Miksi tunnen alemmuudentunnetta?

Musta tuntuu että olen ihan surkea ja luuseri. Siis tämä tunne tulee erityisesti silloin kun tulee ilmi näitä lapsilukuja ja vanhempien ikiä täällä. Eli tunnen alemmuudentunnetta ja huonoutta esimerkiksi siitä ettei mulla ole lapset vuoden välein tehty kun niitähän pitäisi tähän ikään mennessä olla jo puolen tusinaa. Ja vakituinen työpaikkakin pitäisi jo olla. Olen onnellinen noista lapsista ja tämä tahti on ollut meille sopiva. mutta ihan hullua et vertaan itteäni johonki itseäni nuorempaan jolla on 3 lasta tai enemmänkin ja tunnen olevani luuseri. Johtuuko tää kaikki nyt edelleen kolmenkympin kriisistä vai mistä? Miksi tunnen olevani niin huono? Ja kun se tunne tulee vain satunnaisesti. Pääosin olen täysin tyytyväinen elämääni ja olen ylpeä noista meidän nassikoista. Tämä ei sitten osoita ketään vaan tämä on tälläistä ikiomaa pohdiskelua, miksi tunnen näin.

5.6.2012
misukka
misukka

joo, työnhaku on kokoajan päällä ja kävinhän mä siellä yhessä haastattelussakin, mut minkäs tekee ku niillä oli parempiaki tarjolla.

Kyllä mä pääosin elänki hetkessä ja joka kerta ku katon noita naperoita ni on niin hyvä olo. Mut sit satunnaisesti jostain se huonokin fiilis luikertelee vieraisille. Koitetaan lannistaa se paha olo pois.

5.6.2012
misukka
misukka

Totta joka sana jonka ootte kirjoittaneet :) Kiitos ihanaiset!

Tämä on hetki josta pitää vaan päästä yli ja hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Kaikkihan on loppujen lopuksi just niinku pitääkin. Itse olen tainnut vaan taas kerran kerätä liikaa vaatimuksia.

Eli GET OVER IT ja niin päin pois.

Mummy, onneksi täällä tosiaan on meitä muutamia joilla ikäeroa lapsilla on useampiakin vuosia :)

ja beibi, mä niin tunnen sun tuskasi myös.

5.6.2012
misukka
misukka

Ja joo, toi Frendit jakso oli hauskaja tosta etukäteen kriiseilystä tuli mieleen Kun Harry tapasi Sallyn ja siinä Sally itkee itsesäälissään ku sai kuulla että ex poikaystävä saa lapsen ja itkee Harrylle että "and Im gonna be 40!" Johon Harry että "When?" Ja Sally "Someday" johon Harry toteaa et "in eight years". :D

5.6.2012
Mummy83
Mummy83

Mullaon ollut vähän sama tunne ja jotenkin syyllisyys siitä, että oon halunnu nauttoa yhdestä lapsesta pitkään, eikä hänellä nyt sit oo sisarusta, ikäeroa tulee vähintään 6v ku tyttö nyt kerran täyttää sen 5. Ja kaikilla tarhakavereilla niitä on ja täälläkin tuntee välillä olevansa vähän se outo yhdrn "vanhan" lapsen äiti :) jos yhtään sua lohduttaa, ni mä oon saanu lohtua susta ja ipusta, teillä molemmillakun on vähän isommalla ikäerolla ne lapset. Ja karuski jolla myös "vain" yksi.

Mun mielestä monta lasta on ihana ajatus,mut samalla tiedän omat rajoituksenija mua ei vaan yksinkertaisesti oo luotu monen lapsen äidiksi saatikka et ne olis kaikki pieniä samaan aikaan.

M

5.6.2012
Mummy83
Mummy83

kaikki  kriiseilijät, sattuiko kukaan katsomaan Frendejä silloin kun tuli jakso jossaRachel  täytti 30v:)? siinä se poti ikäkriisiä ja laski omia suunnitelmiaan, et eihän täs hätää! jos lapsia piti olla kolme... mut yhen voi  sit vähentää ja kahen ehtii tehä,mut sitä ennen pitäis  olla pari vuotta naimisissa, ja naimisii pitäs mennä ennenkö täyttää 35ja sitä ennen pitäs olla parivuotta kihloissa ja sitä ennen mielellään seukatakkin pari vuotta joten... sen miehen pitäis kai sit  löytyä  NYT et ehtis...  ja sit se kattoo sen hetkistä poikaystäväänsä joka viilettää potkulaudalla pitkin rappukäytävää, jotta voi vitura sentäs:D..!

5.6.2012
Blanco
Blanco

no siehän näppärästi kasasit mun 30-kriiseilyn pääaiheet kasaan :D

ja mä tiedostan noi kaikki.

Mulla piti olla katras valmiina ku täytän 30. No yksi on toiveissa lisää. Vai onko? En tiedä. Tähän saumaan ei ainakaan kun pitäisi löytää työpaikka joka olisi pitänyt olla jo 5 vuotta sitten. Ja tiedän et se muksu per vuosi ei tosiaankaan sovi mulle. ei edes 1/ 2 tai 3 vuotta. Talo sentään löytyy :D Mut sekin on lähinnä väliaikainen, kunnes saadaan isompi raksattua tuohon tontin nurkalle. Ja se rahotus uupuu pahasti.

Eli kai se mun suurin ongelmani on nyt se työpaikka jota ei ole ja mie oon näin VANHA! Mie en haluu olla näin ikäloppu ja saamaton...

5.6.2012
misukka
misukka

voi ei misukka:)

ihan ensinnäkin; MIKSI ihmeessä sie tunnut huonommuutta:D??

jokainenhan tekkee lapsia siihen tahtiin kun tahtoo tai kun niitä siunaantuu:) itselläni  oli ollut mielessä lapsiluku max 3kpl, kunnes tapasin mieheni ja sain kuulla hänellä olevan niitä ennestään  jo 4... xDD eli rytinällä mentiin jo ohi omista suunnitelmistani:D  ja jos miettisin, että oisin raskautunut heti kun aikoinani aloin lasta tekemään, niin tyttöni alottelisi kohta koulua. sitä vastoin tuo täyttää  tällä viikolla 2v, ja mie olenenemminkin helpottunut, ettei lasta yrityksistä huolimatta tullutkaan aiemmin.

satunnaista vauvakuumetta pukkaa,  mutta silti olen sitä mieltä että parempi että likka on  selkiästi vähän vanhempi ja itsenäisempi ennenkö mie alan paukkumaan taas mahallani, jotta ei-ei-ei ja ei, tähän taloon ei niitä vuoden ikäerolla tehtyjä muksuja:) siihen mie en kykene.

 

tuli  mieleen, podetkoalemmuuden tunnetta nyt eniten iästäsi? siis että muut samanikäisten lasten äidit ovat nuorempia? vai  iästäsi siihen vedoten,  ettet olelasten ohella saanut luotua uraa  ja rakennettua omakotitaloa?

ei ole kuule kovinkaan monella edes mahdollista luoda uraa, lisääntyä ja rakentaa pysyvää taloa samanaikaisesti. ja vielä  nuortua:)

tänä päivänä  kun lapsia  "unohdetaan tehdä",  ei ole lainkaan uutta että nelikymppiset uranaiset panikoivat ensimmäisen raskautensa kanssa,kun kaikki muut on pitänyt hoitaa ensin. tai sitten ääripää, kun teinit vahingossa paukkuvat, ja opiskelevat ja luovat omaa uraansa sitten selvästi vanhempina, koska elämä päätti  toteuttaa lapset kymmenen vuotta  suunniteltua aiemmin.

 

älä ota ressiä:)älä paineita. sie oletjo geenejäsi jakanut, etkä ole edes vanhakaan:D

5.6.2012
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...