Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

8 kk:n ruokailu

Mitä teidän lapset syö ja kuinka usein? Itsestäni tuntuu, että meillä syödään kovin vähän. Meillä on on syöty vain itse tehtyjä liha- ja kasvisruokia kotona (joskus reissussa kaupan pikku purkkeja).Aamulla maisteella vähän puuroa ja hedelmäsosetta sekä tilkka korviketta, lounasaikaan korviketta liha-kasvissosetta reilu 1dl, päiväunien jälkeen rinnalla, joskus vähän välipalaa, päivällisaikaan kasvissosetta 1dl ja hdelmäsosetta sekä rinnalla, unien jälkeen rinnalla, iltapalana iltapuuro n. 2dl ja vähän hedelmää, unille mentäessä rinnalla ja 100 ml korviketta. Yöllä herätään vielä vaihtelevasti 1-3 kertaan.

19.5.2012
Vekkuli4
Vekkuli4

Mun piti vielä tulla lisäämään että siis noi  maitomäärät on se mitä tehdään maitoa (jauhomaito käytössä), toinen juttu onkin se paljonko sitä menee alas. :D Yleensä puolet, joskus jopa lähes kaikki. :) Mut jos ei tee kun puolet, niin sit menis enemmän niin mieluummin teen sit liikaa. :b

21.5.2012
RJ89
RJ89
2 years, 7-month-old toddler

Meidän tyttö 8kk syö aamulla desin tai pari puuroa, siinä vähän luumu- tai kuningatarsosetta kaverina. Lounaaksi jotain lihasosetta, joko itse tehtyä tai kaupan noin 1 1/2 dl. Välipalaksi joku hedelmä tai ruisleipää (tykkää siitä tosi paljon! ) . Päivällinen on joku kasvissose taas jotain desi tai pari. Iltapalaksi puuro soseen kanssa. Maitoa annan ruuan jälkeen jos huolii, jos ei niin sitten vähän myöhemmin noin 100 ml tai enemmän jos ei edellisen ruuan jälkeen ole ottanut. Tuo oli siis päivä jolloin tyttö syö hyvin. Välillä saattaa olla päiviä ettei ala syömään ollenkaan, juo vain maitoa tai velliä.

21.5.2012
Kallikali
Kallikali

Meillä ukko söi 8kk ikäsenä aikalailla samalla lailla kun nytkin (9,5kk) eli eli, aamupala n. 1,5dl riisihiutalepuuroa + 200ml maitoa, lounas liha(kala)kasvista reilu desi + n. 150ml maitoa, välipala unien jälkeen ja se on purkki hedelmää ja 100-140ml maitoa, päivällinen kasvissose ja n. 150ml maitoa ja vielä iltapala sama kun aamulla mut maitoa vaan n. 150ml. Ja meillä on pullomuksu. Ja ite teen kans kaiken muun paisti noi hedelmät, joskus saa tuoretta, mut meinaa yökätä pihalle kun tottunu tohon kaupan shaisseen. :o

Mun mielestä siis ihan hyvin teillä syödään, tai sit meilläkin syödään vähän. ;D Eikös se ole pääasia että muksu kasvaa ja voi hyvin? :)

21.5.2012
RJ89
RJ89
2 years, 7-month-old toddler

Meillä tulee pojalle just 7 kk täyteen ja kiinteitä alettu maistelemaan 5 kk iässä. Nyt menee aamulla n. 2 dl puuroa, päivän aikana kolme pilttipurkillista eri ruokasoseita ja 1 pilttipurkillinen hedelmäsosetta välipalana, iltapalaksi taas pari desiä puuroa. Joka aterian päälle imetän. Yöllä kerran rinnalla ja heti aamulla ensimmäisenä. Teen kaikki ruoat itse, hedelmäsoseita lukuun ottamatta. Mielestäni syö valtavan paljon, mutta ei ole mitenkään lihava. Painoa on kertynyt 8,5 kg. Tyytyväinen saa silti olla kun suu aukeaa niin kauan kun ruokaa lautasella riittää. Tyttö 6 v. ei todellakaan syönyt aikoinaan tähän tahtiin. Joten kovin on yksilöllisiä nuo ruokamäärät, eikä siis kannata hirveästi vertailla.

21.5.2012
Emmukka5
Emmukka5
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...