Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

nettiostokset

Haluaisin herättää keskustelua minua mietityttävästä asiasta, netistä shoppailusta. Valitsin tämän osion, koska sopivampaakaan en keksinyt :) Eli olen viime aikoina kiinnittänyt huomiota, kuinka paljon pienten lasten äidit ostavat netistä vaatteita, ovat monessa eri foorumissa (FB, huutonet jne.) ja ostelevat jatkuvasti näitä käytettyjä vaatteita aika kalliillakin hinnalla. Esim. FB:kin merkkituotekirpparilla täytyy olla tosi nopea ja usein online-tilassa seuraamassa tilannetta, jos ehtii ostamaan näitä Gantin tms. vaatteita vauvoille. Itse olen myös ostanut esim. ulkovaatteita lapsille Huuto.net:sta ja siellä mielestäni vielä ihan edylliseen hintaan ihmiset niitä myyvätkin. Mutta esim. FB:ssa myydään kovalla hinnalla vaatteita. Usein samat äidit ostelevat vaatteita netissä ja vieläpä olen huomannut heidän pyytävän toisinaan jopa maksuaikaa myyjältä, koska heillä ei juuri sillä hetkellä ole sitä 10€ tilillä, jotta voisivat maksaa vaatteet. Joku äiti sanoi käyttävänsä lasten rahoja vaatehankintoihin, esim. niitä rahoja, mitä isovanhemmat tai kummit ovat tallettaneet kastepäivänä lapsen tilille. Mitä mieltä olette asiasta mammat :) ? Kuinka paljon itse käytätte aikaa netissä tai ylipäätään käytätte lasten vaatteisiin rahaa? Kertokaahan nyt äidit omia kokemuksia ja mielipiteitä tähän asiaan. Mistä äideillä on rahaa näihin vaatteisiin? Ja miksi te, joiden lapset on puettu näihin luksus-vaatteisiin (Gant, RalphLauren jne) ja kalleisiin merkkivaatteisiin (P.O.P, Cupcake jne) , haluatte pukea lapsenne näin ja mitä sillä "saavutatte" ? Ja kaikille tiedoksi, olen aidosti kiinnostunut asiasta, en kysele tätä ketään ärsyttääkseni :)

16.5.2012
PikkuMyy2008
PikkuMyy2008

Itelläni on pari merkkilaukkua,mieheni ostamia=)Kiva joskus saada arkeen luxusta vaikka laukun muodossa=)Yleensä mulla on tuo liberon vihreä ilmaislaukku kainalossa..niin joskus kun kotoa poistuu pitää olla luxusta kainalossa=)

19.5.2012
huiskutin
huiskutin

Ja meillä sukulaiset kyllä antavat rahaa kenkiin ja haalareihin lapsille=)

mutta esim.äitini nyt antoi lapsille rahaa että ostakaa mitä haluatte,niin saavat ostaakkin=)

19.5.2012
huiskutin
huiskutin

Meillä on lapsia 4kpl ja ostan vain ne vaatteet mitä lapsi tarvitsee,meillä ei ole yhtään ylimääräistä vaatetta=)Ja vaatteisiin menee aika vähän rahaa..esikko teini toki haluaa Paul frankkia,Conversen kenkiä yms ja saa niitä..mieluummin ostan sen yhden 80e hupparin kun 30halpaa joita ei käytä=)

Netistä tilaan lähinnä joitain Hm ale kamaa=)Postikulujen kanssa vaatteista saa pulittaa kovia hintoja..ja itse oon aika tarjoushaukka vaatteiden kanssa.esim.lapsimessuilla oli nyt monista himotuista tuotteista hyvät tarjoukset(M&e,Metsola yms)ja samoja tuotteita on nyt pilvin pimein kalliimmalla netissa..Popin ystävämyynnissä myös kävin ja niitäkin kaupataan netissä paljon kalliimmalla..eli en osta..kirpparilta ostan joskus jotain,mutta aika harvoin löydän mitään halpaa ja hyvää=)

Mutta en siis lukenut ketjua ollenkaan,kerroin vaan oman mielipiteen..mutta jos jollain on ylimääräistä rahaa ja halua lapseen tuhlata niin miksi ei..kai sitä turhempaankin voi työntää kun lapsiin=)

19.5.2012
huiskutin
huiskutin

voi veikkosella, jos miullakii ois varaa niin ihan taatusti ostasin vähän noita kalliimpia käsilaukkuja, aurinkolaseja, mikä ettei vaatteitakin :D Jotenkii luulen että eritoten käsilaukkuja X) Mutta koska ei ole, niin näillä mennään :) Tosin ei täällä meijän kulmilla oo ees semmosia liikkeitä mistä noita sais :D

18.5.2012
riu
riu

Noh, mulla ei noihin merkkivaatteisiin ole rahaa. Mut jos olis niin saattaisin ostaakki. :D Me ollaan saatu vaatetta käytettynä. Siellä oli Mexxin ja Lacosten vaatteita, joten tuntuihan se kovin luxukselta. :) Mut jos ei mulla itellä olis rahaa ni en mie kyllä alkais lapsen rahoja sellaseen käyttää, ennenkö sit ku on iso ja vaatis merkkivaatteita.

Eli jos meillä tulee tarve jollekki vaatteelle, ni sit käyn kiertää kirpparit, ja jos ei sieltä löydy ni sit esimerkiks Cittarii, henkkamaukkaa tai KappAhlii. Nettikirpparilta en ole koskaan ite ostanu vaikka siellä myynki. Sieltä on vaikea löytää jotaki tiettyä. Ja ku mie en osta mitää ihan vaan huvikseen, sellaseen nettikirputhan on just hyviä :)

18.5.2012
Sralla
Sralla

Ja lisäänpä vielä että miksi ostaisin lapselleni kaikkia tsäppädäidää merkkivaatteita kun en itsekkään moisia käytä? :D Mulle kelpaa ihan hyvin H&M ja VeroModa, ja niin saa muksullekki kelvata. :D

17.5.2012
RJ89
RJ89
2 years, 4-month-old toddler

Mä en henk. koht. oo koskaan ymmärtänyt miksi vauvanvaatteisiin pitäis laittaa rahaa aivan tolkuttomia summia. Suurin osa meidän muksun vaatteista (nyt käytössä 80-86 kokoset) on ostettu käytettynä ja todellakin sopuhintaan eri kirppareilta, joko livenä tai netistä. Mitään järkeä en nää laittaa esim. yhteen bodyyn 25e. Tai edes 5e jos on kerran käytetty, pesunukkanen ja kutistunut. Toki, itellä ei olis edes varaa. Opiskelija kun oon niin saan minimit kaikkia tukia ja elän ukon siivellä ihan täysin. Mutta sit taas toisaalta oon erittäin hyvä tarjoushaukka ja ne vaatteet mitä muksulle on uutena ostettu, on suurin osa tarjouksesta. :D Jotain rekin viimesiä kokoja kun on sattunu olemaan oikeeta kokoa ja vieläpä usein sellasta mitä on kuolannu jo normaalihinnalla. :b Kaikenkaikkiaan rahaa herra 9,5kk vaatteisiin on menny varmaan n. 150e omasta pussista.

Ja yleisesti nettishoppailu. Noh, olin muutama vuosi sitten koukussa shoppailuun, siis ihan oikeesti. Sit kun loppu rahat käydä livenä kaupoissa niin tajusin että netistähän saa laskulla, JEE ! Ja sit ei ollukkaan enää varaa maksaa niitä laskuja, kun ostokset saatto olla kerralla lähemmäs 300e. Mä oon käyny erittäin kovan kamppailun lopettaakseni tän shoppailun ja voin kertoo et se oli ehkä jopa vaikeempaa kun tupakin lopetus. Lähes pelottaa mennä huomenna ekaa kertaa ehkä n. 3 vuoteen shoppailemaan, muutenkin kun ohimennen shoppailua siis..

17.5.2012
RJ89
RJ89
2 years, 4-month-old toddler

Mä oon niin usein pohtinut tätä samaa..

Itsekkin pyörin fb:ssa lasten merkkituotekirpparilla ja m&i kirpparilla, sit on näitä tietyn alueen esim jyväskylän kirppari.. Koskaan ei ole viel ostanut, kun hinnat noilla laatukirppiksillä on melko päätä huimaavia, tosin en aktiivisesti seuraa mut sillon tällön. M&I vaatteista pyydetään mielettömiä hintoja, pari euroa lisää niin saa uuden.. mut ostakoo ken tahtoo. Itse paikanpäällä kirppiksillä käyn n. 2krt kuussa, joskus jotain tarttuu matkaan joskus ei..

Pääasiassa meillä on h&M, lindex yms vaatteita, muutamia marimekon paitoja..  Ulkovaatteissa ja kengissä sit satsaan, en ihan hm osta talvikenkiä.

Mummot ja sukulaiset laittelee pojan tilille rahaa sillon tällön, sieltä ei edes rahoja käytetä. Joskus mummo on antanut käteen 50e sanonut että näillä osta pojalle esim kengät nimpparilahjaksi. Mäkään en ymmärrä noita 5e maksuaikajuttuja, ostaisin sillä mielummin leivän ja maidon. Eriasia sit jos on satojeneurojen ostos esim vaunut, niissä vois maksuaikaa antaa.

17.5.2012
Felize
Felize

Hienoa lukea näitä vastauksia, useimmat teistä eivät "ottaneet nokkiinsa" tästä kirjoituksesta, mistä olen iloinen. Itse olen myös ihmetellyt, kuinka noista Me&I-vaatteista joku maksaa niin valtavia summia, vaikka tosiaan olisi reikä tai tahrakin. Itse en maksaisi! En ole kenellekään katkera siitä, jos ostaa merkkivaatteita lapselleen, jos siihen tosiaan on varaa! Kyllä itsekin varmasti ostaisin jonkun "hienomman" mekon tai juhlavaatteen esim. Gantia lapsilleni, jos olisi varaa. Mutta käyttövaatteiksi en vain malttaisi niitä ostaa, koska kyllä harmittaisi, jos tällaiselle vaatteelle menisi päivähoidossa vaikka tussikynää tai muuta, mikä ei lähde pesussa pois. Myös meidän kokenut perhepäivähoitaja on aina painottanut, ettei hoitoon kannata laittaa uusimpia ja hienoimpia vaatteita, koska hänellä ei ole koko ajan mahdollisuutta valvoa, ettei lapsi sotke vaatteita. Itse yritän ajatella aina myös mukavuutta vaatteissa, materiaalin pitää olla pehmeää ja joustavaa, kun lapsi liikkuu paljon. Itse ostan paljon H&M, Lindex, jne. marketeistakin vaatteita. Ulkovaatteisiin olen tavannut sitten panostaa, ostan esim. Reimaa tai Lassieta, myös pari Ticketin haalaria olen ostanut ja ollut tyytyväinen laatuun. Kenkiä en osta käytettyinä, ne pitää mielestäni olla uudet jokaiselle lapselle. Toki olen käyttänyt, jos on oikein hyväkuntoiset, niin sukulaislapsen kenkiä, samoin olen säästänyt pojan Kuoma-kenkiä nyt pienokaisellemme. Muuten kyllä olen ollut kiitollinen, kun olen saanut sukulaisäideiltä lainaksi heidän lasten vaatteitaan, koska muuten niitä pitäisi ostaa aika paljon, koska ainakin meillä lapset ovat kasvaneet niin nopeasti tässä vauva-vaiheessa. Hyvää kevättä kaikille mammoille!

17.5.2012
PikkuMyy2008
PikkuMyy2008

"Joku äiti sanoi käyttävänsä lasten rahoja vaatehankintoihin, esim. niitä rahoja, mitä isovanhemmat tai kummit ovat tallettaneet kastepäivänä lapsen tilille. Mitä mieltä olette asiasta mammat :) ? "
- Tuo riippuupi minusta ihan siitä, mihin tarkoitukseen rahat on tilille talletettu.

"Kuinka paljon itse käytätte aikaa netissä tai ylipäätään käytätte lasten vaatteisiin rahaa? Kertokaahan nyt äidit omia kokemuksia ja mielipiteitä tähän asiaan. Mistä äideillä on rahaa näihin vaatteisiin?"
- Tuleehan tuota aika paljon oltua netissä päivän aikana, en osaa tunteina sanoa. Lapsen vaatteisiin rahaa sen verran ku tarvii, toki tulee ostettua semmostaki ei niin välttämätöntä välillä, ja että vähemmälläki varmaan välillä pärjäis. En kuitenkaa mitään kovin kalliita ole tolle nopeasti kasvavalle ostellu.. esim joku kivan näkönen Marimekon body olisko se maksanu jotai 30-40 €, niin jätin ostamatta, kun samalla hinnalla saa monta jotain halvempaa ja ihan kuitenki mukavan näköstä versiota. :-)

17.5.2012
pelargoni1
pelargoni1

minä ostan vain silloin jos lapsi oikeesti tarvii jotain, niin katon huutikselta sit jos sieltä ei löydy niin kaupasta. en ole facebookissa niin en sieltä voi etsiä. yleensä ostan kyl uusia kun mieleisiä vanhoja ei löydy. 

leluja ostan ehkä enemmän netistä tai jotain hyödyllistä. harvemmin itse mitään netissä myyn, lasten vaatteetkin annan eteenpäin johki keräykseen mitä en seuraavalle lapselle säästä.

en ikinä kehtaisi pyytää lisää maksuaikaa. peruisin kaupan mielummin.

17.5.2012
mustikka88
mustikka88
3 years, 11-month-old toddler

käytettyjä oon ostanu kavereilta mutta kirppareilta en oo löytäny, aina on sit selkeesti tyttöjen vaatetta tai väärää kokoo ku oon käyny.. ostasin jos sattus tulemaan vastaan kyllä

17.5.2012
ninnup
ninnup

minä oon vastarannankiiski näissä merkkivaateasioissa.. mulla ku ei oo vielä ykskään kallis merkkivaate kestäny sen kauempaa ku henkkamaukan 5e paita, päinvastoin, samoin lakanoissa, pyyhkeissä ja viimeisimpänä noiduin iittalan lasitavarat ku eivät näy kestävän astianpesukonetta.. 3x vanhemmat ikea lasit kyllä (0,5e/kpl).. samoin sano kaveri ku oli vuosia yhdellä kotimaisella "laatumerkillä" töissä että hävetti palvella asiakkaita ja myydä heille "laatua" ku laatu on sellanen et iteki joutunu reklamoimaan joka ainoa rytkyn minkä on omasta liikkeestään ostanu yhden pesun jälkeen, ratsastaa nimellä, ei laadulla.. 
minua ei häiritse kyllä jos ei kuteet kestä seuraavalle.. itse lapsena vihasin käyttää sisarten vanhoja kuteita koska ne oli aina niiden maun mukaan ostettu ja ne ei ollu ollenkaan minunlaisia. samalla äiti sai arvostella että jos en mahtunukkaan tietyn ikäsenä samaan vaatteeseen ku sisko aikanaan.. en nytkään kovin montaa vaatetta oo säästäny tulevalle vauvalle pojan kuteista, eriaikaan vuodesta syntyvätki ni todennäköisesti eivät kausivaatteet edes ole käypäsiä. 

mulla on pojalle tili jonne on laitettu näitä lahjarahoja.. lahjarahat on antanu sukulaiset niin että: en keksiny mitä voisin ostaa, tässä on raha osta sinä ku tiiät mitä tarviitte.. myöskin kastelahjaraha. nämä rahat oon sitten työntäny pojan tilille joka on mun tili oikeesti, oon sen lohkassu ja nimenny pojalle.. nyt otin sieltä takasimaksua 50e ku ostin 60e kengät pojalle.. jos joku kummi tms laittas suoraan sinne pojalle rahaa ni niitä en käyttäs mutta nämä mitä oon ite laittanu ku on annettu siihen tarkotukseen et pojalle ostetaan ni hyvillä mielin sieltä otan tarvittaessa, en luokittele kyllä varastamiseks ku oon itse ne rahat sinne säilöön tilanteita varten laittanu.

17.5.2012
ninnup
ninnup

myö ei osteta merkkivaatteita vaan ihan "tavallisia", tosin ne uutena, kirppareilta en ostele mitään. Netistä tullee tilattuu etenkii lapsille, niin paljon kivempi kotona sovitella niitä ku kaupassa koko lauman kanssa :) Meijänkii mielestä on parempi sijoittaa monessa asiassa laatuun, esim. esikoiselle ollaan ostettu kunnon suksia ja monija, mennee sitte kahelle seuraavalle :) Myö käytetään kummien ja mummien antamat rahat, nytkii lapset sai virpomapalkoillaan kengät ja loppurahalla saivat valita mieleiset lelut. Misukan mukaan siis vissiin varastetaan lapsiltamme, mutta enpähän ollu tullu aatelleeks asiaa tuolta kannalta :D Meijän lapsilla on tilit, mutta ei niillä rahaa loju. Miun äiti on avannu jokaiselle lapselle tilin jonne säästelee rahaa, en tiiä millon sitte meinaa antaa ne rahat lapsille. Miehen vanhemmilta saahaan rahaa yleensä jotakii tiettyä juttua varten, esim. koko perhe päiväksi tivoliin jne. Harvoin kuitenkaan kukaan rahalla muistaa, yleensä ne ostaa vaatetta tms ihan muuten vaan :)

16.5.2012
riu
riu

niin ja tosta tilistä vielä että jos itellä on rahaa, niin en tietty ekana mee ottaa tyttöjen tililtä, vaan se on tavallaan "hätävarana" ja niistä rahoista on ostettu esim tytöille jatkettava kerrossänky, nyt pikkusiskolle potkupyörä ym isompaa ostosta..

16.5.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

En jaksanu lukea muitten vastauksia, mut mie oon kyl ihan koukussa nettishoppailuun, niin lapsille kun itellenikin. MUTTA tiedän kyllä millon ei oo varaa ja sillon vaan haaveilen tai tilaan hm tilille :D  Meillä on tytöille yhteinen tili joka on miun nimissä. Oon sanonu lähimmille et sinne voi laittaa tytöille rahaa lahjaksi ja ne rahat käytetään sitten siihen mitä tytöt tarvii eniten. Itellä menee sinne nyt rahaa lapsilisistä 10e kuussa. Tosin vaatteita ei oo tarvinnu ite ostaa tytöille paljoakaan. Ulkovaatteet melkein kaikki on ite ostettuja mut sit vastaavasti sisävaatteet on melkein kaikki saatu lahjaksi. Ihan ykkösvaatteita on ostettu itse! Esikko sai viime joululahjaksi rahaa ja sillon pääsin ekaa kertaa shoppailemaan itse tytölle vaatetta! Parit housut ja pari paitaa + yökkäri tarttu sillon mukaan. Eikä meillä käytetä merkkivaatteita. Ei näillä palkoilla ja tuilla! :D

Ja käytetyistä en rupee ees netissä maksamaan paljoa. tosin en paljoo oo käytettynä ostanu, mut voisin ajatella et lasten sisävaatteista 0,50-2e ja ulkovaatteita maks 15e. esimerkkinä vaikka esikolle käytettynä netistä ostettu lähes uudenveronen vk-puku 10e! :)

16.5.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

Minusta se, että käytetään lapsen kummeilta ja mummeilta lapsen saamia rahoja, menee jo varastamisen puolelle. Tuskin on näiden antajien tarkoitus ollut että äiti shoppailee kalliita vaatteita niillä rahoilla. Minusta ihan käsittämätöntä toimintaa.

Meillä ei ostella vaatteita huutiksesta eikä muutenkaan netistä. Ihan rehellisesti menen kauppaan ja ostan sieltä tai sit lapset saa lahjoina vaatteita.

Ja kenkiä meillä ei kierrätetä lapselta toiselle. Jokainen saa uudet monot jalkaansa. Korkeintaan saappaat voi kiertää, ne kun ei mukaudu lapsen jalan mukaan ja ovat kuitenki melko harvakseltaan käytössä.

Meillä ei ylihintaisia "merkkituotteita" ostella ja jos joku meille eksyy sellaisia tuomaan ni kyllä kattelen sitä vaatetta vähän aikaa ja mietin et onko tuossa ny ollu järkeä ostaa kallis vaate jonka hinnalla olisi saanut monta ihan riittävän laadukasta vaatetta.

16.5.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...