Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Nukkujien lukumäärä

Montako ihmistä nukkuu makuuhuoneessanne? Ja missä vaiheessa teillä lapset ovat siirtyneet tai siirtyvät nukkumaan omaan huoneeseen? Olen kovasti tykännyt kun lapsi nukkuu samassa huoneessa, nytkin vielä ollessaan 1v 8kk, enkä millään viittis luopua asetelmasta :D Osittain johtuu ihan laiskuudesta, sillä mikäs helpompaa kun voi siinä toisella kädellä puoli silmää auki hyssytellä jos tyttö keskellä yötä parkaisee. Mutta myös ihan jotenkin takaraivossa on tunne, etten ole valmis siirtämään lasta yksin omaan huoneeseen nukkumaan. Mies taas on ollut jonkin aikaa toista mieltä, lähinnä seksielämän takia. Ymmärrän kyllä hänenkin kantansa, ollaan hoideltu hommat muissa tiloissa nykyään, kun ei mitään pantomiimejakaan olla. Äh.. valinnan vaikeutta..

11.5.2012
Omenahillo
Omenahillo

Meillä yleensä osan yötä 3 mein makkarissa.

11.5.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Santtuvaan, itse koen olevani ainaki ennemmin laiska äiti ku supermamma. :D Supermamma jaksais kuskaa lasta yöllä takas omaa sänkyy, minä vaan kuorsaan senki ajan. :D

11.5.2012
Sralla
Sralla

Meilläkään tyttö ei tykkää nukkua vieressä, siis samassa sängyssä. Toisaalta hyvä näin niin ei totukkaan. Kyllä sitä välillä kaipais sitä vain omille tarpeille pyhitettyä makkaria, mutta sitten taas epävarmuus ja turvattomuuden tunne hiipii mieliin. Ehkä annan asialle vielä aikaa ja siirrän ratkaisua tuonnemmas..

Luulen, tai ainakin toivon, että sitten ja kun lapsia on enempi kuin yksi niin siirtäminen on helpompaa, kun tietää ettei kukaan ole yksin.

Mut on jätetty vauvana nukkumaan yksin kotiin (vastuussa oleva vanhempi kävi muutaman kilometrin päässä hoitamassa askareita ja aikaa saatto kulua enempiki), olin heränny itkemään eikä kukaan vastannu huutoon ja tästä aiheutu mulle painajaisia yksin jäämisestä, ne kesti aikuisiälle asti, ja kai tämän vuoksi tunnen että haluan lapseni lähelleni nukkumaan.

11.5.2012
Omenahillo
Omenahillo

sori supermammat! AH IHANAA! meillä on miehen kans ikioma makkari! :D eli siis tytöt nukkuu yhteisessä huoneessaan. Esikko sai oman huoneen 1v8kk iässä ja kuopus siirty nukkuu siskon kans 1v3kk iässä. :)

11.5.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

Meillä on ollu vaihteleva kokoonpano. :) Ekat 2kk nukkui kaksi aikuista parisängyssä ja lapsi omassa kehdossaan, joskin loppuajan jo vanhempien välissä. Sitte lapsi nukkui 5 kuiseks äidin kainalossa, jonka jälkeen siirtyi omaan sänkyyn äidin sängyn viereen. 8kuisena siirtyi omaan huoneeseen. Kun siirtyi 1,5vuotiaana jatkettavaan, alkoi siirtyä yöllä taas äidin viereen. Nyt täl hetkel meil on pojal oma huone jossa välil nukkuu alkuyön välil koko yön, ja mie nukun olkkarissa. Välil siel nukkuu heila meiän kanssa. Ja kissa nukkuu joka nykyää yö mun vieressä. :D

11.5.2012
Sralla
Sralla

Omenahillo, pelas joo :DD

meillä oli tuo esikko 1v7kk ku kuopus synty ja nukku siis meijän kans samas huonees, aluksi esikoinenkin heräs öisin kun vauva heräs syömään ja vaipan vaihdolle yms., mutta hetken päästä se tottu siihen, että vauva herää, eikä enään sitten itse herännyt :)

ja tuosta viel, ku lapset nukkuu pitkään vanhempien kans samas makkaris ja yhtäkkii nukkuukin omas huonees, ni aluksi itellä on kauheen turvaton olo, tai siis lasten puolesta, jotenki se oli muka niin turvallista ku nukuttiin kaikin samas kämpäs, kuuli jokaisen pienenki äänen :D ..vaikka niin mä kyllä kuulen vieläkin vaikka eri huoneis nukutaankin :DD

11.5.2012
surkelo
surkelo

Tällä hetkellä 3 eli pienin (1v1kk) nukkuu meidän huoneessa vielä. Esikko siirty omaan huoneeseen noin 2kk iässä ja tarkoitus oli tämä toinenkin siirtää mahdollisimman pian mutta ei sitten jotenkin olla saatu aikaiseksi. Pojat menee siis samaan huoneeseen ja olen jotenki yrittänyt saada vauvan nukkumaan koko yön ilman parkaisuja ennen kuin laitan sen häiriköimään isoveikkaa mutta atitaa olla turha toivo. Kyllä pian saa esikko pienen häiriköitsijän parvisänkynsä alle. Ei tuo muuta ko parahtaa pari kertaa yössä mut olis kiva jos ei edes sitä ettei häiritte isomman unia.

11.5.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

surkelo, teillä yövartiointi pelas :D Ohan se varmasti ekaks hassua kun ei olekaan enää tuttuja tuhinoitsijoita kun on niihin tottunut. Minä olen kanssa "ehkä vähän" raskaana (tein positiivisen testin muutama päivä sitten :)), mietin että ois mukavaa pitää jonkin aikaa molemmat lapset vielä meidän makkarissa. Mutta miten teillä sujui se alku, kun uusi tulokas kotiutui, miten esikoinen nukkui?

11.5.2012
Omenahillo
Omenahillo

Vain minä ja ukko. Ja joskus aamuyöstä myös herra 9kk kun mamman käpy palaa ainaiseen ramppaamiseen. :D Mutta jätkä on nukkunu 5kk ikäsestä asti pääsääntösesti omassa huoneessaan ja sielä pysyy, vaikka välillä tuleekin aamuyöstä väliin. Ja nyt kun muutetaan toivottavasti isompaan asuntoon niin sit jätkän huone on vain ja ainoastaan jätkän huone, eikä varasto niinkun se nyt on. Tämä siksi että se olis turvallinen leikkiympäristö ja että sielät tehtäis muutakin kun "ikäviä asioita", eli nukuttais ja vaihdettais vaippaa. :)

11.5.2012
RJ89
RJ89
2 years, 4-month-old toddler

meillä on ny rento kuukaus nukuttu erillään, eli siis lapsilla on yhteinen huone (lapset vajaa 4v ja vähä yli 2v), ennemmin nukuttiin siis kaikki samas huonees, omissa sängyissämme, isompi saatto tulla välii yöllä, mutta pienempi nukku omas sängyssään koko yön, mutta hänen sänkynsä olikin meijän sängys kii.. nyt siis kun remppa tehtiin, niin laitettiin mulle ja miehelle oma huone ja muksut omaan huoneeseen, joinakin öinä pienempi voi tulla yöllä viereen, mutta isompi ei, aluksi mulle oli kauheen vaikia saada nukutuks omas huonees, ku en kuullu lasten tuhinaa :D ..muutamana yönä jopa kävin heijän kämpän ovella seisoskelemas ja kuuntelemas, jos vaikka jompi kumpi sattuis inahtaa, että sais viereen ottaa :DD hölmö??! :D
Mutta nyt kun tähän on tottunu, niin tää on aivan ihanaa, ja ku mä oon monta vuotta jo haaveillu hommaavani telkkarin makkariin, että saa sängystä katella leffoja tms., ni nyt saan, mutta kohta ei enää voikkaan, ku mein vaavi syntyy :)) ..eli ei kauaa "saatu" pitää miehen kanssa kaksi huonetta ;)

11.5.2012
surkelo
surkelo

Hehe, kuulostaa jotenki jopa suloiselta että hän "varovaisesti hiljaa" kipittelee tiedän viereen nukkumaan :)

Muistan ku vielä oli yöimetys päällä, ne sadat kerrat ku heräsin ja aloin paniikissa kaivamaan peittojen ja tyynyn alta "missä vauva?!" ja ravistelin miehen hereille ku siinä unen pöpperössä en muistanu että olin kantanut sen takasin omaan sänkyyn. Mies raukka ku ei saanu rauhassa nukkua ku vaimo herättää useammin ku vauva xD

11.5.2012
Omenahillo
Omenahillo

Meillä tuo esikko on joskus jopa pelottava ku löytyy aamulla meidän sängystä koska ei välttämättä yöllä herätä ja ilmoita että mä tuun tänne nukkuun vaan hiipii ja kuin höyhen menee nukkumaan joko sängyn reunalle tai meidän keskelle missä tilaa sattuu olla ja siinä nukkuu mitään ääniä päästämättä tai edes tilaa viemättä...Siis mä sen takia pelästyn ku vauvoina molemmat on nukkunu meidän sängys ja siitä on ollu siinä unessakin tietoinen ja osannu varoa mutta nyt jos neiti aamulla siellä sängys nukkuu niin tulee heti mieleen että voi kauheaa mähän olisin voinu kääntyä vaikka sen päälle...

11.5.2012
myrmeli
myrmeli

Niijoo, ja lisään siis että olen myös sitä mieltä että jokaisessa perheessä tehdään niinkuin parhaalta tuntuu. Mukava kuulla erilaisista järjestelyistä ja miten ovat toimineet :)

11.5.2012
Omenahillo
Omenahillo

Minä muokkasin meille vähän aikaa sitten "sivuvaunun" tosta pinnasängystä, eli toinen laita pois ja pinnasänky kiinni meidän sänkyyn.

Ellu91, tuosta perhepedistä. Miten teillä siis käytännössä onnistuu se, onko teillä superleveä sänky vai oletteko vaan niin sievästi nukkuvia? :) Kuulostaa minusta kyllä niin ihanalle ja turvalliselle että lapset nukkuu vieressä ja lähellä, mutta minä olen paha pyörimään unissani, joten ei varmaan onnistuisi meillä.

11.5.2012
Omenahillo
Omenahillo

meillä nukkuu 2. tyttö 7v omassa huoneessa tietysti ja monen kauhisteltavaksi vauva 2kk nukkuu myöskin omassa huoneessa. Ja meillä tämä järjestely vauvan kanssa on sujunut vallan hyvin. Tissiruoalla meillä mennään ja itkuhälytin on yöllä käytössä että havahdun heti kun vauva herää (makkarit on vierekkäin). Meillä ei herra iputin pystyis nukkumaan ollenkaan jos vauva olis samassa sängyssä, on todella levoton nukkuja. ja itsekin koen helpommaksi napata vauva kainaloon ja mennä sohvalle tissittelemään. Meillä kuitenkin joutuu vaipan vaihtamaan aina syöntikerralla kun muuten uidaan pississä aamulla.

Ja toisekseen koira nukkuu meidän huoneessa niin itsekin siihen saattaa heräillä kun se laminaatilla hipsuttelee.

11.5.2012
iputin
iputin

Esikko oli tasan kaksi ku siirrettiin omaan huoneeseen. Ja vieläkin silloin tällöin löytyy aamulla meidän sängystä ja ikää nyt 5...

Tosikko oli kaksi vuotta ja pari viikkoa vanha ku siirrettiin nukkumaan siskon kans samaan huoneeseen ja tosikon tapaukses elämä on kyllä helpottunu!!! Ennen muuttoa mun piti istua sängyn vieressä niin kauan ku nukahti ja heräili usein öisin. Nyt pöllöttävät siskonsa kanssa hetken ja nukahtavat sitten ku kerran käyn tiukistelemassa (eli komentamassa tiukkaan sävyyn) ja tuosta muutosta on nyt noin kuukausi ja tosikko on varmaan kahtena aamuna ollu meidän sängys... Vois sanoa että aluksi mä ajattelin etten jaksa mutta se oli hyvin viisasta koska MÄ sain oman huoneen=) saan lukea ennenku käyn nukkumaan ja seksin harrastaminen on helpompaa jne...=)

11.5.2012
myrmeli
myrmeli

Meillä neiti 1v3kk on nukkunut omassa huoneessaan suunnilleen 6kk iästä asti. Tämä on meillä ollut toimiva ratkaisu, kaikki saavat nukkua yönsä rauhassa.

Mutta ei näissä ole mitään yhtä ja oikeaa ratkaisua olemassa. Mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi taas jollain muulla. Lapset ja aikuiset on yksilöitä ihan jokainen :)

11.5.2012
TyPo1
TyPo1

3 vielä. vauva nukkuu pinnasängyssä me miehen kanssa parivuoteessa. esikko 1v.9kk omassa huoneessa. jonne myös vauva siirtyy heti kun nukkuu yöt kokonaan. esikko siirrettiin 7-8kk iässä omaan huoneeseen, koska olen niin huono nukkuja herään pieneenkin ääneen ja uni on mun polttoaine.

11.5.2012
mustikka88
mustikka88
3 years, 11-month-old toddler

Minä ja mieheni nukutaan omassa huoneessa ja 1v4kk poika omassa huoneessa. Tähän järjestelyyn päädyttiin, kun poika oli vuoden ikäinen. Vähenti selvästi yöllisiä heräämisiä (samassa rytäkässä pidettiin unikoulu) ja kaikki nukkuu nyt paremmin :) Reissussa huomaa kun joutuu samassa huoneessa nukkumaan, että miten levottomammin sitä poika nukkuukaan..

11.5.2012
Felize
Felize
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...