Mitä juttuja tai asioita muistat lapsuudestasi, mitä ei enää saa?

Näitä on paljon varsinkin karkeissa, mm. pastirollit, toffot, tetran malliset trip-mehut, limsapullot, jossa oli se repäisykorkki...ai että kun tulee haikeet fiilikset :D

17.5.2012
Lintu4
Lintu4

PLUTO-MEHUJÄÄ! Oi että... Ylimakeeta, tahmasta ja venyvää! Ihan oli mun lempparia 3 Muistaakos kukaan? 1980-luvulla...

24.5.2012
ansuv
ansuv

en jaksanut lukee kaikkia et oliko mainittu mutta oli semmosta 'paperikarkkia' vähän ku tavallaan hattaran makusta mut paperiarkin muodossa niitä oli niiiin hauska syödä :D

23.5.2012
AMP91
AMP91

Niin ja mä muistan näin että meillä satoi aina sunnuntai päivisin niin että aurinko paistoi ja silloin äiti aina laittoi mun tukan nätisti. Lieko aika kullannu muistot mutta tuokin on yksi asia mitä en enää saa...

Mä tykkäsin trumpettivaatteista!!! ja silloin ku olin murros ikäinen 90luvun puoles välis, kaipaan kenkä muotia!

22.5.2012
myrmeli
myrmeli

Siis se mehujää mikä oli neljäs väris. ja oliko niin että punanen oli ylimpänä ja se oli kuorrutettu suklaalla. Ei mitään hajua mitä ne oli. Ja noi mm-voitto-tuutit muistan kans. Ne oli hyviä!

Sitte ku mä olin pieni niin myytiin sellasia salmiakkipötköjä(olisko joku 15 cm pitkä ja sentin paksunen) sen salmiakkipötkön sisällä oli salmiakki jauhetta ai että.... (kuolaan täällä niin että paita kastuu)

Ja noi merkkarit ja salmiakkimerenneidot. Onhan noita vieläkin mutta ne on koostumukseltaan ihan vääränlaisia ja maku ei todellakaan ole sama!!! Samoin kuin ne hedelmä"lantit" (joita nyt on esim tv makeis pussis)ne oli aivan erimakuisia ennen ja se mitä erityisesti kaipaan on kiskalta irttiksien ostaminen " mä otan 20pennillä kolmosia..." ai että silloin oikeasti tiesi saavansa hyvää!!! Ja se viiden markan pussi oli hirvittävän suuri että jos sen osti niin oli muka jotenki hurja. Nykyään en tunne itteäni hurjaksi vaikka vetäisisin yhdellä istumalla sellasen super-mega-jumbo-jätti pussin ja se on kyllä surullista.

Mun mies haaveilee vähä väliä ralli-limsasta, itte en sitä muista mut olisko toi sitten jotain poikien limsaa ollu. ollaan nimittäin saman ikäisiäkin.=)

22.5.2012
myrmeli
myrmeli

Joo meilläki saa ainaki Sittarista Vaniljakokista. :) Ja heeeyyy, mun täytyy vissiin laittaa itseni menemään Tokmannille vloppuna tutkimaan hyllyjen välejä. Lohturuuaksi tähän flunssaan sopis tosi hyvin Niki.. ;b

22.5.2012
RJ89
RJ89
3 years, 4-month-old toddler

meillä tääl pikkukylässä ei ole ku 1 kauppa (s-market) ja sitten on 13 kilsan päässä s-market, supermarket, lidl, säästäpörssi ja r-kioski ja abc-myymälä mutta mistää en ole sitä löytänyt. isompi kauppa kuten prisma ja citymarket onkin sitten melkein 50kilsan päässä eikä ihan sinne asti viitti lähtee (muutenki hrvoin siellä käydään) yhden limun takia kun ei omista autoakaan.

21.5.2012
immortal
immortal

janecco ne salmiakkijauhot mitä mainitsit nii niitä saa ainakin täällä etelässä (en tiiä missä päin asut) sellasest kaupasti ku halpahalli siel on vaikka mitä sellasia karkkeja mitä ei enää missää muualla oikein myydä :)

21.5.2012
immortal
immortal

mä kaipaan sinistä pepsiä, caputchino (vai miten se nyt kirjotetaankaan) pepsiä, vaniljakokista (en ole löytänyt enää mistää), pantterijäätelöä, sitten oli joskus 90 luvulla sellasta limua ku t-rex se oli iha sika hyvää :) mitähän muista noita oli. sit oli myös niitä tikkareita missä oli tikussa kirjain perässä, ja sitten sellanen tikkari mitä sanoin papukaijatikkariks muistaakseni siinä oli papukaijan kuva paperissa ja siinä tikkarin vartena oli sellanen pilli mistä aina ku veti ja puhalti siihen nii tuli erillaisia ääniä en muista nimee. neki oli sika hyviä :)

21.5.2012
immortal
immortal

No siis voihan se olla melkein samaa, tai samaakin. Mene ja tiedä. :D Pitääpä vissiin lähteä lätäkön sille puolen.. :D

21.5.2012
RJ89
RJ89
3 years, 4-month-old toddler

muistaako kukaan kun suomi voitti maailmanmestaruuden vuonna 95 ni tuli sellanen tsemppi tuutti..meille jaettiin niitä koulussa kun lukuvuos päätty..ne oli sitten hyviä!!!

ja sit jotain mikä ei oo herkkua..marlboro 100s. niitä polttasin kyllä vieläkin jos vaan olis vaan kun ei.

19.5.2012
camotar
camotar

Maraboulla oli varmaa 90-luvun lopulla valko- ja maitosuklaata mikä oli täynnä ilmakuplia, ihan sika hyvää ja ihanasti suli suussa.

19.5.2012
huopis
huopis

MursuMuru  
Jaa niin mistä muka saa Nikiä? :o Tarjoustaloa joku tuola aiemmin sano, muttei Seinäjoella oo sellasta. :o Enkä oo löytäny yhtään mistään Nikiä vaikka kuinka oon kollannu. :(19.5.2012
RJ89
RJ89
3 years, 4-month-old toddler

Pastirolleja
Känkkäränkkä
Hopeatoffee

*Ja onhan niitä.. :-P

19.5.2012
pelargoni1
pelargoni1

Niin ja mie kaipaan Africolaa, se oli hyvää!

19.5.2012
tiinatyttö83
tiinatyttö83

Pina Colada? Eikös se ole joku drinkki? Muistatko nimen oikein jos ei Hartwall semmosta tiennyt? Mie en semmosta muista ollenkaan eikä Google antanut mitään osumaa, wikipediassa on lueteltu kaikki poistuneet Jaffat. Vai oliko se sitten joku Frisco tai muu? Tai joku eri niminen?

19.5.2012
tiinatyttö83
tiinatyttö83

eipä taida kukaan muu muistaa sellast banaanin-makusta, tais olla viel suklaakuori, jäätelöö 90-luvun alust?! mun muistin mukaan se tehtiin siit yhest piirretystä, missä se banaaniäijä taisteli pahiksii vastaan tai jtn :D mut se siis oli hyvää :)

ja sit ne yhet kunnon tujut salmiakki karkit, mitkä myytiin, oliks se viiden karkin pötköissä, oli ihan parhaita :) ja totta kai muitten mainittemat muumi jädet ja spiderman limpparit oli parhait :)

19.5.2012
odottaja89
odottaja89
Toiveena raskaus

muistaako metalli sitson??vitsi se oli hyvää..

Janecco: ne smurffi valkosuklaa tangot on samanlaisia suussa rätisiöitä kun nuo stratokset oli..s-marketeista saa ja ovat sellasessa sinisessä karkkirasiaa hiukan isommassa lootassa :D

joo..oikeet salmiakkimerkkarit..ja kunnon tankotoffee..sitäkään ei saa enää mistään. karkkikaupoissa jotain jäljitelmiä, mutta ei lähellekkään yhtä hyviä kuin ennen.

18.5.2012
camotar
camotar

RJ89 tota Nikiä saa kyllä edelleen, just bongasin mm. tarjoustalosta sitä.

18.5.2012
Lintu4
Lintu4

tuota vipin baanania on ainaki saanu koko ajan.. nou sou nostalginen.

mutta muistaako kuaan bart simpson jäätelöitä??sillon kun se sarja tuli telkkariin ni sai sellasia simpasen pään muotosia jäätelöitä ja ne oli NIIIIN hyviä.

Toinen on pelle hermanni mitä mie kaipaan..nauhalta kaihosasti niitä kattelen :DD

18.5.2012
camotar
camotar

Niki ! Se suklaapähkinävoilevite systeemi ! Sitä mä haluun ! 8)

18.5.2012
RJ89
RJ89
3 years, 4-month-old toddler

spaissari-dödöä:) vitsit että tuoksui teininenään ainakin tosi hyvälle!

18.5.2012
Blanco
Blanco

aakkosnamut! saa niitä toki vieläkin, mut ei ne oo samanmakuisia. laitoin asiasta palautettakin ja vastauksena tuli, että ovat muuttaneet koostumusta, jotta olisivat useamman makuun. pah, sanon minä!

sellanen mansikkajuomajauhe, muistan sen maun vieläkin.

18.5.2012
äipsyli
äipsyli

Mie pistin Hartwallille viestiä siitä Pina Coladasta mut sieltä sanottiin ettei ollu heidän tuote, et voisi olla Olvin. Mie vaan muistan niin elävästi ko se oli siinä puolentoista litran pullossa ja Olvi ei o oikeen harrastanu noita 1,5litrasia. Noh täytynee yrittää Olvin puolta sitten.

18.5.2012
misukka
misukka

mä oon pari vuotta tässä kaipaillu kans pastirolleja (nyt on pastirol päivä, päivä joka muistetaan!), känkkäränkkä karkkeja, ja tuo päärynämuumijäde, tsaukki taukit (niitäkin kai on vielä jossain), sormustikkarit.... 

 limppareista kaipaan spider-man sinistä limsaa :D ja niitä lasipulloja kaipaan.

saako sanoo linda-siideri :D

18.5.2012
mustikka88
mustikka88

tatskapurkkaakin saa vielä joistain kaupoista ;) mein pikku koossa on -ainakin viime vuonna vielä oli,kun lapset niitä itelleen sieltä kävi ostamassa :) siellä on muutnekin säilytetty nykyään harvinainen kpl myynti, mm lätkä karkit yms saa kappaleittain, siis hyllystä,ei "paperikarkkipussi hyllystä" :) muuten s eon kauppana ei mun makuun..mut lapsille oiva.

18.5.2012
satumamma
satumamma

Minttu jacky, nams! Taffelin barbeque sipsit ja olikohan Estrellan sellaset raffelin malliset mitkä oli maustettuja. Ja ei nyt ihan lapsuudesta, mut joskus kouluaikoina oli Jyväshyvällä sellasia metsämansikkajugurttikeksejä, ihan huippuja.

18.5.2012
huopis
huopis

just yks kaveri yks päivä laitto fb linkin,muistatteko näitä,knickersit, voi ne ihanat kunnon sipsit!! saman oloisia on kyllä ollut jos jonkun laista,mutta yksikään ei oo yltäny sille tasolle :)

 

laitilan herra hakkaraisessa on muuten repäisykorkki ;)

18.5.2012
satumamma
satumamma

frisco lemon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! salmiakki merkkarit ja toffo! niiisk!

18.5.2012
imppuliina
imppuliina

Jaffan Pina Colada - limppari. Se oli NIIN hyvää! Oon sitä monia kertoja himoinnu mut ku ei löydy mistään.

Ihaan just muutama päivä sit miehen kans muisteltiin et joskus tripitki oli pyramidi-tetroina.

18.5.2012
misukka
misukka

jääkarkit! En mie tiiä mikä niitten oikee nimi oli, ne oli semmosia kovia pitkulaisia karkkeja läpinäkyvässä kääreessä, siinä pussissa oli vihreitä, keltasia ja punasia karkkeja :)

18.5.2012
riu
riu

Ja hopee toffee, se sellanen ohut patukka!

17.5.2012
Lintu4
Lintu4

Ja kunnon salmiakkimerkkarit!!!!

17.5.2012
Lintu4
Lintu4
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...