synnytyksen käynnistys?

Niin kellä on kokemusta asiasta että onko miten paljon kivuliaampaa kun että lähtis luonnostaan synnytys käyntiin?? Eilen lääkärineuvolassa kävin ja oli puhe että jos ei ensiviikon torstaihin mennessä ole vauva syntynyt niin sitten käynnistetään ihan minun jaksamisen ja terveyden takia.. Vauva voi ihan hyvin ja sillä ei oo mitään hätää eikä kiirettä näköjään ulos :) mutta minun kroppa rupee hajoomaan alta niin pakko saada tuo pieni mies ulos. Painoo oli nyt 2800g ja sano että viikon jos vielä on mahassa niin painais suunnilleen sen 3 kiloo. Viikkoja on nyt siis 39+1 menossa.. Niin pelottaa vaan vähän se käynnistäminen kun tutut on pelotellu että on hirveen paljon kivuliaampaa ja kestää pitempään kun jos alkais syntyä ihan itse niin jos sais jonkun muunkin kokemuksen kuulla asiasta että onko se niin hirveetä mitä väitetään?? :)

31.5.2012
piia88
piia88

kiitos kaikille vastauksista :) tuli parempi mieli jo kun saa kuulla muitakin puolia kun vaan sen pelottelun.. Toivotaan että pieni mies säikähtää ja tulee ulos ettei tarviis käynnistellä :) paikat oli neuvolan mukaan pehmentyny ja sormelle auki joten onneks siellä on vähä edistystä tapahtunu kuitenkin niin jos tarvii käynnistää niin aukeekin varmaan helpommin sitten. Se kipu siinä just pelottaakin kun ensimmäistä lasta synnyttäessä sattu niin kamalasti että olin varma että kuolen siihen saliin ja mun huuto oli kuulunu kuulema erittäin kauaksi asti :D ihan itse lähti eka lapsi syntymään ja se kesti sillon 8 tuntia ja 9min.. Noh onneks on kaikenmaailman kipulääkkeitä keksitty niin kaipa tästäkin selvitään :)

1.6.2012
piia88
piia88

Ensimmäinen käynnistettiin 40+3 lievän raskausmyrkytyksen takia. Lääkärin mukaan sellaisesta tilanteesta kuin olisin viikolla 12 raskaana, mitään ei ollut kypsynyt valmiiksi.

Elämäni karmein päivä ja elämäni kovimmat fyysiset kivut koin tuon päivän aikana.Kaikki se 12h tuska päättyi lopulta hätäsectioon ja sinisen harmaaseen poikaan, joka ei hengittänyt omin voimin  :( (elpyi tehohoidossa)

Seuraava käynnistyi itse ja kivut oli HUOMATTAVASTI siedettävämmät, tuokin päättyi kuitenkin sectioon.

Kolmas oli suunniteltu sectio ja neljäs oli hauska, kun käynnistyi itse 4h ennen suunniteltua sectiota ja suppaili 3min välein leikkauspöydälle pääsyn aikoihin. Sekin oli siedettävää kipua.

En tiedä johtuiko käynnistyksen kivuliaisuus siitä, että oli ensimmäinen vai siitä, että käynnistettiin..vois kuitenkin kuvitella, että kroran itse aiheuttama suppailu on kivuttomampaa, mutta kuten huomaamme, eihän se aina niin ole.

1.6.2012
tyttö
tyttö

miulla on kolme synnytystä käynnistetty eikä kokemusta muunlaisesta edes ole. Kaikki kolme syntyi vuorokauden sisään ekasta pilleristä, ja kaikki kolme on myös syntynyt tiistaiaamuna just tästä samasta syystä :D Kyllähän se synnyttäminen koskee, siitä en tiiä miltä se tuntus jos kaikki supistukset ois omia? Miusta pahinta oli ehkä se uottaminen, että kohta koskee, kohta koskee, kohta koskee... Mutta sitten hirveen näppärää oli järjestää isompien lasten hoito kun tiesi menevänsä käynnistykseen :D Oisin kyllä mieluummin halunnu kokea ihan "normaalisti" alkaneen synnytyksen, jos se vaikka ei ois ollu niin kivulias, ja siis oishan ne kiva kokea muutenkii :)

31.5.2012
riu
riu

Mä en osaa sanoa mitään käynnistetystä synnytyksestä, muuta ku sen että kaikki jotka meidän lähisuvussa olis pitänyt käynnistää, on syntyneet päivä kaks aikasemmin. :) Äiti sanoo sitä säikähtämiseksi. :b

Ite synnyin päivä ennen käynnistystä kaks viikkoa yli lasketun ja oma muksu syntyi laskettuna (käynnistyi 40+0 2:50) kun olis ollut aamulla käynnistysaika. :)

Jos siis "joudut" käynnistykseen niin toivotaan että teilläkin käy niin että pieni säikähtää käynnistämistä ja haluaa tulla omin avuin ulos. :)

31.5.2012
RJ89
RJ89

eka luomusti paperien mukaan 18h mutta kotona olin 2 päivää supistuksissa ja koski 3340g.

kakkonen käynnistetty ja 3h45min ja 4180g ja koski niin että huusin tuon koko kolmetuntia!.

31.5.2012
imppuliina
imppuliina

mulla eka käynnistettiin ja olinhan mä kipee, mutta kestin ilman lievityksiä ne kivut.. sektioon loppuviimein päädyttiin ku ei ponnisteluista huolimatta vauva laskeutunut ollenkaan..

kakkonen käynnisty itellään ja vähintäänkin olin yhtä kipee ku esikosta, mutta jälleen kestin ilman lievityksiä!!

nyt ootellaan kolmosta syntyväksi hetkenä millä hyvänsä, lievityksistä en viel tiiä, riippuu sitten tilanteesta :)

31.5.2012
surkelo
surkelo

no toisaalta parempi että tulee vaikka äkkiä niin ei tarviis tuntitolkulla sitten kärsiä :) ekalla kesti 8 tuntia ja 9min synnytys että saa nähdä miten tämän kanssa sitten käypi..

31.5.2012
piia88
piia88

tuttujes kans olen samaa mieltä tuosta että on kivuliaampaa MUTTA ihan eri mieltä tuosta synnytyksen pituudesta (toki jokaisella eri juttu) mut mulla se on just siksi ollu kivuliasta kun on niin äkkiä syntyny...tyyliin paris tunnissa muutamasta sentistä kymppiin :o

31.5.2012
Boco
Boco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...