Siitepölyallergia

Kaksi kertaa nyt keväällä pienimälle helahtanut naamaan nokkosihottuma ulkoillessa, hävinnyt vähitellen sitten sisälle tulon jälestä. Tänään Urho ulkoili 12 päivän jälestä (todella pahana hengitys nyt ollut+korvat) ja heti alkoi silmät vuotamaan vettä solkenaan, luomet muuttuivat punaisiksi, turposivat ja silmät rupesivat rähmimään. Eikö nyt vois jo ajatella, että siitepölyallergia ollaan saatu kaiken muun kukkuraksi päälle? :/ Allergiatestit otettiin syksyllä (ruoka, eläin ja siitepölyt yms) ja kaikki oli negaa, sehän nyt ei tietty kerro pienillä hirveesti. Ja nyt allergia-aikaanhan niitä ei ei edes kannata tehdä uudestaan. Pitänee meidän käydä huomenna henkilääkärin luona juttelemassa algeerialääkityksestä tai sen tarpeellisuudesta, vaikka taitaa olla aerius ainut allergialääke noin "pienelle" (1v8kk)?

13.5.2012
tyttö
tyttö

Ihan täydellä arsenalilla pojalle allergialääkkeet aloitettiin. Aerius mixtuurana, nenäsuihke-ja silmätipat. Pahimpina päivinä ollaan koetettu piilotella sisällä, mutta mahdotonta on meidän kokoista porukkaa pitää neljän seinän sisällä.

Urho on jumalattoman räkäinen, räkäisyys lisääntyy hetkessä ulosmenon jälkeen.Erityisesti silmän seudut turpoaa ja naama muuttuu punaiseksi.Räkäisyys on niin runsasta, että poika kuolaa myös suunkautta useita paitoja päivässä märäksi.Se, että onko Urholla siitepölyallergia vai ei selviää aikanaan, mutta limakalvot on NIIN huonossa kunnossa, että ei ollenkaan ihme, että näihin siitepölymääriin toinen reagoi.

Ja meillä juhlitaan nyt ennätyspitkää aikaa ilman korvatulehdusta..jo 2 viikkoa!!!!!!!!!

22.5.2012
tyttö
tyttö

Toivotaan, että olisi nyt "väärä hälytys" ja olisi vain tuon voimakkaan siitepölymäärän takia oireita. Minä en ole todennut että mulla olisi minkäänmoista siitepölyallergiaa mutta kyllä minäkin olen nyt parina kertana pärskinyt ihan tosissaan päivän tai kaksi aina putkeen. Ekana kukki, oliko leppä, ja nyt koivu. Että pärskis vaan.

Yhtään en teidän pienelle soisi lisäongelmia.

14.5.2012
misukka
misukka

oireet on kyllä ihan siitepölyallergiaan viittavia. itellä lapsena puhkesi ensin koivu-siitepölyallergia sen jälkeen vasta ruoka-aine allergiat eli just nää tuoreet omenat, sitrushedelmät, herne.. säilykkeenä ja keitettynä pystyn syömään mutta tuoreena en. ja sillon lapsena lääkäri määräs heti silmätipat ja nenäsuihkeen. ensimmäiset allergia testit tehtiin vasta monta vuotta puhkeamisen jälkeen epäiltiin mukaan tulleen myös heinät ja jotain eläinallergioita. testeissä olinkin sitten allerginen myös kissalle, lampaalle, ja kaikki siitepölylaadut reagoi, ja pölypunkkikin vähän.

ei tuntunut kovin kivalle lapsena kun lääkäri sanoi heti että sinusta ei sitten tule leipuria, siivoojaa tai muutakaan missä pölisee jollain lailla. kuitenkin suojaamalla itseni pystyin olemaan teollisuusmaalaamossa töissä, jossa puuverstas vieressä. toki käsien iho oli ihottumalla koko ajan mutta suojahanskoilla ja pitkähihaisella paidalla sitäkin sieti.

14.5.2012
mustikka88
mustikka88

Loogiseltahan tuo riun ajatus kuulostaa..samaa toitottaa mediakin taukoamatta.Näin vaikeat hengitys ja keuhko-ongelmat ja atooppinen iho, niin ei kait muunlaista reaktiota sopis edes odottaa.Näillä mennään nyt ja ehkä pian viisaampana.

14.5.2012
tyttö
tyttö

koivulle on ainakii porkkana, omena ja peruna, mutta nää kaikki tekkee miulle oireita vaan raakana. Että jos vaikka perunat keittää niin ei tapahu mittää :) Mutta siis näin kovat siitepölymäärät voi tehä oireita myös niille ketkä ei oo allergisia, ja tytönkii pieni on muuten aika herkkä ainakii noitten hengittämisten kanssa, että en ihmettelis vaikka oiskii oireita ilman varsinaista allergiaa.

14.5.2012
riu
riu

Mahdollistahan tuo ristikkäisyys on, vaan ei ole itsellä mitään epäilyä mistään ruoka-aineesta ja syyskuussa testatut ruoka-aineet myös negat. Aika mahdotonta lähteä selvittämään näillä perusteilla..melkomoista haku-ammuntaa.

13.5.2012
tyttö
tyttö

Viime syyskuussa tehtiin pojalle nuo ja lääkäri sanoi silloin, että ei ollenkaan hyvä aika tehdä silloinkaan, vaan pakkaskautena on paras ja tulokset lähimpänä oikeaa. (niin oikeaa kuin pikkulapsilla voi olla)

13.5.2012
tyttö
tyttö

Juuri tuon vastauksen olen itsekkin saanut, että on järjen köyhyyttä tehdä allergiatestejä silloin, kun allergeenit ilmassa ovat pahimmillaan, eli tulokset ovat erittäin epäluotettavia. (siis just siitepölyt yms)

Miten mä en osannutkaan tuota nenäräkäverenvuotoa yhdistää aikasemmin mahdolliseen siitepölyallergiaan????Tyhmä minä.

13.5.2012
tyttö
tyttö

Meille siis esikoisen allergian ja astman tutkimisen aikana sanottiin, ettei tutkimuksia tehdä siitepölykaudella. olen ajatellut, että jos oireita aiheuttavana kautena tulisi "vääriä" tuloksia.

13.5.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

joo miulla on aina vuotanu nenästä herkemmin verta allergia-aikaan, ihan jo sillon lapsena :)

Meijän poika sai lähetteen allergiatesteihin, ens viikolla oltas menossa? No tottahan myö mennään, mutta siis miksi niitä ei nyt sitte muka tehtäs? Niin ja nyt on tosi paljon siitepölyä, normaalisti oireettomatkii saattaa saaha oireita. Enkä ihmettele yhtään, itelläkin on tosi tukala olo...

13.5.2012
riu
riu

Niin, nuohan ovat kuitenkin viitteellisiä nuo lääkkeiden ikärajat. Esimerkiksi pojalla on yksi astmalääke, jota syönyt 10kk iästä lähtien ja tarkoitettu 2-5 vuotiaille normaalisti.

Siitä piti vielä laittaa, että kuuluuko tällasseen allergiseen nuhaan nenäverenvuoto, siis rään seassa?Pian 2vk valunut verta tuollaviisiin, välillä hiukan enempi ja välillä vähempi. Mitään limakalvoja kuivattavia suihkeita ei ole saanut, eikä etes keittiksiä..ihan höyrykylvyillä ja suolalla räkäisyyttä/limaisuutta hoidettu.

13.5.2012
tyttö
tyttö

Kävin Yliopiston apteekin sivuilla, siellä mainittiin, että Heinix Nasal sumute on lääkeaineeton sumute heinänuhaan ja ympärivuotiseen nuhaan. Ei alle 2-vuotiaille.

13.5.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tiesin, että ei noissa allergiatiedossa sinulle tyttö uutta ollutkaan. Jollekin muulle tätä ketjua lukevalle voi olla.

Uutta minulle, kuten totesinkin, on tuo Heinix-sumute.

13.5.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

PM:llä olikin ainutlaatuisat tietoa :D

13.5.2012
tyttö
tyttö

Jos siitepölyallergiasta haluaa saada lapselle diagnoosin, testit ne on tehtävä. Sama kuin astman kanssa, pelkät oireet ei riitä diagnoosiin. Meillä nuoremmalla jatluu astman tutkiminen.

Meillä nuoremmallekin anntetaan tarvittaessa Heinix 1/2 tbl/vrk. Heinixissä on ikäraja sekä painoraja, jplloin sitä voi antaa.

Tuota msitä taivaltaja kertoo, että Heinixiä saa sumutteenakin, en ole tiennyt.

Allergiatesteistä vielä, niitä ei tehdä nyt siitepölykaudella, syksyllä sitten.

13.5.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...