Kun koirat aiheuttaa päänvaivaa..

Meillä oli tänään ihan kauhea tilanne, mutta ensin hieman taustaa:meillä siis lähti lauman vanhin ja se johtaja vehreimmille metsästysmaille talvella. Nyt sitten nämä kaksi vanhinta ottavat yhteen koko ajan vähä päästä ja uudestaan. Meille siis jäi kolme koiraa. Tänään sitten oltiin miehen kanssa pihalla(onneksi) ja tämä toinen urpo kaivautui tarhaelementin alta toisen kimppuun. Tappelu..jumalaton tappelu..mie juoksin vesiletkun kanssa siihen tarhalle ja vettä päälle hullunlailla. isäntä otti haravan ja meni sen kanssa tarhaan erottelemaan koiria. tappelu jatkuu...sekunnit tuntuu minuuteilta ja mies alko saamaan osumaa jo ihan kunnolla. huuti mulle vaan, että TEE JOTAIN!! ojensin sille pistolapion tarhan oven välistä ja eihän se pistolapiollakaan paukuttelu saanu kahta isoa koiraa irti toisistaan..veri lentää. isännältä ja koirilta. seurueeseen liittyy kolmaskin koira ja sit olin jo minäkin välissä.. Mies huuti kun hullu ja minä kahta kauheemmin vieressä, kunnes tajusin että näitä ei erota nyt enää mikään.. juoksin asekaapille ja laukasin ilmaan haulikolla..hiljaisuus. ne erotti ittensä. sit isäntä ottaa näitä kahta väärällä puolella olevaa pannoista jolloin isäntä sai sit taas vertavuotavan haavan käteen!!!!! en jaksa!!!eikös koirien pitäisi tuottaa mielihyvää eikä jatkuvaa harmia!!tätä on jatkunut nyt kolmekuukautta ja alkaa olla mielentila aika loppu..väsynyt rikki. tietä'mätön kun ei oikein osaa enää keksiä mten nuo koirat pysyisiät sovussa. Olemme jo mitineet jonkun koiran lopetusta..leikkö tämä oikea ratkaisu vai olisikos asiall jotain vielä tehtävissä??mitä mieltä olette???

18.5.2012
camotar
camotar

Mahtava homma että menee paremmin! =D

Kolinapurkkia minä olen käyttänyt kahden eri  metsästyskoiran kanssa, joista molemmat toimivia metsästyskoiria. Palkitsin molempia myös namuilla ja molemmat siis toimivia koiria metsällä. Koskaan ei ole ollut yhtään ongelmaa, eivät mene asutuksen lähelle työssä ollessaan. Minulla iso lauma näitä jättikoiria ja siihen päälle metsästyskoiria ja hyvin tulevat näillä jutuilla toimeen. Mutta kuten sanoin, kaikki ei toimi kaikilla.Minullakin jokaiselle koiralle omat jutut.

Minä ulkoilutan koko laumaa yhdessä irtikin ja hvin menee, meillä noilla metsästykoirilla on eri vaihteet eri tilanteisiin.

Mutta olen tosi iloinen kun ongelma ratkesi! Koirat varmaan teistä vaistoavat että olette itsekin rauhallisempia ja ovat myös siksi nekin nykyään rauhallisempia. MAHTAVAA!

18.6.2012
MansikkaMarja
MansikkaMarja

tosta ''jääkaudesta'' tuli mieleen kun langon sekarotunen oli pennusta asti ihan mahoton vaikka sitä koulutti ihan oikein niin pitiköhän ne kuukauden sitä ns. jääkautta niin koira muuttui ihan täysin. tosin se tuli siinä korvin myös ns. aikuiseen ikään, mutta se muutos oli ihan valtava kun vaan piti pään kylmänä vaikka kämppä oli pommin jäljiltä kun tuli kotiin :D mutta työ palkittiin kyllä siinä tapauksessa.

18.6.2012
mustikka88
mustikka88

ja tällä todella tiiviillä tarkotan sitä, että meillä on vieraatkin ohjeistettu mitä saa tontilla tehdä ja kuinka meidän koria lähestytään jne..kunnon jääkausi päällä :DD

18.6.2012
camotar
camotar

totanoin..noihin kolinapurkkeihin ja sen sellasiin kerron, että ei harrasteta..syystä siitä, että kun miellä on koirat liikenteessä ne on töissä. eli aina kun koirat on irti. meillä ei koirille heitellä keppejä,kolisutella eikä kilisytellä mitään ihan juuri siitä syystä, että esim.jonkun mökin pihassa voi sit joku ventovieras jotain kolista ja koirahan menis automaattisesti sinne. keppejä ei heitellä että koira ei sitten tositilanteessa lähde riistan vaan sen kepin perään. esim.ampuma tilanne.

jokatapauksessa. meillä tilanne alkaa olla aikas hyvin hallinnassa. nämä kaksi kusipäätä ei vaan kertakaikkiaan tule juttuun keskenään ja ne pidetäänkin erillään toisista susiverkolla. ei auta yksin tai laumana ulkoiluttaminen. rähinä alkaa heti kun koirat näkee toisensa narussa. olemme nyt kuukauden TODELLA tiiviisti näyttäneet että me ihmiset olemme perheenpää ja johtaja ja kaikki meneekin niin hienosti siihen asti että nämä tajuavat olevansa remmissä ja vapaita repimään toisensa.

No mutta joka tapauksessa..kaivaminen on nyt estetty valamalla 3 tonnia betonia tarhan lattiaksi :D olipahan muuten homma. Mutta nyt koiratkin olleet viimeaikoina rauhallisempia kun selkeesti tietävät ja näkevät että eivät enää pääse toistensa kimppuun.

siihen piti vielä sanoa, että meillä ei myöskään palkita muutsa kuin riistasta ja oikein tehdystä työstä makupaloilla. tosin silittelyin ja sanallisin kehuin sitten kaikesta muusta oikein tehdystä työstä.

ja uskallan myös väittää, että mieheni tietää mitä tekee näiden koirien kanssa. on kuitenkin aktiivisesti kouluttanut metsästykoiria jo 24 vuoden ajan!

18.6.2012
camotar
camotar

itse en metsästyskoiraa antaisi pois vaan lopettaisin mielummin. mutta tämä siis kahden koiran välien selvittely? joskus asiat selviää kun vaan antaa koirien selvittää välinsä mutta tässä tapauksessa paha kun koirat ovat isoja ja paha jälki jää heti, mitenkäs ne käyttäytyy jos ovat vapaana pihalla yhdessä tai narujen päässä? jos niille selviäisi vapaana ollessa kummasta tulee johtaja, tarhassa ollaan kuitenkin aina erilaisissa olosuhteissa ja vuorovaikutus ei ole ihan samaa kuin vapaana ollessa.

vaikea tilanne. oisko koirapalstoilla tai eralle.netissä keskustelua vastaavasta.

meilläkin tuo uros ja narttu on ottanu pari kertaa yhteen kun nuori narttu yrittäny päsmentää urosta mutta vain silloin kun me ei olla oltu paikalla. mutta kyllä ne ihan sovussa on yleensä.

17.6.2012
mustikka88
mustikka88

Minä en nyt halua olla mikään pesservisseri.. Mutta koska meillä on noita toosi suuria koiria, joita hankala hallita. Itse en tykkää ollenkaan jos tullaan neuvomaan, mutta toisaalta sitten osaan ottaa ne meillä toimivat helmet noista neuvoista, juttuhan on niin ettei kaikki jutut toimi kaikilla.

Elikkä montako koiraa teillä on? Saisitteko ne kaikki lenkille yhtä aikaa? siis kävelisitte laumana. Ei kerralla yhtä aikaa, vaan pahimmat tappelijat ensin "2kpl" ja sitten pikkuhiljaa lisäätte kävelijöitä siihen sakkiin. Minulla on myös suuria metsästykoiria, kävelevät vierellä, eivät hauku lenkillä. Miksi annatte koirien käyttäytyä huonosti lenkillä? Pistätte te lapsillekkin säännöt! Säännöt vaan niille sinne lenkille. Yksitellen, siittä se lähtee. Ruokailutilanteessa muistakaa se ruokkijan oma haju siihen ruokaan vaikka kämmäät niitä muroja jonkin aikaa, kun annat koirille, pakotat ne odottamaan, ruoan saa vasta kun istuu ja katsoo ruokkijaa silmiin sekä on rauhallinen. Rauhallisin koira ruokitaan aina ensin. Ja juu on nämä millanin juttuja, minulla on tapana soveltaa sieltä ja täältä näitä koiragurujen juttuja omiini, joten siittä johtuu että tutun kuulosta. Namit, kolinapurkit tms, on monesti hyviä metsästykoirien kanssa, ainakin meillä aina käännytään katsomaan että mitäs se eukko siellä kilkuttaa =) Toki vaistotkin vie.. Mutta kun olet johtaja laumassa niin ei ole enää niin vaistonvarasta se homma. Lueppa netistä tai kirjoista millanin opeja ja muitaki laumanyhdistämisneuvoja. Noilla lenkkeilyllä ja ruokahommilla pääsette alkuun, uskon että jelppaa edes vähän.

 

Koittakaahan pärjätä! Isosti voimia, jaksamista, toivottavasti jotain keksitte! Ja ehkäpä noista neuvoista on edes jotain apua. =)

17.6.2012
MansikkaMarja
MansikkaMarja

niin on..itku on herkässä koko ajan. kaikkemme kuitenkin tehdään ja yritetään. mies on niin raivona noihin koiriin, että koiratki juoksee jo karkuun sitä kun vaistoovat että nyt on isi pahana :/

meillä miehelle kaikki on kuitenkin enemmän työvälineitä kun mulle ja sitä kautta rakkaampia varmasti. mulla tässä hoidettavana lapset ja kanalan päävastuu..toki minäki noiden koirien kanssa lenkillä juoksen päivittäin, mutta mies on niitä todellisia onnistumisen riemuja kokenu noiden kanssa. jotenki haluaisin miestänikin lievittää siltä tuskalta, mutta eipä taida nyt sekään auttaa.

katsotaan mitä tuleman pitää. ens viikolla tosiaan saadaan se betoni ja sitähän ne ei revi. ja aitaelementtejä ne ei rikki saa..se on satavarma. tarttee sit vaan huolehtia että eivät ole samaan-aikaan samassa paikassa sillai että pääseevät toisiinsa kiinni.

19.5.2012
camotar
camotar

no sepä se...

19.5.2012
camotar
camotar

En jaksa lukee kaikkia vastauksia... Mut miun mielestä, jos ei koirat saa arvojärjestystään luotua, on ne saatava erilleen ennen ku joltain lähtee henki. Jos ei oo mitenkään mahollista sijottaa jotain uuteen koirattomaan kotiin, ennemmin vaikka piikille, kuin että tappaavat toisensa. Tai voi ne tappaa vaikka väliin menevän ihmisenki, jos tarpeeks paha tilanne on.

19.5.2012
huopis
huopis

Tottakai meillä on rokotukset kunnossa. pakko olla jo senkin takia kun noita kapisia supikoiria ja kettuja joutuu kenaamaan käsissään silloin tällöin ni tiedä mitä tauteja niistä tulee.kaikki on kunnossa siis siltä osin.ja tuo leikkaus ei tule kysymykseen koska hyvin usein vilkkaasta ja hyvin toimivasta metsästyskoirasta voi tulla leikkauksen jälkeen hyvinkin passiivinen taas hänen töitään kohtaan.

mie tänään hoidin ja paijasin poikien vammoja itku silmässä. kyllä ottaa sitten päähän!

meillä nyt sitten esikoinen pelkää noita koiria, että hemmetin hienoa. tänään käytiin kyllä kävelyllä näiden idioottien kanssa ja tais se pelko vähän laantua, mutta heti jos äkkiliikkeitä tekee niin säpsyy poikakin. onneksi meillä ei ole ikinä koirat tehneet mitään kellekkään ihmiselle, lukuun ottamatta tuota tilannetta, että on tappalun tuoksinnassa vähä tunteet kuumuneen ja yksi koira aikanaan puri minua koska hällä oli jalassa suuri verta vuotava haava..suojeli itseään.

en tiedä..meillä mies ottaa ensi viikon palkatonta vapaata, että päästään maanantaina sementin ostoon ja naapurin ukko tuo kuorma-autollisen soraa pihaan..

19.5.2012
camotar
camotar

no siis..meillähän koirat ovat tarhassa..tarha on jaettu kahteen osaan susiverkolla ja molemmissa osioissa on neliöitä 60 eli yhteensä 120 neliötä koiratarhaa. kopin virkaa toimittaa iso 12 neliön lämmitettävä lasten leikkimökki joka on sisältäkin jaettu kahteen eri osaan sillä verkolla. tarhaelementit on maahan asti. maassa sen soran alla on tarhan ovien edessä valettu noin metrin liuskat betonia ja sit reunoilla on betoniverkot siellä soran alla 20 cm syvyydessä, että eivät pääse kaivamaan ulos, mutta kun sitä vitun verkkoa ei ole siinä sen taarhan jakavan elemetin alla. pääseevät kaivamaan siis toistensa puolelle..

Tässä nyt tunnin isännän kanssa taratelleena tultiin tulokseen, että tarttee valaa betonia niin eivät kaiva.

ja sitten mitä tulee siihen pois antamiseen niin meidän koirat ei ole otettu kiertopalkinnoiksi ja ovat näin ollen erittäin tietoisia siitä kuka on heidän isäntä ja emäntä. esimerkiksi meidän reissuun lähteminen on yhtä tuskaa koska mein suvussa on vain yksi nainen joka näille pärjää. Lisäksi harvalla on yhtä hyvät oltavat tarjota koirillemme..siis tarkotan yhtä suurta tarhaa,koppia,ulkoilumahdollisuuksia jne..ja sen verran haluan kuitenkin vaatia uudelta omistajalta että olot on yhtä hyvät..ellei paremmat.

kyseessä on metsästykoirat joiden irtipitoaika on vaina ajalla 20.8-28.2 välisenä aikana. nämä koirat siis tulee juoksuttaa ajalla 1.3-19.8 kiinni ja vähintään sit se viisi kilsaa päivässä.

narussa vetäävät kuin hullut ja haukkuuvat koko ajan. se on niiden työtä joten senkin kanssa vaaditaan hermoja ja mielellään talo jossain missä ei ole naapureita kuuntelemassa.. :DD

ei mahda olla potentiaalisia koiran ottajia paljon tarjolla..lisäksi aika riskaa peliä laittaa koira kiertoon joka ei todellakaan tottele ketään muita kuin isäntiään....

näiden faktojen varjolla voisin melkein väittää, että se lopetus on parempi vaihtoehto :*) niin pahalta kuin se tuntuukin..

BEIBI: laumanjohtajan selvittely on käynnissä joo...**huoh*pelottaa vaan, että millon otetaan niin pahasti yhteen , että joku heittää henkensä..vielä on monta päivää ensi viikkoon että saadaan se betoni valettua..

18.5.2012
camotar
camotar

Ohhoh, kylläpä ottavat yhteen, ja että vielä aidan ali änkee.

Minä en kyllä tiiä mitä tuossa vaiheessa olis järkevin tehä. ehkä jonkun koiran antaminen uuteen kotiin? vai ovatko jo niin vanhoja että koiraenkeli ois paras vaihtoehto?

jaksamisia sinne koirien kanssa. kyllähän sen koiran pitäis tuottaa iloa eikä päänvaivaa. mutta kun kerran ovat ottaneet jo noin kovasti yhteen niin veikkaan että vievät vielä itse asian loppuun jos vaan pääsevät vielä rähisemään.

toivottavasti keksitte mieluisan ratkaisun ja mikä ikinä se onkaan on se varmasti hyvä kaikkien kannalta.

oman lemmikin lopettaminen tai pois antaminen on aina raskasta. jaksamisia ♥

18.5.2012
mammae11
mammae11

No huh hah hei! Pistäkäähän verkkoa jokapuolelle häkkiä, etteivät pääse toisiinsa käsiks. Tai jotain? Kuulostaa ihan kauhealta. Meilläki kaks koiraa..

18.5.2012
pelargoni1
pelargoni1

nosta!!!!

18.5.2012
camotar
camotar
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...