Pyykinpesu

Miten päin pyykit laitetaan koneeseen? Käännetäänkö pyykit kuivumaan toisin päin? Entä kaappiin, kääntyykö? Kuivataanko sisällä, pihalla vai rummussa? Silitetäänkö? Manklataanko? Laitetaanko koneeseen pulveria vai nestemäistä? Purkin ohjeen mukaan vai näppituntumalla? Käytetäänkö huuhteluainetta? Purkin ohjeen mukaan vai näppituntumalla? Vaiko ollenkaan? Vapaa sana. ;D

7.5.2012
RJ89
RJ89

No jos laatua mitataan rahassa niin ton kultakaivoksen tuola kaapissa pitäis olla aivan helvetin hyvä laatusta. :D

7.5.2012
RJ89
RJ89

mulla on kans se, et meillä ei ketään muu pese pyykkiä kuin minä, koska kukaan muu ei tee yhtä pikku tarkkaa työtä asian suhteen.. elikkä kaikki 60, 40 ja 30 pestään ominaan, ja vielä lajiteltuna kolmeen eri "värikasaan" :D

koneeseen pyykit laitetaan oikein päin, paitsi muutamat hassut paidat joissa löytyy "irtotavaraa" rinnuksista. ja jos pyykit miehen jäljiltä ei ole oikein päin pyykkikorissa, niin se kuulee nurinaa asiasta niin kauan kuin se tulee kääntään ne :D

kuivumaan pyykit menevät myöskin oikein päin, paitsi nämä erityistapaukset jotka saavat kuivua myös nurinperin. kaappiin kaikki laitetaankin sitten oikein päin.

meillä pyykit yleensä kuivataan kesällä parvekkeella ja talvella sisällä. pienenä esteenä tämän vuoden ulkokuivaamiseen aloittamiseen on parvekeremontti. kuivausteline on siivekästä mallia ja tietty sukat ja omat kalsarit laitetaan kuivumaan sellaseen pyörivään härpäkkeeseen, isännän bokserit taas kuivaustelineelle.

meillä käytetään hajusteetonta nestemäistä pyykinpesu ainetta, ei ollenkaan huuhteluainetta. ja ainetta laitetaan silmä määräisesti pesuainelokerikkoon :)

vielä jälkihuomautuksen että jos meillä antaisi isännän laittaa pyykkikoneen laulamaan, niin johan sielä olisi mustat, valkoiset ja kirjavat sekaisin ja tietenkin joka asteesta :D

7.5.2012
odottaja89
odottaja89
Toiveena raskaus

Öm, jos en käyttäisi meidän pyyhkeisiin huuhteluainetta, ne olis kovia koppuroita ja olisi sama asia jos kuivaisi itseään hiekkapaperiin.. :D En siis jaksa uskoa moiseen. :b

7.5.2012
RJ89
RJ89

Käännän nurinpäin, jos ne on puoliks kääntyny riisuessa :) mu jos on oikeinpäin, niin en ala jokaista kääntään, yleensä printtipaidat nurinpäin ja ekaa kertaa pestävät.
Valkopyykki, kirjopyykki ja tumma erikseen. Tummat ja valkopyykki 40c miehen työvaatteuden takia, kirjopyykki 30c ja 44min ohjelma.

Jauhetta ja huuhteluainetta näppituntumalla jos ei oo semmoisia mitkä kärsii huuhteluaineesta. Ei oo rumpua joten sisällä ja partsilla kuivataan.

Silitän aina kaikki vaatteet,viimeistään siinä vaihees käännän printtipaidat nurin päin ja sit silityksen jälkeen aina oikeinpäin niin et menee kaappiin oikeinpäin.

Lakanat vedetään suoraksi, ei silitetä :)

Mulla ei mitään suurempia pakkomielteitä tai rutiineja ole, mies hoitaa pyykkiä yhtälaillavälillä, sillä on vaan ärsy tapa heittää vaatteet kuivumaan, ku ite pudistan niitä vähän et oikoo jo siinä vaihees isoimmat rypyt, ni silittäminen on helpompaa. Mut en voi kuvitella et laittiaisn päälle paidan, jota ei oo silitetty. Farkut vielä menee, vaikka nekin silitän yleensä, mut paitoja ei sit millään.

7.5.2012
Mummy83
Mummy83

no niin no, pyykit mennee koneeseen just niin ku ne sattuu olemaan, paitsi lakanat nurin. Kuivausrumpuun mennee pyykit just niin ku ne pyykkikonneesta tullee. Paitsi lakanat, jotka myö vejetään aina kuivaustelineelle kuivumaan. Ei katsos tarvii silittää sitte ;) Ulkona kuivuu pyykki vaan kesällä, mie ku oon kovasti allerginen koivulle.

Meillä käytetään nestemäistä pesuainetta suunnilleen ohjeen mukaan, samoin ku huuhteluainetta. Mie eniten inhoon sitä samperin sukkien ja kalsarien lajittelua ja viikkaust, mie mätän ne erilliseen koriin, jonka mie aina sillon tällön tyhjännän. Siinä hommassa mennee aina reilu tunti X)

Nykyään on näppärä kun meillä on likaselle pyykille suorastaan oma kaappi, sinne saa näppärästi tummat, vaaleet ja pyyhkeet jne lajiteltuu ihan suoraan :)

7.5.2012
riu
riu

Sellaset käännän mitkä pitääkin, eli esim farkut. joskus käännän takas kun tulee koneesta joskus en, viimestään kaappiin käännän. Sisällä yleensä kuivuu, jotkut lakanat ulkona ja joskus harvoin kesällä vaatteita ulkona. En silitä, juhliin tai matkoille silitän. Pulveria käytän ja huuhteluainetta en, kun aina on koneessa melkein vaatteita johon ei sitä saa käyttää, tosin ongelma onkin että pyykit tuntuu hirveen karheilta ja kovilta pesun jälkeen niin en tiä pitäiskö sitä alkaa käyttään vai mistä se johtuu???

7.5.2012
Lintu4
Lintu4

Ahahhahha, pakko vielä lisätä sama mitä Jii on lisännyt lajittelusta. Meillä ei ihan niin tarkkaa oo, mutta valkoset, harmaat, mustat ja kirjavat löytyy. Ja jokasta sorttia pestään kerran viikkoon + vielä liinavaate/pyyhepyykki mikä pestään täysin erillään muista pyykeistä. Rievut keitän kerran kuussa 90c.. :b

7.5.2012
RJ89
RJ89

Farkut käännän ja kuvalliset paidat.. sit tietty haalarit yms ulkotakit. Mut peruspaidat ja trikoohousut menee kääntämättä.

Osan kuivaan kuivausrummussa jonne menee sitenpäin miten koneeseen laitettu. Jos laitan kuivuu telineelle niin käännän oikein päin. Kesäisin kuivaan välillä pihalla. Viimostaan kaappiin menee oikein päin käännettynä.

En silitä, paitsi juhlavaatteet eli pari kertaa vuodessa.. Yksi mekoistani menee aina ihan ryppyyn pesussa että silitän sitä kesäisin. Varmaan mankelisin lakanoita jos ois mankeli..

Pulveria käytetään. Näppituntumalla menee huuhteluaine ja pesuaine. Jos on farkkuja samassa koneellisessa niin huuhteluainetta en käytä. Tai muuta sellaista joka ei siedä huuhteluainetta.

7.5.2012
Felize
Felize

pyykit menee sillein koneeseen miten ne on pyykkikoriin heitetty. ja narulle käännän nurinpäin olevat oikeinpäin. kaappiin viikataan. sisällä kuivataan vielä (siitepölyn takia), sitten kesällä pihalla jos ei tuule liikaa että pysyy teline pystyssä :) en silitä enkä mankeloi.

nestemäinen pyykinpesuaine, ja hajusteeton, huuhteluainetta käytän paitsi lakanoihin ja pyyhkeisiin. suunnilleen ohjeen mukaan, riippuu miten pesupalloon lorahtaa :)

7.5.2012
mustikka88
mustikka88

Niin ja kaappiin kun laitan niin käännän pyykit oikein päin. :)

7.5.2012
RJ89
RJ89

Tuli tässä tällänen galluppi mieleen kun ite oon lähes fanaattinen pyykinpesijä, sen täytyy tapahtua mun tavalla tai ei ollenkaan. :D

Ite käännän pyykit väärinpäin jo kun ne menee pyykkikoriin, oon yrittänyt myös ukolle tän opettaa, mut ei se opi. :D Siispä sen vaatteet joutuu vielä kääntämään ennen koneeseen sullomista. Pyykit myös kuivataan väärinpäin, sisällä ja siivellisessä kuivaustelineessä (kuivaisin pihalla mut lääkäri kielsi kun on niin paha siitepölyallergia). Silitän hyvin harvoin vaatteita, oikeestaan vaan ukon kauluspaidat, siis sellaset pukukauluspaidat ja nekin sillon kun ne menee päälle. Enkä manklaa ollenkaan.

Nestemäinen tökötti koneeseen, katon aina annostuksen purkin kyljestä ekalla kerralla mut sen jälkeen menee ihan näppituntumalla sinneppäin. Huuhteluaine samaten.

7.5.2012
RJ89
RJ89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...