omakotitaloasujat, energiajätteestä

Onks täällä kellään omakotitaloasujalla energiajätekeräystä? Havahduin tuossa yks päivä siihen kuinka älyttömästi tulee muovijätettä. Lihapaketit, jugurttipurkit, pesuainepullot ja mitä kaikkea muovijuttua nyt tuleekaan... Tsekkasin netistä että lähimmät muovinkeräykset 30km säteellä on aivan sellaisessa suunnassa jossa ei tule käytyä. Energiajätteen keräyspistettä ei ole. Mietinkin nyt et jos laittais pihalle oman astian energiajätteelle. Millainenhan homma tuo on jäteyhtiön kans ja paljonko maksaa astian tyhjennys.. Ja mikähän olis hyvä tyhjennysväli. Tavis roskis meillä tyhjennetään kahden viikon välein niin mietis et oisko sit energiajäte kerran kuukaudessa. Hyviä vinkkejä ja kokemuksia kiitos :)

11.5.2012
iputin
iputin

ja vinkkiä piisaa:

meillä ostetaan ihan aniharvoin jauhelihaa tai muutenkaan lihaa niissä muovipakkauksissa..käyn yleensä tosta lähilihaa paperiin käärittynä.

pakasta siinä tyhjässä jauheliha rasiassa vaikka marjoja. kylläpä pysyyvät siistissä pinossa pakastimessa.

sit meillä on lintutalon pohja tehty(lue lintulauta) sellasesta muoviastiasta. on kätevä kun on sitä laitaa vähä reilummin. katto myös samaa materiaalia isompana tietenkin kun se lattia ja maalattu mieleisen väriseksi.(nyt ipu sit ei tartte koko pihamaata täyttää lintulaudoilla :DDD )

penskoilla on värikyniä sellasissa pirtsakoisa hk rypsipossu suikale paketeissa.. :DD

joo ja loput mätän suoraan sekajätteeseen..meillä tosiaan tulee ehkä yksi tollanen rasia kuukaudessa kun ei käytetä noita kaupan lihoja.. :DD

11.5.2012
camotar
camotar

biojäte ois kyllä aika jees, onneks on toi koira joka toimii jätemyllynä :)

Mietin tuota muovijätteen määrää et paljonkohan sitä tulee et oisko tyhjennysväli 4 vai 6 viikkoa kun kuitenkin 240litran astia. Tai no mitä luin niin tuohon energiajätteeseen kuuluu ihan tekstiilit ja paperit ja pahvitkin.

Ja säiliö taidetaan ostaa jätefirmalta kun oli 60€ kotiintuotuna.

11.5.2012
iputin
iputin

sainkin jäteyhtiöltä nopsasti vastauksen ja tekivät tarjouksen. Tyhjennys 6,64€/kerta ja tyhjennysvälin voi itse valita. Jeee!! mahtavaa asiakaspalvelua.

Eli meillä aletaan sit muovia kierrättämään

11.5.2012
iputin
iputin

Nostellaan tätä.

Meillä ei edes kerrostaloyhtiössä ole energiajätekeräystä.

11.5.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...