Kuivaksi opettelu ihan pienenä

Minusta alkaa tuntua, että en enää alkuunkaan usko ammattilaisten sanomisiin siitä, että lapsen on mahdollista oppia kuivaksi vasta 2-vuotiaana. Ja että kuivaksioppiminen olisi vaikeampaa pojille kuin tytöille.  Meidän 1v1kk poika nimittäin on nyt ollut samalla vaipalla aamuseitsemästä iltapäivä kolmeen eli 8 tuntia, ja se on edelleen täysin kuiva. Kaikki pissat ja kakat ovat tulleet pottaan. Ja tämä pikkuinen osaa pyytää potalle pääsyä. Tämähän vaatii sen, että hän tunnistaa hädän ja osaa pidättää sen aikaa että pääsee potalle. Meillä pottailu aloitettiin ikään kuin vahingossa 5kk iässä. Poika parina päivänä päästeli kakat ulos juuri silloin kun vaippa oli otettu pois hoitopöydällä. Sitten vasta äidillä välähti, että pojanhan voisi laittaa potalle heti kun vaippa on poistettu, ja niin ensimmäinen pottasaalis oli iso kakka josta kehuttiin vuolaasti. Eihän poika sitä vielä siinä vaiheessa ymmärtänyt että mistä tämä kehuminen tuli. Mutta aloin siitä hetkestä käyttää poikaa potalla joka kerta kun hän heräsi unilta tai oli syönyt jotain. Varsin pian poika ilmeisesti hoksasi että on kivempaa tehdä pottaan tarpeet ja pitää vaippa kuivana kuin täryyttää vaippaan. Aluksi hän alkoi ilmoittaa kakkahädät ja nykyään ilmoittaa myös pissahädän ja kiukkuhuuto on aivan hirveä jos hän ei pääse potalle vaan joutuu pissaamaan vaippaan. Vinkkini on siis vanha ja kulunut, mutta aloittakaa pottailu ajoissa ja käyttäkää lasta potalla säännöllisesti aina unien ja ruokailun jälkeen. Meillä on selkeä todiste siitä, että lapsi voi oppia hyvinkin nuorena tunnistamaan hätänsä ja pyytämään potalle. Täytyy toivoa ettei kävelemään oppiminen aiheuta kovin suurta takapakkia jo opittuun taitoon sillä nykyään poika tulee kesken leikkienkin pyytämään potalle.

9.5.2012
misukka
misukka

Esikkohan meillä oli reilun 2v kun oppi kuivaksi ja kertarytinällä jäi niin yö kuin päivävaippakin pois. 8kk iässä hänen kanssaan aloiteltiin pottailut ja täys stoppi tuli vuosikkaana. Eikä sitten ikinä enää potalle mentykään kunnes eräänä päivänä kiinnostui isän kalsareista ja halusi omat. Tehtiin vaihtokauppa, pojalle alushousut jalkaan ja vaippa pois.

Öisin tulee satunnaisesti vieläkin vahinkoja vaikka on 6v. Yleensä liittyy joko painajaisiin tai sitten on niin makea uni kesken ettei raaski herätä vaikka tunteekin että tarttis mennä vessaan.

10.5.2012
misukka
misukka

No joo.. tää onki taas näitä yksilöllisiä juttuja. meidän perheessä ollaan hitaampia tässä asiassa ja esikoinen oppi kuivaksi reilu 2,5v, tosin sillon jäi myös yövaippa kerrasta pois. ja 1v lahjaksi sai potan, jollon ruettiin säännöllisesti käyttää potalla. Kuopus sit rupes käymään 8kk iässä potalla ja nyt 2v 1kk iässä ei muuta vinkkiä siitä et oltais kuivaks oppimassa, kun se et sit kun kakka on vaipassa, niin huudetaan et kakattaa.. ja molemmat on koko ton pottailun ajan tehneet yleensä vähintään kerran päivässä jotain sinne pottaan, mutta ainoastaan hyvän tuurin ansiosta. 

 

ja pakko mainita et esikoiselle ei kuivaks oppimisen jälkeen oo käyny kun ehkä 5 vahinkoa koko aikana ja nyt kohta 1,5v ilman vaippaa.

9.5.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

Mielestäni käyttökelpoinen vinkki meillä vain ei ole toiminut. Pottailu aloitettiin 5kk iässä, nyt 1v 11kk ja edelleen ollaan lähtöpisteessä kuivaksi opettelun suhteen. Potalla käydään säännöllisesti ja pissaa tulee noin joka toinen kerta. Kerran on vahingossa kakannu ripulit pottaan normaalisti saa raivarit jos yrittää kakattaa pottaan. Eli kakka tulee edelleen vaippaan ja pissaa tulee niin pottaan kuin vaippaankin. Mitään pissaväliä en ole keksinyt jotta saisi kaikki pissat pyydystettyä pottaan. Saattaa pissata 3 kertaa 15min tai olla 1h pissaamatta. Meillä kävelemään oppimisesta oli vain haittaa. Aikaisemmin ei hokannut että potalta voi nuosta.

9.5.2012
alexsandra
alexsandra
13-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...