Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Pyykinpesu

Miten päin pyykit laitetaan koneeseen? Käännetäänkö pyykit kuivumaan toisin päin? Entä kaappiin, kääntyykö? Kuivataanko sisällä, pihalla vai rummussa? Silitetäänkö? Manklataanko? Laitetaanko koneeseen pulveria vai nestemäistä? Purkin ohjeen mukaan vai näppituntumalla? Käytetäänkö huuhteluainetta? Purkin ohjeen mukaan vai näppituntumalla? Vaiko ollenkaan? Vapaa sana. ;D

7.5.2012
RJ89
RJ89
2 years, 4-month-old toddler

No jos laatua mitataan rahassa niin ton kultakaivoksen tuola kaapissa pitäis olla aivan helvetin hyvä laatusta. :D

7.5.2012
RJ89
RJ89
2 years, 4-month-old toddler

mulla on kans se, et meillä ei ketään muu pese pyykkiä kuin minä, koska kukaan muu ei tee yhtä pikku tarkkaa työtä asian suhteen.. elikkä kaikki 60, 40 ja 30 pestään ominaan, ja vielä lajiteltuna kolmeen eri "värikasaan" :D

koneeseen pyykit laitetaan oikein päin, paitsi muutamat hassut paidat joissa löytyy "irtotavaraa" rinnuksista. ja jos pyykit miehen jäljiltä ei ole oikein päin pyykkikorissa, niin se kuulee nurinaa asiasta niin kauan kuin se tulee kääntään ne :D

kuivumaan pyykit menevät myöskin oikein päin, paitsi nämä erityistapaukset jotka saavat kuivua myös nurinperin. kaappiin kaikki laitetaankin sitten oikein päin.

meillä pyykit yleensä kuivataan kesällä parvekkeella ja talvella sisällä. pienenä esteenä tämän vuoden ulkokuivaamiseen aloittamiseen on parvekeremontti. kuivausteline on siivekästä mallia ja tietty sukat ja omat kalsarit laitetaan kuivumaan sellaseen pyörivään härpäkkeeseen, isännän bokserit taas kuivaustelineelle.

meillä käytetään hajusteetonta nestemäistä pyykinpesu ainetta, ei ollenkaan huuhteluainetta. ja ainetta laitetaan silmä määräisesti pesuainelokerikkoon :)

vielä jälkihuomautuksen että jos meillä antaisi isännän laittaa pyykkikoneen laulamaan, niin johan sielä olisi mustat, valkoiset ja kirjavat sekaisin ja tietenkin joka asteesta :D

7.5.2012
odottaja89
odottaja89
Toiveena raskaus

Öm, jos en käyttäisi meidän pyyhkeisiin huuhteluainetta, ne olis kovia koppuroita ja olisi sama asia jos kuivaisi itseään hiekkapaperiin.. :D En siis jaksa uskoa moiseen. :b

7.5.2012
RJ89
RJ89
2 years, 4-month-old toddler

ok, mutta silti minä kuitenkin käytän huuhteluainetta myös pyyhkeissä koska ei ole mitenkää meillä ainakaan heikentänyt. minulla on 20v vanha pyyhe vieläkin käytössä mihin on aina käytetty huuhteluainetta ja kuivaa vaa itseasiassa paremmin kuin uusi. :)

7.5.2012
immortal
immortal

Miten päin pyykit laitetaan koneeseen?

laitan ne miten päin nyt sattuu olemaan, ainoat jotka käännän on farkut

Käännetäänkö pyykit kuivumaan toisin päin?

en ala kääntelemään, pistän vain ne kuivumaan.

Entä kaappiin, kääntyykö?

käännän tarvittaessa.

Kuivataanko sisällä, pihalla vai rummussa?

sisällä, en omista rumpua eikä mein pihalle uskalla laittaa ku joku varastaa niitä.

Silitetäänkö? Manklataanko?

en silitä enkä mankeloi.

Laitetaanko koneeseen pulveria vai nestemäistä?

pulveria

Purkin ohjeen mukaan vai näppituntumalla?

näppituntumalla

Käytetäänkö huuhteluainetta? Purkin ohjeen mukaan vai näppituntumalla? Vaiko ollenkaan?

käytän näppituntumalla. tuolla joku väitti että frotee pyyhkeissä jos käyttää huuhteluainatta että silloin pyyhe ei kuivaa enää. kyllä meillä on kuivannu tähän mennessä hyvin ainakin.

7.5.2012
immortal
immortal

Käännän nurinpäin, jos ne on puoliks kääntyny riisuessa :) mu jos on oikeinpäin, niin en ala jokaista kääntään, yleensä printtipaidat nurinpäin ja ekaa kertaa pestävät.
Valkopyykki, kirjopyykki ja tumma erikseen. Tummat ja valkopyykki 40c miehen työvaatteuden takia, kirjopyykki 30c ja 44min ohjelma.

Jauhetta ja huuhteluainetta näppituntumalla jos ei oo semmoisia mitkä kärsii huuhteluaineesta. Ei oo rumpua joten sisällä ja partsilla kuivataan.

Silitän aina kaikki vaatteet,viimeistään siinä vaihees käännän printtipaidat nurin päin ja sit silityksen jälkeen aina oikeinpäin niin et menee kaappiin oikeinpäin.

Lakanat vedetään suoraksi, ei silitetä :)

Mulla ei mitään suurempia pakkomielteitä tai rutiineja ole, mies hoitaa pyykkiä yhtälaillavälillä, sillä on vaan ärsy tapa heittää vaatteet kuivumaan, ku ite pudistan niitä vähän et oikoo jo siinä vaihees isoimmat rypyt, ni silittäminen on helpompaa. Mut en voi kuvitella et laittiaisn päälle paidan, jota ei oo silitetty. Farkut vielä menee, vaikka nekin silitän yleensä, mut paitoja ei sit millään.

7.5.2012
Mummy83
Mummy83

Miten päin pyykit laitetaan koneeseen?
- Yleensä oikeinpäin.
Käännetäänkö pyykit kuivumaan toisin päin?
- Oikeinpäin myös kuivataan. Jos on olleet nurinpäin koneessa, niin kuivamaan oon  laittanu oikeinpäin.
Entä kaappiin, kääntyykö?
- No vaatekaappiin ehottomasti oikeinpäin.
Kuivataanko sisällä, pihalla vai rummussa?
- Aiemmin kuivasin semmosessa telineessa, joskus laitoin ulos. Nykyään heitän rumpuun ja AH, onhan se kätevä! En oo vielä oppinu tajuamaan sitä ulkona kuivatuksen ihanuutta. Tänä kesänä on kyllä tarkoitus hankkia ulos se pyörivä pyykkiteline, viime kesänä hankittiin se tuuletusteline.
Silitetäänkö? Manklataanko?
- Jotain juhlavaatteita silitellään sillon harvoin, ku tarvii. Ei manklata.
Laitetaanko koneeseen pulveria vai nestemäistä? Purkin ohjeen mukaan vai näppituntumalla?
- Koitan pitkin hampain kuluttaa miehen kerran kaupasta tuomaa SÄÄSTÖPAKKAUS pulveripakettia, prkl! xD Joten siis nestemäistä, kiitos. Paljon kätevämpää, ku törpöstellä niitten puluverien kanssa.. Se tullee semmone näppituntuma nuihin.
Käytetäänkö huuhteluainetta? Purkin ohjeen mukaan vai näppituntumalla? Vaiko ollenkaan?
- Käytän huuhteluainetta ja koneessa on semmone max mitta, josta katon noin mitan. 

7.5.2012
pelargoni1
pelargoni1

no niin no, pyykit mennee koneeseen just niin ku ne sattuu olemaan, paitsi lakanat nurin. Kuivausrumpuun mennee pyykit just niin ku ne pyykkikonneesta tullee. Paitsi lakanat, jotka myö vejetään aina kuivaustelineelle kuivumaan. Ei katsos tarvii silittää sitte ;) Ulkona kuivuu pyykki vaan kesällä, mie ku oon kovasti allerginen koivulle.

Meillä käytetään nestemäistä pesuainetta suunnilleen ohjeen mukaan, samoin ku huuhteluainetta. Mie eniten inhoon sitä samperin sukkien ja kalsarien lajittelua ja viikkaust, mie mätän ne erilliseen koriin, jonka mie aina sillon tällön tyhjännän. Siinä hommassa mennee aina reilu tunti X)

Nykyään on näppärä kun meillä on likaselle pyykille suorastaan oma kaappi, sinne saa näppärästi tummat, vaaleet ja pyyhkeet jne lajiteltuu ihan suoraan :)

7.5.2012
riu
riu

Sellaset käännän mitkä pitääkin, eli esim farkut. joskus käännän takas kun tulee koneesta joskus en, viimestään kaappiin käännän. Sisällä yleensä kuivuu, jotkut lakanat ulkona ja joskus harvoin kesällä vaatteita ulkona. En silitä, juhliin tai matkoille silitän. Pulveria käytän ja huuhteluainetta en, kun aina on koneessa melkein vaatteita johon ei sitä saa käyttää, tosin ongelma onkin että pyykit tuntuu hirveen karheilta ja kovilta pesun jälkeen niin en tiä pitäiskö sitä alkaa käyttään vai mistä se johtuu???

7.5.2012
Lintu4
Lintu4

ihan niinpäin ku ne koriin on laitettu, jos nyt tarkotat jotta nurinpäin vai oikein päin :D en rupee niitä kääntelemään, samoin kuivatus ja lustutusvaiheessa.. jos ne on nurinperin ollu koneessa ni ne on nurinperin kuivaessa ja meneevät nurinperin kaappiinki :D mähän oon tunnettu siitä että mulla on aina toinen sukka nurinperin.. sitä en tiiä miten siinä onnistun ku oikein päin ne koneeseen menee XD
pyyhkeet ja lakanat 60, vaatteet 40 tai 60

sen katon että taskut on tyhjät ja kaikki vetoketjut kiinni.. osa vetskoista ku ei kestä sitä pesua auki vaan sitten ne menee semmosiks etteivät kiinni pysykään, tän vinkin sain yhdeltä onlyn myyjältä ku yksistä farkuista meni just vetska rikki koneessa..

sisällä kuivataan, ei oo muuta paikkaa ku tommoset perustelineet, en silitä.. sitten vasta jos juhlia tms ni tarvittaessa..

pulveria käytän ja huomattavasti vähempi ku ohjeessa.. sinne ehkä 1/3 tai 1/4 pesupallollista hujautan laariin ja kone päälle. huuhteluainetta ei juuri käytetä, joskus käytin lakanoihin mutta kerkes mennä huonoks niin vähällä käytöllä se huuhteluaine ni en oo nyt ees ostanu..

7.5.2012
ninnup
ninnup

Lajittelusta meil on 5 eri koneellista; 90asteen pyykki eli lakanat, 60asteen pyykki eli pyyhkeet, ja sit vaatteista on vaaleet joihin meil kuuluu myös vaaleenharmaa, sitte mustat joihin menee tummanharmaa tummansininenki, ja sit on kirjavat kaikki sulassa sovussa sekasin. :)

7.5.2012
Sralla
Sralla

Pyykit menee koneeseen niinpäin ku sattuu koris oleen. Kuivumaa ripustettaes käännetään oikein päin. :) Kuivataan sisällä telineellä ja henkareis ja ovien päällä, paitsi kesällä partsilla. Tosin nyt sinne ei mahdu ku siel on listoja ja ovia, mut kohan ne saa pois sieltä ni sitte taas. Koneeseen ei mene nestettä eikä pulveria vaan pesupähkinöi. Ja valkopyykkiin lisäks ruokasoodaa. Niiden kans huuhteluaine on turhaa joten sitä ei käytetä. :) Silitän ainoostaan verhot ja juhlavermeet. :)

7.5.2012
Sralla
Sralla

Ahahhahha, pakko vielä lisätä sama mitä Jii on lisännyt lajittelusta. Meillä ei ihan niin tarkkaa oo, mutta valkoset, harmaat, mustat ja kirjavat löytyy. Ja jokasta sorttia pestään kerran viikkoon + vielä liinavaate/pyyhepyykki mikä pestään täysin erillään muista pyykeistä. Rievut keitän kerran kuussa 90c.. :b

7.5.2012
RJ89
RJ89
2 years, 4-month-old toddler

Farkut käännän ja kuvalliset paidat.. sit tietty haalarit yms ulkotakit. Mut peruspaidat ja trikoohousut menee kääntämättä.

Osan kuivaan kuivausrummussa jonne menee sitenpäin miten koneeseen laitettu. Jos laitan kuivuu telineelle niin käännän oikein päin. Kesäisin kuivaan välillä pihalla. Viimostaan kaappiin menee oikein päin käännettynä.

En silitä, paitsi juhlavaatteet eli pari kertaa vuodessa.. Yksi mekoistani menee aina ihan ryppyyn pesussa että silitän sitä kesäisin. Varmaan mankelisin lakanoita jos ois mankeli..

Pulveria käytetään. Näppituntumalla menee huuhteluaine ja pesuaine. Jos on farkkuja samassa koneellisessa niin huuhteluainetta en käytä. Tai muuta sellaista joka ei siedä huuhteluainetta.

7.5.2012
Felize
Felize

pyykit menee sillein koneeseen miten ne on pyykkikoriin heitetty. ja narulle käännän nurinpäin olevat oikeinpäin. kaappiin viikataan. sisällä kuivataan vielä (siitepölyn takia), sitten kesällä pihalla jos ei tuule liikaa että pysyy teline pystyssä :) en silitä enkä mankeloi.

nestemäinen pyykinpesuaine, ja hajusteeton, huuhteluainetta käytän paitsi lakanoihin ja pyyhkeisiin. suunnilleen ohjeen mukaan, riippuu miten pesupalloon lorahtaa :)

7.5.2012
mustikka88
mustikka88
3 years, 11-month-old toddler

Niin ja kaappiin kun laitan niin käännän pyykit oikein päin. :)

7.5.2012
RJ89
RJ89
2 years, 4-month-old toddler

Tuli tässä tällänen galluppi mieleen kun ite oon lähes fanaattinen pyykinpesijä, sen täytyy tapahtua mun tavalla tai ei ollenkaan. :D

Ite käännän pyykit väärinpäin jo kun ne menee pyykkikoriin, oon yrittänyt myös ukolle tän opettaa, mut ei se opi. :D Siispä sen vaatteet joutuu vielä kääntämään ennen koneeseen sullomista. Pyykit myös kuivataan väärinpäin, sisällä ja siivellisessä kuivaustelineessä (kuivaisin pihalla mut lääkäri kielsi kun on niin paha siitepölyallergia). Silitän hyvin harvoin vaatteita, oikeestaan vaan ukon kauluspaidat, siis sellaset pukukauluspaidat ja nekin sillon kun ne menee päälle. Enkä manklaa ollenkaan.

Nestemäinen tökötti koneeseen, katon aina annostuksen purkin kyljestä ekalla kerralla mut sen jälkeen menee ihan näppituntumalla sinneppäin. Huuhteluaine samaten.

7.5.2012
RJ89
RJ89
2 years, 4-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...