Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Kestovaippojen käytön aloitusajankohta

Hei! Onko kellään antaa vinkkiä kestovaippojen käytöstä. Kannattaako niitä alkaa käyttää heti vastasyntyneelle vaiko vasta myöhemmässä vaiheessa esim 2kkn jälkeen? Kiitos jo etukäteen :)

3.5.2012
Mamseli
Mamseli

Todella kiva lukea teidän vastauksianne, eikhän tämä vaippaihmetys pikkuhiljaa ala selkenemään päin :) Löysin tänään meidän äipän siskolle käyttämiä harsojakin n.30 kpl (ovat juuri 90 asteen pesussa), niistäkin varmaan jo paljon apua ainakin ens hätään jollen ehdi itse koneen äärelle surauttelemaan kestiksiä. Siis tässä kun riittää vielä kaikenlaista puuhaa ennen kuin kesäkuu koittaa.. Ja helpottaisihan sekin nähdä mitä sieltä tulee, tosiaan jos ei mitä vaan vaippaa voi kunkin pikku yksilön kanssa käyttää. Sitten vino pino vääriä vaippoja työn ja hien takaa pusattuna eikä pääsekään käyttöön ;)

Kiitos teille näistä, ihanaa kun kesäkin jo näyttää parhauttaan, on niin vihreätä! Ei voi kuin hymyillä.

14.5.2012
Mamseli
Mamseli

Anelmo hyvin kertoikin eli kaikki nämä mainitut taskut ja AIOt(All-In-One eli sisältää kaiken tarpeellisen ja on lähimpänä kertiskäyttöä), sisä ja kuorivaipat on ihan siitä kiinni mikä sinun lapsellesi sopii. Taskuvaippa on seuraavaksi lähin kertistä kuin tuo AIO eli taskuvaipassa on kosteussulku ja kuivaliinakangas, sinne näitten väliseen taskuun tungetaan erilliset imut ja kun vaippa laitetaan pesuun, kaikki otetaan ulos ja irtonaisina pesuun. Hyöty on siinä, että irtonaisina vaipan osat kuivuu nopeammin kuin AIOt.

Jos taskut ei tunnu sopivan omalle vauvalle voi käyttää erillisiä sisä- ja kuorivaippoja. Sisävaipan materiaali voi olla oikeastaan mitä tahansa imevää kangasta tai harsoa. Ite en harrastanut sisä- ja kuorivaippoja kuin ihan noi ekat viikot. Ihan näppäriä nekin oli mutta kun jäivät pieniksi ja taskut sopi meidän käyttöön erinomaisesti alun rimpulakoipisuudesta huolimatta (nykyään jo melkoinen michelin ukko) niin en hommannut isompia. Kuorivaippa on pelkkä korteussulku ja kuorivaipan tilalla voi käyttää myös villahousuja. Villiksiäkään me ei olla käytetty.

10.5.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Se on totta, näin alussa ainakin tuntuu että ei tästä varmaan mitään tule, mutta täytyy olla kärsivällinen ja ottaa ensin selkoa asioista :)

Eihän sinulla olisi innostusta kokeneena käyttäjänä tiivistää tälläista hömeliiniä mitä noista kutakin tulee käyttää missäkin tilanteessa ja kuinka usein kestoja tulisi päivässä vaihtaa noin suurin piirtein? Varmaan joku 30kpl olisi hyvä löytyä kaapin hyllyltä näitä tilbehöörejä..

Yep, täytynee Prismasta metsästää noita riisipapruja ja kattelin että netistäkin niitä voi tilata :)

10.5.2012
Mamseli
Mamseli

Mielestäni olen nähnyt riisipaperirullia ihan Prismassa. Kestovaippainfon sivuilla kannattaa pyöriä ja lukea sieltä foorumia. siellä on paljon asiaa. Ja täältäkin kannattaa kysellä, on täällä kestoilijoita aika paljonkin. :)

Mutta tämä on sellainen laji et täysoppineeksi on pitkä tie, alkuun pääsee ihan kivasti pienellä panostuksella.

10.5.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Hei,

hirmuisesti kiitoksia näistä kaikista upeista vastauksistanne. Oon ihan ummikko vielä näiden kanssa ja ihmettelen mitä tarkoittaakaan kaikki tasku-, kuori- ja sisävaipat, superleijat ja milloin mitäkin näistä olisi hyvä käyttää pienelle. Täytyy siis varmaan vähän opiskella lisää! Ajattelin myös jos näitä onnistuisin itse tekemään, hyvät ohjeet löytyy netistä ja pienen avun kanssa ehkä siitä tulisikin jotakin tulosta.

Mistähän noita riisipapereita saa hankittua? Kaikki mikä helpottaa asioita ja auttaa pienen kanssa ja pientä ovat suurtervetulleita :)

10.5.2012
Mamseli
Mamseli

Meillä osakestoillaan ja on tehty sitä ihan alusta lähtien. Tai no heti kotiin päästyä eli 3 päivän ikäsestä. Aloteltiin Imse Vimsen sisä- ja kuorivaipoilla ja kun ne nb koot jäi pieneksi ni sen jälkeen on käytetty yksinomaan taskuvaippoja.

Liputan yhdenkoon vaippoja, ne on ihan oikeasti loistava keksintö. Yksi vaippa menee tosi pitkään, jopa parhaimmillaan koko vaippaiän. Meillä on muutamia vaippoja, joissa painoraja on 13 kiloa ja junnu on nyt 10 kiloinen mut alkavat olla hieman pienet, saisi mun mielestäni olla hieman pidemmät että nousisi selässä korkeammalle. Mutta kyllä noita vielä käyttää. Ku ei tuppaa liian täyteen imuja ni vielä riittää koko.

Vähän lähti lapasesta tää mun vastaus, mut siis heti voi aloittaa ja jos ei ihan siihen vauvanpihkavaiheeseen vielä halua ni voi aloittaa myöhemminkin, koskaan ei ole liian myöhäistä. Paitsi sitten kun ei vaippaa enää tarvita ;) Suosittelen maitokakkavaiheeseen erillisiä riisipapereita pyllyä vasten. Ne helpottaa kummasti putsausvaihetta.

3.5.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

meillä on kuopuksella aloitettu synnytyssalista heti :)

3.5.2012
satumamma
satumamma

oisinko pariviikkoisena aloittanu.

3.5.2012
imppuliina
imppuliina
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...