Cybex Pallas, kokemuksia

Elikkäste. Siis palkki-istuinta olen menossa poikaselle ostamaan... Nyt sit pohdin, että ostanko istuimen mikä on 18 kiloon asti, vai semsse mikä on 36 kiloon asti! Tokihan toi olis käytännöllisempi, mikä menee pidempään... Mut minkä painoisia 4-vuotiaat oikein on? Mulla esikko, ni en yhtään tiiä. Nyt on poika siis vuoden ja painaa varmaan jotain 11kg, ni tuntuu hassulta, että kasvais seuraavan kolmen vuoden aikana vaan 7kg :)

11.5.2012
ansuv
ansuv

Mä tuota cybexiä kokeilin silloin autoon ja ei yhtään pysyny paikoillaan liukkaalla kankaalla. Ehkä teillä on sopivampi matsku sit penkeissä. Mut ainahan se istuin pitää hirttää autoon kiinni ettei lähe lentelee mihinkään. Oon tästä jankuttanu isännälle monet kerrat ku se ei yhtään kato et esikon penkki olis turvavöillä kiinni. Oonki nyt vannottanu esikkoo, et aina autosta lähtiessä laittaa turvavyön kiinni.

En usko et se selkänoja irtoaa. Mun mielestäni tota Kiddyä myynyt sanoi ettei nykyään saa myydä istuinta jossa selkänoja lähtee irti. Tiedä sitten onko näin. Esikon istuin on Brio Caro ja siinä kyl selkänojan saa irti. 3 vuotta ollut nyt käytössä.

12.5.2012
misukka
misukka

ei ehken levene, pitäs käydä ihan kattoo  mut ulkomuistista ei taida levetä.. niskatukee nostetaan sitä mukaan ku lapsi kasvaa, sen pitää olla aina kaks sormen leveyttä hartioiden yläpuolella, sen niskatuen alla on sitten huomattavasti tilavampaa.. lähteekö lie koko selkänoja pois et isompana jäis pelkkä jakkara, niin pitkälle en ohjetta lukenu mut joteski hassulta tuntuu et se menis just jolleki 10 vuotiaalle..
meillä se jalusta tai siis istuin ei oo liikkunu mihinkään, siis tosi iso ja liukkaan olonen kovamuovinen on ja mä aattelin et täytyy sit pitää vöissä se istuin vaikkei ketään kyydissä ookkaan mut sit yks kerta huomasin etten oo muistanu köyttää ja oon ajellu sen istuimen kans vaikka kuin kauan, mut paikallaan on pysyny, en tiiä johtuuko tuosta autonpenkin muotoilusta et on pysyny paikallaan.. seki jalustahan otetaan pois sit aikanaan ja sit penkin sisällä oleva styroxkoroke..

12.5.2012
ninnup
ninnup

ninnup, leveneekö teillä siitä hartioiden kohdalta se istuin?

Mä kävin tuota cybexiä kattelemassa mut muistelen että se ei levene siitä hartioiden kohdalta. Ihmettelin silloin et kuinka hyvä se sit on, että tunkee samaan istuimeen vuosikkaan tai 10 vuotiaan. Sit tossa cybexissä on kovamuovinen alusta joka ainakin mun autossani liukui ihan holtittomasti. Lisäksi istuin on melko painava.

Meille ostettiin Kiddy Guardianfix Pro ja se levenee joka suuntaan ja pysyy penkillä hyvin paikoillaan. Lisäksi noi isofix-kiinnikkeet saa vedettyä istuimen sisään jos niitä ei käytetä. Isofixien kanssa tuo painaa kyl saman ku Pallas mut ilman on jonkinverran kevyempi.

12.5.2012
misukka
misukka

meillä on tuo cybex pallas.. sehän on tuo palkki istuin käypänen muistaakseni jopa 12 vuotiaaksi sanottiin tossa ohjeessa (ei kyllä ehkä kovin moni 12v istuimessa istu mutta anyway?)..  
palkkiahan pidetään siinä tiettyyn kilomäärään saakka ja sen jälkeen jätetään käytöstä ni se muuntuu ihan sillä isompien istuimeksi ja sit taas tietyn ajan jälkeen puretaan sieltä koroketta jms.. eli siis pallaksella pitäs pärjätä 10kk sinne istuinelämän loppuun saakka

siihen ku tottuu ni on ihan kätevä ja nopia mut alkuun ku meillä oli sellain istuin missä oli 5 pistevyö ni se palkinlaitto ja turvavyön virittely sen istuimen yli palkin kautta oli hirviän kömpelöö ja piti varmistella koko ajan et on oikein ja ei purista ja näin mutta siihen tottu kyllä ihan muutamassa kerrassa et nyt sit menee jo automaattisesti koko homma ja poikaki jo tottu siihen palkkiin eikä yritä työntää sitä pois enää siitä mikä jo sinällään vaikeutti sitä vyön virittämistä.. meillä ku on autossa aika napakat stopparit turvavyössä eikä ne muuteskaan mitenkään megapitkät oo ni täytyy tietää niiden ajatusmaailma ku alkaa istuinta virittämään vöihin :D 

mut joo, oon tykänny nyt ku on tottunu, en vaihtas pois..

12.5.2012
ninnup
ninnup
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...