Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

kuulutko kirkkoon?

luin siis iltasanomien sivuilta että kirkkoon kuulumattomilta otettais 200e hautausmaksua. joten siitä tämä galluppi. siellä oli ota kantaa juttu jossa oli 51% vastannu että kyllä ja 47% ei kysymykseen että pitäisikö hautauksesta maksaa jos ei kuulu kirkkoon. mitä mieltä itse olet? ja jos et kuulu niin mistä syystä? mun mielestä pitäisi koska silloin et maksa kirkollisveroa laisinkaan niin miksi pitäisi sitten saada myöskään ilmatteeks sinut hautaa jos et siitä kirkolle kerta eläissäsi maksa mitään. ja itse kuulun kirkkoon niin kuin miehenikin ja lapseni ja tullaan aina kuulumaan.

7.5.2012
immortal
immortal

Kuulumme kirkkoon koko perhe, vaikka siellä tai seurakunnan muissakaan jutuissa ei juurikaan tule käytyä.

Hautausmaksu on monisäikeinen juttu (kuten jo aiemmista kommenteista käy ilmi), joten siihen en osaa ottaa kantaa.

8.5.2012
Myy76
Myy76

En kuulu kirkkoon ja kyllä mun mielestäni on oikeutettua pyytää maksu hautauksesta. Itse toivoisin päätyväni aikanaan tuhkattuna johonkin tunnuksettomaan paikkaan. Mieluummin vaikka siroteltuna mereen. Laki kurjimus kun kieltää omalle maalle tuhkan sirottelun. Vaan tulisikohan sitä kukaan tarkastamaan onko uurna jonneki haudattu vai ei. En siis halua tulla haudatuksi kirkkomaahan koska se maailma ei ole minulle nytkään oma.

8.5.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Kuulutaan kirkkoon.. vaikkei uskonnollisia ollakkaan.. Haluan kirkkohäät joskus :)

Mä luulin, että omaiset joutuu maksamaan sen hautapaikan samointein kun kiven ja arkunkin.. Jaaa, nyt en osaa sanoa mitä mieltä olen kirkkoon kuuluamattomien maksusta..

8.5.2012
Felize
Felize

hienoa mushu!sanoitkin juurikin kaikki mitä olisin halunnut sanoa.. :)

kuulutaan kirkkoon koko sakki!!!

8.5.2012
camotar
camotar

kuulun kirkkoon

8.5.2012
ninnup
ninnup

Kuulutaan me.

7.5.2012
pelargoni1
pelargoni1

immortal täällä ainakii haudataan ortodoksit, luterilaiset ja kirkkoon kuulumattomat täsmälleen samoihin multiin, ei oo kaikille omia hautuumaita :)

7.5.2012
riu
riu

"Ja mielestäni pitäisi olla ihan joko yhtälailla maksullista tai maksutonta hautaus kaikille. Muuten joudutaan tilanteeseen jossa on omat hautuumaat uskoville ja muille, ehkä peräti eri uskonnoillekkin omansa?"

meijän kunnassa on kirkkoonkuulumattomille oma hautausmaa pyhällä tontilla ja yleensä eriuskonnoissa elävät haudataan "omille maille" eli siis jos on ortodoksi niin heille on kyllä omat hautuumaat minne voi haudata. on usein myös niin että on haudattu ev.lut. kirkon hautausmaalle ortodoksi mutta se on aika harvinaista. niitä ei kovin montaa näe.

7.5.2012
immortal
immortal

kuulutaan kaikki.

eniten olisin sen kannalla että hautaaminen ja arkku/tuhkaus pitäisi olla kaikille ilmainen, ettei omaisille koituisi siitä maksusta huolia jos kuolleella ei ole mitään omaisuutta. ja eihän se meille kirkkoon kuuluvillekaan ilmaista ole tulla kuopatuksi. 

ja mielelläni maksan myös kirkollisveroa että lapset saa käydä kerhoissa, ja minullekin on apua aina tarjolla ilmaiseksi. ja kaikkea muuta hyödyllistä tehdään niillä rahoilla.

7.5.2012
mustikka88
mustikka88
3 years, 11-month-old toddler

Mä kuulun kirkkoon. Vain ja ainoastaan kahdesta syystä; 1. Mä haluan (ja saan) kirkkohäät ja 2. Mä haluan vielä joskus olla jonkun kummi. :) Näistä kahdesta syystä johtuen voin ihan ilomielin maksaa sen jonkun pienen summan kirkollisveroa, mikä ei edes tunnu missään kun se tilistä otetaan.

Myös ukko kuuluu kirkkoon (vaihdan ukkoa jos eroaa, johtuen kohdasta 1. :D), eli arvata saattaa että myös muksu kuuluu kirkkoon. :)

7.5.2012
RJ89
RJ89
2 years, 4-month-old toddler

Kuulun vaikka eipä siellä paljon tuu käytyäkään.. joo ei munkaa mielestä hautamaksua tarvis pyytää vaikka ei kirkkoon kuuluisikaan..omalle takapihalleko se kirkkoon kuulumaton pitäs haudata jos ei rahaa ole?

7.5.2012
Kallikali
Kallikali

Mie kuulun kirkkoon, vaikka en mihinkään jumaliin uskokkaan. Miun iskä oli kuollessaan eronnu kirkosta, mutta myö sen uurna hauvattiin kuitenkii hautausmaalle kun haluttiin että meillä on joku paikka missä käyvä iskää "moikkaamassa". Sitä ennen se oli kuitenkii maksanu kirkollisveroa yli 50 vuotta, että eiköhän tuo oo ihan paikkansa ansainnu... :D Ja joutuuhan siitä haudasta jotakii maksamaan, sitä en muista että oliko se 10 vuuen päästä? Mutta kuitenkii :) Tuo vero on miusta huono syy, siis kun mie maksan ansioveroa niin pitäskö miun olla aina välillä vankilassakin että saisin verorahoilleni maksimaalisen hyödyn? Koska siellä istuvat ei taija yleisesti ottaen kovin paljoo veroja maksella... :D

7.5.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...