Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

hampaiden puhkeamisen vaikeus

Huomenta mammuskaiset. semmosta kyselisin että onko teillä muilla oireiltu hampaiden takia ja jos on niin kauankin?   meillä poju alotti viime viikolla kuumeilulla ja käninällä. sitten tuli syömättömyys ja kuume laski. nyt on siis torstaista asti syönyt hieman huonommalla menestyksellä. välillä menee koko ateria mutta pääsääntöisesti ei syö juuri mitään ja kamalan paljon menee puuroa ja ruokaa hukkaan. tiedän että poika ei siihen kuole jos on syömättä kun kuitenkin syö nökkösiä ja öisin suostuu maidon juomaan. mutta minua ärsyttää se että aina saa tapella ruokailun aikana. olisi jo kiva saada takaisin se ruokahalu mitä pojalla on aina ennen ollut, jopa silloin kun oli ne kamalat korvatulehduskierteet menossa.   no nyt on kuitenkin kaksi hammasta jo puhjennut ja kolmas näyttäis tulevan vielä alas. yläällä ei näy merkkejäkään hampaista.   auttakkee kun tuntuu ettei hermot kestä. onneksi muuten on ihan iloinen ja nukkuukin suht hyvin (mitä nyt tänäänkin herätty jo 4 maissa ja valvottu 6 ja sit nukku 45 min ja sitten ollaankin oltu hereillä sen jälkeen). ja onko tää samanlaista kaikkien hampaiden kohdalla ? ei pentele sanon minä.

14.5.2012
mammae11
mammae11

nyt on tarjottu mustikkaa pojalle, uppos aika hyvin. välillä saa aivan kamalia itkukohtauksia kun ikenet/suu osuu johki, tutikin jos on suussa ja imasee väärällälailla niin itku tulee..

eiköhän se tästä. pitkiä hermoja ja pikku annoksia ruokaa niin kyllä se  siitä.

14.5.2012
mammae11
mammae11

Ugh. Meillä tuli 2x alaetuhampaat kun jätkä oli just ja just 5kk. Ei pahemmin kipuillu eikä kitissy, yhen illan oli kitinämaatti mut ei muuta. Pieni lenssu oli ennen ku tuli läpi hampaat.

Mutta nämä ylähampaat. Jo muutama kk sitten sanottiin että nyt ihan kohta tulee läpi, hampaat ollu siis tossa ihan hollilla vaikka kuinka kauan. No nythän on tilanne se että sieltä tulee koko rivi kerralla, kulmureita myöten. Nyt on tullut molemmat yläetuhampaat alas, viikon välein. Nyt jätkä on ekojen hampaitten kitinämaatti potenssiin viistoistatuhatta + kolme. Maitoa ei oo menny viimeseen kahteen viikkoon kun ehkä n. 400ml päivässä ja ton 9,5kk ikäsen pitäis kuitenkin vähä enemmän saada. Kauhulla odotan että mitä tää on kun noi loput neljä tulee tonne ylös. :o

14.5.2012
RJ89
RJ89
2 years, 6-month-old toddler

Tuti meillä onkin ollut jääkaapissa.purulelut ei kiinnosta. ehkä tämä tästä sitten syksyyn mennessä helpottaa tai viimestään kun lähtee armeijaan. on vaan nyt jotenkin niin hermot kireällä kun miehen kanssa väännetään ja poju vääntää joka asiassa vastaan.

no kyllä se vielä joku päivä helpottaa.

kiitoksia kuitenkin hyvistä ideoista ja siitä että muillakin on vauvat syömättä tai jotain muuta, että ei tarvi pelätä et kuolee nälkään tai jotain.

painokontrolliin varmaan nyt tän takia joudutaan kun 8 kk neuvolassa täti sano että jossei 10 kk mennessä ole tapahtunut nousua riittävästi niin jotain pitää tehä. ja kovin kauan jos toi poika on syömättä niin väistämättähän se sitten vaikuttaa 10 kk kontrollissa. eka ne hemputin korvat ja nyt sit hampaat. voisko olla ees muutaman päivän ettei mitään todella kauheaa kätinää olisi.

mutta nyt vaunulenkille ni jos vähän mieli paranis ku pääsee käppäilemään, tietenkin toi koira sitten on ärsyttävä ja riehtoo..

14.5.2012
mammae11
mammae11

ja hei, jos vauva syö tutia ni pidä sitä jääkaapissa.. 

joku mamma täällä libessa semmosen vinkin joskus anto ja se toimi meillä :D 1 tuti käytössä ja pari jääkaapissa et saa annettua taas kylmän tutin ku tarve vaatii, kokeile auttasko teillä..
tuo ei niin niistä puruleluista välitä mut kylmä tuti tuntuu ilmeisesti mukavalle..

14.5.2012
ninnup
ninnup

meillä on ollu nyt 3 räkälimatautia 7kk iästä alkaen ja jokaisen aikana tai välittömästi jälkeen on putkahdellu hampaita.. 

meillä on kans sitä syömättömyyttä mut annan sillon sitä mitä syöpi.. kylmiä soseita ja puuron teen kyllä ihan niinku ennenki mut reippaasti jääkaappikylmää sosetta sekaan ni maistuu, hailakkana siis menee seki.. yläetuhampaatkohan ne oli meilläki ja ne seuraavat eli 4 ylähammasta ni ne oirehti pisimpään että se kutka ja turvotus alko jo pari kuukautta ennen ku loppujen lopuks mitään tuli ikenestä ulos, nyt näyttäs et ois tulossa kulmurit ylhäältä ja alhaalta lähiaikoina että onkohan tämä räkätauti sitten sen merkki jotta kohta tulee, huoh.. ruoka on alkanu jo maittaa taas kyllä, pari viikkoo meni huonolla syönnillä

14.5.2012
ninnup
ninnup

Meillä pahimmat on nyt olleet yläetuhampaat. Niitä varrottiin kolmisen kuukautta ja aina satunnaisin väliajoin meni muutaman päivän ruoka huonosti ja kitistiin ja vikistiin, ei oikein nukuttukaan. Lämpöä ei ole ollut kummallakaan hampaista johtuen.

Nyt tekee kulmahampaita ja pari kolme päivää on ollut kiukkuinen ilman selkeää syytä. Viikon verran yöt menneet melko huonosti, toissa yö oli ihan ahterista kun tunnin välein heräsi kitisemään eikä millään tahtonut rauhottua. Viime yönä lyötiin nukkumaan mennessä panadolia nassuun ja kahdelta yöllä buranaa perään ni selvittiin kolmella herätyksellä.

Kyllä noihin hammaskitinöihin tottuu. Ja lääkitäkin pientä voi ihan hyvällä omallatunnolla. On elämä helpompaa kun itse kukin saa nukuttua edes hieman paremmin.

14.5.2012
misukka
misukka
3 years, 8-month-old toddler

ainiin joo. olihan meillä myös maha vähän löysällä.

voi jehna että on väsynyt mamma täällä.

noh 2 hammasta näkysillä enää 18 jälellä.

14.5.2012
mammae11
mammae11

Meillä oireili pojalla ainakin sen verran että oli maha löysällä sen kolmisen päivää ennenku hampaat puhkes, hieman oli kiukkunen ja kun ne hampaat puhkes kahtena peräkkäisinä öinä niin poika heräili tunnin välein ja nenä oli ihan tukossa. En tiiä johtuko tukkoisuus hampaista mutta ainakin yhdistin sen siihen ku katos samantien niinkuin mahan löysyyskin ku ne hampit vihdoin tuli läpi :)

14.5.2012
maijuska85
maijuska85

Kuulostaa valitettavasti tututulta. Meillä on ollut kaikkien hampaiden kohdalla samat oireet. Tosin lähinnä pientä lämpöilyä ihan kunnon kuumeen sijaan. Meillä on tällä hetkellä 16 hammasta eli viimeiset 4 tekeminen on vasta kesken. Kaikkia hampaita on tehty 3kk. Näitä viimeisiä on oireiltu jo 1kk mutta mitään valkoista ei edes näy vielä ikenessä. Mitään poppaskonstia en valittetavasti tiedä mutta haluan toivottavaa jaksamisia.

14.5.2012
alexsandra
alexsandra
1-month-old baby

auttakkee!!! kiitos♥

14.5.2012
mammae11
mammae11
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...