millaisia 2veen uhmia teillä on?

ihan mielenkiinnosta haluan tietää 1,5-2,5 vuotiaiden uhmista? millaisia? kärsiikö siitä ulkopuoliset ja miten? millainen lapsi on sitten hyväntuulisena? meillä tyttö 1v kohta 10kk. ja jos ei saa jotain tai tahtoaan läpi saa seuraavia kohtauksia, puree itseään, karjuu ja heiluu niin että joko lyö päänsä tai muuten vain pyörii lattialla, repii aikuista hiuksista, nipistää ihosta, puree, heittelee tavaroita ympäriinsä tai ihmisiä päin, makaa vaan lattialla ja huutaa, ja kaikki kohtaukset siis ihan yli dramaattisia ei mitään pieniä. tyytyväisenä hän naureskelee paljon, töhöttää paikasta toiseen, ei pysy yhtään paikoillaan, ei malta kuunnella satuja, telkkaria malttaa kattoa vähän aikaa jos siellä on välillä musiikkia, tanssii, laulelee muskarin leikkilauluja..

22.5.2012
mustikka88
mustikka88

mä en varmaan ees tiiä mitä se uhma on?! :DD ..taikka meillä ei sitä oo ollu, paitsi ny vasta tuolla kohta 4v pojalla oli muutama viikko semmosta vastaan väittämistä ja monesta asiasta sai sen kans vääntää, mutta nyt taas rauhottunu, koskaan ei tullut lyömään meitä vanhempia tai pikkusiskoaan :) ikänä ennemmin ei pojalla oo mitään ollu, eikä ole kyllä tuolla mein reilu 2v likallakaan, taikka sitten mä en vaan osaa ajatella sitä uhmaksi, kai mä pidän sitä vaan normaalina tinttailemisena/huonona päivänä, kuten meillä aikuisillakin joskus on :) Omaa tahtoa kyllä noilla mein lapsilla on ja sitä pitääkin olla, mutta ovat aika hyvin puhuttavissa, harvoin menee kauheeksi väittelemiseksi jokin asia, varsinkaan isomman kans, ku jo ymmärtää kaiken :)


mut siis justiin ku joku puhuu uhmasta, ni mulle tulee heti mieleen semmonen lattialla makaava, huutava ja potkiva lapsi, karjuu kurkku suorana, käy läppääs sisaruksiaan/vanhempiaan ohimennen, ei kuule yhtään mitään eikä varsinkaan usko :D

huh, mut tsemiä kaikille joilla oikeesti on oikeen uhmakas lapsi!!! kyllä siinä varmasti pitkää pinnaa äidiltä vaaditaan!

23.5.2012
surkelo
surkelo

No meillä oikeestaan kaikki uhma on jonkinlaista kiusantekoa, pääsääntösesti kiipeää edelleen keittiön pöydälle ja jokaikiseen hyllyyn. Et ei välttämättä raivoo mut jatkaa jatkaa ja jatkaa kaikkea kiellettyä eikä usko mitään! Keittiön tuolit pitääkin aina viedä pois jos jotain haluu tehä rauhassa, esim ruokaa. Ja jos jostain tulee kiukku niin ei se mee ohi missään minuuteissa tai puolessa tunnissakaan vaan kestää monta tuntia...ja sit myös karkailee puistosta ja omalla takapihalla ei voida esim grillata yhessä kun ei pysy siinä, vaan lähtee lätkiin. Ja senkin voin sanoo että kun aina sanotaan että lasta pitää kehua paljon niin toi on siinäkin poikkeus että kun kehun niin sit ainakin tekee just päinvastoin, en tiä mikä sillä on vikana...

23.5.2012
Lintu4
Lintu4

Kuulostaa tutulta, meillä on kohta tasan 2v. Raivarit saa useamman kerran päivässä kun ei saa tahtoaan läpi. Heittäytyy siihen paikkaan niin että kolisee. Saattaa hakata päätään lattiaan tai seinään. Lyö,potkii, puree sekä vetää tukasta jos pitää kiinni ettei satuttaisi itseään.

Hyväntuulisa käyttäytyy samoin kun mustikan lapsi. Ei malta olla hetkeäkään paikallaan vaan tohottaa menemään koko ajan. Musiikki on ainoa mikä pysäyttää hetkeksi. Katselemaan tai tanssimaan. Satuja kuuntelee tasan kaksi ekaa lausetta. Samoin piirrettyjä katselee korkeintaan ekat 2min. Naureskelee ja nyt on alkanut välillä pölpöttää puhetta. Meillähän ei paljon tule sanoja ja tuo pölpötys on selllaista ettei siitä saa vielä selvää.

22.5.2012
alexsandra
alexsandra
1 year, 6-month-old toddler

Mitä muistan esikon 2v uhmasta, ni se oli semmosta itsensä telomista. Itki tekoitkua ja kun ei sittenkään saanut tahtoaan läpi, niin heittäytyi selälleen että takaraivo kajahti maahan tai rupes hakkaamaan päällään seinään. Meillä ei koskaan nähty itkupotkuraivareita esim. kaupassa joka kuulemma sangen usein kuuluu kuvioon. Eli ihmisten ilmoilla osasi käyttäytyä, mitä nyt kieltäytyi pitämästä kädestä kiinni joten valjaat oli meillä erinomainen apuväline. Saattoi lähteä juoksemaan karkuun ihmisvilinässä tai parkkipaikalla, johon myös noi valjaat auttoi.

Meillä oli loppujen lopuksi aika helppo 2v uhma. Mitä nyt edelleen muistan kuinka oli omat leukaluut lujilla tai ottassa kolhuja ku yksi paukutti päätään mua vasten. Raivarit kotona oli sitä luokkaa et potki ja sätki niin et meinas teloa kaikki läsnäolijat joten se oli pakko kaapata syliin ja holdata suurimman raivon yli. Ja jestas että tuommosessa pikkutinttarassakin voi olla voimaa. Ei ollu ihan yks eikä kaks kertaa keuhkot tyhjänä ku yksi täräytti kaalillaan täysiä rintalastaan raivossaan.

22.5.2012
misukka
misukka

''kiva'' sralla et jollain muullakin on samanlaista kuin meillä :D ja just tuo että raivari loppuu ihan yhtä äkkiä, sellasta vuoristorataa. onneks joskus osaa jo ennustaa että nyt tulee raivari niin tietää vauvan ottaa pois lähettyviltä.

22.5.2012
mustikka88
mustikka88

no meillä ei oo mitään noin kamalaa (kiitos kun autoit tajuamaan, ettei meillä ollakkaan niin pahoja :D) meillä vaan itketään ja huudetaan kun ei mee tahto läpi.. sit tämmönen yleiskiukku on aika usein (monta kertaa päivässä) päällä, et kiukutaan muuten vaan joka asiasta.. HUOH! ja sylissä pitäis saada olla KOKO ajan. ikää tytöllä nyt 2v2kk.

eikähän noista kiukusta kärsi ketkään muut kun minä, esikko ja koira kun joudutaan sitä ainaista kiukkua kuuntelemaan.. :D

22.5.2012
Santtuvaan
Santtuvaan
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...