Milläkeinoilla olette opettaneet vaununukkujat sisäpäikyille?

Tää tahtois nyt opettaa poikansa nukkumaan päikkärit sisällä. Poika on nyt 2 ja kohta 2kk. Rattaat siis jo vähän pienet=) ja on kyllä nukkunut hyvin vaikka ahdasta onki ollu. tänään kokeilin ensimmäistä kertaa ja meni ihan hulinaksi ei rauhoittunu yhtään omaan sänkyynsä ja terrorisoitti kaikkia muitakin ja sitten multa paloi käpy ja nyt poika nukkuu ratas osassa tuvan laattialla. Nukahti heti ku sinne pääsi vöihin=) syksyllä alkaa sitten hoitokin niin vois olla hyvä jo harjoitella sisällä nukkumista... Niin ja suurin ongelmahan tässä on se että vaubuissa meni ihan hyvin kunnes tuli kesä ja otin sen makuupussin vaunuista pois ja samalla jouduin olka"turvavöitä" nostamaan ylemmäs ja nyt ne vyöt on jotenki ihan hullusti eli en saa kiristettyä niitä enempää. ja poika saa kätensä sieltä välistä ujutettua ja on monesti istunut siellä rattaissa ku olen mennyt päikyiltä hakemaan. Eli jos jatkaisin niin siinähän on vaarana että rattaat keikahtaa ku painolasti ei ole oikeilla kohdilla. ja jos pienennän olka"turvavyöt"takaisin niin sitten vaunut on liian pienet...Pienet on ongelmat tällä mammalla taas=)

4.6.2012
myrmeli
myrmeli

Meillä oli koko vauva-ajan ongelmana se, että muru heräsi hirmu helposti kaikkiin ääniin. Silti ekat reilut 6kk nukutin ulkona vaunuissa, ja kävin sitten vähän väliä nukuttamassa uusiks, kun heräs johonkin naapurin lasten ääniin tms. Mut sit kun alko kesähelteet, aloin nukuttaa vaunuissa sisällä. Nukkui paremmin, kun ei ollut niitä ulkoota tulevia ääniä, ja ei tietystikään ollut myöskään niin kuuma kuin ulkona. Ensin alkuun piti laittaa vaikka vaan tumput ja pipo hämäykseks päälle sisällekin vaunuihin just sen takia, et oli tottunu unille mennessä, että puetaan jotakin lisää päälle. Mut sit pikku hiljaa jätin nekin pois. 10kk iässä muru alkoi aina herätä 30-40 min unien jälkeen, ja oli selvästi harmissaan, kun ei vaunuissa pystynyt kääntymään valjaiden takia. Siks päätin sitten siirtää nukkumaan omaan sänkyyn. Tällöin poika oli myös siirtynyt jo yksiin päiväuniin. Meillä ei menny kuin varmaan kaks päivää sillee, et heräs vähän tavallista aiemmin, mut siitä eteenpäin nukku joka päivä kuin tukki 2-4h tyytyväisenä omassa sängyssä, kun sai vaihdettua asentoa, jos havahtui keksen unien.
Tästä nyt ei tietysti ehkä oo sulle apua, kun meillä tuo siirto tapahtui noin ajoissa... Ei vielä pistänyt hanttiin uutta järjestelyä.. Teillä muru on jo sen verran isompi, että osaa jo ilmottaa, että haluaakin vaunuihin.. Ja kun on siellä osannut hyvin nukkua. Onko teillä jo isojen poikien sänky? Eli pääseekö itse sieltä pois? Sekin tuo tietysti oman haasteensa asiaan.. Meillä kun oli silloin ja on edelleen käytössä pinnis..
Itse lastentarhanopettajana oon vähän samoilla linjoilla kuin aiemmat vastaajat, että kyllä siellä hoidossa useimmiten lapset mallin takia oppii monia asioita, vaikka ei ois kotona niitä tehnyt. Tämä pätee niin nukkumisjuttuihin kuin esim. pottailuun ym. Et älä turhaan oo huolissas. Toki tiedän niitäkin tapauksia, jotka on nukkunu aina vaunuissa unet ennen päiväkotia, ja kun on mennyt hoitoon,on päiväunet jääneet kokonaan pois juuri sen takia, että siellä pitäisi nukkua sängyssä.. Voithan aina välillä kokeilla sänkyyn nukuttamista, mutta jos aina vaan menee hulinaksi, ei poika vielä ole valmis siihen..

10.6.2012
mamskis
mamskis

esikon kanssa tehtiin niin, että jatkettiin samalla rutiinilla kuin ulos olisi ollut menossa. ihan alkuun laitoin rattaisiin sisälle eli vaatteiden vaihto jäi pois ja sit ku sinne hyvin nukahti ni laitoin sänkyyn. kesällä tämä vielä helpompi toteuttaa kun ei rattaisiin erikseen tarvii lisäpukemista.

Meillä oli aina unirutiini seuraava: ruuan jälkeen potalle/pöntölle, uusi vaippa ja vaatteiden pukeminen jos ulos mentiin ja tartti lisävaatetta. Sit rattaisiin vöihin ja pieni heijaus ja uni tuli. Usein laitoin vielä ikkunan alle et sai vähän raitista ilmaa sieltä ni fuulaus oli täysin kelpo.

4.6.2012
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...