mietin että onko pojan puhe selkiytynyt vai ymmärränkö mie sitä paremmin?

Mistä sen tietää? Siis varmaks? Oishan se ihanaa kun se oppis puhumaan, vähänkö ois helppo jutella sen kaa vaikka tarhapäivästä. Ja kun se on niin fiksu poika niin ois kiva kuulla sen juttuja...  Mutta tuota mie oon miettiny oikeesti jo jonku aikaa että onko tässä nyt se että mie osaan vaan kuunnella poikaa paremmin, vai onko puheessa oikeesti tapahtunu edistystä? Edelleenkii se saa sen s-kirjaimen sanan viimeseks ihan poikkeusetta, paljon äänteitä jää puuttumaan, mutta mie kuvittelen ymmärtäväni jo kokonaisia lauseita, enkä pelkästään yksittäisiä sanoja. Voi voi... Tulkaa joku kuuntelemaan tuota lasta ja kertokaa että kuvittelenko mie? :)

2.5.2012
riu
riu

juu ilman muuta on arvioinu :) Eli puheterapeutilla käy säännöllisesti ja parin viikon päästä on käynti foniatrilla :)

Mie oon tullu siihen tulokseen että poika puhhuu selvemmin! Jeeeee! :D

7.5.2012
riu
riu

Riu,

huomasin Akuutin sivuilta juttuaiheen "Tukiviittomat tuottavat puhetta". Siinä suunnillen samanikäinen poika kuin teillä.

Teidän pojan puhetta on varmaan alan tuntijat, eli siis ammattilaiset, muut kuin teidän perhe, arvioineet.

3.5.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Poika täyttää heinäkuussa 5 v :) Joten tässä pikkuhiljaa alkas toivoa tuota puhetta... Vuuen päästä pitäs mennä jo eskariin.

3.5.2012
riu
riu

minkä ikäinen poika on? en muista. meillä tuo esikko 1v 9kk pulisee kauheesti ei tuu vielä selviä sanoja kuin ehkä kerran viikossa joku äiti tai kiitti tai tonne. muuten se on semmosta pulputusta. just oon ite vitsaillu että se puhuu varmaan saamea tai jotain japania. mutta onhan tässä aikaa ja kun rupee ymmärtämään enemmän niin täytyy varoa just tota ettei sitä rupee nolostuttamaan. välillä on vähän hankala kun hän leikkii vuoden vanhemman serkkunsa kanssa joka puhuu ihan täysin ja kun hän hiljaa kattoo ja yrittää ymmärtää serkkuaan jolla menee vuorostaan hermo kun ei saa vastausta takaisin :)

3.5.2012
mustikka88
mustikka88

joo miekii oon miettiny tuota, mutta ei se kavereitten ja tuttujen kaa välitä. Se ottaa kädestä kiinni ja näyttää, tai selittää niin monta kertaa että tullee ymmärretyksia :) Mutta jos tuo puhe ei ala tuosta aueta niin en tiiä mikä neuvoksi. Tietty niitä tukiviittomia pitäs opetella, mutta eipä nekään ventovieraitten kaa auta :)

3.5.2012
riu
riu

no ne tarhan tätit oli vastannu että suomee, mutta en tiiä oliko menny täyvestä :D

3.5.2012
riu
riu

sralla ihana tuo siun poika, tullee ihan tuo meijän vilpertti mieleen noista jutuista mitä sie kerrot :)

Poika on selkeesti ruvennu ujostelemaan omaa puhettaan, jos joku vieras kyssyy jotakii niin se käskee että äiti puhu :D JOtta nauhottamalla sen varmaan sais aidosti selittämään jotakii vieraammallekin :D Lapset päiväkodissa on kysyny hoitajilta että mitä kieltä meijän poika puhhuu :D

Nea meillä tyttö tulkkaa pojan puhetta, poika oli vasta isälleen selittäny jotakii että polopolopolo, mies ei ollu ymmärtäny ollenkaan. Sisko vieressä oli valaissu asiaa että kummilla on kuulemma samanlainen koru ku isillä :D Mies ei ollu oikeesti ymmärtäny ollenkaan :D

Miullakii suurin osa pojan asioista mennee ihan ohi, mutta saan nykyään pomittua enemmänkii juttuja, eielnkii ymmärsin ku poika tavas omaa nimeään :)

3.5.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...