vappupäivän iltaa :)

Kerrassaan upea auringonpaiste, tosi kaunis päivä vaikkakii aika vilakka kun tuulee :) Käytiin aamupäivällä torilla ja lipalla lörtsyllä, iltapäivä ollaan oltu kotona ja mie oon yrittäny tehä tehtävää, tosi heikolla tuloksella X) Lapset on ilmeisesti päättänyt että mihinkään mie en ainakaan saa keskittyy. Ja tiiättekö tunteen kun nokkamukin venttili ei ookkaan pitäny ja maitoo on oikeesti pitkin koko kotia. Saatoin mielessäni noitua kun pyyhin seiniä ja lattioita, niin ku ei ois muutakaan tekemistä X) Mites mammojen vappu on sujunu? Kait muilla on parempi päivä? :)

1.5.2012
riu
riu

Heippa merimiesperheestä: me vaihdoimme vuoroa ja mä funtsin lapsien vaihtovaatelaatikoita, hahhah, kun ei ei isi muista mitä on viime aikoina vaihdeltu.

1.5.2012
Trilliina
Trilliina
Toiveena raskaus

Iltoja :)

Me käytiin tivolissa tänään.. miulle tuli ihan kauheen huono olo yhdessä pyörismislaitteessa, ehkä etoo vieläkin.. yök!! Pitäs pakkailla, koska huomenna mennään savoon mun iskän luokse :) pääsee näkee siellä asuvia kavereita!!

1.5.2012
Felize
Felize

Tiiäkkö amaliina. Minä just tänään pyörin tuolla pihalla ja mietin et me ollaan muutaman vuoden päästä pulassa näitten kaikkien kasvien kanssa.

Meillä on 8 mustaviinimarjapensasta, 2 punaherukkaa, 1 valkoherukka, 4 karviaismarjapensasta (punasta), 5 omenapuuta, marja-aronia, 2 kirsikkaa, 5 kriikunaa, 2 pensasmustikkaa, 5 vadelmapensasta jaettuna kahteen paikkaan. Sit suunnitelmissa ne tyrnit ja goji + päärynä ja kukaties mitä muuta. Ainiin, mansikat mä unohdin. 3 pientä penkkiä jossa jokaisessa 10 tainta ja rönsyilleet taimet leviteltynä sinne sun tänne pitkin pihaa. 10 tainta ostin alunperin :D

Sit noihin marjojen ja hedelmien lisäksi on parsapenkki jossa 10 juurakkoa, sit on lipstikkaa. Tällä hetkellä talvehtineina yrtteinä sitruunamelissa, minttu, ruohosipuli ja oregano. Siemenet idättymässä seitsemästä muusta. Sit taimikasvatuksessa on mm. pinaattia, kesäkurpitsaa, kurpitsaa, tomaattia, kasvihuonekurkkua, parsakaalia, kukkakaalia, ruusukaalia, purjoa.

1.5.2012
misukka
misukka

Heh kato noin hyvin mä sisäistin ton amaliinan jutun.. onk noi mansiikamuffinit millaisia? Tuliki mieleen et mun piti kokeilla semmoisia " päällystettyjä" muffinsseja, ku en ite marsipaanista vai mitä se on, niin jos syöttäis sit toisille, et pääsis kuitenki kokeileen koristeluja :)

1.5.2012
Mummy83
Mummy83

Mitäs sä amaliina leivot? Mun tarttis torstaiks leipoa töihin jotain synttäreiden kunniaks, mu en tiedä mitä tekis. Periaattees ostin ainekset mustikka-jugurttikakkua varten, vähän niinku juustokakku mut jugurtilla tehtynä. Mu mahtssk se olla millasta torstaina jos tänään tekee.. :/ sit taas huomen on tunti aikas tehdä ennen tytön tanssiesitystä ja se loppuu niin myöhään etten iltasella enää viittis vispailla :)

Tosin inspis just nyt on nolla..

1.5.2012
Mummy83
Mummy83

juu, on :)

1.5.2012
misukka
misukka

Pensasmustikat on kyl IHANIA, nams. meilläkin on 2 pensasta. Ja nyt ne alkaa saada kunnolla valoa ku isäntä innostu vähän karsii tätä pihaa. tarkotuksena olis tänä kesänä hommata tyrnejä tuonne takapihalle. Mies ja mun isäni rakenteli tuonne hirveen ison kehikon johon menee multaaki varmaan kolme kuorma-autollista. Sinne tulee tyrnit ja varmaan yks goji-marjapensas. Sit on vielä parille pensaalle tai puulle tilaa.

Mies totes et hänen täytyy varmaan hankkia mulle uus äitienpäiväkukka, mun viimevuotinen päärynäpuuni sai liian suuria vammoja talvella. Kaikki oksat katkes :( On pelkkä tappi pystyssä.

1.5.2012
misukka
misukka

misukka kiitos, voiskii ostaa amppelitomaatin, eikös niitä semmosiakin oo? :)

1.5.2012
riu
riu

oivoi, mie en oo kyllä yhtään noin viherpeukalo :D No aateltiin myö tänä kesänä ihan heittäytyä hurjaks ja laittaa pihaan kasvamaan pensasmustikkaa :D Ihana kun saa pihasta jo marjoja ja omppuja, ihan parhautta! Kaikki vaapukat tuli syötyy suoraan puskasta, niitä ei pakkaseen riittäny :D Oi ja raparperi kurkisti jo! Ihan mahavaa! :)

Jonna oliko kiva ilta? Mato olla porukkaa ku pipoa, niin hyvä ilmakii että terassit varmaan melko täynnä :)

1.5.2012
riu
riu

riu: Kyllähän se tomaatti lämpöisestä tykkää, ja erityisesti auringosta. Tulee ihanat herkun punaiset tomskut ku oikein auringossa saa kypsyä. Eteläseinustaa yleensä suosittavat tomaatille ku siihen yleensä paistaa aurinko koko päivän. Mut jos ees hajavaloa tulee hyvin pitkin päivää ni eiköhän niistä jotain saa.

1.5.2012
misukka
misukka

Mä olin vatsataudissa pe-la yöstä la iltaan ja tuntuu ettei vieläkään ole kunnossa. Mäkin saatoin noitua ku tuos petivaatteita vaihtelin että oksennustauti on ehkä suurin rangaistus mitä on äiteille keksitty. Eka ne valvotut yöt ja se valtava pyykkivuori ja sitte vielä itte kipeäksi jne...

Mun on elämäni aikana pitänyt kerran mennä vappu-piknikille, mutta en päässy tai lähteny kun koko päivän satoi vettä kuin esterin sieltä.... että ei mulla ainakaan kovin tavallinen tapa=)

1.5.2012
myrmeli
myrmeli

mummy myö taas ollaan kaikki maholliset vastaavat kierretty aina lasten kaa, jos vaan ollaan töistä tms. päästy :D Mutta täällä ei oo vielä ollu piknikit perinteenä.. Vaikka se vois olla kovin hauskaa :) Ollaan myö muuten vaan tietty aina sillon tällön käyty, mutta nyt asutaan niin lähellä uimarantaa että ei viime kesänä käyty kertaakaan :D

Misukka, meilläkii pilkistää ekat versot. Nimittäin danonino-purkeista :D Oltiin niin mainonnan uhreja että lapset on syöny danoninoa ihan sen takia kun niistä sai niitä siemeniä :D Tarviiko tuo tomaatti miten kuuman paikan? Mietin että meijän etupihalla saattas vaikka kasvaakkii ku se on sojanen ja ilta-auringossa hiton kuuma paikka :)

1.5.2012
riu
riu

Iltoja

Meillä vietetty koko päivä ulkona. Kasvimaa on nyt käännetty ja sinne muutama kottikärryllinen kompostimultaaki leviteltynä. Kasvihuoneessa möllöttää eka tomaatin taimi. Mummo toi tullessaan. Toivottavasti ei palellu ku yöllä kuitenki vähän vilakkaa vielä. Täytynee käydä joku harso heittämässä ympärille tässä illalla.

Kukkakaalin taimet on ekat jotka kurkistelee istutusruukun mullasta :) Kivaa.

Mies väsää esikolle autorataa ko poika urakoi hiekkalaatikkonsa haravan kanssa lehdistä puhtaaksi. Ja vauva nukkuu kolmansi apäikkyjä. Aamun päikyt ei oikein sujunu ku raasu heräs kesken unien hampikipuun. Rassu pieni. Ja nyt kuuluu taas vinku...

1.5.2012
misukka
misukka

Joo, täällä kaikki käy piknikillä ja nimenomaan vartiovuorella. Vaik sen tietää, niin silti on pieni shokki nähdä niin paljon ihmisiä yhdes paikas :) vähän sama ku joulurauhan julistus, oonha mä telkusta nähmy et siel on prukkaa, mut ku koee sen ite niin whoah. :)

Mu jos viime jouluoli eka kerta ku todistettiin paikan päällä rauhanjulistusta, ni tää vappu oli eka kerta ku oltiin piknikillä :) kyl me kesäiain muuten harrastetaan tuota, mut vappuna ei oo tullu käytyä ja tuolla vartiovuorellakaan, oli kiva kokemus :)mitäs muuta perinteistä mä keksin tälle vuoteen mitä en oo melkein 10 asuinvuoden aikana kokeillu? :) ruisrock olis yks..

1.5.2012
Mummy83
Mummy83

mummy nimenomaan just niin :D Ja kello kun alkaa olla kuutta niin kyllä sillon on jo ilta... Neankii lapset on kohta jo yöunilla :D

Mummy on saanu kuunnella oikein kunnon kielten sekamelskaa, kuulostaa aikas kivalta vappupäivältä :) Voittaa tän miun vastaavan ihan helposti :D Tuo vappupiknik taitaa olla aika tavallinen tapa?

1.5.2012
riu
riu

mie oon niin periaatteen nainen että vaan kotimainen uusi peruna kelpaa, joten tässä on vielä uottelemista... :D Miekii voisin oikeestaan lämmittää eileista grillisapuskaa grillissä, mutta oikeestaan enemmän tekis mieli jotakii ihan peruspöperöö. Hmm... Kohta ois oikeesti pakko tehä ees jotakii ruokaa :D

 Nea tosi kiva tuommonen hetken yllättävä rauha tehä jotakii, noita kelpais miulla ainakii vaikka usseemminkii :D No mie lykkäsin pienimmän unille tällee tosi järkevään aikaan, mutta sainpahan yhen tehtävän suunnilleen valmiiks. Nyt sitte toista tässä askartelen ihan tuskassa vähitellen. Ei oikein tuu nyt valmista :D Ehkä mie annan sen tehtävän hautua hetken ja teen nää kotihommat pois jaloista ;D

Mrsmetalli, olkoon se virallinen selitys unille :D

1.5.2012
riu
riu

Alotikkonää iltaketjun nyt jo kunnei ilenny enää päiväketjua alottaa, eihä vielä oo ilta likimainkaan :)

Me kotiuduttii just piknikiltä, oli sit niiiiiin loistava ilma ja meidän kohdille ei tuullut yhtään, ni oli varmaan 20c lämmintä! Suomalaista työnväenjuhlaa juhlittiin kenialais-ugandalais-senegalilais-italialais-suomenruotsalais-suomalaisessa seurassa :) tai näinmäluulen kukeräsin puhuttuja kieliä ja osia keskustelusta :)

mä itseasias tunsin vaan kummitytön isän ja sen tyttöystävän joiden kans oltiin sitä suunniteltu. No, ne oli kutsunu yhden kaveriperheen, jossa äiti suomalainen ja isä senegalilainen, sit nää oli kutsunu vissiin naapurinsa mukaan, jotka oli suomalais-kenialainen perhe ja sit ohikulkijoista liittys porukkaa mukaan niin että meitä oli lopulta parhaimmillaan ehkä 15 :) mä rakastan kuuntelemista ja etenki mitä sekavampi seurakunta :)

Toi on semmoinen asia, mistä mä tykkään eniten monikulttuurisessa kokoonpanossa, jos satut paikalle, niin jäät sinne ja on ilmanmuuta selväö että oot tervetullut ku sit taas suomalaises porukas se on vähän niin et on omat kaveripiirit ja sit jos oot yhdellä kokoonpanolla liikkeellä ja näät jonkun kaverin toisesta yhteydestä, ni joo pari sanaa voi vaihtaa, mut silti jatketaan sillä alkuperäisellä porukalla, ainakin mun kaveripiireissä..

Piknikil oli muuten porukkaa ku pipoa ja menntiin 4h oleskelun jälkeen vapputorille, jossa oli jo rauhallista ja sai kaikes rauhas ostas halvemmalla pallon ja lakuja :) tyttö kävi pomppulinnassa pomppimassa ja on nyt ihan väskä :) tulee varmaan hyvin uni. Sääliks käy miestä ku n niiin hieno terdeilma, et jokainen keskustan terassi oli auki ja täynnä ja rannassaki porukkaa, ni niil on ollut varmaan kiireinen brunssi. :) kuudelta pitäis vissii loppuumut näkee ny kuinpitkään siivous kestää et koska se kotiutuu.

1.5.2012
Mummy83
Mummy83

tuo on kyllä kiva kun voi ottaa tirsat samalla ku vauva nukkuu :) Voi jehna ja miunkii pitäs muka jotakii evästä noille tenaville kehittää... Argh! Ei oo yhtään semmonen olo. Jos ois rahhaa niin käytäs kebsut hakemassa :D

1.5.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...