tunnen itseni NIIIIIN huonoksi ihmiseksi...!

kävi näin; yksi hauvavauvoista myytiin pitkään koirasta haaveillulle naiselle. jo alusta nainen kertoi  maksurajoituksistaan, joten osamaksuvaihtoehtoja  pohdittiin. kammosin ajatusta osamaksusta, mutta lupasin sen tietyin ehdoin; jos tahtoo pienellä kuukausierällä, niin käsirahaa tulisi olla puolet koiran hinnasta, eli 400e.  150 erällä riittäisi 300e käsirahaksi. noh,  aikaa  kului ja luovutushetki tuli. rahaa ei ollut kuin 120e, joten hyväksyin sen ja hyväksyin satasen erätkin. viikon ehti koira olla uudessa kodissa kun tuli esille jo ensimmäisen erän maksamisen vaikeus. joustin eräpäivässäkin. sanoin että on aivan sama  koska ne rahat tullee, kunhan sovittu summa  on kuitenkin joka kuukausi mun tilillä. sitten alkoi empiminen ja jahkaaminen. sanoin etten voi enempää joustaa, erät on jo pienet, eräpäivät on  viitteelliset, käsiraha paljon sovittua pienempi jne. että mun  on vain oltava varma että saan loppusumman koirastatämän vuoden puolella. lopulta koko epävarmuus ja empiminen johti siihen, etta hain  koiran tänään takaisin ja palautin käsirahat sekä  40e extraa koiran tarvikkeista. sanoin kotoota  lähtiessä jotta mie oon niin monta  mahollisuutta antanut nyt, etten varmasti tunne huonoa omaatuntia, että mie olen tehnyt kaiken jo niin helpoksi, etten voi enempää vain joustaa. pohja se on tässäkin kulhossa.   vaan kotimatkalla paruin kun pieni lapsi. mie vein kuitenkin liikuntakyvyttömältä ja työttömältä ihmiseltä ehkäpä elämänsä ainoan valopilkun:( mie tunnen itteni NIIIIN kurjaksi, huonoksi, ahneeksi ja viheliäiseksi ihmiseksi! vaikka tiedän etten tehnyt mitään väärää. mutta  entä Eettisesti...? mie olin kuitenkin  jo koirien  hintaakin alentanut 700e jotten koskaan ikinä tuntisi itteäni rahastajaksi, mutta että silti voi  olla tällainen olo...

29.5.2012
Blanco
Blanco

kiitos arvon mammat ihanista sanoistanne:)

mies  ehdotti että koira jäisi meille,mutta mie  sanoin että pakko  siitä on ainakin myynti-ilmotukset  tehä. en mie vaan voi lähtökohtasesti koiraa itelleni jättää jos kerta rahan vuoksi  olen sen toiselta vienyt. on se ainakin pakko Yrittää myydä, ettei olo  ole niinkurja jos pentu kotia jääkin. sitten seon olosuhteiden pakosta ja ehkä koen oikeutta iloitakkin siitä.

 

typerää. tiedän. mutta vaikka on kuinka suloinen persoona tuo hurtta, niin tällä hetken  se on mulle vain kävelevä muistutus siitä miten riistin toiselta koiran. ehkä tämäkin tunne ajan mittaa helpottuu. toivon mukaan.

30.5.2012
Blanco
Blanco

tiedän että vaikeeta oli mutta oisin kans tehnyt noin.

30.5.2012
mustikka88
mustikka88

Ihan oikean päätöksen teit. Piste! ;)

30.5.2012
Felize
Felize

Blanco rakas et olet tehnyt väärin,ihan oikein teit. Joskus on pakko järkeillä eikä tunteita käyttää,työssäni olen yrittäjänä oppinut sen,järki edelle,tunteet taakse,vaikka kuinka joku lässyttäisi keikalla voinko antaa alennusta,pakko sanoa ei onnistu,se on mun ja mun perheen ruoka/laskukassasta pois. Yleensä vaikeimmat tilanteet keikoilla tapahtuu,mutta kovana pitää olla,ei saa antaa höplästä vetää. Asiakkaan on tietävä maksykykynsä ja sun tilassa teit oikein ja annoit mahdollisuuta. Nyt ryhdistäydy nainen ja elämä jatkuu!

30.5.2012
Surunauha
Surunauha

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

30.5.2012
Surunauha
Surunauha

Blanco rakas! Et sie oo huono ihminen, ku veit koiran semmoselta, jolla ei oo siihen varaa! Sit oisit ollu huono ihminen, jos oisit jättäny sen sellaselle, jolla ei oo varaa siitä huolehtia. Tätä mieltä mie oon!

29.5.2012
huopis
huopis

Miusta et ole tehnyt mitään väärin. Toinen vaan haukkasi suuremman palan kuin kykeni nielemään. Älä turhaan pode syyllisyyttä.

29.5.2012
misukka
misukka

ei kyllä helpota. mie niin halusin olla se, joka  tälle suo sen mahdollisuuden kauan kaivattuun koiraan. javaikka soinhan mie mahdollisuuden ja annoin useammankin mahdollisuuden. niin silti  tuntuu jotta oon vaan tyrkänny tikkarin käteen kerran livastavaksi ja sitten vienyt  sen taas pois.

29.5.2012
Blanco
Blanco

Jos jätät hetkeksi sivuun sen seikan, että on rullatuolipotilas ja ajattelet häntä vaan ihmisenä, niin tuntuuko yhtä pahalta? Ei erilaisuus oo syy jättää velvollisuuksia hoitamatta..

29.5.2012
Mummy83
Mummy83

no niin... sit mie paruin sitä että oisiko se sitten oikiasti ollut multa jotenkin pois, vaikka sitä rahaa ei oisi tullu. no joo, samaan aikaan järki huusi että tuommosta meneekin kysymään ihminen  joka vielä eilen parkui kun laskuja jäi reilu tonnin rästiin taas. että kyllä, raha ontännekkin tervetullutta. mutta sit taas mietin että meillä on kuitenkin ruokaa saatu pöytään, ja että ihan oikiasti; MIE VEIN RULLATUOLIPOTILAALTA RAKKAAN KOIRAN!

pää sanoo etten tehnyt väärää, sydän huutaa että oon ahne paska. itkettää niin...

29.5.2012
Blanco
Blanco

Te olitte sopineet hinnan ja maksusuunnitelman, eli sen ostajan on sillon jo pitäny tietää että pystyykö vaiko eikö pysty suoriutumaan siitä.

Inhottavaa että meni tuohon, mutta se on kyllä ostajan vika, et sä voi eikä pidäkkään loputyomasti jousyaa, muuten sua käytetään vaan hyväksi.

Eli ihan oikein teit ja vielä reilusti ku maksoit ylimääräistä tarvikkeista, ei sun olis niitä tarvinnu edes maksaa. Joten omatunnolla mitää syytä soimata.

29.5.2012
Mummy83
Mummy83

No,sä olet tehnyt aivan oikein tuossa tilanteessa..Hakenut koiran pois,kun ei ostaja pidä sovitusta kiinni.. Samanlaisessa tilanteessa oisin tehnyt aivan samallalailla.. Ett sä ole huono ihminen..

29.5.2012
vaahtokarkki06
vaahtokarkki06

kertokaa mammat,  mitä tyä oisitte tehneet tilassani?

29.5.2012
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...