G: Tuli tässä siivouksen lomassa mieleen, että millä työ alotatte aina siivouksen? :)

Tulin aatelleeks tuossa että mie aina alotan siivoomisen keittiöstä, laitan tiskit kohilleen ja tyhjään pöyvät. Poikkeuksetta aina joka kerta :D Mites työ muut? :)

5.5.2012
riu
riu

tyhjentämällä pöydät, ja sitten pyyhkimällä ne ja pyyhin samalla keittiöstä ovet ja sokkelit päältäpäin jos tarvetta, imuroin ja luuttuan viimiseksi. 

 väliovet pyyhin ehkä pari kertaa vuodessa :D oon nyt pari viikkoa kattonu vessan ovea että ois hyvä pyyhkiä kun esikko kerkee aina lähmäämään sitä ruuan jälkeen käsillään ennenkuin ne pestään niin on tosi puhdas :D 

 yleensä vaan imuroin muutaman kerran viikossa koirien takia ja luuttua 2 viikon välein. ja keittiöö siivotaan sitä mukaan kun sotketaankin.

7.5.2012
mustikka88
mustikka88

Minä alotan siivouksen ilmaisemalla esikolle et olis hyvä aika kasata romut lattialta, äiti tulee kohta imurin kanssa :)

Ja imurin kans huitasen eka keittiön, siitä olkkariin ja käytävää pitkin meidän makkariin, sit se käytävä ja eteinen ja lopuksi esikon huone.

Tiskit ja pyykit hoituu sit omina urakoinaan :)

Ompas typolla ovia. Minä sain laskettua keittiössä 35 ovea/laatikkoa ja muuten talossa on 6 väliovea/isoa kaapinovea. Ja siltikään näitää en putsaile kuin tarpeen vaatiessa eli silloin kun silmään sattuu jotain häiritsevää. Ehkä siis pari kertaa vuodessa.

Siivoilu ei tosiaankaan ole mun juttuni, pakkorako lähinnä.

6.5.2012
misukka
misukka

Whaaat, millaises talos typo oikein asuu?? Tai muistelen et asutte jossain maalaistalossa? Kuin paljon teillä on neliöitä ja huoneita? Ihan käsittämätön määrä ovia :) laskin et meidän reba 80neliön 4h+k asunnos on ovia (väliovet, kaapinovet ja keittiön laatikot mukaan laskettuina) 50.

6.5.2012
Mummy83
Mummy83

Aloitan aina yläkerrasta.. Lakanat pesuun, matot pois, tavarat järjestykseen.. pyykkikone laulamaan..ikkunat auki. sit pölyjen pyyhintä yms järjestelyä, imurointi ja lattioiden pesu. Sitten vessan/kylppärin pesu..

Alakerrassa myös sama järjestys. Viimeiseksi keittiö. Lopuksi roskien vienti ja matot takasin lattialle.. :) Ihan illalla laitan vasta uudet lakanat paikalleen..

6.5.2012
Felize
Felize

tipihii, mä oon kans kollannu ton ohjekirjan läpi sataan kertaan mut on vissiin niin uudenkarhia ja energiatehokas ja vieläpä vettäsäästävä malli jotta ei siinä oo lyhyempää ohjelmaa ku pikapesu ja ton koneen pikapesun lasti saa painaa vaan 2kg (6kg kone), niin joo ei kiitos, mieluummin pesen sit sen 3h yhtä koneellista ja aivan täynnä. :D

5.5.2012
RJ89
RJ89

Pesukoneen päällelaitolla ja Pyykin silityksellä ja kaappiin laitolla useimmiten. Tai sit pinoan ne siistiin pinoon ja teen viimeiseksi, mut aloitan siivoukse aina vierashuoneesta ku se on helpoin siivottava :) . Siitä sit eteinen, kylppäri, vessa, keittiö, tytön huone, olohuone ja viimeiseks makkari, ku se kans on helppo siivottava ku ei oo ku sänky ja kaks yöpöytää. :)


Sit mul on paha tapa nakata tavaroita esim jos vierashuonees on tytön leluja ja jotain dvdtä, niin laitan tytön huonees ne lelut pöydälle ja samoin olkkarissa, kunnes pääsen siivoon sitä huonetta ja sit laitan ne vasta paikoilleen. Pääsis helpommalla jos tekis sen paikalleen laiton heti, mut en tiedämiks se on niin vaikeeta :)

5.5.2012
Mummy83
Mummy83

mie alotan tasoista ja pinnoista. eli tiskit, sitten tiskipöydän ja keittiönpöydän siivous. sitten olkkarin pöydät ja kirjahyllyt. siitten  lattialta lelut, pyykit, roskat ym. sitten imurointi ja moppaus.

jos joku joskus auttaa minnuuja alottaa vaikka imuroinnista, niin  mie en ossaakkaan  enää tehä sit mitään  kun järjestys  on pistetty sekasin xDD

5.5.2012
Blanco
Blanco

Mä siivoan joka päivä jonkun jutun eli ei siivouspäivää virallisesti=)

5.5.2012
huiskutin
huiskutin

Mä alotan siivoomisen siitä et laitan pyykit koneeseen (pesee vaan 3h :D), sit kerään elukoitten ja pikku miehen rojut lattialta jonnekkin korkeemmalle. Sit käyn keittiön kimppuun, tiskit koneeseen ja kone laulamaan, kaivan keittiönpöydän ja työtasot kaiken sen paskan alta mitä niihin kasaantuu viikon aikana.. :D Sit imurointi ja joskus kun muistaa niin pesen lattiat. Mattoja meillä ei viedä ku kesällä pihalle (älkää kysykö miks). Pölytkin saatan pyyhkiä kerran kuussa.

Tuli nyt vähä laajempi vastaus kun mitä alottaja halus tietää, mut ei voi mittään. :b

5.5.2012
RJ89
RJ89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...