Äitiysrahasta...

Silloinhan kun saa toisen lapsen esikon ollessa alle 3 vuotias niin äitiysrahahan on sama kuin tästä esikoisesta, eikö niin? Jos kuitenkin esikoinen on jo yli 3 v, eikä äiti ole ollut töissä tässä välissä niin mistä se äitiysraha sitten lasketaan? Entä jos äiti on kernnyt olemaan töissä vaikka 4kk ennen kun jää uudestaan äitiyslomalle niin mistä se äitiysraha sitten määräytyy?

4.5.2012
Lintu4
Lintu4

tarkoittaa sitä, että jos äitiyspäiväraha on laskettu edellisestä lapsesta vaikka palkkatuloihin perustuneesta työttömyysturvasta ni seuraavan lapsen kohdalla ei voida käyttää samoja tulotietoja.

6.5.2012
misukka
misukka

Joo siis ymmärrän että voi joitakin kymppejä vaihdella. Mä oon niin surkee tajuun noita kelan tekstejä, että mitäköhän toi MrsMetalli pitää oikeen sisällään toi lause: "Jos edellinen päiväraha on laskettu etuuden eikä työtulon perusteella, laskutapaa ei voida käyttää".

6.5.2012
Lintu4
Lintu4

kuten huopis sanoi, niin lasketaan samoista tuloista, mut niihin vanhoihin tuloihin lisätään indeksikorotus, joka ei tosin ole mikään järjettömän suuri. Mut siis teoriassa sun äippärahasi pitäisi nousta hitusen.

Kannattaa myös laskea, et jos käyt töissä välissä ja sulla on noussu palkka, et kannattaako hakea 6kk tulojen perusteella. Kela on onneksi siinä fiksu laitos, et se laskee sinulle edeullisemman mukaan sen tulon. Esikosta sain työtuloilla nostettua äippärahaani hieman mut kakkosen kohdalla työtulojen perusteella päiväraha olis ollu pienempi ko minimi. Ja ihan automaattisesti sen kelassa kattoivat et maksoivat mulle sen suuremman.

6.5.2012
misukka
misukka

Siis jos lapsilla ikäero alle kolme vuotta, äitiysraha lasketaan samoista tuloista. Raha ei kuitenkaan välttämättä ole saman suuruinen, koska laskentaperusteet voi muuttua joka vuosi.

6.5.2012
huopis
huopis

Mihinkäs toi Santtuli sit perustuu? Miksi et oo saanu?

6.5.2012
Lintu4
Lintu4

Kannattaa toimittaa 6 edellisen kuukauden tulot kelalle.

6.5.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

no siis jos ajattelee että mun lapsi syntyis vuonna 2013 niin sillonhan ne tulot laskettais 2011 mukaan jolloin oon ollu hoitovapaalla jostain huhtikuusta lähtien et aika pieneltä se raha tuntuis jos mahollisuus ois saada sitä samaa rahaa mitä sain esiokoisesta.

4.5.2012
Lintu4
Lintu4

Eli tässä kannattaa alkaa oikeesti miettiin että kannattaa väkisin mennä töihin jos on raskaana ja jos käy niin että tulevan lapsen laskettuaika onkin vaikka pari kuukautta sen jälkeen kun esikoinen täyttää kolme, ja juurikin että kerkeis ton 6kk oleen töissä! Mulla siis on työpaikka mihin palata niin se ei ole ongelma. Mut onko niin että tohon 3v sääntöön, eli jos edellinen lapsi on alle 3v niin ei oo sit mitään porsaan reikää että se menee siis aina niin että saa sen saman rahan mitä esikoisestakin? Ja siis eiks kaiken järjen mukaan (mun järjen:D ) jos kerkiin olla töissä sen 6kk ennen kun toinen lapsi syntyy ja äitiysraha lasketaan siitä, niin saan siis sitä samaa rahaa kun esikoisestakin kun mulla on sama palkka ja sillonkin se laskettiin viimesen 6kk mukaan??

4.5.2012
Lintu4
Lintu4
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...