2 vuotiaan vatsataudn jälkeinen kakkaamis pelko

Hei! Kauheasti apuja kaipailisin, vinkkejä neuvoja, mitä vaan! :) Meillä 2v10kk poika sairasti vatsatautia viime viikon ajan siten että olimme nenämahaletkussa sairaalassa, ja sai sitä kautta osmosalia ja gefilusmehuja kunnes nestetasapaino korjaantui.  Eilen kotiudumme muutaman päivän sairaala reissulta. Mahataudista jäi nyt  kauhea kakka kammo, vaipaton  poika tarvitsee vaipan, johon kakat sitten pitkien tuntien hyppelyiden ja edes takaisin kävelyiden ja taisteluiden jälkeen tulee vaippaan. Lapsi itse on ihan hysteerinen ja pelkää kuollakseen vain jo pierua, isommasta tarpeista puhumattakaan. Aivan kamala tilanne lapselle kun ei enää potalla uskalla kuin pissiä. Ja äidille ahdistavaa, kun lapsi vaan kävelee tuskaisena edes taas ja itkee pahaa oloa. Uloste tosi löysää,joka johtunee kovasta nesteytysestä ja Gefilusmehusta jotai sai eilis aamuun asti nenämahaletkuun. Vinkkejä ja neuvoja kaivataan pottakammon voittamiseksi, nesteidenkin juominen niukanlaista... Rohkaisu ja palkkio tarrat käytössä. -kibinä-

8.5.2012
kibinä
kibinä

Kiitti paljon vastauksista! :) Poika pelkää siis juurikin sitä ripulikakkaa, itse sanookin niin että en katso, enkatso, kun vaipasta löysää ulostetta putsataan pois. Bepanthenia peppuun, ja sitä pyytääkin aina kun tulee "huono olo" eli kakatus oli, tai pelkkä pieru. Pierutkin siis yhtä pelottavia.Pepun sanookin olevan kipeä, ja ihmekkös tuo(sama tauti oli myös minullakin ja tiedän todellakin sen peppu kivun)... Pisut pottaan onnistuu ihan helposti ja itsekkin sanoo että olen rohkea ja ei pelota! :)

Taitaa viedä vaan aikaa ja kärsivällisyyttä ennen kun tilanne rauhoittuu. Ripuliin meillä on lääkkeenä Precosa ja sen pitäisi helpottaa. Tänään on kuitenkin syönyt lounaan ja päivällisen, joten hyvällä mallilla ollaan. :)  Eiköhän se vatsakin rauhoitu ajan myötä toivottavast. Tuo potta kammo on kyllä aikamoinen, pöntöllekkään ei suostu menemään... Vaippaan valuu vähä kerrassaan tippa kerrallaan ulostetta, kun sitä pantaa ja päivä aina yhtä kakkashowta..... Huomenna pääsee päiväkotiin ja jos se kakkahommakin alkaisi sitä myöden helpottamaan, kun muutkin käy. Ajatuksetkin siirtyvät muualla ja ei ole aikaa miettiä "huonoa oloa". :)

 

 

9.5.2012
kibinä
kibinä

Voi toista :/

En osaa oikein neuvoa, mutta ajattelisin, että kannattanee nyt antaa ajan kulua. JOs vasta eilen olette kotiutuneet, on vatsa varmasti vielä heikossa kunnossa ja uloste löysää nesteytyksen jäljilta. Pikku hiljaa tilanne varmasti "kunnollisen" ruoan ja suoliston tasapainon palautuessa asettuu normaaliksi. Voithan ehkä antaa syötäväksi "vatsaa kovettavia" ruoka-aineita ja vältää niitä entisestään löystyttäviä. Tärkeää on pitää pepun iho kunnossa, ettei se aiheuta enempää kammoja ja kipuja.

Kauhesti varmaan tarvitsee pikkuinen rohkaisua ja kannustustakin (tarrat, jotka mainitsit), mutta ehkä aika auttaa... 

Tästä nyt ei ehkä suuremmin ollut apua ;)

8.5.2012
Myy76
Myy76
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...