuttipullot voi hävittää? Juopii ainoasthan unimaijon tuttipullosta, muuten on taikamukit ja nokkamukit käytössä noin niinkö ruokaillessa :)

12.6.2012
Kewe
Kewe

Jahas, joku kohta 1v oli käyny lissäämässä omat juttunsa tuone lophu :DDD

No ompa hyvä tietää. Meillon 1v neuvolaki pari vkoa synttäreitten jälkhe ettei siittäkhä ole avuksi. Eikä sinne soittamalla läpi pääse saati niillole aikaa vastailla minu kysymyksii :D

12.6.2012
Kewe
Kewe

ja siis mekin syötiin pääasiassa purkkiruokia ni kotiruokaa vaan pienin sopivan pieneks ja ei ku samalla tavalla nassuun ku siittä purkistakin, edelleenki meillä on kaapissa purkkeja hätävaraks jos on tehty semmosta kertaluontosta evästä ettei siitä saa seuraavan päivän lounasta ni sit turvaudutaa purkkiin tai jotain liian tulista tms.. kasviksiahan se pitäs muistaa laittaa ruoan kans ku ne oli purkissa valmiina, aina en laita ku tuo huitelee välipalana kurkkua ja tomaattia onnessaan mut pottuja jos keittää ni samallahan tuota keittelee parit porkkanat sinne sekaan tms.. meillä poju tykkäs ku tein porkkanaraastetta ja sekotin jauhelihakastikkeeseen ja kukkakaalia ei soseena syöny vauvana mut keitettynä tuntus menevän :D

12.6.2012
ninnup
ninnup

öpf no ihan voi nan2 rueta lantraamaan tavan maidolla.. vähitellen lisätä sitä tavan maidon määrää sit siinä sekotuksessa.. meillä on herkkämahanen poika ni me käytiin vielä nan3 tossa välissä ja sit lantrasin sitä alkaen 1v ja 1v2kk oltiin sit täysin normimaidossa..
rasvaton maito on suositus koska sitä rasvasemmissa maidoissa on eläinkunnan rasvaa eli kovaa rasvaa mikä ei ole olevinaan terveellistä (eikä varmasti ookkaan mutta kullaki on oma mielipide) vaan se rasvalisä täytys sit saada kasvirasvana ruoan mukana tms.. meillä meni pojalla maha kuralle rasvattomasta ni ostan sille kevyttä, nyt ku on siihen tottunu ni jossain välissä kokeillaan uudelleen tuota rasvatonta ni ei tarviis kahta maitoo ostaa kotia ku vaan poika juo sitä rasvasempaa maitoo.. kukin tyylillään..
laktoosittoman kanssa toimimiseen en osaa sanoa mitään mut lienee hyvä opetella se tavan maito että elimistö tottuu siihen laktoosiin, en tiedä mikä on oikea vastaus :D

kakkahommat meni meillä niin että alkuun kakka oli vähän löysempää ja haiskahtaa muuten pahemmalle ku nannikakka.. mut sit ku maha tottu ni nyt on täs tän kuukauden ollu ihan normikakka eikä ees juurikaan pieretä, tuossa totutteluvaiheessa oli jonku verran pieremistäki mutta jos ei näy kipiää tekevän tai tuu muuta oiretta, ihottumia sun muita ni ei liene vaarallista..

normiruoasta ni minä ainaki annan ihan sitä samaa ku mekin syödään, vähän siinä suolaa on mut enimmät lisätään sit itelle lautaselle, minä harvemmin lisään mut isäntä saattaa lisätä, minoon aika herkkä suolalle näin raskausaikana varsinki ni en voi itekkään käyttää ees sitä määrää mitä aiemmin käytettiin vaikkei se kovin suurta se käyttö ollu aiemminkaan.. mausteista lisään lautaselle vaan tuliset muuten on kaikki siin ruoassa (esim joku chili ni en sitä siinä kokkausvaiheessa laita vielä ennen ku pojan satsi on otettu..) rohkeesti vaan..

makkaroissa ja nakeissa on aika paljon suolaa ja suurimmassa osassa lienee sitä nitriittiä ni sen takia on suositus jotta harvemmin.. vaan meillä jos nakkipaketti ostetaan (ja ostetaan vaan ja ainoastaan popsin iso5) ni siitä sit syödään paria eri ruokaa päiväyksen puitteissa ni olikohan se suositus 1krt/kk ni meillä on se 2.. tuo pien ei varmaan syö yhtä kokonaista nakkia kastikkeessa perunoiden kanssa ni ei liene hengenvaarallista.. makkarasta kerkeen tehdä ruoan ehkä kerran vuoteen ku isäntä popsii lenkin leivän päällä yhdessä illassa

12.6.2012
ninnup
ninnup
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...